Petev za sada radi dobar posao pogotovo ako uzmemo u obzir da je preuzeo reprezentaciju u najtežem trenutku u odnosu na prethodnike. Bili smo na dnu dna.
Nedostajalo je malo sreće za potpuniji dojam. Tu prije svega mislim na sinosnji kiks.
1. Finska vs. BiH 2:2, vidljiv napredak!
Možemo slobodno kazati da je to dobar rezultat ako imamo na umu da smo na samom dnu bili u svakom smislu i da Petev s timom faktički nije ni trening odradio + iskustvo s posljednjeg gostovanja Finskoj.
Bili smo bolji od Finaca u svakom segmentu igre izuzev u rezultatu...a uputili smo 19 suteva, 8 u okvir.
2., 3. BiH vs. Francuska 0:1, 1:1, vidljiv napredak u obije utakmice.
Taktički odlično postavljena igra protiv supersnazne reprezentacije. Osvojen 1 bod mimo svih realnih očekivanja.
4. BiH vs. Kazahstan 2:2, napredak iz prethodne 3 utakmice potvrđen protiv nezgodnog (čitaj Ukrajina i Finska) Kazahstana kojeg smo trebali riješiti u 1.poluvremenu koje je na momente podsjećalo na igru "zlatne generacije"...moralo je biti bar 2,3:0 i sve bi bilo gotovo. Rani gol u drugom nas presjekao ali smo uspjeli nekako preokrenuti. Potom na scenu dolaze (ne)iskusni Dzeko i Sehic.
Petev je kriv za sinosnji kiks ne vise od 1%.
Sreća je napustila Peteva sinoć a možemo slobodno kazati i protiv Francuske.
...
Zaključak sto se tice postavke, taktike, igre, izmjena - vidljiv napredak u svakom smislu u odnosu na prethodnike.
Pohvala za Peteva jer ih obojicu forsira jer da igramo s 2 stopera jedan bi morao na klupu.
- Pozvao Nalica.
- Vratio Stevanovica.
- Pozvao Gazibegovica.
- Pozvao Susica.
- Pozvao Šarića.
- Pozvao i forsira Demirovica.
- Nagovijestio Dedica.
- Ostavio bez poziva Todorovića jer nema kluba.
- Ostavio bez poziva Duljevica jer nema kluba.
- Prcic, Šarić i Jajalo - nerealno je bilo očekivati bilo koga od njih na septembarskom spisku jer su bivali povrijeđeni ili klupirani u sezoni iza nas...Sto ne znaci da ih ne treba očekivati vec za oktobar.
Dakle, jedini pravi MINUS Petevu jeste Piric!
Ostalo je sve u 5 deka, možda je mogao ovoga a nije trebao onoga i tu je riječ o par imena.
Cipetic je bio pozvan ali se u oktobru ne bi smio naći na spisku ako Todorović proigra redovno u klubu ili Susic, Gazibegovic budu zdravi...Vrlo blizu je i Dedic.
Loncar se takodjer ne bi trebao naći na spisku izuzev ako drastično ne promijeni svoj status u klubu. Mada ga ja lično ni tada ne bih zvao.
Menalo se spasio sinosnjim golom.
2. Cipetic/Todorović, Gazibegovic, Susic, Dedic (2 od nabrojanih)
3. Loncar/Vrancic ili Prcic, Šarić
4. Gojak (ako ne proigra)/Šarić, ?
Dosta toga zavisi od povreda i kontinuiteta igara u klubu.
Za 15ak dana ćemo moći vise nabadati o spisku kada budemo imali veći uzorak utakmica u odnosu na septembarski spisak.
Do tada, sretno Petevu i pamet u glavu.
Oktobar je veliki ispit za njega...da potvrdi prethodne 4 utakmice ili da kiksa obije i sve padne u vodu.
Zao mi je sto se Barbarez donekle sam prekrižio jer vjerujem da je još malo bio strpljiv da bi nakon "neuspjeha?" Peteva bio 90% naredni, budući selektor.
Nakon što je Petev izabran, bilo bi nekorektno odmah mu suditi...