Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Nisam bas siguran da je 222cm visok igrac koji u prosjeku kupi nesto vise od 3 skoka po utakmici i daje oko 5 poena pojacanje koje ce nam donijeti prevagu. Gledao sam ga u par utakmica Eurolige, za onih desetak minuta sto dobije nista posebno, onako srednja zalost, dosta losa pokretljivost, nema snage i mase, igra mekano itd. Ako nista ocekivano bi bilo da je dobar u odbrani i da sa tom visinom podijeli bar 3-4-5 blokada po utakmici ali o od toga nista, pravi dosta faula jer je spor i ima slab timeing. Njega je jos 2003 Portland draftovao u drugoj rundi kao 50 i neki pik ukupno ako se sjecam dobro. Sa tom visinom da je imao imalo kvaliteta bar u jednom segmentu igre danas bi igrao u nekoj od ekipa preko bare.
Sa druge strane u situaciji u kakvoj smo dobro ce doci da makar zaostri konkurenciju a za nesto vise ko zna.
Cinjenica je da tek u zadnje dvije sezone pocinje da igra nesto bolje, mozda je tip koji sporije nadolazi i sazrijeva. Vidjet cemo. Ja bih volio da nas sve iznenandi i da unaprijedi kvalitet reprezentacije.
Po meni da bi napravili nesto vise, mi moramo naci dobrog naturalizovanog centra. Tu nam je naturalizovani igrac najpotrebniji, ovo ostalo je vec dobro do solidno pokriveno domacim snagama. Henry je klasa ali je je zamjenjiv, na centru nemamo nikog.
Sa druge strane u situaciji u kakvoj smo dobro ce doci da makar zaostri konkurenciju a za nesto vise ko zna.
Cinjenica je da tek u zadnje dvije sezone pocinje da igra nesto bolje, mozda je tip koji sporije nadolazi i sazrijeva. Vidjet cemo. Ja bih volio da nas sve iznenandi i da unaprijedi kvalitet reprezentacije.
Po meni da bi napravili nesto vise, mi moramo naci dobrog naturalizovanog centra. Tu nam je naturalizovani igrac najpotrebniji, ovo ostalo je vec dobro do solidno pokriveno domacim snagama. Henry je klasa ali je je zamjenjiv, na centru nemamo nikog.
A sta cemo onda sa vanjskom linijom. Sklopi mi vanjsku liniju bez Henrija ili nekog drugog naturalizovanog vanjskog igraca.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- storm_raider
- Kontakt:
.. i dodao bih - Koga vidis kao potpunu zamjenu za Henrija?
Sport je lijek za tijelo i duh.
Vedrana Princa zvati u reprezentaciju decko to pokazuje ove sezone i mnogo je bolji od Nesovica. Nadam se da novi selektor ce to da uvidi.
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Realno mi imamo samo jednog klasnog igraca koji bi recimo imao mjesto u top 3 reprezentacije u Evropi. Ostalo je sve prosjek. Moja logika je od dva zla biraj ono manje. Mislim da nam je vanjska linija manje zlo u ovom trenutku od centarske. Tu na pozicijama 1 i 2 imamo Djedovica, Gordica, Ikonica, a mozda i Vasiljevic moze odigrat jos jedan ciklus. Sto se potencijalnih bekova tice vidim da Pasalic igra solidno u Grckoj, Kapelan mozda zasluzi sansu i dokaze se a ja bih probao vratiti i Princa koji nikad nije dobio pravu priliku - minutazu u reprezentaciji i zato se vjerovatno nije ni odazvao a sasvim je solidan bek da odigra 15-tak minuta po utakmici.
Da se razumijemo Henri je bolji od svih pobrojanih, ali ne toliko da bi nadomjestio nedostatak pravog centra razbijaca tipa a la Pero Antic, koji ce uhvatit 10tak skokova i zabit 10tak koseva po utakmici i samim tim rasteretit sutersku liniju a i napravit prostora za Mirzu kako vani tako i unutra.
Da se razumijemo Henri je bolji od svih pobrojanih, ali ne toliko da bi nadomjestio nedostatak pravog centra razbijaca tipa a la Pero Antic, koji ce uhvatit 10tak skokova i zabit 10tak koseva po utakmici i samim tim rasteretit sutersku liniju a i napravit prostora za Mirzu kako vani tako i unutra.
Re: BiH kosarkasi - Litvanija 2011.
Pero antic je 4 a mi imamo boljeg od njega mirzu za makedonski uspjeh zasluzna je timska igra i meccelb a ti mi usput nadji jednog takvog vrhunskog centra kojeg bi mogli naturalizovati mislim da ces brzo saznati koliko je to deficitarna roba PS izvrna rola jeftica protiv macabija
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
treba vratit i princa i opacka
Odlicna partija Deje Jeftica protiv MAkabija, uvijek sam znao da ce biti nesto od njega sada to i dokazuje polako. Kakvi su igrali zasto ne on u reprezentaciji, mlad decko jos uvijek ima prostora da napreduje a 3 nam skripi.
Zadnja izmjena: TaRgEt_, dana/u 17 dec 2011, 22:15, ukupno mijenjano 1 put.
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
KK Sloboda Tuzla
Ja se opet moram osvrnuti na ovu gospodu sto forsiraju igrace iz nase lige...Pa svima je jasno da u nasoj ligi i nema bas nekog kvaliteta.I to malo jada sto ima nije iz nase drzave..Ja ne znam sta razmisljaju u savezu ali ovo prvenstvo je pretrpano strancima(tu prije svega mislim na Hrvatsku i Srbiju) pa tako imamo situaciju u jednoj Igokei da maltene,nema dva kosarkasa iz BiH,Borac takodjer o Mladosti da i nepricamo aa nije nista bolja situacija ni u Capljini,Zrinjskom,Hercegovcu,Servitumu,Vardi,stvarno ne znam u kom pravcu ide nasa liga??!!!Jedine svjetle tacke su mladi Dino Begagic , Sead Hadzifejzovic , Almir Hasandic i jos pokoji aaa ostalo sve 0.
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***
Miljan je napisao/la:Ja se opet moram osvrnuti na ovu gospodu sto forsiraju igrace iz nase lige...Pa svima je jasno da u nasoj ligi i nema bas nekog kvaliteta.I to malo jada sto ima nije iz nase drzave..Ja ne znam sta razmisljaju u savezu ali ovo prvenstvo je pretrpano strancima(tu prije svega mislim na Hrvatsku i Srbiju) pa tako imamo situaciju u jednoj Igokei da maltene,nema dva kosarkasa iz BiH,Borac takodjer o Mladosti da i nepricamo aa nije nista bolja situacija ni u Capljini,Zrinjskom,Hercegovcu,Servitumu,Vardi,stvarno ne znam u kom pravcu ide nasa liga??!!!Jedine svjetle tacke su mladi Dino Begagic , Sead Hadzifejzovic , Almir Hasandic i jos pokoji aaa ostalo sve 0.
Mislis na Seada iz Vogosce on niti je iz BiH niti je mlad ako mislis na njega ?
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
KK Sloboda Tuzla
nije Sinanović neko rješenje. samo je problem što nemamo nekog kvalitetnog centra ni u perspektivi.
a vidim neko spominje kako tek u zadnje dvije sezone igra nešto. pa on se ozbiljno počeo baviti košarkom tek kad su ga u zeničkoj kasarni primjetili ljudi iz Čelika i doveli da trenira sa njima. izabran je na NBA draftu, a da nije imao niti jednu službenu utakmicu...
a vidim neko spominje kako tek u zadnje dvije sezone igra nešto. pa on se ozbiljno počeo baviti košarkom tek kad su ga u zeničkoj kasarni primjetili ljudi iz Čelika i doveli da trenira sa njima. izabran je na NBA draftu, a da nije imao niti jednu službenu utakmicu...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
PAsha imamo kvalitetnog centra u buducnosti zove se Samir Sehic vidjeces malog ovog ljeto kada bude igrao za U 16 , onda Jusuf Nurkic, mi neko kao drugi padne na pamet, Ognjen Kuzmic itd. Vjerujem kako je Sinanovic zaigrao da ce i Kuzma, isti im je menadjer. 
Zadnja izmjena: TaRgEt_, dana/u 17 dec 2011, 23:23, ukupno mijenjano 1 put.
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
KK Sloboda Tuzla
ma tu sam mislio na malo iskusnije igrače, koji mogu odmah pomoći. ne, na djecu. a je li sigurno da i Nurkić neće postati "Janez"?
Decko rekao da zeli da igra za BiH, a od "iskusniji" imamo Kuzmu.Pasha je napisao/la:ma tu sam mislio na malo iskusnije igrače, koji mogu odmah pomoći. ne, na djecu. a je li sigurno da i Nurkić neće postati "Janez"?
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
KK Sloboda Tuzla
joj, Kuzmić mi je jako drag, jer je igrao za Čelik.
al' brate i on je još "sirov". vjerovatno će biti puno bolji igrač od Sinanovića, al' nije ni on "taj".
Gordic - U kanalu odavno. Vjerovatno covjek nece postati ni pola od onoga sto mu je predvidjano.badboy je napisao/la:Realno mi imamo samo jednog klasnog igraca koji bi recimo imao mjesto u top 3 reprezentacije u Evropi. Ostalo je sve prosjek. Moja logika je od dva zla biraj ono manje. Mislim da nam je vanjska linija manje zlo u ovom trenutku od centarske. Tu na pozicijama 1 i 2 imamo Djedovica, Gordica, Ikonica, a mozda i Vasiljevic moze odigrat jos jedan ciklus. Sto se potencijalnih bekova tice vidim da Pasalic igra solidno u Grckoj, Kapelan mozda zasluzi sansu i dokaze se a ja bih probao vratiti i Princa koji nikad nije dobio pravu priliku - minutazu u reprezentaciji i zato se vjerovatno nije ni odazvao a sasvim je solidan bek da odigra 15-tak minuta po utakmici.
Djedovic - Ima problem u Romi. Prijeti mu otkaz. Ostavljen samo zato sto se Luigi ozlijedio, mada ima sasvim korektne partije.
Ikona - Igra odlicno ove godine, ali Ikonino koljeno je u takvom stanju da nikada ne znas sta ce biti s njim.
Sale - U godinama i tesko da ce moci igrati cak na nivou na kojem je igrao na EP. Ja bi iskreno volio.
Pasalic - Igra odlicno tamo, ali opet nije neka pljacka da sada kazes da bi mogao biti nosilac.
I sta imamo jos? Princ, Nesovic...
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Možel mi neko reć što Sinanović do sad nije igrao za BH ?
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html
neno#4 je napisao/la:Gordic - U kanalu odavno. Vjerovatno covjek nece postati ni pola od onoga sto mu je predvidjano.badboy je napisao/la:Realno mi imamo samo jednog klasnog igraca koji bi recimo imao mjesto u top 3 reprezentacije u Evropi. Ostalo je sve prosjek. Moja logika je od dva zla biraj ono manje. Mislim da nam je vanjska linija manje zlo u ovom trenutku od centarske. Tu na pozicijama 1 i 2 imamo Djedovica, Gordica, Ikonica, a mozda i Vasiljevic moze odigrat jos jedan ciklus. Sto se potencijalnih bekova tice vidim da Pasalic igra solidno u Grckoj, Kapelan mozda zasluzi sansu i dokaze se a ja bih probao vratiti i Princa koji nikad nije dobio pravu priliku - minutazu u reprezentaciji i zato se vjerovatno nije ni odazvao a sasvim je solidan bek da odigra 15-tak minuta po utakmici.
Djedovic - Ima problem u Romi. Prijeti mu otkaz. Ostavljen samo zato sto se Luigi ozlijedio, mada ima sasvim korektne partije.
Ikona - Igra odlicno ove godine, ali Ikonino koljeno je u takvom stanju da nikada ne znas sta ce biti s njim.
Sale - U godinama i tesko da ce moci igrati cak na nivou na kojem je igrao na EP. Ja bi iskreno volio.
Pasalic - Igra odlicno tamo, ali opet nije neka pljacka da sada kazes da bi mogao biti nosilac.
Razumijemo se 100% samo kad opet sve saberes i oduzmes od ovih gore nabrojanih se moze sastavit kakva takva vanjska linija dok centarske gotovo pa nemamo. U nekim utakmicama kvalifikacija a i na Eurobasketu smo izgledali presmijesno, svih pet igraca iza linije trojke - ko rukometasi ili ko raja na terminu.
Uz dobru taktiku i pravilnu rotaciju kojih realno nismo imali sa Sabetom s ovim vanjskim igracima koje imamo mi bi mogli funkcionisati. Na koncu nema tog igraca za kojeg nemozemo naci neko "ali" ili mahanu jer niko od nasih bekova nije top klasa. Opet, cinjenica je da ce oni biti kostur reprezentacije za bar naredna dva ciklusa (Djedovic, Gordic, Ikona) Pasalic nek ovako nastavi, ne mora bit nosilac igre, 10tak kvalitatnih minuta u rotaciji od njega je sasvim dovoljno. On me bas prijatno iznenadio u Grckoj. Mislio sam da nece ni minute sastavit dole. Po meni tu je jos i Princ koji iskustvom a i kvalitetom moze unaprijediti igru reprezentacije. U Cedeviti odlicno odradjuje svoju rolu a nije da je bezveze ekipa i takmicenja koja igraju. Ovi ostali su da popune broj na sirem spisku i da mozda iznenade.
Problem je sto je mnogo teze naci pravog kvalitetnog centra kojeg mozes naturalizovati. Puno je vise vanjskih igraca u ponudi. Dovodjenjem dobrog centra Mirza bi bio za 50% bolji i opasniji,ustvari konstantniji iz tekme u tekmu. Ovako je bio skoro pa zrtvovan.
badboy je napisao/la:neno#4 je napisao/la:Gordic - U kanalu odavno. Vjerovatno covjek nece postati ni pola od onoga sto mu je predvidjano.badboy je napisao/la:Realno mi imamo samo jednog klasnog igraca koji bi recimo imao mjesto u top 3 reprezentacije u Evropi. Ostalo je sve prosjek. Moja logika je od dva zla biraj ono manje. Mislim da nam je vanjska linija manje zlo u ovom trenutku od centarske. Tu na pozicijama 1 i 2 imamo Djedovica, Gordica, Ikonica, a mozda i Vasiljevic moze odigrat jos jedan ciklus. Sto se potencijalnih bekova tice vidim da Pasalic igra solidno u Grckoj, Kapelan mozda zasluzi sansu i dokaze se a ja bih probao vratiti i Princa koji nikad nije dobio pravu priliku - minutazu u reprezentaciji i zato se vjerovatno nije ni odazvao a sasvim je solidan bek da odigra 15-tak minuta po utakmici.
Razumijemo se 100% samo kad opet sve saberes i oduzmes od ovih gore nabrojanih se moze sastavit kakva takva vanjska linija dok centarske gotovo pa nemamo. U nekim utakmicama kvalifikacija a i na Eurobasketu smo izgledali presmijesno, svih pet igraca iza linije trojke - ko rukometasi ili ko raja na terminu.
Uz dobru taktiku i pravilnu rotaciju kojih realno nismo imali sa Sabetom s ovim vanjskim igracima koje imamo mi bi mogli funkcionisati. Na koncu nema tog igraca za kojeg nemozemo naci neko "ali" ili mahanu jer niko od nasih bekova nije top klasa. Opet, cinjenica je da ce oni biti kostur reprezentacije za bar naredna dva ciklusa (Djedovic, Gordic, Ikona) Pasalic nek ovako nastavi, ne mora bit nosilac igre, 10tak kvalitatnih minuta u rotaciji od njega je sasvim dovoljno. On me bas prijatno iznenadio u Grckoj. Mislio sam da nece ni minute sastavit dole. Po meni tu je jos i Princ koji iskustvom a i kvalitetom moze unaprijediti igru reprezentacije. U Cedeviti odlicno odradjuje svoju rolu a nije da je bezveze ekipa i takmicenja koja igraju. Ovi ostali su da popune broj na sirem spisku i da mozda iznenade.
Problem je sto je mnogo teze naci pravog kvalitetnog centra kojeg mozes naturalizovati. Puno je vise vanjskih igraca u ponudi. Dovodjenjem dobrog centra Mirza bi bio za 50% bolji i opasniji,ustvari konstantniji iz tekme u tekmu. Ovako je bio skoro pa zrtvovan.
Imamo mirzu; koji spada u sami vrh europske kosarke; pored njega treba graditi repku!!
Uz dobrog selektora je sve moguce..
Sinanovic i Kikanovic bi mogli biti sasvim solidna kombinacija u reketu. Defanzivni skok i unutrasnja igra nije samo centar. Treba tu citav tim da radi. Rekao sam ti za vanjsku liniju. Ikonic ti napisa za bar naredna dva ciklusa? Znas li koliko Ikona ima godina? Bice premija ako bude mogao da igra eventualno ako se plasiramo na EP u Sloveniji. Njemu je opterecenje veliko zbog koljena.Razumijemo se 100% samo kad opet sve saberes i oduzmes od ovih gore nabrojanih se moze sastavit kakva takva vanjska linija dok centarske gotovo pa nemamo. U nekim utakmicama kvalifikacija a i na Eurobasketu smo izgledali presmijesno, svih pet igraca iza linije trojke - ko rukometasi ili ko raja na terminu.
Gordic jednostavno iz sezonu u sezonu tone sve vise i vise. Mislio sam da ce da eksplodira ove sezone u Romi, ali jednostavno ne moze da probije krizu, da se izvadi iz nje.
Centra kvalitetnog da naturalizujes ne da je pretesko naci, nego prakticno nemoguce. Jer ne postoji kvalitetan na trzistu trenutno, a da bi igrao. Lakse je puno vanjske naci.
Imas Mirzu oko kojeg ce se graditi igra, a i covjek nece morati da igra sve i svasta. Isto kao ni Keno, da krpi mjesto centra. Sto je morao u Litvaniji. Onako kako Mirza igra ove godine u reketu, ledjima, licem, i onda bi Sinanovic nama trebao predstavljati solidno pojacanje.
Mada, postoje indicije da bi jos trebalo biti pojacanja. O tom - potom.
P.S. Izgleda da Fela odlazi iz Marousija..
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.