Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

BIHfan
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la BIHfan » 23 avg 2020, 13:37

nerkolfc je napisao/la:
23 avg 2020, 13:30
BIHfan je napisao/la:
23 avg 2020, 13:29
Juka je ispuhao, jedva se krece, umor cini svoje. Plus centarska linija Lakersa, sve su to zvijeri. Uglavnom mora povecat kondiciju za iducu sezonu.
Nije on ni trebao igrati ovoliko. Samo što su ga trebali u svakom meču 30+ minuta
Ima i tog, al to ga dijeli od nba allstar kvaliteta i nba kvaliteta. Ako zeli da podigne svoju igru na visi nivo iduce sezone, mora radit na kondiciji. 30 min je sasvim normalan prosjek minuta jednog startera. E sad mora se uzet u obzir da nije dugo igrao i sve to sa povredom. Tako da je ovo ocekivano. Bice on iduce sezone na visem nivou ne sumnjam. :bih:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 23 avg 2020, 13:51

Nece ovo mu je maksimum samo što postoji razlika između PO i regularnog dijela ovo je njegov prvi pravi PO ako ne brojimo metlu gdje su CJ i Lillard podbacili.

A evo opet pocinju.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 23 avg 2020, 14:03

Kad ovaj 90minut napise neki post na ovoj temi, minimalno jedan kosarkaski trener u svijetu se okani tog posla...

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 23 avg 2020, 14:12

Ghuraba je napisao/la:
23 avg 2020, 14:03
Kad ovaj 90minut napise neki post na ovoj temi, minimalno jedan kosarkaski trener u svijetu se okani tog posla...

Što mene maltretiraš verbalno napadaju te ljudi s svih strana ti mene udaraš šakama s leđa. :D

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 23 avg 2020, 14:14

:rol:
Napisao sam neki dan na drugoj temi, od zvijezda do blata te dijeli par dana u očim pametnjakovića i sveznalica kojih je ovaj forum prepun.

Ovaj @satipol dominira u napisanim glupostima, kad napiše kako je on govorio, on znao, on ovo, on ono, dođe čovjeku da se zapita zašto te svoje usluge vidovitosti ne naplaćuje.. :urnebes:
Eno čudno što ih Lakersi trpaju, tek tako ljudi završili kao 1 u konferenciji, čudno što Jusuf izgleda umorno, isto ko da je bio godinu i pol izvan takmičarskih utakmica, čudno što mu sviraju faule, nisu sudije inače naklone Lakersima, sa jedne strane Howard, Davis i McGee sa druge Jusuf sam, Whitesidea ne brojim za ozbiljan faktor u odbrani (doduše sem Jusufa i zdravog Collinsa nema drugog faktora).

Pa jel' realno da se ovoliko sveznalica izrodi nakon svake lošije partije, ima par likova ne sjećam se da sam ih u zadnje 2 godine otkad sam aktivniji ikad vidio na ovoj temi, i sad odjednom sve znaju.. :rol:

Da skratim, sljedeće sezone Jusufe nazad u Cedevitu, sa Džananom skupa. :kafa:
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 23 avg 2020, 14:27

90minut je napisao/la:
23 avg 2020, 14:12
Ghuraba je napisao/la:

Što mene maltretiraš verbalno napadaju te ljudi s svih strana ti mene udaraš šakama s leđa. :D
Prvo treba gledati ko te napada. Jedan je Takeshi koji nema vise od 15 godina, a drugi je ona seljacina iz Banovica koji nam se ovdje vjerovatno javlja iz austrijskih javnih kuca. Prvog ne dozivljavas jer je jos dijete, a za drugog nema ni potrebe davati dodatna obrazlozenja. Usput, nijedan od njih nemaju pojma o kosarci.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 23 avg 2020, 14:28

Ghuraba je napisao/la:
23 avg 2020, 14:27
90minut je napisao/la:
23 avg 2020, 14:12
Ghuraba je napisao/la:

Prvo treba gledati ko te napada. Jedan je Takeshi koji nema vise od 15 godina, a drugi je ona seljacina iz Banovica koji nam se ovdje vjerovatno javlja iz austrijskih javnih kuca. Prvog ne dozivljavas jer je jos dijete, a za drugog nema ni potrebe davati dodatna obrazlozenja. Usput, nijedan od njih nemaju pojma o kosarci.
Jesam li te i ja napao za neki post ne mogu da se sjetim? :D

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 23 avg 2020, 14:29

Ma nemam pojma, ne pamtim te stvari. Ti onako nisi los momak, samo sto pises gluposti na ovoj temi.

Btw, koji ti je bio prethodni nick?

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 23 avg 2020, 14:33

Ghuraba je napisao/la:
23 avg 2020, 14:29
Ma nemam pojma, ne pamtim te stvari. Ti onako nisi los momak, samo sto pises gluposti na ovoj temi.

Btw, koji ti je bio prethodni nick?
Ma ja se registrovao brate na ovaj forum zbog navijacke teme nemam niti jedan prethodni, al' citam ovaj forum pomalo sigurno preko 5 godina..Na stranu zaje.bancija znam da znaš o košarci i primjeti se volio bi da mi obrazložiš detaljno i ukratko zbog cega misliš da sam pisao gluposti u zadnje vrijeme na ovoj temi?

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 23 avg 2020, 15:54

sva sustina nba playoffa je u povoljnom ili nepovoljnom matchupu. juka je imao najgori moguci..kao i anthony. na stranu umor koji mora ostavit traga...

da mu je dosao dpoy gobert, imao bi daleko laksi posao...ma kako to zvucilo.
nisam citao komentare ...pretpostavljam da je eksplozija baliluka u kombinaciji sa neznanjem..

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 23 avg 2020, 16:00

Nisam znao da su Nurkic i Kobe rođeni istog datuma.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 23 avg 2020, 16:46

Tesnjak1991 je napisao/la:
23 avg 2020, 14:14
Napisao sam neki dan na drugoj temi, od zvijezda do blata te dijeli par dana u očim pametnjakovića i sveznalica kojih je ovaj forum prepun.

Ovaj @satipol dominira u napisanim glupostima, kad napiše kako je on govorio, on znao, on ovo, on ono, dođe čovjeku da se zapita zašto te svoje usluge vidovitosti ne naplaćuje.. :urnebes:
Eno čudno što ih Lakersi trpaju, tek tako ljudi završili kao 1 u konferenciji, čudno što Jusuf izgleda umorno, isto ko da je bio godinu i pol izvan takmičarskih utakmica, čudno što mu sviraju faule, nisu sudije inače naklone Lakersima, sa jedne strane Howard, Davis i McGee sa druge Jusuf sam, Whitesidea ne brojim za ozbiljan faktor u odbrani (doduše sem Jusufa i zdravog Collinsa nema drugog faktora).

Pa jel' realno da se ovoliko sveznalica izrodi nakon svake lošije partije, ima par likova ne sjećam se da sam ih u zadnje 2 godine otkad sam aktivniji ikad vidio na ovoj temi, i sad odjednom sve znaju.. :rol:

Nije za Cedevite ali nije ni za All Stara gdje sam ga i ja već vidio :nedam: Ne možemo ga u isto vrijeme trpati na All Star i nalaziti razna opravdanja za nebitnost u playoffu, igrač koji je kandidat za All Star će uraditi nešto i kad ima loše timske igrače kao CJ I Melo i kad igra protiv najtežih protivnika.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 23 avg 2020, 17:00

Jusufa Nurkica ko prati još od Cedevite i Denvera zna da je njemu potreban neko poput Lillarda razlog što je bio u Denveru više loš nego dobar je taj što nije imao istog.

I upravo je razlog njegovog uspona Lillard to je cinjenica, eh sad glavno pitanje je da li je Lillard igrac koji ih može odvesti do kraja?

Mislim da smo se u mnogo navrata uvjerili da nije samim tim Jusuf je momentalno takav kakav jeste ovo su njegove realne brojke u PO protiv hajmo reci ekipe koja pretenduje za sami prsten.
Ako Lillard poludi u narednoj možemo opet ocekivati od Jusufa blizu 20 poena asistencija i ostalog, ako bude ovakav i ako se bude lopta gurala na Mela ili CJ-a gledamo opet poraz.

Najgore od svega je što ima najgori moguci match up i play off je kad se trebaš pokazati ko si jer to što su u kancelariji sjedili i bukvalno obratili paznju na njegovu igru MNOOGO stvari govori koliko je poceo da dobija respekt u NBA.

Dovoljno je vidjeti koliko ga u pik n rollu prati igrac, dovoljno je vidjeti koliko ga udvajaju..

Vjerujem s pravim mentalitetom vec mogu u narednoj utakmici poravnati na 2-2.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 23 avg 2020, 17:19

Drape je napisao/la:
23 avg 2020, 16:46
Nije za Cedevite ali nije ni za All Stara gdje sam ga i ja već vidio :nedam: Ne možemo ga u isto vrijeme trpati na All Star i nalaziti razna opravdanja za nebitnost u playoffu, igrač koji je kandidat za All Star će uraditi nešto i kad ima loše timske igrače kao CJ I Melo i kad igra protiv najtežih protivnika.
Kada je Juka dosao u Portland 16/17 Blazersi su imali skor 23-32.
Sezonu su zavrsili sa 41-41. Odbij skor 4-3 jer je propustio zadnjih 7 i dobijes da su s Jukom bili na 14-6.
Bili daleko od PO, Jukin dolazak ih uveo u PO.

Sljedeca sezona sa Jukom 49-33 i 3. mjesto na Zapadu.

Prosle sezone 53-29 i ponovo 3. na Zapadu.

Ove sezone znamo sta se desavalo. Kada je izasao raspored za restart niko im nije davao sanse za PO. Oni napravili 6-2 i izborili se za 8. mjesto.
U PO neracunajuci onaj jedan mec protiv GSWa ima 11.7 PPG i 8.7 RPG. Kada uzmes u obzir sve okolnosti ne vidim u cemu je problem.

U RS je dokazao da je on razlika izmedju ekipe od 50 pobjeda i non-PO ekipe.

Prvi PO - GSW
Povrijedjen. I kao takav odigrao jedan mec u kojem je POR bio najbolji. Taj mec izgubili 6 razlike. Ostala 3 (29, 25, 12).

Drugi PO - NOP
Igrao tri meca 24 min ili manje. U jednom u kojem je igrao 33 imao 18-11.

Ovaj sad
Direktno uveo ekipu u PO. Da se nije vratio ne bi ni zaigrali u njemu.

17 mjeseci pauze.
Prije PO fakticki odigra 8 PO utakmica. Ima prosjeke 17.6 - 10.3 - 4 - 2. Skor POR 6-2.
Nakon svega toga dodje da se bori sa centarskom linijom Lakersa i ponovo ima 12-10-3. Ne znam sta si ocekivao. Da ima 20-15-5 i da POR vodi 3-0 ?

Ljudi koji propuste vremena ko Juka kada se vrate igraju 20 utakmica po 20-25 minuta laganog tempa da se uvedu u formu, a on odmah uletio u PO intenzitet.

Kada se sve ovo sagleda da ovaj PO ima nula PPG niko mu ne bi smio "a" reci.

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 23 avg 2020, 17:27

Drape je napisao/la:
23 avg 2020, 16:46
Tesnjak1991 je napisao/la:
23 avg 2020, 14:14

Čekaj, dal' je isto kad moraš sam rukat odbranu, praktično jedini u ekipi, i kad imaš bekove koji nešto i zaustave? Pa otkad se vratio igra ogroman broj utakmica, najviše jer su bez njega rupa u odbrani, on to koliko toliko popravi. Neko eto napisa, najgori mogući match up, 3 visoka, sve 3 po meni odlični i defanzivci i skakači, i lagano se izmjenjuju na njemu. A njemu pomoć Whiteside..
Nebitno, meni je dovoljno da on bude na tom nekom prosjeku oko 15-20 poena i jedno 10 skokova, to je i više nego solidno. Dal' će biti nekad na AS, nebitno, samo neka je zdrav.

A onda sa druge strane se nakotilo ovih stručnjaka, daju sebi za pravo da seru po tuđem trudu, radu i zalaganju, a ništa slično u životu nisu postigli. Eh, to me upali, ne samo kad je Jusuf u pitanju, nego bilo ko ko iz ove vukojebine od države dođe na taj elitni nivo, a u odnosu na postizanje istog iz nekih drugih država, u nas je to ravno čudu. :bih:
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 23 avg 2020, 17:52

Glupo razpravljanje, igraju protiv Lakersa sad narod umislio dobili jednu utakmicu mogu izbaciti Lakerse, i treba Jusuf imati 18-12-4-2, dobro je biti nekad i realan. Da se nije sezona prekinula nebi ni igrali PO a i ako bi nekim slucajem uletili, isprasili bi jih Lakersi 4-0 laganini, jer prije prekida je bila ekipa Lakersa duplo bolja od ove...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 23 avg 2020, 18:58

Jest Jusuf uveo Blazerse u PO, nikako Lillard sa abnormalnim partijama :rol:

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 23 avg 2020, 19:02

Epidaurus je napisao/la:
23 avg 2020, 18:58
Bez Jusufa ne bi ušli
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 23 avg 2020, 19:05

BosniaBoston je napisao/la:
23 avg 2020, 19:02
Epidaurus je napisao/la:
Bez Jusufa ne bi ušli
Sa onakvim Lillardom bi.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 23 avg 2020, 19:06

Epidaurus je napisao/la:
23 avg 2020, 19:05
BosniaBoston je napisao/la:
23 avg 2020, 19:02
Epidaurus je napisao/la:
Bez Jusufa ne bi ušli
Sa onakvim Lillardom bi.
Bi 100% kao sto su i 2017. i ove sezone dok Juka nije dosao

Lillard ne bi onako brutalno igrao da tu nije bilo Juke. Shvati to
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.