Arsenal - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Artetitis
Re: Arsenal
Jadan on nebio kakav je. Još one roze kopačke kad obuće, heh...
Al jbg, sad ga nemamo boljeg i može nam dobro doć u skok igri... Arshavin, Nasri, Cesc i Tomas ce da razvaljuju po sredini liverpool ako Bog da...
Al jbg, sad ga nemamo boljeg i može nam dobro doć u skok igri... Arshavin, Nasri, Cesc i Tomas ce da razvaljuju po sredini liverpool ako Bog da...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
Ta dva igraca su izasli iz skole Uniteda. Gary je ostao do dan danas. Djemba nije odigrao 10 utakmica za United, a ovaj je u samom vrhu po broju nastupa i sadasnji kapiten. Nebitno to, govorim ti da je citava jedna generacija izasla iz akademije i osvojila prvenstvo ubrzo. Toliko o tome da SAF nema muda.GunnerS je napisao/la:TI se sa njim dičiš...![]()
Možeš onda slobodno reć i Djemba- Djemba
![]()
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.
Iz škole Arsenala su izašli 80% igrača koji sad igraju za Arsenal... Doduše nisu od 1 godine tu al su došli iz drugih klubova i Wenger ih naučio, što znači prošli su školu Arsenala... Iskreno, G.Neville i P.nevill su meni najveći klocevi u fudbalu... Plus što nisu neki ni igrači a drugo što su da Bog sačuva ružni, pogotovo Phill... uff...
The Mirror: "Chamakh u petak potpisuje za Arsenal"
Kako u današnjem izdanju piše engleski list The Mirror, marokanski reprezentativni napadač Marouane Chamakh dogovorio je uvjete suradnje sa Arsenalom, te bi u petak trebao potpisati ugovor sa londonskim klubom.
25-godišnji napadač Bordeauxa će, prema istom izvoru, u Arsenalu zarađivati oko 55.000 eura tjedno.
Chamakh će u Arsenal doći na kraju sezone, kada mu istječe ugovor sa francuskim prvacima, a dogovorom sa Arsenalom odbacio je mogućnost odlaska u Liverpool, koji je također bio zainteresiran za njegove usluge.
Kako u današnjem izdanju piše engleski list The Mirror, marokanski reprezentativni napadač Marouane Chamakh dogovorio je uvjete suradnje sa Arsenalom, te bi u petak trebao potpisati ugovor sa londonskim klubom.
25-godišnji napadač Bordeauxa će, prema istom izvoru, u Arsenalu zarađivati oko 55.000 eura tjedno.
Chamakh će u Arsenal doći na kraju sezone, kada mu istječe ugovor sa francuskim prvacima, a dogovorom sa Arsenalom odbacio je mogućnost odlaska u Liverpool, koji je također bio zainteresiran za njegove usluge.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Dobar posao. Dolazi besplatno, a uopste nije los igrac. Premiership je skroz drugi svijet, ali mislim da mu je dorastao. Mene vise zanima sta ce se desiti sa Gourcuffom. Kako je Milan pustio tog igraca, to mi ni dan danas nije jasno.
- majestic24
- Kontakt:
Stedite pare,a opet ih nemate.Politika Arsenala i Arsenea Wengera dobro je poznata - kupovat ćemo mlade (ne i jeftine) igrače i igrati atraktivan nogomet za koji smo svjesni kako bez kvalitetnih igrača ne prolazi. Naravno, kada god zapne, a to je redovito posljednjih par godina, Wenger ima ispriku jer "zločesti Manchester i Chelsea puno troše"; dakako, stoga su i bolji.
Nakon poraza od Chelseaja, Michael Ballack jasno je rekao kako "Wenger uvijek traži isprike" i kako je Arsenalova igra predvidiva na što je reagirao francuski trener: "Svaka momčad je predvidiva; svi znaju kako će Chelsea igrati na Drogbu. Izgubili smo jer smo napravili pogreške u obrani, a nitko nije mogao predvidjeti kako će Aršavinov udarac pogoditi Čecha u nogu, da će Nasri loše primiti loptu ili da će Bendtnera srušiti."
Wenger je tada opet okrenuo na "toliko puta slušanu stranu kazete": "Ako puno platite igrača morate mu dati i veliku plaću, a mi si to ne možemo priuštiti. Naša politika je takva i morat ćemo biti strpljivi iako ćemo ponekad dobiti udarac", rekao je Wenger pa ovako ocijenio stanje u nogometu: "Nogomet trenutno živi u umjetnom svijetu."
Dakako, da kojim slučajem Arsenal u tom "umjetnom svijetu" upisuje pobjede i osvaja trofeje Wenger ne bi imao ništa protiv; kao što nema ništa protiv toga kako funkcionira nogomet kada Arsenal dobije Hull ili Birmingham.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Chamack je sam izjavio da želi u Arsenal, pa to se sad vuca po novinama. Ja ne vjerujem tim žutilima, jedino vjerujem arsenal.com
A to da mi neammo para, ko to kaže ?! Mi imamo para al Wenger jednostavno ne želi da ih troši na te silne transfere...
A to da mi neammo para, ko to kaže ?! Mi imamo para al Wenger jednostavno ne želi da ih troši na te silne transfere...
Dobro vam covjek veli. Ali, izgleda da je vecina navijaca slijepa kada su u pitanju lose stvari u klubu koji simpatiziraju. I Trasimaco, koji je 90% upravu u svim postovima koje vam je napiso, ne moze vidjet da Nani, Berbatov, pa i Anderson (kod njega ulazem kviska, veliki je to potencijal, mozda se uklopi, mada cisto sumnjam) nisu igraci za velike stvari (iako su sjajni igraci, ali se ne uklapaju i nikad se nece uklopit u igru MU).. Nani moze jednu tekmu odigrat na nivou Maradone, jer raspolaze velikim znanjem, ali ce zato sljedeci pet zajebat (objasnjavo sam zasto). Zna to i Fergi, samo se ne moze pomirit da je bacio pare u bunar za njih trojicu. MU ce osvojit titulu jer je Chelsea slab, a ne zato sto je MU jak. Gnjida je otisla, Rooney uspjesno zamjenio, ali zato Tevez jako fali. Nekako me malo nervira sto su navijaci slijepi i sto ne vide neke lose stvari, ili ih mozda vide, pa se zavaravaju i lazu sebe da je sve sjajno da bi se osjecali bolje.Trasimaco je napisao/la:Vidis, to je ta ideologija koju je posijao Wenger. Uvjerio je svoje pristalice da su razliciti od svih ostalih i posebni. Te teorije ne prolaze nigdje osim kod navijaca Arsenala. Oni ne vide da je od sjajnog tima koji je zavrsio sezonu bez poraza napravio grupu mediokriteta koji ne predstavljaju nikakvu prijetnju. Svi na samom pocetku sezone znaju kako ce Arsenal zavrsiti na kraju. Eto koliko su predvidivi. Rasturio je sjajnu generaciju da bi eksperimetisao sa mladicima i ne zovu ga dzaba Looney Professor. Generacija koju nazivaju The Invincibles je bila predodređena da dominira godinama, ali nista vise nije ostalo do nje. On je nije znao iskoristiti kao sto su to uradili Mourinho sa svojom generacijom i SAF sa svim svojim generacijama. Ipak polako ih sve vise vidi gdje je lik doveo Arsenal i sve ih je vise koji misle da je vrijeme da ode. Nema nista posebno u tome kad oni igraju prividno leprsavo, a svaki jaci tim ih raznese kao amatere. To je cista zabluda, i drago mi je da to mnogi pocinju da shvataju.
Bilo bi jako romanticno da Wenger ima na raspolaganju 100 mil. jevreja za transfere i da kaze, 'nismo kao ostali klubovi, necemo izdvajat velike pare za igrace i vjestacki stvarat jak tim. Mi hocemo za male pare mukotrpnim radom stvorit najjaci tim u Engleskoj i Evropi. Gledat cemo da u timu imamo 8 mladi igraca i 3 nesto starija. To je nas cilj, a ogromne novce sa kojim raspolazemo cemo usmjerit u neke pametnije stvari. SMRT VELIKIM TRANSFERIMA I KUPOVINI USPJEHA'. Da Arsenal ima ovakvu politiku, ja bih postao njihov simpatizer. Ali, realnost je da to oni rade iz ciste nuzde i da imaju para rado bi doveli 2-3 ekstra igraca (tipa Villa, Ribery, Iniesta,..) i tako se ukljucili u ravnopravnu borbu za titulu sa MU i Chelsea. Ocito je da oskudjevaju sa parama i zbog toga u timu imaju igrace koji nemaju velike ugovore. Ja tu Wengera ne krivim, nije on kriv sto se nema para. On radi najbolje sto moze i ja sumnjam da bi neko drugi mogo bolje. Kada dodju bolji dani i kad shvate da sa ovakvim timom nece nikada nista osvojit, vidjet ce te kako se odrjesuje kesa.
Da sam navijac Arsenala, bio bih ponosan na ovu ekipu i Wengera, jer objektivno, izvlace maksimum iz onog sa cime raspolazu. Bez najmanje 2 VRHUNSKA igraca Arsenal nema nikakve sanse da osvoji PL ili LP. 2 vrhusnka igraca bi ucinla i ove prosjecne boljim, pored njih bi postali bolji igraci. Ako se to ne desi, onda se navijaci mogu uzdat jedino da Wenger iskopa novg Messia i Iniestu i dovedi ih za male pare... Ali, priznat ce te, takve dijamante je jako tesko iskopat i ugrabit prije svih tih gladni vukova koji imaju veliku novcanu moc. Moje je misljenje da Arsenal sa ovim timom i uz pojacanja tipa Chamakh, Subotic i sl. nikad nece osvojit PL ili LP. Navijacima Arsenala ostaje da se zavaravaju i lazu sami sebe.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Arsenal trenutno nema para za prosipanje zbog izgradnje stadiona koji ce velikim dijelom biti placen novcem koje je Wenger ustedio svojom politikom...a naravno da ima para na bacanje da bi doveo sebi 2-3 igraca ali i sam je rekao da kvalitet koji treba arsenalu trenutno kosta vise nego sto oni mogu priustiti...kada se odplati kredit za stadion bice druga prica
Iskreno, tu negdje se slažem sa tobom osim u jednom. A to je da nemamo love. Tačno je da Wenger ne troši al ne zbog toga što nema love nego što neće, hoće da uradi ono što si ti rekao, da stvori tim od "malih" para. Vjerovao ti il ne. Slobodno otiđi na arsenal.com, imaš financije i vidjet ćeš da zadnjih 10 godina posluju u velikom plusu, pa prošle sezone su bili najbogatiji klub
A pritom napravili stadion koji vrijedi 600 miliona eura...
Al dobro, neki ne mogu u to vjerovat al nema veze...sve će doć na svoje...
Nadam se večeras pobjedi i sve ostalo bi bila katastrofa, po meni...
GunnerS je napisao/la:Iskreno, tu negdje se slažem sa tobom osim u jednom. A to je da nemamo love. Tačno je da Wenger ne troši al ne zbog toga što nema love nego što neće, hoće da uradi ono što si ti rekao, da stvori tim od "malih" para. Vjerovao ti il ne. Slobodno otiđi na arsenal.com, imaš financije i vidjet ćeš da zadnjih 10 godina posluju u velikom plusu, pa prošle sezone su bili najbogatiji klubA pritom napravili stadion koji vrijedi 600 miliona eura...
Evo procitaj ovo:
http://www.arsenal.com/news/news-archiv ... ew-signing
A posebno ovaj dio gdje fino kaze da ono sto mu treba je preskupo:
"We are one of the ten best clubs in Europe and players who can strengthen your team at this period of the season are not available or at a price that you cannot afford.”
Jbg sad, pa ne igrate protiv Portsmoutha da bi sve osim pobjede bilo katastrofa.GunnerS je napisao/la:Nadam se večeras pobjedi i sve ostalo bi bila katastrofa, po meni...[/i]
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
U kakvoj se situaciji nalaze, sve osim pobjede jeste katastrofa. Ako izgube, Liverpool im dolazi na samo dva boda zaostatka, a City ima utakmicu ili dvije manje, nisam siguran.
-
kakavdanakneiskustvu
- Kontakt:
Neko je rekao da je banovan radi pisanja nekih sr.nja na pdf-u o reprezentaciji.[/quote]CRNI_SA je napisao/la:mislim da nije uredu da ga banuju lik nikom nije nista psovao ili slicnoMirza_Hordas je napisao/la:banovan jeThe Game je napisao/la:Jel to ljubav opet banovan, ne vidjam ga nesto![]()
![]()
to sto on misli da je arsenal najjaci njegov problem
tačno
- jalehordas
- Kontakt:
hebo majku sto me nervira onaj komentator
poznato je da na emiretsu gledaoci izadju ranije na odmor a on kaze da nije popunjen Emirets
kakvi nama debili vode utakice u pm
poznato je da na emiretsu gledaoci izadju ranije na odmor a on kaze da nije popunjen Emirets
I NA ONOM SVJETU TAMO CUT CE SE MOJ GLAS BORDO BJELI CJELI ZIVOT JA NAVIJO SAM ZA VAS
ja sad krenuo pisati o komentatoru... jesi primjetio kako izgovara eboue? i covjek je uspio zamjeniti Diabya i Songa... kaze nemojte se cuditi ako ih zamjenim veoma su slicni xDjalehordas je napisao/la:hebo majku sto me nervira onaj komentator
- jalehordas
- Kontakt:
joj onaj komentator kao da se lozi na Gerarda
da nije mozda pesko
da nije mozda pesko
I NA ONOM SVJETU TAMO CUT CE SE MOJ GLAS BORDO BJELI CJELI ZIVOT JA NAVIJO SAM ZA VAS
dokazani navijac Liverpoola Zoran Sukojalehordas je napisao/la:joj onaj komentator kao da se lozi na Gerarda
da nije mozda pesko
...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP
Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...
Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...
- jalehordas
- Kontakt:
vazna pobjeda sigurno 3
chelsea ako izgubi manchester nerjeseno nikad se nezna
PS:joj fabregasa isto ko maradona(bozija ruka)
chelsea ako izgubi manchester nerjeseno nikad se nezna
PS:joj fabregasa isto ko maradona(bozija ruka)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.