Intervju: Semir Đip, najveća nada Želje
Nedjelja, 25 April 2010 17:28 Emir Aletić
Jedan od najperspektivnijih bosanskohercegovačkih fudbalera sigurno je Željin junior Semir Đip. Ovaj nadareni mladić rođen je u Sarajevu 23.06.1992 godine. Svoju fudbalsku karijeru počeo je u omladinskom pogonu Željezničara prije 11 godina. Posljednje 2 godine najbolji je strijelac BiH u kadetskom i juniorskom uzrastu.
Prije par sedmica, Đip je boravio i u kampu italijanske Sampdorije, gdje se pokušao izboriti za ugovor u ovom velikom klubu.
Odlučili smo obaviti kraći razgovor s najvećom ''plavom'' nadom, kako bismo vam što bolje predstavili ovog mladog fudbalera za kojeg se vjeruje da jedan od najtalentovanijih mladića koje je naš klub imao u posljednjih 10-tak godina.
fkzeljeznicar.com: Kako je prošao ''probni rad'' u Đenovi, u kampu Sampdorije?
- ''Probni rad'' u Đenovi je prošao odlično i mogu reći da sam prezadovoljan. Testiranje sam odradio odlično, a imali smo i jednu utakmicu protiv prvog tima Grosseta gdje sam postigao pogodak za pobjedu Sampdorije.
fkzeljeznicar.com: Ljetne pripreme ste odradili s prvim timom Željezničara ali još niste debitovali u zvaničnim susretima. Jeste li očekivali svoju šansu u ovoj sezoni?
- Radio sam sa prvim timom i bilo je to divno iskustvo koji se ostvario moj dječački san. Međutim, iako je bolo mnogo najava da bih mogao zaigrati, još nisam došao u situaciju da pričam sa čelnim ljudima oko prvog tima.
fkzeljeznicar.com: Kad možemo očekivati Vaš debi za prvi tim?
- Volio bih kad bi zaigrao za prvi tim što prije ali kada ću zaigrati to najbolje znaju čelni ljudi ''Plavih''. Moje je da treniram i strpljivo čekam svoju priliku.
fkzeljeznicar.com: Jeste li zadovoljni igrama ''Plavih'' ove sezone?
- Ja sam prezadovoljan igrom ''Plavih''. Oni se sada nalaze na poziciji koju i zaslužuju i jako mi je drago zbog toga, a posebno me raduju Manijaci koji neprestalno bodre ekipu do posljednje minute! Željezničar je jedna veoma dobra ekipa sa dobrim kadrom igrača, a tu je i trener Amar Osim koji nas je sve uvjerio da pravi čuda. Prema tome, ne vidim razlog zasto ne bismo osvojili duplu krunu!
fkzeljeznicar.com: Po Vašem mišljenju, ko je najbolji napadač kojeg Željezničar ima u ovom trenutku?
- Mislim da je Alen Mešanovic najbolji i najiskusnij igrač u napadu, ali tu je i Lazar Popović koji je u dobroj formi, a i Damir Rovcanin je sigurno kvalitetan napadač.
fkzeljeznicar.com: Poruka navijačima...
-Moja poruka navijačima glasi: Nastavite tako bodriti ekipu kako to samo vi znate, pa da u bližoj budućnosti gledamo europskog Želju!!!
ako je neko postavio, onda je do mene....
sutra ladno 0:2 (Bekrić,Bućan)
Por que ? Por que somos los mejores...