ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

bombaysaphire
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la bombaysaphire » 23 sep 2020, 19:03

BosniaBoston je napisao/la:
23 sep 2020, 18:59
Novak jeste teniski LBJ samo sa jednom razlikom. Dobar je i fin covjek za razliku of egomanijaka
Nisam znao da se družiš sa njima , pa znaš ko je kakav čovjek, svaka čast buraz :salut:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 23 sep 2020, 19:13

Novak je teniski kralj.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 23 sep 2020, 19:14

bombaysaphire je napisao/la:
23 sep 2020, 19:03
BosniaBoston je napisao/la:
23 sep 2020, 18:59
Novak jeste teniski LBJ samo sa jednom razlikom. Dobar je i fin covjek za razliku of egomanijaka
Nisam znao da se družiš sa njima , pa znaš ko je kakav čovjek, svaka čast buraz :salut:
Pratim im svaki korak 10+ godina, haman ko da ih poznajem
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

ZaNjuBoriSe
Kontakt:

Post Postao/la ZaNjuBoriSe » 23 sep 2020, 19:35

slika

slika
Kad sam bio mali,
Poklone mi slali...

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 23 sep 2020, 19:45

ne dajem + obicno (ni -) ali racunejte vas 2 gore ko da sam vam dao (sminka i boston). prvi i jedini put na ovom forumu, bar koliko pamtim. ja sam caskao malko sa noletom par puta (2 puta isti dan, hehe). moja cura je ko klinka par puta trenirala pored njega a njena sestra je caskala sa noletom vise puta. cak su i igrali stoni tenis (ona se profi bavila time) i unistila ga je i to u stiklama. bilo je to 2007. godine. tada mi je donijela na poklon i majicu sa ogromnim potpisom sa njegovog prvog osvojenog velikog turnira (pise na maji players only) majamija. nema u slobodnoj prodaji. samo ko nastupi dobije. poslije smo ga cura i ja sreli 2011. i to one sedmice kada je postao br1. igrala sr DC mec u svedskoj, nedaleko od mjesta gdje zivim. i odemo da gledamo meceve. bogdan obradovic mi je trenirao curu i ona poprica sa njim i on nas uvede pozadi kod igraca. super ljubazan bio. tamo oni igraju kosarku u sali i cuvari ispred vrata i nismo dosli do njih. cura (zena) mi inace dobro zna bozoljca i s njim smo pricali i bio nam je obecao d ce nas uvesti na festu igraca kada pobjede. ne sjecam se tacno ali mislim da su izgubili dubl a on se onda vratio i nije bilo feste taj dan nego se igrao odlucujuci mec dan poslije i nismo ga nasli. elem sacekamo igrace i oni kada su zavrsili samo izadjose,, prodjose pored nas bez veze, bez da zastanu ni da nas pogledaju. sem zikija (i on je malo trenirao u isatim terminima sa curom mojom i sjetio se je) i noleta. koji su i caskali sa nama (i drugim jer je pored izlaznih vrata bila grupa koja je odmah navalila cim su poceli izlaziti). i svi mi se potpisu na dres, troicki je bio naj bez veze, tipsa se potpiao bez rijeci jos sam ih ono trazio. a nole i ziki preljubazni, procaskali i potpiali se bez problema. jos su mi se potpisali i bogdan i onaj noletov stariji od 2 njegova brata. elem, poslije se setam sa curom tim mjestom a ono nole stoji ispred plakata gdje je atp lista (on br 1 prve sedmice) i cuvar ga slika. i mi caskamo s njim a ono prolazi neki klinac (znala se moja cura dobro s njim trenirali u istom klubu) koji je bio linijski sudija na mecevima i nosi sistem kameru. i mi fa zamolimo i on opali koju sliku sa noletom ispred tog plakata. poslije malo procaskasmo i ja ga pitam kako je mogao izgubiti od zenske i to u stiklama, on kaze cuti jos uvjek imam traume.

lik je prenormalan i cisto je predobar i na zemlji. toliko!

sin mi je sjedio (2g, nemiran) u krilu i svasta nesto pa je malo pisano s brda s dola ali nadam se da se razumije.
slika
slika
imam i slike sa svakim dok mi se potpisuju i posebno jednu sa zikijem, kao sto rekoh jedini koji je imao vremena, uz botu, noleta i njegovog brata i naravno bozoljca. ali mi se ne da stavljati ove smajlije i skrivati face. ruzan sam ko lopov pa zato. i da ulica je jako strma pa sam ispao dosta nizak na slici jer sam stajao skroz dole. :)
ps.
jos pamtim komentar noleta. pia gdje hoces da ti se potpisem. kazem gdje hoces. kaze on, ajd ovdje na prsa JUNACKA.
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 23 sep 2020, 21:02, ukupno mijenjano 2 puta.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 23 sep 2020, 20:05

lucky13 je napisao/la:
23 sep 2020, 19:45
ne dajem + obicno (ni -) ali racunejte vas 2 gore ko da sam vam dao (sminka i boston). prvi i jedini put na ovom forumu, bar koliko pamtim. ja sam caskao malko sa noletom par puta. moja cura je ko klinka par puta trenirala pored njega a njena sestra je caskala sa noletom vise puta. cak su i igrali stoni tenis (ona se profi bavila time) i unistila ga je i to u stiklama. bilo je to 2007. godine. tada mi je donijela na poklon i majicu sa ogromnim potpisom sa njegovog prvog osvojenog velikog turnira (pise na maji players only) majamija. nema u slobodnoj prodaji. samo ko nastupi dobije. poslije smo ga cura i ja sreli 2011. i to one sedmice kada je postao br1. igrala sr DC mec u svedskoj, nedaleko od mjesta gdje zivim. i odemo da gledamo meceve. bogdan obradovic mi je trenirao curu i ona poprica sa njim i on nas uvede pozadi kod igraca. super ljubazan bio. tamo oni igraju kosarku u sali i cuvari ispred vrata i nismo dosli do njih. cura (zena) mi inace dobro zna bozoljca i s njim smo pricali i bio nam je obecao d ce nas uvesti na festu igraca kada pobjede. ne sjecam se tacno ali mislim da su izgubili dubl a on se onda vratio i nije bilo feste taj dan nego se igrao odlucujuci mec dan poslije i nismo ga nasli. elem sacekamo igrace i oni kada su zavrsili samo izadjose,, prodjose pored nas bez veze, bez da zastanu ni da nas pogledaju. sem zikija (i on je malo trenirao u isatim terminima sa curom mojom i sjetio se je) i noleta. koji su i caskali sa nama (i drugim jer je pored izlaznih vrata bila grupa koja je odmah navalila cim su poceli izlaziti). i svi mi se potpisu na dres, troicki je bio naj bez veze, tipsa se potpiao bez rijeci jos sam ih ono trazio. a nole i ziki preljubazni, procaskali i potpiali se bez problema. jos su mi se potpisali i bogdan i onaj noletov stariji od 2 njegova brata. elem, poslije se setam sa curom tim mjestom a ono nole stoji ispred plakata gdje je atp lista (on br 1 prve sedmice) i cuvar ga slika. i mi caskamo s njim a ono prolazi neki klinac (znala se moja cura dobro s njim trenirali u istom klubu) koji je bio linijski sudija na mecevima i nosi sistem kameru. i mi fa zamolimo i on opali koju sliku sa noletom ispred tog plakata. poslije malo procaskasmo i ja ga pitam kako je mogao izgubiti od zenske i to u stiklama, on kaze cuti jos uvjek imam traume.

lik je prenormalan i cisto je predobar i na zemlji. toliko!

sin mi je sjedio (2g, nemiran) u krilu i svasta nesto pa je malo pisano s brda s dola ali nadam se da se razumije.
slika
slika
imam i slike sa svakim dok mi se potpisuju i posebno jednu sa zikijem, kao sto rekoh jedini koji je imao vremena, uz botu, noleta i njegovog brata i naravno bozoljca. ali mi se ne da stavljati ove smajlije i skrivati face. ruzan sam ko lopov pa zato. i da ulica je jako strma pa sam ispao dosta nizak na slici jer sam stajao skroz dole. :)
Lažeš za pluseve , dao si meni plus kada sam ti jedini čestitao kada ti je sin prohodao :salut:
Nije bombaysaphire od kamena :kafa:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 23 sep 2020, 20:07

ok, imas jos jedan + hehe 3 znaci. to je od lakija i previse!

ps
moja cura je dobro znala vasu najbolju teniserku i zajedno su isle na RG neke godine. i donijela mi je RG majicu sa potpisima jece i zikija. druge nije uhvatila jer je ta vasa brzo ispala. u svakom slucaju. kaze da je jeca isto predobar lik!

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 23 sep 2020, 21:43

Tldr

Jel prati tko kvalifikacije za RG?

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 23 sep 2020, 21:50

lopte na RG skroz nove, nemam pojma kome to najviše odgovara
a biće vjerovatno najhladniji RG do sada, neznam ni kome to odgovara
definitivno biće sigurno nešto drugačije nego prije, ne samo zbog publike

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 23 sep 2020, 22:03

hladno i vlaga ne odgovara rafi. vlazne loptice su teze i sporije (sjetite se onog RGa kada je sipila kisica a nole razbijao rafu, rafa trazio da se mec prekine sto je na kraju i bilo, sutradan kada su nastavili on odmah vrati brejk). slabije hvataju spin. stare su bile babulat a to je rafin sponzor za reket. ipak kazu da su nove lakse a time i brze i imaju veci odskok. na B92 pise kako to ne odgovara rafi. ali ja mislim da odgovara. jer u nekom odnosu ponistavaju uticaj vremena ako bude veca vlaga i hladno + rafa voli jaci odskok. cesto su mediji kada se tenis tek probijao lupetali razne gluposti. pa sam ljudima na SCu objasnjavao da nije tacno. posebno oko lista, bodovanja i sl. cudo jedno ko je sve tada bio sportski novinar.

evo sta nole kaze:

slika

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 23 sep 2020, 23:05

Rafa ako digne nivo uzima RG i to je to, nikakav Djoković ni ostali mu neće moći primirisati, kakvi god uslovi bili

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 24 sep 2020, 10:00

interesantno da zverev ne igra hamburg, koliko ja znam on je otamo

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 24 sep 2020, 10:43

AA23 je napisao/la:
23 sep 2020, 23:05
Rafa ako digne nivo uzima RG i to je to, nikakav Djoković ni ostali mu neće moći primirisati, kakvi god uslovi bili
Ma dobro on je fav br 1 tamo to stoji,ali jednostavno se moze desiti neki Soderling iako je Rafa i tad bio na najvisem nivou,tako da nemojmo umanjivati pobjede nekih igraca nad Rafom,Novakom ili Rogerom sa tim da je taj u tom trenutku bio ispod nivoa.

Thiem moze dobiti i Rafu i Novaka na sljaci,a.da su obadva u top stanju,jednostavno moze

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 24 sep 2020, 10:45

ronaldo99 je napisao/la:
24 sep 2020, 10:43
AA23 je napisao/la:
23 sep 2020, 23:05
Ma dobro on je fav br 1 tamo to stoji,ali jednostavno se moze desiti neki Soderling iako je Rafa i tad bio na najvisem nivou,tako da nemojmo umanjivati pobjede nekih igraca nad Rafom,Novakom ili Rogerom sa tim da je taj u tom trenutku bio ispod nivoa.

Thiem moze dobiti i Rafu i Novaka na sljaci,a.da su obadva u top stanju,jednostavno moze
Na šljaci moze uzeti rafu, mogao je i Federer. Ali ne na RG
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 24 sep 2020, 10:52

Rafa je ove godine najmanji favorit, od svih godina njegovog učešća. Vremenski uslovi koji mi apsolutno ne odgovaraju, kao i nedostatak ikakvih takmičarskih mečeva prije RGa su glavni razlozi. On je znao 5-6 turnira igrat prije RGa, a sad je odigrao 2 meča.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 24 sep 2020, 11:27

Krov je možda i najveći gubitak za Rafu. PC je sad poluzatvorenog tipa i to su skroz novi uslovi u odnosu na ranije. Manje sunca, manje vjetra. Vremenska prognoza kaže da nas čeka mnogo kišnih dana s niskim temperaturama, znači mokra i klizava šljaka.

Ama baš ništa mu ne ide na ruku, najgori mogući uslovi u svim aspektima, ali opet, to je Rafaelo. Nadam se da će ga bar organizatori ispoštovati i davati mu dnevne termine, a oni koji žele kopati pod reflektorima i krovom samo naprijed. :mrgreen:

Sve u svemu, usudio bih se reći da je skoro pa nemoguće da ćemo dobiti šampiona van ove trojice, ostali su miljama ispod. Danas je žrijeb čini mi se, pa ćemo vidjeti koga će Dominik zapasti.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 24 sep 2020, 11:39

thiem opet mora dobit 2 od big 3 ako hoće do drugog GS, osim ako nole ne bude opet gađao prisutne.

to je jako teško, a ovo sve ostalo możda nije idealno za rafu ali to je RG, elem 1% maksimalno razlike

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 24 sep 2020, 11:44

bodi123 je napisao/la:
24 sep 2020, 11:27
Krov je možda i najveći gubitak za Rafu. PC je sad poluzatvorenog tipa i to su skroz novi uslovi u odnosu na ranije. Manje sunca, manje vjetra. Vremenska prognoza kaže da nas čeka mnogo kišnih dana s niskim temperaturama, znači mokra i klizava šljaka.

Ama baš ništa mu ne ide na ruku, najgori mogući uslovi u svim aspektima, ali opet, to je Rafaelo. Nadam se da će ga bar organizatori ispoštovati i davati mu dnevne termine, a oni koji žele kopati pod reflektorima i krovom samo naprijed. :mrgreen:

Sve u svemu, usudio bih se reći da je skoro pa nemoguće da ćemo dobiti šampiona van ove trojice, ostali su miljama ispod. Danas je žrijeb čini mi se, pa ćemo vidjeti koga će Dominik zapasti.
Srećom pa se igra na 3 dobijena seta, da je na 2 još bi gore bilo. :mrgreen:
"We need to suffer. And we need to fight."

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 24 sep 2020, 11:54

Svi se slazemo da Rafa nece osvojiti samim tim nece stiri Rogera :D

Salu na stranu,ocekujem jako zanimljiv turnir,bice tu nagaznih mina,Zverev ce isto biti tvrd orah nekom u 1/4

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 24 sep 2020, 13:11

Najteži uslovi ikad na RG, kažu da se već sada servisom teško osvajaju poeni, a šta će tek biti za 20 dana. Uslovi moraju najviše odgovarati Novaku, pa Thiemu, pa tek onda Rafi. Mada je tanka linija i izmedju toga kome više odgovara Timu ili Nolu, ali u sporijim uslovima bi ipak defanziva trebala imati prednost. Thiem će raznositi, ali će se i trošiti daleko najviše od njih, a vidjelo se i na USO da teško drži taj ritam u BO5 meču.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 1 gost.