Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko ce bodova BiH osvojiti u ove dvije utakmice?

6
170
40%
4
219
51%
3
25
6%
2
1
0%
1
8
2%
0
5
1%

Ukupno glasova: 428

Sakuragi
Kontakt:

Re: Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Post Postao/la Sakuragi » 13 okt 2012, 01:30

Dylan Dog je napisao/la:
Sakuragi je napisao/la:Dylane ti se nebi trebao javljati jer si prognozirao da cemo 4-0 izgubiti, znaci bjezi s ove teme do sutra :mrgreen:
Ne pretjeruj :mrgreen:
Dylan Dog je napisao/la:Grčka-BiH 2:0
Gekas 44'
Ninis 79'

BiH-Litvanija 1:1
Šernas 14'
Lulić 61'
A bio sam blizu,nisam ja kriv što Gekas promaši prazan gol :lol:

Rekao sam i da neću više pisati na forumu ako Ibišević da gol,no to je bio zicer.
nisam dobro zapampio, al si ipak pogrijesio!

ma ibisevic je dr. jekyll i mr. hide u reprezentaciji i sturttgardu :mrgreen:

Ako zelite pregledati utakmicu jos jednom evo link na jutubu na onom kanalu Videosport sto je prenosio preko yt.

" onclick="window.open(this.href);return false;

evo ja skidam 923 mb pravo dobar kvalitet za web
Zadnja izmjena: Sakuragi, dana/u 13 okt 2012, 01:34, ukupno mijenjano 2 puta.

IVICA OSIM
Kontakt:

Post Postao/la IVICA OSIM » 13 okt 2012, 01:33

dinoze je napisao/la:
IVICA OSIM je napisao/la:sa koliko zutih se pauzira 1 utakmica
2 ili 3
Od ove sezone sa 2.
hvala onda ako su dva zuta onda ce trojica litvanaca biti suspendovana ukljucujuci i danasnjeg strelca oba gola
lahko je zelji biti sampion kad redovno dere sarajevo

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 13 okt 2012, 01:34

Nadam se da ce onaj Anel HAdzic rijesiti te papire volio bih ga vidjeti na zadnjem veznom,čak i mali Bešić ako se ustabili u ferencvarošu bi mogao solidno odigrati na zadnjem veznom jer Zahirović je prosječan..
Dobro bi bilo kada bi se na proljeće iskristalisala pozicija drugog štopera Šunjić ili Zukanović,Vranješ(?!)
Trebalo bi nesto vidjeti i uvezi Izeta Hajrovića iz Grashoperrsa jer standardno igra desnog beka..
Seferović,Kolasinac :) nama fali igrača,fali nam kvalitetnih igrača jer se već godinama krpimo i uigravamo,večeras je ovo mogla biti repriza iz Rumunije..Medunjanin je oslabio,Misimović je oslabio daj bože da uspijemo uzet 1 mjesto nekako mislim da je Ćiro imao najbolju ekipu..

redarmy0
Kontakt:

Post Postao/la redarmy0 » 13 okt 2012, 02:10

zgembo89 je napisao/la:Nadam se da ce onaj Anel HAdzic rijesiti te papire volio bih ga vidjeti na zadnjem veznom,čak i mali Bešić ako se ustabili u ferencvarošu bi mogao solidno odigrati na zadnjem veznom jer Zahirović je prosječan..
Dobro bi bilo kada bi se na proljeće iskristalisala pozicija drugog štopera Šunjić ili Zukanović,Vranješ(?!)
Trebalo bi nesto vidjeti i uvezi Izeta Hajrovića iz Grashoperrsa jer standardno igra desnog beka..
Seferović,Kolasinac :) nama fali igrača,fali nam kvalitetnih igrača jer se već godinama krpimo i uigravamo,večeras je ovo mogla biti repriza iz Rumunije..Medunjanin je oslabio,Misimović je oslabio daj bože da uspijemo uzet 1 mjesto nekako mislim da je Ćiro imao najbolju ekipu..
Hajrovic igra malo naprijed na desno krilo.. mozda pricas za Emira Dilavera.. igra veoma dobro za Austria Bec.. 21 mu godina, desni bek.

Samo nemogu vjerovati kako moze neki igrac iz druge lige Rusije igrati od pocetka za nasu repku.. to mi lezi malo sramota.. mozda dokaz kakva je kanta nasa liga da dva ponajbolji igraci Premijer Lige (Sesar i Svraka) nemogu se konkurirati s igracem iz druge lige Rusije. Kolasinac (igrao fantasticno na lijevi bek proslu utakmicu Schalke-a, veoma brz), Hadzic, Besic, i Cocalic bi nam dobro dosli na poziciju gdje trenutno zauzima Zahirovic.

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 13 okt 2012, 02:12

Mislim da je Vranjes bio fauliran na kulturan nacin od Samarasa kod obadva puta i to je ono sto nedostaje Vranjesu dobro je sto je dozivo ove greske bez vecih posljedica repke on umjesto da se postavlja Samarasu on hoce brzinom da trci pokraj njega a ovaj ga malo trgne rukom da mu poremeti start i onda ga prestigne to je jedno iskustvo za Vranjesa svaki dobar odbrambeni igrac nije cist nego igra prgavo cupa tegli glumi postavljase u onim situacijama trebas da se ubacivas ispred Samarasa da njega sjebes dsa ga natjeras da te faulira
U svakom slucaju Vranjes nije za stopera on je bek samo je na toj poziciji pruzao dobre partije ja vjerujem da ce ga ovo iskustvo puno unaprijediti za buducnost u njegovoj karijeri

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 13 okt 2012, 02:15

redarmy0 je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:Nadam se da ce onaj Anel HAdzic rijesiti te papire volio bih ga vidjeti na zadnjem veznom,čak i mali Bešić ako se ustabili u ferencvarošu bi mogao solidno odigrati na zadnjem veznom jer Zahirović je prosječan..
Hajrovic igra malo naprijed na desno krilo.. mozda pricas za Emira Dilavera.. igra veoma dobro za Austria Bec.. 21 mu godina, desni bek.

Samo nemogu vjerovati kako moze neki igrac iz druge lige Rusije igrati od pocetka za nasu repku.. to mi lezi malo sramota.. mozda dokaz kakva je kanta nasa liga da dva ponajbolji igraci Premijer Lige (Sesar i Svraka) nemogu se konkurirati s igracem iz druge lige Rusije. Kolasinac (igrao fantasticno na lijevi bek proslu utakmicu Schalke-a, veoma brz), Hadzic, Besic, i Cocalic bi nam dobro dosli na poziciju gdje trenutno zauzima Zahirovic.
nemozes uporediti zahirovica sa svrakom i sesarom :mrgreen: al se slazem da treba naci na toj poziciji igraca koji moze biti i razbijac a i da zna iznijeti loptu. mozda bi mogao to besic uraditi.

Pjanke nam je nevjerovatno falio u ovoj utakmici.

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 13 okt 2012, 02:25

AllGunsBlazing je napisao/la:Zbog pojedinih morona bih ja licno volio da nikad nigdje i ne odemo. Ne vrijedi, nismo zasluzili.
Najbolji post u zadnjih 15-20 stranica što sam pročitao.
Izboriš bod protiv četvrtfinaliste EURA kod njih,ali opet Pape nema veze,nije trebao ovo uraditi,trebao je ovo drugo uraditi,mogli smo pobijediti,bla bla bla.Zato ja nikad gotov ne pišem na ovoj temi.
Neki su toliko iskompleksirani da ih treba spaliti na lomači.
Svi su zadovoljni,ali naći će se debili,i to neće ih biti puno,koji će reći nešto protiv Sušića večeras,opsovati mu i ostalo.
Vranješ jeste bio loš u prvom poluvremenu ali Bože moj + bio je fauliran kod one stative,al et.
You'll never walk alone.

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 13 okt 2012, 02:40

Mi MORAMO podhitno aktivirati skaute, da traže još defanzivnih veznjaka koji su kalibar za repku, jer sad imamo samo Zahirovića(i Bešića). Nije dobro.

Cocalić, Hadžić(kad mu srede papire) su igrači koji mogu, ako ništa proširiti izbor, da nam ne mora Medunjanin, koji je mrtvi kreativac, razbijati protivničke napade.

Sigurno da Pape i njegovi saradnici mogu izvući još nekog kvalitetnog igrača, ali ja ovo onako, na prvu, u 2:40 ujutro. :D
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

redarmy0
Kontakt:

Post Postao/la redarmy0 » 13 okt 2012, 03:36

raul-zakon je napisao/la:Mi MORAMO podhitno aktivirati skaute, da traže još defanzivnih veznjaka koji su kalibar za repku, jer sad imamo samo Zahirovića(i Bešića). Nije dobro.

Cocalić, Hadžić(kad mu srede papire) su igrači koji mogu, ako ništa proširiti izbor, da nam ne mora Medunjanin, koji je mrtvi kreativac, razbijati protivničke napade.

Sigurno da Pape i njegovi saradnici mogu izvući još nekog kvalitetnog igrača, ali ja ovo onako, na prvu, u 2:40 ujutro. :D
Slazem, dodje mi zamalo da placem kada vidim kreativca Medunjanina na poziciju razbijaca. Nemoj zaboravit i Kolasinca. Dlaka daleko od prve ekipe Schalke-a.. uskoro starter.

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 13 okt 2012, 04:59

Rodeni je napisao/la:Mislim da je Vranjes bio fauliran na kulturan nacin od Samarasa kod obadva puta i to je ono sto nedostaje Vranjesu dobro je sto je dozivo ove greske bez vecih posljedica repke on umjesto da se postavlja Samarasu on hoce brzinom da trci pokraj njega a ovaj ga malo trgne rukom da mu poremeti start i onda ga prestigne to je jedno iskustvo za Vranjesa svaki dobar odbrambeni igrac nije cist nego igra prgavo cupa tegli glumi postavljase u onim situacijama trebas da se ubacivas ispred Samarasa da njega sjebes dsa ga natjeras da te faulira
U svakom slucaju Vranjes nije za stopera on je bek samo je na toj poziciji pruzao dobre partije ja vjerujem da ce ga ovo iskustvo puno unaprijediti za buducnost u njegovoj karijeri

Potpisujem. Momak je imao pravo tezak dan. Grci su ga na pocetku nagrizli, skontali da je mozda najslabija karika i onda ga zvakali citavu noc. Sve u svemu dobro se i izvukao iz svega i imao cak i par dobrih intervencija. Ima tu stofa za buducnost samo ako ispravno skonta svoje nedostatke.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 13 okt 2012, 06:03

A sto me nasekirase losom igrom,nisam se odavno ovako nasekiro ko danas :evil: .Onog Vranjesa bi vec u 20 minuti zamjenio,dvije kardinalne greske napravi covjek i samo mi nije jasno kako Grci nisu poentirali,vile nas pronosase.Otrese ga Samaras ko vrecu,i ono nema sanse da je bio faul,rutinski ga otrese sa sebe Samaras ko da ga Bog nije dao,jos uz put Vranjes sam sebi zape i pade :roll: :lol: .Sjecam se vranjes je bio jedan od krivaca za gol sto smo primili u prosloj utakmici protiv Latvije.Ne znam sta je Pape vidio u njemu,bolji je sunjic od njega :roll: .Istina je da smo osvojili veliki bod u Atini ali ovakva losa Grcka je bila zrela za sigurnog poraza samo da smo bolje igrali(kako znamo kad hocemo).Dobro Ciro rece, igrala je BiH samo sa 5-6 igraca jer Dzeko,Ibisevic,Lulic,Medunjanin pa i Miske su bili na nekoj drugoj utakmici.Vranjes daleko najgori(Spaha moro cuvati i Gekasa i Vranjesa i Samarasa ;) )a 0dmah do njega Dzekson (nikad gori)pa Lulic Ibi i Medo.Najbolji Beg i Spaha(na svakoj utakmici odigra srcem,svaka cast kapitenu),a solidno su odigrali Salihovic i Mujdja.Po igri nismo zasluzili ni bod,a kakva je bila Grcka trebali smo ih dobiti sa najmanje 2 razlike.Sve sanse sto su Grci imali je plod nase slabe igre i nasih pogresaka u odbrani.Da smo danas igrali protiv malo jace ekipe popusili bi petardu sigurno.Odnos pojedinih igraca na ovoj utakmici je bio isti ko lani protiv Rumunije kad popusismo 3;0.Sreca je u ne sreci da ipak izvukusmo taj bod koji vrijedi dosta,a ostalo sve sto prije zaboraviti

FORZA BiH
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

redarmy0
Kontakt:

Post Postao/la redarmy0 » 13 okt 2012, 07:04

Sunjic i Vranjes su tu negdje, Vranjes brzi.. Sunjic malo vise lici na stopera.. ali da je do mene, postavio bi Zukanovica ili Bicakcica na tu poziciju.

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 13 okt 2012, 07:38

I jesu li se smirile malo strasti?? Meni onih zadnjih 10 min. bili uzbudljiviji od samog baraza skoro protiv Portgala.Kad mi samo naumpadnu paralelna dodavanja u odbrani izmedju Spahica i Vrasenja,pa srce da ti stane. :o
Imamo srece da je Begovic svjetska liga i da iz utakmice u utakmicu napreduje i stice iskustva...
Ja sam stvarno vise ocekivao od napada jer Pape uvjek govori da smo u stanju svakoj ekipi da zabijemo gol itd..kad ono corak.Al opet nakon svega prikazanog bod je ok. :?
A imali neko snimak kad je Nikic reko da je Grcka kilava a li da smo mi jos kilaviji... :mrgreen:

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 13 okt 2012, 07:53

GRCKA - BiH 0:0 FACE TV
komentator Marjan Mijajlovic

1.poluvrijeme
http://www.dailymotion.com/video/xuaix1 ... jeme_sport

Kod: Označi sve

https://rapidshare.com/files/67609039/Grcka-BiH%20%20%201.poluvrijeme.avi
slika

2.poluvrijeme
http://www.dailymotion.com/video/xuaj0o ... jeme_sport

Kod: Označi sve

https://rapidshare.com/files/2194239929/Grcka-BiH%20%20%202.poluvrijeme.avi
slika
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 13 okt 2012, 07:59

Sad još da Grčka odigra neriješeno protiv Slovačke ili na neko čudo kiksaju, a i mogli bi jer nisu bili na svom nivou sinoć(srećom nismo ni mi bili na našem) .. A mi da pobijedimo Litvaniju, a moramo ih pobijedit... Onda smo rahat.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 13 okt 2012, 08:05

Puno bi se dalo reci o ovoj tekmi al samo nekih par tacaka koje mi generalno smetaju a citam ovdje po forumu.

Fudbal je ekipna igra u kojoj svaki trener pravi taktiku , rokade pomjeranja u toku tekme i koja se cesto i ne primijete na malim ekranima. Zao mo je sto Edin i Vedo trpe ovoliko kritika kao i mali Vranjes (koji je odigrao jednu fantasticnu tekmu).

Vranjesu moram posvetiti par redova medjutim. Momak ima 22 godine i ovo mu je fakticno najaca utakmica u karijeri protiv fizicki jakih protivnika i to na njemu pogresnoj poziciji. Momak me je impresionirao. Platio je svojom pozicijom i svojim neiskustvom Susiceve promasaje na trazenju halfa u toku onih pripremnih utakmica kao i Susicevu zamisao sa ofanzivnim Mujdzom. Protivnik je to shvatio i napravio pritisak tu. Ovaj momak je heroj utakmice . On Spahic i Begovic su na svojim ledjima podnijeli veliki teret danas.

Ibricic me je impresionirao veceras kada je usao mada ga apsolutno ne cijenim ni kao igraca niti njegov stav prema repci. Al je sa svojim ulaskom unio svjezinu i sigurnost.

Spahic igra najbolji fudbal svog zivota, puno je zreliji. Prije sam ga kritikovao zbog budalastina la ono danas je vrh vrhova.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 13 okt 2012, 08:11

Neznam zasto su svi tako nekako kriticni, odgirali smo sasvim solidno i izvukli zeljeni rezultat. Svi igraci su bili dobri pogotovo u odbranbenoj igri, samo je Vranjes imao par nesigurnosti i to samo u prvom poluvremenu al to je zbog neiskustva i igranja na neprirodnoj poziciji. A Begovic je bio igrac tekme imao je dvije fantasticne odbrane. Sve u svemu mozemo biti prezadovoljni jer protiv Grcke n njihovom terenu su padale i bolje ekipe od nase.

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 13 okt 2012, 08:36

amerosm je napisao/la:Ova utakmica je pokazala da je Pjanic Alfa i Omega ove reprezentacije. Jednostavno se primjetio njegov izostanak i nismo imali igraca koji bi mogao rasteretiti Misimovica, tako da su Grci u odbrani imali lagan posao.
Jel igro Pjanke u Portugalu i Rumuniji?

Mislim da to nema veze sa njim nego jednostavno ne odigraju dobro taj dan...kao u Portugalu nekako bez snage, bez poleta, bez agresije i bez ičega.. samo što su grci znatno manje napadački sposobni od Portugala pa smo se nekako provukli..
Edin Džeko: 'Nikad se ne predaji i uvijek vjeruj u sebe.'

The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 13 okt 2012, 08:37

Dosta!
O igri neću ništa jer se sigurno sve već reklo i napisalo.
Mi smo često nerealni u svojim očekivanjima,često za sebe mislimo da smo najbolji na Svijetu.
Odigrati neriješeno protiv jedne Grčke je hvale vrijedan rezultat.
Grčka nije krema svjetskog nogometa ali Grčka je konstanta.Ne igraju lepršavo ali isto tako ne daju ni protivniku da se razigra.
Protiv takve ekipe bod na njihovom terenu je vrlo dobar.
Sad pobijediti u utorak,i mirni smo do proljeća,na prvom mjestu.
Kad se sjetim one agonije od prijateljskih utakmica,Mekisika,Irske...danas ako ništa,ličimo na ozbiljnu ekipu.
Dobro je.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 13 okt 2012, 08:41

I samo da dodam...koliko puta smo igrali lijepo lepršavo,stvarali dosta prilika i kleli sudbinu zbog naše 'nesreće'?
Koliko puta smo bili ravnopravni sa TOP reprezentacijama,pa primali golove u 95,97 minuti?
Koliko puta smo oduševili igrom a poreženi napustili travnjak?
Zato,više sam nego zadovoljan neriješenim rezultatom.
Igra se svakako vrlo brlo zaboravlja...čim krene nova utakmica.
Bodovi ostaju.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.