Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la tuzlak1987 » 15 jul 2018, 11:12

Derdiyok je napisao/la:Procitao sam tonu nekih teorija, ali da Hrvatska ne pripada Balkanu; ovo je fascinantno :rol:
Mogu govoriti ali na onim my heritage testovima su svi Balkanskog DNA. Kao i Slovenci.
Dominantno. Npr. Argentincima mnogim prevagne Spanski i Talijanski. Dok Balkancima svim Balkanski..

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 15 jul 2018, 11:13

Aerials je napisao/la:Treba ove izbore svake godine sprovoditi, napokon uzeli da rade Džafer mahalu. :tokralju:
Bilo je skoro pa nemoguće pješke proći trotoarom tokom kiše, a da ne završiš okupan od glave do pete.
I prelaz Tušanj-Otokara Keršovanija skroz izrovali :shock:
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 15 jul 2018, 11:17

Aerials je napisao/la:Treba ove izbore svake godine sprovoditi, napokon uzeli da rade Džafer mahalu. :tokralju:
Bilo je skoro pa nemoguće pješke proći trotoarom tokom kiše, a da ne završiš okupan od glave do pete.
Djaba opet. Tu treba zatvoriti saobracaj i napraviti pjesacku zonu. A napraviti zaobilaznicu.
Previse je velik promet tu, a i zagusenje je u zadnje vrijeme. Opet ce isto oni ljudi sa strane i sto imaju kuce da je izrove :rol:

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 15 jul 2018, 11:19

Đeš napravit obilaznicu?
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 15 jul 2018, 11:20

Penaltiky je napisao/la:
Jel ti ovo na avataru Aljoša Asanović
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 15 jul 2018, 11:25

Penaltiky je napisao/la: I prelaz Tušanj-Otokara Keršovanija skroz izrovali :shock:
Zakrpili i 2-3 rupe u Mosniku. :crazy:
One manje, naravno. Ima još nekoliko na kojima komotno točak kompletan možeš odvaliti, a mjesecima im se šalju dopisi da se to riješi. :lol:
tuzlak1987 je napisao/la: Djaba opet. Tu treba zatvoriti saobracaj i napraviti pjesacku zonu. A napraviti zaobilaznicu.
Previse je velik promet tu, a i zagusenje je u zadnje vrijeme. Opet ce isto oni ljudi sa strane i sto imaju kuce da je utrobe :rol:
Nije loša ideja, samo kojim putem? Mislim da je i prevelika investicija, moralo bi se obići pola dijela grada. Kako god okreneš svugdje su po dvije trake samo, ako se ne varam. Malo je to.
Ako bi se i napravilo tako, mogla bi se ostaviti recimo traka za hitnu, al' napraviti kakvu rampu ili nešto tako, da ostali ne mogu koristiti.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 jul 2018, 12:55

Derdiyok je napisao/la:
filip13 je napisao/la:od osamostaljenja hrvatske se proteze ta prica,da nije na balkanu,istra mozda i zagorje nisu,ali jbg slavonija jeste
Kada bi uopće postojao “Balkanski poluotok”, a ne postoji, Hrvatska ni tada ne bi bila u njegovu sastavu. “Balkan” je povijesna konstrukcija srpskih geografa koji su se njome služili da bi opravdali ideju sjedinjena svih “balkanskih plemena”, jer su njihovi pripadnici zapravo srpskoga podrijetla.

znam ja sve to

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 15 jul 2018, 13:28

slika

:mrgreen:
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 15 jul 2018, 14:34

Derdiyok je napisao/la:Koji lopovluk je ovo da za svaku pošiljku moraš plaćati pojedinačno 1.80KM. Juče donese poštar na vrata i raspravljamo o tome, govori on kao ako je preporučeno onda ne moraš plaćati, ali vidim po internetu da bez obzira i na preporučenu pošiljku narod opet plaća poštarinu ovu.
Sta treba placati, koji se paketi placaju? Aj pojasni malo, nisam upucen :mrgreen:

Trebalo mi je doci nekoliko paketa jos prije 10ak dana, medjutim postar mi dobio otkaz i sad nista ne dobijam :facepalm:

Edit: sad sam guglao.. fuj :puke:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 15 jul 2018, 14:41

Čuj pojedinačno. Znači ako mi dođu tri stvari u tri koverte, svaku od njih plaćam 1.80? Daj ba, previše je. Da je sve ukupno što donese, pa hajde. Jbt pa sadržaj mi ne vrijedi toliko koliko će uzeti. :lol:

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 15 jul 2018, 14:42

"sigurnost unutrasnjeg prometa" odnosno naknada za isti ,placas im da ti neko od sluzbenika ne bi otvorio paket u kratkim crtama,
sami sebi skacu u stomak..vidis da se stalno povecava broj kurirskih sluzbi..
Don Alfredo Di Stefano

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 15 jul 2018, 14:43

Aerials je napisao/la: Jbt pa sadržaj mi ne vrijedi toliko koliko će uzeti. :lol:
Ovo mi je najgore jer većinu stvari koje uzmem kostaju par maraka a kod nas su skuplje dosta, sta cu sad platim nesto 3KM i moram ovim lopinama jos dvicu dati :lol:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 15 jul 2018, 14:47

Aerials je napisao/la: Jbt pa sadržaj mi ne vrijedi toliko koliko će uzeti. :lol:
Ovo mi je najgore jer većinu stvari koje uzmem kostaju par maraka a kod nas su skuplje dosta, sta cu sad platim nesto 3KM i moram ovim lopinama jos dvicu dati :lol:

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 15 jul 2018, 14:48

Naumpade mi sad, naručivala ja nešto onako malo skuplje od uobičajenog, bilo nekih 45 KM, tad je ona granica bila 50. Dolazi meni poštar daje onaj papirić kaže moraš podići ovo u glavnoj pošti, hajde kontam se, nije problem. Ja gore, oni otvarali paket, razderali sve, poveću kutiju sam jedva do kuće donijela u kakvom je stanju bila, još mi uzeli neke 3 KM, a ja morala ići po njega. :crazy:

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 15 jul 2018, 14:49

Te pakete carinici otvaraju na granici i tu nema pomoci(naravno ako si narucila iz inostranstva) a ako su otvarali paket koji je isao unutar granica BiH onda su prekrsili zakon.
Don Alfredo Di Stefano

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 15 jul 2018, 14:53

ovaj Elon Musk je veca prevara od Enron-ovaca :rol:
Zadnja izmjena: miki_92, dana/u 15 jul 2018, 14:53, ukupno mijenjano 1 put.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 15 jul 2018, 14:53

Ma iz inostranstva je dolazio, al' nekad mi se znalo desiti da dođe bez ikakvog otvaranja. Oni to izgleda kako im je ćejf.

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 jul 2018, 14:54

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 15 jul 2018, 14:55

Kad se šalju pare preko WU, postoji li vremensko ograničenje do kad primatelj mora podići pare ? Lupam ako se pošalje danas u 12h, primatelj mora taj isti dan podici ili u roku od 24h ?
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 15 jul 2018, 14:57

Aerials je napisao/la:Ma iz inostranstva je dolazio, al' nekad mi se znalo desiti da dođe bez ikakvog otvaranja. Oni to izgleda kako im je ćejf.
To ide po slobodnoj procjeni, da li treba otvarati ili ne. Kad otvori onda procjenjuje da li je skuplji od 50KM ili ne.

A skoro svi veci paketi se otvaraju.
Zadnja izmjena: harden, dana/u 15 jul 2018, 15:02, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 35 gostiju.