Postao/la CiroDiMarcio » 04 sep 2022, 15:21
Ma znam sve, cim je manje atraktivan protivnik i nije vikend ili je losije vrijeme, ne mozes ocekivati vise od 4k.
A realno svi smo mi prizeljkivali ugovor da se prenosi na Areni, i eto ooet imas moju tv koja prenosi vecinu nasih tekmi, ali hajde nije ni to problem, nego je najgore sto smo mi umislili da smo engleska premier liga ili neka od liga petice pa da mozemo razvlaciti jedno kolo petak sub ned pon, sve je to super za lige i milionske gradove koji mogu napuniti bilo koji dan 10k ljudi mininalno. Ali u nasoj ligi gdje ti je prosjek vikendom bio 3k (mi smo prvi po posjecenosti sto znaci da mi popravljamo prosjek sto dovodi do toga da imas klubove gdje imaju max posjecenost 2k kad im dodje neki jaci klub i sve se poklopi). I sad u takvoj ligi gdje ti je PROSJECNA posjecenost VIKENDOM oko 3k maksimalno, ti ides zbog nekih tv prava razvlaciti kolo na pon i pet gdje ti posjecenost padne za najmanje 30% (u vecim klubovima, a u ovim sa manjom bazom navijaca i vise).
Sad ce svi reci "pa mi smo trazili pomjeranje tekme". Jesmo, ali moze se pomjeriti na nedjelju iki eto eventualno moze i pon ili pet NEKAD, ali ovo postaje pravilo da se igra radbim danima sto za nasu ligu nema nikakvog smisla ako hocemo da vratimo ljude na tribine. (A znamo i ko to ne zeli).