Pazi i meni je žao Ode i smatram da i zaključno sa ovim 18.kolom sa Odom na klupi ne bi bili ništa lošije plasirani nego što jesmo trenutno sa Edisom. Ali činjenica je da je Oda iza sebe imao zaista seriju loših rezultata, išao je bukvalno od sjaja do očaja u samo nekih mjesec i po dana... Možda je odluka bila malo ishitrena al' definitivno se može opravdati. Sa Odom smo u 7.kola ostvarili učinak od 8 bodova dok smo sa Edisom u 8 kola osvojili 14 i to je Edis preuzeo ekipu bukvalno preko noći.milanribar je napisao/la:Konkretno Odovic je doveo Kokota, Djelmica, Jocu, DIattu, Uzelca, Mladenovica, sve ove koje ce sada otjerati. To je ono najgore sto se sad tek vidi zasto smo lose igrali i sta je poenta. Mene licno boli neka stvar sto su otjerani, ali kad vidim sta je poenta onda mi se povraca.
Sad oni dovede igrace gdje ce oni imati talove, a prica je kao da oni nesto mijenjaju...Daj ba jarane, otjerali Odu koji je izmislio fudbal za sad cijeli strucni stab. Bolan nemas pomocnog trenera, nemas nista..Niko licence nema. Drze Alihodzica na klupi koji je najveci ublehas od njih sviju.
Ja bih ipak sačekao pripreme i iduću polusezonu pa bih tek onda sudio da li je Oda bolji od Edisa ili ne.
Sada što se tiče igračkog kadra, Joco, Diatta, Uzelac ta trojica dok su bila na terenu u ovoj polusezonu apsolutno al' apsolutno NIŠTA nisu pokazali i ja zaista ne vidim razlog zašto žaliti za takvim igračima, slobodno im možeš dodati i Livaju. Mladenović po meni i više nego prosječan igrač, za mene najlošiji bek od kad pratim Želju.
Što se tiče Kokota on nam je valjao u Europi i protiv nekih jačih protivnika u našoj ligi gdje može proći njegova ratnička igra ali protiv manjih timova gdje do izražaja treba doći kvaliteta e tu on podbaci, pa promašio je pun qurac čistih šansi u ovoj polusezoni. Lično bih volio da ostane al' da bude opcija sa klupe.
Đelmić, on je neko ko skoro konstantno igra dobro i za njega se slažem sa tobom tj. volio bih da potpiše novi ugovor ako je naravno to u nekim granicama normale što se tiče finansijske prirode.
Uglavnom poenta je da sačekamo drugi dio sezone, ne treba letiti pred rudu i davati neke ishitrene prognoze. Bilo je takvih i prošle godine u ova doba pa se Boga mi u maju a pogotovo u julu i augustu ugrizoše za jezik.