FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

VELA
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la VELA » 07 nov 2010, 10:15

Zna Wenger koji nije uzeo nikakvu titulu evo 6 godina. Ne znam samo sta imate protiv Beniteza navijajte za engleske klubove Benitez je Interov trener nije trener Arsenala il Chelsea
IN WEED WE TRUST!!!

Justice has never been done But their memory will carry on There'll be glory round the Fields of Anfield Road.

Kum sa stalnim ugovorom.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 07 nov 2010, 10:21

VELA je napisao/la:Zna Wenger koji nije uzeo nikakvu titulu evo 6 godina. Ne znam samo sta imate protiv Beniteza navijajte za engleske klubove Benitez je Interov trener nije trener Arsenala il Chelsea
Normalno da zna, da gledaš malo šire nego samo ispred sebe znao bih. Prvo ja ne navijam za tim koji nikad u život nisam gledao sa trbina nego samo ispred TV-a, i neznam kako neko može to reč al et, drugo, ja Arsenal simpatišem, a treće, imam pravo komentarisat gdje ja hoču i šta ja hoču. Ti isto tako dođeš na temu Arsenala pa ti ja nisam ništa rekao, zato... tišu-mišu ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 07 nov 2010, 11:16

Huska je napisao/la: a evo povrede Sameula

slika
aaaauuu jbt :o

gadna povreda
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 07 nov 2010, 13:51

[youtube][/youtube]

99% ga necemo vise gledati u ovoj sezoni...prve pretrage govore da su u pitanju krizni ligamenti, a tu je povredu The Wall imao i prije tri godine, kada je bio van terena oko 9 mjeseci :cry:

al odbranu i nekako mozemo pokrpat Santon/Maicon---Lucio---Chivu---Zanetti/Santon, ali problem je onda vezni red, jer ako vratis Zanettia u odbranu, a nitko se ne oporavi(Motta, Deki, Muntari, Cambiasso, Mariga) od veznih igraca onda smo u velikim problemima, a nekako mi se Cordoba ne gleda na beku ili stoperu u paru sa Lucio, kriticni su mi pravo :D

valjda Maicon uspije nekako do derbya ili barem jedan veznjak da se oporavi...

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 07 nov 2010, 22:01

ovo prosipanje bodova me toliko ne zabrinjava,jer uvijek se desi i mora se desit,samo pitanje u kojem dijelu sezone...
povrede su nas krenule,i iz sedmice u sedmicu u paketu ostajemo bez 2-3 igraca,i bit ce vrlo neizvjesno narednih mjesec dana kako izgurati s ovim igracima...
i dalje sam uvjeren u skudeto jer i pored svih problema koje imamo,konkurencija je katastrofalna i trebo bi ovo biti najlakse uzeti skudeto od svih prethodnih...
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 08 nov 2010, 14:14

"Jedna me stvar užasno rastužila ovaj vikend: ozljeda Waltera Samuela, velikog braniča i još većeg bivšeg suigrača i u godini osvajanja Scudetta. Teški su to trenuci, znam kako se osječa. Sretno Walter!!!"- Francesco Totti.

Deki je danas odradio kompletan trening, pa mozda i dobije neku minutazu protiv Leccea...mada ne bi trebalo zuriti bolje da je 100% spreman za derby, a protiv Leccea cemo vec nekako proci...prvoj ekipi su priključeni i juniori Alberto Gallinetta, Simone Benedetti, Cristiano Biraghi i Felice Natalino...

bit ce zanimljivo vidjeti kako ce to Rafa poslozit s obzirom da mu fale dva kljuca igraca u odbrani, skoro svi vezni igraci, a Milito i Pandev jedva pola sata izdrze punim tempom, a nova povreda obojici visi za vratom ako ih se bude forsiralo, ali jednostavno moraju igrati nema tko drugi...

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 09 nov 2010, 09:50

Ono što je u narednih dva-tri mjeseca najbitnije jeste plasman u osminu finala LP ( to ne bi trebalo doći u pitanje ) i ostanak u vrhu Serie A, pa uz neophodna januarska pojačanja u svim linijama dočekati nastavak sezone što spremniji.
Žestok tempo sa kraja prošle sezone , te nastavak igranja ključnih igrača na SP-u, doveo je ove teške situacije sa povredama.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 09 nov 2010, 09:57

materazzi je napisao/la:ovi sto psuju majke , kojim se gadi inter odredjeni igraci , trener i td se mogu nazivati posmatracima a ne navijacima kluba pa cu vas u buduce tako i tretirati , penal koji se vrati 5 puta u usporenom snimku pokazuje da je etoo sto na loptu ali tek onda kad mu igrac brescie ulazu u tijelo u situaciji kad ne moze doci do lopte jer je zagradjena etoovim tijelo i to se moze okarakterisati penalom , penal na militu kad ga zakaci zebina nije sviran tako da ovi sto pricaju o penalima za inter nek malo ohlade , par prekrsaja koje je dobio caraciolo u duelu sa cordobom su smijesni rame na rame gdje se on uvaljuje i pada dobija prekrsaje , to se ne sudi jer to nije prekrsaj . ali ovdje necu pricati o sudjenju nego o problemima sa povredama koje su mnogo vaznija stvar nego izgubljena 2 boda a sjetite se i prosle sezone je bilo ovakvih rezultata, Ostajemu u potpunosti bez veznog reda , u proteklom vremenu su se culi mnogi negativni komentari na racun chivua a momak svoj posao odradi maksimalno korektno sto ne bih mogao reci za coutinha koji ce mozda moci igrati kako treba slijedece sezone a sad je spor u predaji u proigravanju sa puno gresaka u predaji tako da neko ko zna zavrtiti igraca i napraviti biciklo je daleko od fudbalera , santon je malo grijesio ali prvanstvano iz razloga jer nije preuzimao nikakav rizik u igri i sa ovakvom igrom nikad nece uzeti mjesto chivua , sve ovo sto sam napisao se odnosi na one posmatrace koji psuju i kude one koji su do jucer bili idoli a neke koji odigraju par takmi na prosjecnom nivou ili sjede na klupi i imaju sve hvalospjeve , samo me zanima na osnovu cega prica o santonu to je bez veze jer ne moze igrati samo zato sto je talijan mora imati i kvalitetu kad se popravi bicu prvi za njega a samo da znate da ni coutinho i santon nikad ne bih u ovakvoj formi igrali kod mourinha ali vas to ne zanima jer ste vi veci strucnjaci cak i od njega
FORZA INTER - NADAM SE POBIJEDI LAZIA SUTRA
Slažem se sa napisanim s tim što bih dodao da se treba mali Coutinho gurati jer će biti nešto od njega, treba mu samo snage i da je ovoliko prostora dobio iz jednog jedinoga razloga a to su odsustva bitnih igrača.
Za Obija i Biabianya sam sasvim siguran da su to novi Obinna i Muntari odnosno igrači takvoga kalibra i prije bih dao šansu Alibecu i društvu iz primavere nego njima ali Rafa je trener a ne ja.

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 09 nov 2010, 14:00

pozvaani za utakmicu sa Lecceo,nema ni Sneijdera,Deki se vraca :

Portieri: 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni, 92 Alberto Gallinetta;

Difensori: 2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 23 Marco Materazzi, 26 Cristian Chivu, 39 Davide Santon, 57 Felice Natalino;

Centrocampisti: 5 Dejan Stankovic, 20 Joel Obi, 29 Coutinho, 30 Mancini, 40 Obiora Nwankwo;

Attaccanti: 9 Samuel Eto'o, 22 Diego Milito, 27 Goran Pandev, 88 Ludovic Biabiany.

__________Luca
Santon_Lucio_Cordoba_Chivu
____Capitano_Deki
__Biabiany_Couti_Eto'o
_______Milito

sutra moramo pobijedit...
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 09 nov 2010, 17:10

meni je bolja opcija da Chivu igra stopera, jer je sa Mexesom u Romi cinio najbolji stoperski tandem u ligi , i tu je ucinkovitiji, a Santon lijevo, mada tesko da ce tako biti

e sad me interesuje kako ce vezni red izgledati, da li je Deki 100 % spreman, jer je jedini centalni/zadnji vezni na spisku, i ako on ne bude mogao naebali smo
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 09 nov 2010, 18:34

odbrana sad mora bit ovakva,jer nema Samuela i Maicona...i ja bih volio da Chivu igra stopera,jer on to ustvari i jest...
sto se tice sredine i Dekija mozda je bolje da ga Rafa sacuva za derbi jer on posebno voli te utakmice,a sutra sa Capitanom da proba Obia koji je bio jedan od boljih kad je uso protiv Brescie...

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 10 nov 2010, 13:29

Inter ima sve više problema sa povredama igrača tako i talijanske novine i portali pojačavaju pisanje o mogućim dolascima igrača na Meazzu

Kao moguće akvizicije u odbrani se spominju Daniel Agger , Gabriel Milito, Andrea Ranocchia, Martin Demichelis , Victor Ruiz iz Espanyola te ponovna priča oko dolaska Luce Antonellija iz Parme.

Kada je u pitanju sredina tu su navedeni neki od mogućih pojačanja u januaru . Ibrahim Afellay. Lucas Pezzini ,Gokhan Inler te Andrea Poli iz Sampdorije.

Povrede su uticale na januarski malo burniji prelazni rok , barem kada je inter u pitanju.Nadati se da će Branca opet učiniti pravi posao.

Sneijder je potvrdio da pati od anemije i da mu treba mali odmor tako da ga večeras vjerovatno nećemo vidjeti u sastavu koji će istrčati na Via del Mare stadion.

Očekivati je nastavak uspjeha, barem rezultatskih, na strani i pobjedu kao pretprošle sezone u Lecceu.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 10 nov 2010, 13:37

U utorak je uspješno obavljena operacija desnog koljena Waltera Samuela, 32-godišnjeg argentinskog nogometaša i obrambenog igrača milanskog Intera...

Na posljednjoj prvenstvenoj utakmici, u subotu protiv Brescije (1-1), Samuel je imao težak sudar sa suparničkim igračem Andreom Caracciolom, nakon čega je na nosilima napustio travnjak.

Dogodila se Samuelu teža ruptura bočnog križnog ligamenta, a ozlijedio je i kolateralni ligament istog koljena. Inače, valja podsjetiti da je vrlo sličnu ozljedu imao prije tri godine, ali je tada u pitanju bilo lijevo koljeno. Tada je, pak, s travnjaka izbivao devet mjeseci.

"Operacija je trajala tri i pol sata, te je sve obavljeno bez problema. Uklonjeni su oštećeni dijelovi, pričšvršćena kompletna struktura koljena", rečeno je u liječničkom izvještaju nakon operacije u Paviji.

Samuel bi trebao pauzirati oko sedam mjeseci.

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 10 nov 2010, 16:53

sad sam gledo malo primaveru,tj isjecke kup utakmice protiv Genoe...dobili smo 2:0 golovima Thiama i Dell'Agnella,fino su igrali posebno drugo poluvrijeme,al Alibec je zvijer,mali sam uzme loptu,nanize 3,4 i namjesti sansu il sebi il saigracu...stvarno je prejak i volio bih da ga Rafa barem na klupu stavi :mrgreen:

a veceras Forza Ragazzi slika

Unforgotten
Kontakt:

Post Postao/la Unforgotten » 10 nov 2010, 17:10

Agger bi bio prejak ako dođe jer ga Roy ne forsira, a Rafi je bio jedan od dražih igrača u klubu. Bilo bi dobro zbog trenutne povrede Samuela, ali i jos zbog toga sto je dosta mladji od obojice nasih najboljih stopera.

Sretno momcima veceras, nadati se pobjedi bilo kakvoj bitna su tri boda :|
Prvak prve sezone PES6 sportsport.ba lige.

Kurt Cobain: "I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 10 nov 2010, 17:12

Dobijate 100% ... ovaj tim Leccea je izgubio i od nas, i od Milana a i od Rome .. veze nemaju
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 10 nov 2010, 20:01

evo sastava za veceras :oops:

__________Luca
Cordoba_Lucio_Chivu_Santon
_Bia_Capitano_Obi_Coutinho
_____Pandev_Eto'o

A disposizione: 21 Orlandoni, 5 Stankovic, 22 Milito, 23 Materazzi, 30 Mancini, 40 Nwankwo, 57 Natalino.
Allenatore: Rafael Benitez.

a nije trebo Milita na klupu brate dragi,bez obzira sto je u slaboj formi...nadam se da cemo pobijedit slika

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 10 nov 2010, 21:01

imali iko link tekme?

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 10 nov 2010, 22:43

nista novo sa Rumenkom...imali dosta sansi,al nece pa nece,i na kraju kad ga zabise primise jeftin go nakon kornera...Chivu ostavio svog cojka i ovaj lagano glavom. sve u svemu jaaaako lose,jedina pozitivna stvar igra Obia koji je bio odlican...

mozda je vrijeme da Moratti pocne razmisljat o promjeni trenera ??? mislim da bi se Spaletti rado iz Rusije preselio na Meazzu :oops:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 nov 2010, 22:47

Kako ide dominacija internisti :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.