BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

likma23
Kontakt:

Re: BH tenis

Post Postao/la likma23 » 09 jan 2013, 23:08

Claus je napisao/la:Šetkić je očekivano poražen od Donalda Younga, ali slagao bih da kažem kako se nisam potajno nadao iznenađenju jer je Amerikanac prošle godine igrao u rangu WTA teniserki. :roll: Mirza je pružio dobar otpor, vjerujem da nije mogao više. Ipak, žao mi je što nije iskoristio relativno osrednje kvalitetnog protivnika. Džumhuru svaka čast na prolazu, mislim da je konačno uznapredovao što se tiče psihičke pripremljenosti. Bilo bi dobro da konačno nareda nekoliko jakih protivnika i uđe na neki Grand Slam. Iako, da budem iskren, ne vjerujem da će se to ovoga puta dogoditi.
Nemoj biti pesimista :D Vjeruj da hoće :mrgreen:

Večereas Mervana, zelim joj puno sreće.

Ima li kakve sanse da za Damirov meč bude stream?
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

kristian
Kontakt:

Post Postao/la kristian » 10 jan 2013, 03:45

joj mervane ima 5:3 i servira i ova vrati , dva breaka pravila u prvom setu i ova vraca cccc

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 10 jan 2013, 06:46

Na kraju dobi Merana Kudryavtsevu u 2 seta.

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 10 jan 2013, 08:22

na kraju 7-5 i 6-3 za Mervanu :D...odlicno..

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 10 jan 2013, 12:03

Nisam ocekivao da ce Mervana uspjeti da uradi ovo, ali me pozitivno iznenadila. Bravo Mervana!!

Sada ide na Kanadjanku Dubois (ili tako nesto) i nadam se da i tu moze odigrati dobro.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 10 jan 2013, 12:18

Bravo Mervana. Nadam se da mozes barem pruziti dobar otpor ovoj Dubois (wta- 138) a sto ne i pobjediti. :D

Veceras Mervana igra od 00:00, prvi mec na terenu 13 a Damir igra drugi mec na terenu 6 (mislim da je taj teren) to jest oko 1:30 h. Sretno oboma i da pobjedite slika slika slika slika slika

EDIT: Isner odustao, ako Damir prodje mozda upadne u MD kao LL :D :D :D

Damir Dzumhur!!!!

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 10 jan 2013, 12:28

Vidjecu ako uhvatim vremena da napisem najave za ova dva matcha, malo o protivnicima i tako ;)
SAMO ČELIK !

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 10 jan 2013, 15:07

Viper je napisao/la:Vidjecu ako uhvatim vremena da napisem najave za ova dva matcha, malo o protivnicima i tako ;)
Ako budes imao vremena napisi i ja sam bio kontao nesto napisat ali et' kad ces ti onda necu. To prepustam tebi :mrgreen: :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 10 jan 2013, 16:19

Damir Džumhur vs Marco Chiundinelli

Kvote: 2.65 vs 1.44

Kao prvo da kazem da je Švicarac ocigledno favorit. Chiuninelli je 25. nositelj kvalifikacija a 149. je na ATP listi. Kao sto neko vec rece poznat je po tome sto je bio prva zamjena u Davis Cup reprezentaciji Švicarske, najcesce zamjena Federeru. Dosta je iskusan, 31 godinu ima, sto moze uticati dobro ali i lose po Damira. Sa jedne strane Chiundinelli zbog iskustva zna kako igrati u GS kvalifikacijama i nije mu ovo nista strano, posto mu se blizi kraj karijere polako sigurno da ce teziti da ostvari sto bolji plasman, prvenstveno zbog novca. Sa druge strane, on je u proslom kolu protiv Talijana Giannessia odigrao mec koji je trajao 2 sata i 23 minute, 3 seta su se igrala i sugurno da je jako iscrpljen, pogotovo zbog njegovih godina. Giannessi uopste nije igrao lose, imao je brejk prilika, ali je iskustvo Chiundinellia prevladalo, isto kao sto moze prevladati i protiv Džumhura. Ali ukoliko mec ode u 3 seta, kao sto ja ocekujem, mislim da je Damir u prednosti. Kljucna stvar koju Damir treba forsirati da bi pobijedio veceras je dobar servis, bilo bi jako dobro kada bi ponovio servise kao protiv Van Der Merwea, jer on vec ima solidan retern i moze dobro reternirati Chiundellieve dobre serve. 2010. godine dosao je do 2. runde Australian Opena i to je njegov najveci uspjeh na ovom turniru. Inace, ne igra lose na tvrdim podlogama. Omjer pobjeda i poraza na tvrdim podlogama mu je 195/126. Ovo mu je ujedno i najdraza podloga. Sigurno da mnoge brine sam Damir, poznat je po tome da jedan mec odigra dobro, naredni je truba. Ipak, Džumi nema losu formu, od zadnjih 10 meceva na tvrdoj podlozi 8 je pobijedio, a 2 izgubio od realno jacih protivnika. Švicarac je u zadnjih 10 meceva na tvrdoj podlozi zabiljezio 5 pobjeda i 5 poraza. Ipak, ogromna je razlika u tome sto je Damir igrao turnire Cividinu, Trevisu, Sarajevu, Zagrebu i sl. a Švicarac je igrao Tokyo, Basel, Dohu i sl. Ipak, i on je sklon oscilacijama, znao je pobijediti mnogo bolje protivnike od sebe kao npr. Karlovica, Klizana i Dimitrova, ali je znao i gubiti od slabijih protivnika. Zanimljiva je stvar to da Chiundinelli kada igra protiv igraca koji su slicni Damiru (Renavand, Zeballos, Nevolo, Ghedin i sl.) mec cesto ode u 3 seta, sto bi Damiru odgovaralo zbog umora Švicarca.

Sve u svemu, Džumhur treba pokusati ponoviti igru koju je igrao protiv Van Der Merwea, obavezno uci u mec bez nervoze jer bi to iskusni Chiundelli znao iskoristiti, te dati sve od sebe. Na nama je da navijamo, SRETNO DŽUMI!

Eto, vi procitajte, pa recite ukoliko vam se ne svidja da ne pisem za Mervanin mec :mrgreen:
SAMO ČELIK !

denisov

Post Postao/la denisov » 10 jan 2013, 16:41

Viper je napisao/la:Damir Džumhur vs Marco Chiundinelli

Kao prvo da kazem da je Švicarac ocigledno favorit. Chiuninelli je 25. nositelj kvalifikacija a 149. je na ATP listi. Kao sto neko vec rece poznat je po tome sto je bio prva zamjena u Davis Cup reprezentaciji Švicarske, najcesce zamjena Federeru. Dosta je iskusan, 31 godinu ima, sto moze uticati dobro ali i lose po Damira. Sa jedne strane Chiundinelli zbog iskustva zna kako igrati u GS kvalifikacijama i nije mu ovo nista strano, posto mu se blizi kraj karijere polako sigurno da ce teziti da ostvari sto bolji plasman, prvenstveno zbog novca. Sa druge strane, on je u proslom kolu protiv Talijana Giannessia odigrao mec koji je trajao 2 sata i 23 minute, 3 seta su se igrala i sugurno da je jako iscrpljen, pogotovo zbog njegovih godina. Giannessi uopste nije igrao lose, imao je brejk prilika, ali je iskustvo Chiundinellia prevladalo, isto kao sto moze prevladati i protiv Džumhura. Ali ukoliko mec ode u 3 seta, kao sto ja ocekujem, mislim da je Damir u prednosti. Kljucna stvar koju Damir treba forsirati da bi pobijedio veceras je dobar servis, bilo bi jako dobro kada bi ponovio servise kao protiv Van Der Merwea, jer on vec ima solidan retern i moze dobro reternirati Chiundellieve dobre serve. 2010. godine dosao je do 2. runde Australian Opena i to je njegov najveci uspjeh na ovom turniru. Inace, ne igra lose na tvrdim podlogama. Omjer pobjeda i poraza na tvrdim podlogama mu je 195/126. Ovo mu je ujedno i najdraza podloga. Sigurno da mnoge brine sam Damir, poznat je po tome da jedan mec odigra dobro, naredni je truba. Ipak, Džumi nema losu formu, od zadnjih 10 meceva na tvrdoj podlozi 8 je pobijedio, a 2 izgubio od realno jacih protivnika. Švicarac je u zadnjih 10 meceva na tvrdoj podlozi zabiljezio 5 pobjeda i 5 poraza. Ipak, ogromna je razlika u tome sto je Damir igrao turnire Cividinu, Trevisu, Sarajevu, Zagrebu i sl. a Švicarac je igrao Tokyo, Basel, Dohu i sl. Ipak, i on je sklon oscilacijama, znao je pobijediti mnogo bolje protivnike od sebe kao npr. Karlovica, Klizana i Dimitrova, ali je znao i gubiti od slabijih protivnika. Zanimljiva je stvar to da Chiundinelli kada igra protiv igraca koji su slicni Damiru (Renavand, Zeballos, Nevolo, Ghedin i sl.) mec cesto ode u 3 seta, sto bi Damiru odgovaralo zbog umora Švicarca.

Sve u svemu, Džumhur treba pokusati ponoviti igru koju je igrao protiv Van Der Merwea, obavezno uci u mec bez nervoze jer bi to iskusni Chiundelli znao iskoristiti, te dati sve od sebe. Na nama je da navijamo, SRETNO DŽUMI!

hvala kralju na iscrpnom komentaru :) ,,,nadam se da Dzumi moze veceras do pobjede
Eto, vi procitajte, pa recite ukoliko vam se ne svidja da ne pisem za Mervanin mec :mrgreen:

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 10 jan 2013, 16:52

Viper je napisao/la:Damir Džumhur vs Marco Chiundinelli

Samo bih dodao da ima i jak forhend, to jest karakterisu ga dobar servis i jak FH. Nemam vise nista dodat jer si sve napisao. :D

Damir Dzumhur!!!!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 10 jan 2013, 19:08

Dobar je Chiudinelli, imao je i onu jednu odlicnu sezonu, kada je proglasen za povratnika godine, sa 500 nekog mjesta je dosao do 65. ja mislim.

Dobar servis, FH, ali nista specijalno ne igra u zadnje vrijeme i Damir bi mogao iskoristiti cinjenicu da je ovo dosta sporiji beton nego npr. na Us Openu.

Sto se tice umora, imao je Svicarac dan pauze, tako da to ne bi trebalo utjecati na njega.

Gianessi ga je dosta namucio, a i on kao Damir nema servisa, klasicni sljakas, pimpler jedino sto je ljevoruk.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 10 jan 2013, 19:16

^

Kakav bolan sljakas, kako nema servis, znas li ti o kome mi govorimo :?: Covjeku skor na sljaci 29-40 vec dvije godine nije pobijedio mec na sljaci, a servis mu je jako dobar, skoro kao kod Van Der Merwea ;) I nije ljevoruk nego je desnjak, jesi li ti siguran o kome govoris drug moj, sve si profulo :lol:
SAMO ČELIK !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 jan 2013, 19:22

Pa govorio je o Giannessiju i nije pogriješio. Umjesto što napadaš, bolje pažljivije pročitaj post. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 10 jan 2013, 19:24

Moja je greska onda. Izvinjavam se :)
SAMO ČELIK !

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 10 jan 2013, 19:28

Evo jedan mec Chiudinellia, cijeli mec protiv Murraya,prosle godine Dubai :D :D

[youtube][/youtube]

Damir Dzumhur!!!!

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 10 jan 2013, 23:43

oce bit veceras link za damira
Samo Sarajevo

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 11 jan 2013, 00:21

Mervana vs Dubois...meč je počeo

0-1 za Dubois
0-2 za Dubois ( break ) bez izgubljenog poena

ne izgleda dobro za mervanu :/

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 11 jan 2013, 00:25

Mervana 0-3 Dubois

NG1
Kontakt:

Post Postao/la NG1 » 11 jan 2013, 00:25

Nema linka vcrs za nase, Mervana je pocela svoj mec(gubi 3-0), dok Damir igra nakon duela Brugues Davi-Yang

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []