Ivaylo Petev

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Treba li Ivaylo Petev ostati selektor reprezentacije BiH?

Anketa je završila: 27 maj 2022, 23:49.

Da
23
22%
Ne
80
78%

Ukupno glasova: 103

TheChief
Kontakt:

Re: Ivaylo Petev

Post Postao/la TheChief » 08 sep 2021, 18:39

Devetomjesto je napisao/la:
08 sep 2021, 16:35
samoposmatram je napisao/la:
08 sep 2021, 15:50
Pavard je napisao/la:
08 sep 2021, 15:34

Dzabe to pišeš.
Opet će ti napisati "neće Vaha zbog saveza" :rol:
Pa taj nebi ostavio arapsku lovu da mu ponude da bude i predsjednik saveza i selektor i ministar vanjskih poslova BIH.
:urnebes: blate covjeka koji je vodio Casablancu, Lille ,Rennes, PSG, Dinamo, Trabzon, Nantes, Obalu Slonovace, Alzir, Japan i sad Marokko.
Ne blatimo covjeka nego gnjidu zvanu kazem jaaAaa halilhodzic
Daj ti Vahi sedmocifrenu godisnju platu (i to u €) i preci ce on preko svih "problema". :D

Ovako koristi kao izgovor lose stanje u Savezu i sl., jer zna da bi ovdje radio za 15-20k eura mjesecno.

Stara gnjida je Vaha.

Micron
Kontakt:

Post Postao/la Micron » 08 sep 2021, 18:49

TheChief je napisao/la:
08 sep 2021, 18:39
samoposmatram je napisao/la:
08 sep 2021, 15:50

:urnebes: blate covjeka koji je vodio Casablancu, Lille ,Rennes, PSG, Dinamo, Trabzon, Nantes, Obalu Slonovace, Alzir, Japan i sad Marokko.
Daj ti Vahi sedmocifrenu godisnju platu (i to u €) i preci ce on preko svih "problema". :D

Ovako koristi kao izgovor lose stanje u Savezu i sl., jer zna da bi ovdje radio za 15-20k eura mjesecno.

Stara gnjida je Vaha.
Drug ti zarađuješ 10000 maraka mjesečno u nekoj firmi, i zove te brat da radiš kod njega za 1000, hoćeš preći?
Vaha je gospodin, sa zacrtanim standardima, koje naš savez nikad neće dostići.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 08 sep 2021, 18:58

Micron je napisao/la:
08 sep 2021, 18:49
TheChief je napisao/la:
08 sep 2021, 18:39

Stara gnjida je Vaha.
Drug ti zarađuješ 10000 maraka mjesečno u nekoj firmi, i zove te brat da radiš kod njega za 1000, hoćeš preći?
Vaha je gospodin, sa zacrtanim standardima, koje naš savez nikad neće dostići.
Da kaze da nece bti selektor zbog plate "sve pet". Ovako posto kao razlog koristi stanje u Savezu i sl. onda je gnjida i go*no od covjeka. To je jedna "mala" razlika.

Lik je otjeran gdje god je bio. Nije to sigurno slucajno.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 08 sep 2021, 18:58

U Dinamu i ovim africkim zemljama su zacrtani standardi. Aha.

Samo $$$ kao sto Chief napisa. Starac ima 70 godina i opet mu je to najbitnije.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Pavard
Kontakt:

Post Postao/la Pavard » 08 sep 2021, 19:01

Taj bi Kambodžu trenirao za lovu.
A o nekim sistemima priča :rol:

Devetomjesto
Kontakt:

Post Postao/la Devetomjesto » 08 sep 2021, 19:03

Sam sebe ranio samo da pobjegne iz bih i da mu se neko smiluje :rol:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 08 sep 2021, 23:57

Petev za sada radi dobar posao pogotovo ako uzmemo u obzir da je preuzeo reprezentaciju u najtežem trenutku u odnosu na prethodnike. Bili smo na dnu dna.
Nedostajalo je malo sreće za potpuniji dojam. Tu prije svega mislim na sinosnji kiks.

1. Finska vs. BiH 2:2, vidljiv napredak!
Možemo slobodno kazati da je to dobar rezultat ako imamo na umu da smo na samom dnu bili u svakom smislu i da Petev s timom faktički nije ni trening odradio + iskustvo s posljednjeg gostovanja Finskoj.
Bili smo bolji od Finaca u svakom segmentu igre izuzev u rezultatu...a uputili smo 19 suteva, 8 u okvir.

2., 3. BiH vs. Francuska 0:1, 1:1, vidljiv napredak u obije utakmice.
Taktički odlično postavljena igra protiv supersnazne reprezentacije. Osvojen 1 bod mimo svih realnih očekivanja.

4. BiH vs. Kazahstan 2:2, napredak iz prethodne 3 utakmice potvrđen protiv nezgodnog (čitaj Ukrajina i Finska) Kazahstana kojeg smo trebali riješiti u 1.poluvremenu koje je na momente podsjećalo na igru "zlatne generacije"...moralo je biti bar 2,3:0 i sve bi bilo gotovo. Rani gol u drugom nas presjekao ali smo uspjeli nekako preokrenuti. Potom na scenu dolaze (ne)iskusni Dzeko i Sehic.
Petev je kriv za sinosnji kiks ne vise od 1%.
Sreća je napustila Peteva sinoć a možemo slobodno kazati i protiv Francuske.
...
Zaključak sto se tice postavke, taktike, igre, izmjena - vidljiv napredak u svakom smislu u odnosu na prethodnike.
Pohvala za Peteva jer ih obojicu forsira jer da igramo s 2 stopera jedan bi morao na klupu.
- Pozvao Nalica.
- Vratio Stevanovica.
- Pozvao Gazibegovica.
- Pozvao Susica.
- Pozvao Šarića.
- Pozvao i forsira Demirovica.
- Nagovijestio Dedica.

- Ostavio bez poziva Todorovića jer nema kluba.
- Ostavio bez poziva Duljevica jer nema kluba.
- Prcic, Šarić i Jajalo - nerealno je bilo očekivati bilo koga od njih na septembarskom spisku jer su bivali povrijeđeni ili klupirani u sezoni iza nas...Sto ne znaci da ih ne treba očekivati vec za oktobar.
Dakle, jedini pravi MINUS Petevu jeste Piric!
Ostalo je sve u 5 deka, možda je mogao ovoga a nije trebao onoga i tu je riječ o par imena.
Cipetic je bio pozvan ali se u oktobru ne bi smio naći na spisku ako Todorović proigra redovno u klubu ili Susic, Gazibegovic budu zdravi...Vrlo blizu je i Dedic.
Loncar se takodjer ne bi trebao naći na spisku izuzev ako drastično ne promijeni svoj status u klubu. Mada ga ja lično ni tada ne bih zvao.
Menalo se spasio sinosnjim golom.
2. Cipetic/Todorović, Gazibegovic, Susic, Dedic (2 od nabrojanih)
3. Loncar/Vrancic ili Prcic, Šarić
4. Gojak (ako ne proigra)/Šarić, ?

Dosta toga zavisi od povreda i kontinuiteta igara u klubu.
Za 15ak dana ćemo moći vise nabadati o spisku kada budemo imali veći uzorak utakmica u odnosu na septembarski spisak.

Do tada, sretno Petevu i pamet u glavu.
Oktobar je veliki ispit za njega...da potvrdi prethodne 4 utakmice ili da kiksa obije i sve padne u vodu.
Zao mi je sto se Barbarez donekle sam prekrižio jer vjerujem da je još malo bio strpljiv da bi nakon "neuspjeha?" Peteva bio 90% naredni, budući selektor.
Nakon što je Petev izabran, bilo bi nekorektno odmah mu suditi...

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 09 sep 2021, 00:50

Vaha yebenog Ziyecha izbaci iz repke, a da dodje ovdje da mu Husaric daje 20 milja da zove nekog majmuna u repku. Moze moze
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 09 sep 2021, 11:12

DrFilgud je napisao/la:
08 sep 2021, 12:21
Arnelv52 je napisao/la:
08 sep 2021, 10:29
Brzo mi zaboravljamo da na početku ovih kvalifikacija nismo imali nikakav prioritet osim uigrati i napraviti ekipu za nadolazeći EURO. Jedino što po meni treba ocjenjivati kod ove ekipe je da li ekipa raste, kako i kojom brzinom raste, može li bolje i gdje će biti za dvije godine.

Ekipa koju je on preuzeo je bila u ćorsokaku. Trebalo je vremena da je izvadi i evo izvadio ju je. Rezultati nisu još najbolji al' je igra više nego zadovoljavajuća. Ekipa koju je on preuzeo jedva da je imala sigurnih deset igrača sada napokon, više-manje, imamo 23 ili 24 igrača koji su dio ekipe, ekipu koja je izbalansirana i koja ima potencijal.
A ko je i gdje donio takvu stratešku odluku? Ko ima pravo da pored Ukraine i Finske položi oružije i ne bori se za baraž? Ko to može ekipi s Pjanićem, Džekom, Kolašincem, Krunićem, Begovićem, Bičakčićem, Demirovićem, reći da nemaju šanse?
To su podvale kriminalaca, koji hinjski provlače te priče kroz uši i već u startu obezbjeđuju sebi odstupnicu za nerad, korupciju i NAMJERU da NE naprave rezultat.
Mi rezultat nismo nikad napravili. Napravio ga je Safet a bolje bi mu bilo da nije. Osim jednog tog izleta mi se nikad nismo plasirali na SP. Riječi ništa ne koštaju. Od čovjeka, ja od tebe ili ti od mene, možemo očekivati ono što smo navikli da jedan od drugog dobijamo. Ja od reprezentacije ne mogu očekivati da se plasira na SP. Mogu da se trude, da planiraju, da taktiziraju, da imaju neku strategiju, mogu im biti vjetar u ledja ali ne mogu očekivati da se plasiraju na SP jer nikad nisu - jesu jednom ali bolje da nisu.

Kada im postane rutina da se plasiraju na SP onda ću i očekivati od njih da se svaki put plasiraju. Možeš ti očekivati od bilo koga bilo šta ali to nema uporišta u realnom svijetu jer je sve oko nas uvijek ono što je u prosjeku.

Stratešku odluku je valjda donio Savez pa bio on korumpiran ili ne - imaju pravo na to. Pjaniću i ostalim niko neće zabraniti da se takmiče i da se trude, to oni mogu i sada ali je kriterij kod donošenja odluka pomjeren sa ovih kvalifikacija na sledeće.

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 09 sep 2021, 11:23

neka prestane pozivat j.ebenog gojaka od kojeg je i radovac bolji igrac. dedic mjesto cipetica. ako zeli igraca koji moze potezom prelomit mec , to je koljic. ako ostane zdrav do oktobra zasluzuje status prve izmjene, bokji je od prevljaka....realno su losi i menalo, uprkos golu, i stevanovic...ali na horizontu nema perspektivnih zamjena.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 09 sep 2021, 11:28

RoninX je napisao/la:
09 sep 2021, 11:23
neka prestane pozivat j.ebenog gojaka od kojeg je i radovac bolji igrac. dedic mjesto cipetica. ako zeli igraca koji moze potezom prelomit mec , to je koljic. ako ostane zdrav do oktobra zasluzuje status prve izmjene, bokji je od prevljaka....realno su losi i menalo, uprkos golu, i stevanovic...ali na horizontu nema perspektivnih zamjena.
Loš nam Nalić a napravio par puta višak u njihovoj trećini terena, loš nam Stevanović a namjestio zicer Džeki, protiv Finaca zabio, loš nam Menalo udje s klupe i ok odigrao i pored gola za preokret tad. A nisu u prvom timu, čak ni prve opcije s klupe. Kamo sreće da smo uvijek ovako ''loši'' sa širinom
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 sep 2021, 11:39

Arnelv52 je napisao/la:
09 sep 2021, 11:12
Mi rezultat nismo nikad napravili. Napravio ga je Safet a bolje bi mu bilo da nije. Osim jednog tog izleta mi se nikad nismo plasirali na SP. Riječi ništa ne koštaju. Od čovjeka, ja od tebe ili ti od mene, možemo očekivati ono što smo navikli da jedan od drugog dobijamo. Ja od reprezentacije ne mogu očekivati da se plasira na SP. Mogu da se trude, da planiraju, da taktiziraju, da imaju neku strategiju, mogu im biti vjetar u ledja ali ne mogu očekivati da se plasiraju na SP jer nikad nisu - jesu jednom ali bolje da nisu.

Kada im postane rutina da se plasiraju na SP onda ću i očekivati od njih da se svaki put plasiraju. Možeš ti očekivati od bilo koga bilo šta ali to nema uporišta u realnom svijetu jer je sve oko nas uvijek ono što je u prosjeku.

Stratešku odluku je valjda donio Savez pa bio on korumpiran ili ne - imaju pravo na to. Pjaniću i ostalim niko neće zabraniti da se takmiče i da se trude, to oni mogu i sada ali je kriterij kod donošenja odluka pomjeren sa ovih kvalifikacija na sledeće.
Dakle odluku je VALJDA donio savez, što znači da je niko nije donio. Tu sva priča pada u vodu. Ne može ni donijet jer bi to bilo prebezobrazno i besmisleno čak i za njih, a ti ako imaš dokaz za suprotno, pokaži.
Pozivanje debitanata sa 26, 28 godina iz sumnjivih liga, pozivanje veterana koji ne igraju po dvije sezone... ukazuje da nikome nije palo na pamet da nešto priprema i uigrava, Čitavo podizanje (nerealne) euforije oko baraža i plasmana, ukazuje također da niko nema nikakvu smislenu strategiju, osim da se kupi vrijeme i prevare navijači do novog selektorovog ugovora.
I nemoj me molim te zatrpavat traktatima i pametovanjem, ja nisam adresa za tu priču. Ako imaš šta konkretno, napiši.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 09 sep 2021, 11:57

DrFilgud je napisao/la:
09 sep 2021, 11:39
Dakle odluku je VALJDA donio savez, što znači da je niko nije donio. Tu sva priča pada u vodu. Ne može ni donijet jer bi to bilo prebezobrazno i besmisleno čak i za njih, a ti ako imaš dokaz za suprotno, pokaži.
Pozivanje debitanata sa 26, 28 godina iz sumnjivih liga, pozivanje veterana koji ne igraju po dvije sezone... ukazuje da nikome nije palo na pamet da nešto priprema i uigrava, Čitavo podizanje (nerealne) euforije oko baraža i plasmana, ukazuje također da niko nema nikakvu smislenu strategiju, osim da se kupi vrijeme i prevare navijači do novog selektorovog ugovora.
I nemoj me molim te zatrpavat traktatima i pametovanjem, ja nisam adresa za tu priču. Ako imaš šta konkretno, napiši.
Ti si rekao sa citiram "to su podvale kriminalaca, koji hinjski provlače te priče kroz uši i već u startu obezbjeđuju sebi odstupnicu za nerad, korupciju i NAMJERU da NE naprave rezultat."

A mislim da je i Zvjezdan Misimović rekao da bismo trebali ove kvalifikacije posvetiti pravljenju ekipe a da nam cilj treba biti plasman na EURO kroz dvije godine. To je rekao još prije dolaska Peteva.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 09 sep 2021, 12:00

Arnelv52 je napisao/la:
09 sep 2021, 11:57
DrFilgud je napisao/la:
Ti si rekao sa citiram "to su podvale kriminalaca, koji hinjski provlače te priče kroz uši i već u startu obezbjeđuju sebi odstupnicu za nerad, korupciju i NAMJERU da NE naprave rezultat."

A mislim da je i Zvjezdan Misimović rekao da bismo trebali ove kvalifikacije posvetiti pravljenju ekipe a da nam cilj treba biti plasman na EURO kroz dvije godine. To je rekao još prije dolaska Peteva.
To je i realni domet naseg igrackog kadra. Plasman s 24 ekipe. Ali je steta prosipanje bodova kroz ove kvalifikacije jer je svaki bitan za bolji sesir u iducim kvalifikacijama.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 sep 2021, 12:04

Arnelv52 je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:

Da, to su klasične podvale za kupovanje vremena i varanje navijača koji ne znaju sabrat 2+2. Potpuno stojim iza toga što sam napisao, da se radi o kriminalcima i medijima koji ih servisiraju.
To što je Miske možda izjavio da bi trebalo, ne znači apsolutno ništa. Spahić je mogao izjavit da bi trebali napast prvo mjesto
i isto bi se pikalo.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 09 sep 2021, 12:11

DrFilgud je napisao/la:
09 sep 2021, 12:04
Arnelv52 je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:

Da, to su klasične podvale za kupovanje vremena i varanje navijača koji ne znaju sabrat 2+2. Potpuno stojim iza toga što sam napisao, da se radi o kriminalcima i medijima koji ih servisiraju.
To što je Miske možda izjavio da bi trebalo, ne znači apsolutno ništa. Spahić je mogao izjavit da bi trebali napast prvo mjesto
i isto bi se pikalo.
Treba s Fifom i Uefom dogovoriti da se osnuje novi savez. Da ga vode profesionalci koji van BiH zive. Ponuditi klubovima koji zele da nastupaju pod tim savezom ali da nemaju nikakve mogucnost biti biran u strukture saveza. Ko nece neka igra prijateljske tekme. Dosta nam mlade selekcije i A repka. Svakako od klubova nikakve korist.
E onda mozes neki uspjeh ocekivati.
Stari savez ugasiti. :bih:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 09 sep 2021, 13:07

DrFilgud je napisao/la:
Arnelv52 je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:

i isto bi se pikalo.
Misimović to jeste izjavio, Spahić nije. U kakvoj formi i gdje to treba pogledati u interviju. A to je manje važna stvar. Ja sam ti rekao da si i ti to izjavio. Ja sam to samo prihvatio kao činjenicu i nastavio dalje jer mi je nevažno.

Meni je važnija stvar u mom pisanju pa i u mom odgovoru ta kako da mi svoja očekivanja kao narod i kao nacija postavimo jer je od toga šta očekuješ puno toga ovisno. 95% mog pisanja na ovoj temi ovih dana je o tome.

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 09 sep 2021, 13:14

Arnelv52 je napisao/la:
09 sep 2021, 13:07
DrFilgud je napisao/la:
Arnelv52 je napisao/la:

i isto bi se pikalo.
Misimović to jeste izjavio, Spahić nije. U kakvoj formi i gdje to treba pogledati u interviju. A to je manje važna stvar. Ja sam ti rekao da si i ti to izjavio. Ja sam to samo prihvatio kao činjenicu i nastavio dalje jer mi je nevažno.

Meni je važnija stvar u mom pisanju pa i u mom odgovoru ta kako da mi svoja očekivanja kao narod i kao nacija postavimo jer je od toga šta očekuješ puno toga ovisno. 95% mog pisanja na ovoj temi ovih dana je o tome.
Ne branim nikog drugovi,ali od koga bi se mogo' trazit plasman na SP nakon onakvih kvali za euro..Sreca je sto Ukrajina igra lose pa se kao neke sanse jos imaju.
Petev da je dobio Kaz bi uveliko dobio sve pohvale.
Pokazat ce naredne 4 tekme koliko je on zaista sposoban i da li ima ekipu za sljedeci ciklus. :?

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 09 sep 2021, 15:37

Nemamo ama baš nikakve šanse da se plasiramo na SP. Ja svim srcem navijam za reprezentaciju i navijaću ko god da je vodi, ko god da je u savezu i ko god da igra za nju. Ali moramo biti realni i prihvatiti da u ovim okolnostima, sa ovim igračkim kadrom i sa ovakvim savezom nemamo ama baš nikakve šanse za plasman. Mora se desiti pravo čudo da mi Ukrajini uzmemo više od 2 boda. Vrlo je upitno kako ćemo i sa Kazahstanom proći u gostima. Mi nemamo igrački kvalitet da možemo garantovati pobjedu protiv bilo koje ekipe iz top 40-50 na Fifinoj rang listi. Nemamo igrače koji su nosioci igre u svojim klubovima, igrače koji su u stanju riješiti utakmicu (2-3 takva igrača nažalost nije dovoljno). Mi smo jako sentimentalni prema našim igračima i teško nam je prihvatiti da su Saničanin, Cipetić, Sušić, Čivić, Cimirot, Demirović, Prevljak, Hadžiahmetović, Šehić, Lončar, Gojak u najbolju ruku osrednji igrači (možda čak više i ispodprosječni). To ne bi bili toliko strašno da smo mi ratnička ekipa koja će nedostatak kvaliteta nadoknatiti voljom i spremnošću da se "izgine" na svakoj utakmici. Nažalost mi sebe smatramo fudbalskim znalcima (krenuvši od navijača, medija pa se to prenese i na igrače) tako da nismo baš od te trke, borbe, timskog duha...

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 09 sep 2021, 16:01

Kad procitam nesto tipa nemamo ekipu za bolje, tacno odmah proliv dobijem.
nek kazaci imaju ekipu da odigraju dvije nerijesene sa ukrajinom i jednu sa nama.

sa ekipom kakvu imamo, i ovakav rasplet u ostalim tekmama, sve ispod baraza je NEUSPJEH!

pa vi jos uvijek svrsavajte na tutine takticke majstorije i nagradite ga novim ugovorom za euro.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Zglavkar i 14 gostiju.