BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- kraljttbvb
- Kontakt:
Re: BV Borussia Dortmund
Real, Sporting, Legia 
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
KayserSose
- Kontakt:
Bezvezna grupa. Real s kojim smo igrali milijun puta i 2 dosadna kluba. 
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
LegiaWarszawa 14.09.
@realmadrid 27.09. (H)
@Sporting_CP 18.10.
@Sporting_CP 02.11. (H)
@LegiaWarszawa 22.11. (H)
@realmadrid 07.12.
Legia najatraktivniji protivnik...Real postaje dosadan a Sporting je svakako bezveze.Ima par dosta slabih grupa tako da i drugo mjesto ne mora donijeti jak tim u osmini.
Sve u svemu,ok smo prosli.
@realmadrid 27.09. (H)
@Sporting_CP 18.10.
@Sporting_CP 02.11. (H)
@LegiaWarszawa 22.11. (H)
@realmadrid 07.12.
Legia najatraktivniji protivnik...Real postaje dosadan a Sporting je svakako bezveze.Ima par dosta slabih grupa tako da i drugo mjesto ne mora donijeti jak tim u osmini.
Sve u svemu,ok smo prosli.
kod nas evo još nije počela bundesliga, ni a ni b od naših forumaša niti da je utakmica jučer prije nje, niti tokom utakmice a bome ni slova nakon utakmice...pa evo ja ću "otvoriti sezonu".
Za mene jučer teška, tvrda utakmica koja je samo odrađena rekao bih sa nekih 50-60% i očekivano jer je Mainz dosadna ekipa, tvrda i tradicionalno nezgodna al pobjediva i nastavljamo s pobjedama protiv njih (11 od zadnjih 12 ako se ne varam).
Muka mi je kad vidim Schmelzera sa kapetanskom trakicom al dobro šta da se radi, vratiti će se Marco pa će lijepše izgledati njemu oko ruke
Što se same igre tiče onako solidno ali ne baš nešto pretjerano, bilo je volje i truda ma da sam dojma da je trebalo više na startu sezone, od igrača pohvalio bih Schurrlea i Dembelea nekako njih dva su mi ostavili najbolji dojam i Aubica je namjestio nišanske sprave trebati će mu dalje
Sada reprezentativna stanka pa 10.09. u subotu u 18.30 gostujemo umjetnom klubiću RB Leipzigu
Za mene jučer teška, tvrda utakmica koja je samo odrađena rekao bih sa nekih 50-60% i očekivano jer je Mainz dosadna ekipa, tvrda i tradicionalno nezgodna al pobjediva i nastavljamo s pobjedama protiv njih (11 od zadnjih 12 ako se ne varam).
Muka mi je kad vidim Schmelzera sa kapetanskom trakicom al dobro šta da se radi, vratiti će se Marco pa će lijepše izgledati njemu oko ruke
Što se same igre tiče onako solidno ali ne baš nešto pretjerano, bilo je volje i truda ma da sam dojma da je trebalo više na startu sezone, od igrača pohvalio bih Schurrlea i Dembelea nekako njih dva su mi ostavili najbolji dojam i Aubica je namjestio nišanske sprave trebati će mu dalje
Sada reprezentativna stanka pa 10.09. u subotu u 18.30 gostujemo umjetnom klubiću RB Leipzigu
Što @zgmiky kaže dosta teška utakmica, naporan protivnik, ali na kraju tri boda. Puše nazad i previše, Mainz je imao toliko prilika da su mogli i uzet sva 3 boda, ali ruku na srce Dortmund nije ni igrao punom snagom tako da će to vjerovatno bit ok. Dembele slomio kičmu bar dvojici igrača Mainza, Bartra mi se nazad jako sviđa. Samo odbranu malo stabilizovat i ko duša.
- Desperado09
- Kontakt:
Nasi igraci su se zalili sto se tekma nije igrala u kasnijem terminu, jer je navodno temperatura na terenu bila oko 45 stepeni. Bolja igra se nije ni mogla pokazati u tim uslovima. Bas je Castro rekao da je poslije jednog šprinta bio kaput.
I meni je licno muka gledati Schmelzera na terenu jos kao na šlag na tortu s kapitenskon trakom. Još je rana faza, pa se nadam da će Guerreiro ipak u toku sezone zauzeti poziciju LBa.
I meni je licno muka gledati Schmelzera na terenu jos kao na šlag na tortu s kapitenskon trakom. Još je rana faza, pa se nadam da će Guerreiro ipak u toku sezone zauzeti poziciju LBa.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ja Schurlea haman nisam ni vidio da igra, osim kad je asistirao i na njemu penal bio. Neka ga vazda tako igrao
Protivnik iz LP rasprodaje ekipu, Joao Mario ode u Inter, a Islam Slimani u Lester
Protivnik iz LP rasprodaje ekipu, Joao Mario ode u Inter, a Islam Slimani u Lester
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
KayserSose
- Kontakt:
Mainz je prije par mjeseci pobijedio u Minkenu tako da nije nikakvo čudo da je s njima bilo tvrdo.
Schurrle otkazao reprezentaciju. Pretpostavljam da se radi o prevenciji zbog nečeg lakšeg.
Schurrle otkazao reprezentaciju. Pretpostavljam da se radi o prevenciji zbog nečeg lakšeg.
- gerdmuller
- Kontakt:
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
-
KayserSose
- Kontakt:
Dobar članak izuzev par standardnih floskula koje se vječito potežu kad je BVB u pitanju.
Članak govori o nekom predstojećem garantiranom uspjehu, a ne znam uopšte na šta se konkretno misli. Ne kažem da se pored ovakvog FCB može osvojiti BL, ali šta je onda uspjeh mimo toga. Je li uspjeh igrati finale LP jednom u 20 godina, onda nakon dvije sezone ne igrati LP nikako i ispasti u LE od ni po čemu jačeg Liverpula. Osim toga, uz stalni odliv igrača i konkurenciju kakva vlada u BL biti vječito drugi u takvoj ligi nije nikakva garancija uspjeha ni u LP, pa čak ni LE. I šta je onda taj uspjeh koji dolazi, je li uspjeh biti 11 ili 27 na UEFA ljestivici. Ja da mogu vikendom ići na Westfalen, piti pivo i aktivno navijati za BVB možda ovako ne bih razmišljao, ali pošto nisam taj, ne vidim smisao velikog navijanja za klub koji je trenutno 18 na UEFA ljestvici. Govorim o drugom najkvalitetnijem njemačkom klubu, o ostalim luzerima nije vrijedno ni raspravljati.KayserSose je napisao/la:Dobar članak izuzev par standardnih floskula koje se vječito potežu kad je BVB u pitanju.
-
KayserSose
- Kontakt:
Borussia je 7. na UEFA-inoj ljestvici. 
Na ovosezonskoj tablici su 15. Ispod Leverkuzena su a bodove koje su ranije zaradili Hummels i ostali bivši čuvaj za usponenu.KayserSose je napisao/la:Borussia je 7. na UEFA-inoj ljestvici.
Ako ne vidis smisao navijanja,onda nemoj...samo se prebaci na temu iznad i uzivaj u borbi za titulu lige prvaka.
Gotze sinoc 2 asistencije za Elf,Mor odigrao 85 minuta...i danas ce ih dosta na teren.Samo da ne bude povreda.
Gotze sinoc 2 asistencije za Elf,Mor odigrao 85 minuta...i danas ce ih dosta na teren.Samo da ne bude povreda.
Opel očito navijaš za krivi klub ako uopće i navijaš pošto ti ne vidiš smisao u tome, prebaci se na Bayern i veseli se svemu onome što nemaš u Borussiji, u dobru i zlu sa BVB-om i kad su 786. i kad su 7. a za klub se može navijati i ako nisi na stadionu i ako si miljama daleko, kad ti klub igra ako ne osjetiš neki adrenalin i ako se ne veseliš tekmi onda se niti ne možeš nazivati navijačem već eventualno simpatizerom kluba
Zar je grijeh biti gloryhunter ako navijaš za drugi najjači njemački klub koji je trenutno ispod Leverkuzena. I samo sam tražio objašnjenje opširne analize kakvi se to uspjesi očekuju, kada i na osnovu čega. Budali je prije početka prošle sezone bilo jasno da će BVB biti u vrhu i plasirati se u LP a šta je još uspjeh mimo toga, što to ne kažu oni koji pišu analize i ne kažu ništa konkretno, niti bilo šta prognoziraju. . Ponavljam pitanje, kakvi se to uspjesi očekuju, kada i na osnovu čega.Ja odgovor ne znam, a imam pravo da pitam, a za FCB nemam namjeru navijati, a niti ću piti tablete za smirenje zbog BVB kao što sam pio kad se igralo finale LP.zgmiky je napisao/la:Opel očito navijaš za krivi klub ako uopće i navijaš pošto ti ne vidiš smisao u tome, prebaci se na Bayern i veseli se svemu onome što nemaš u Borussiji, u dobru i zlu sa BVB-om i kad su 786. i kad su 7. a za klub se može navijati i ako nisi na stadionu i ako si miljama daleko, kad ti klub igra ako ne osjetiš neki adrenalin i ako se ne veseliš tekmi onda se niti ne možeš nazivati navijačem već eventualno simpatizerom kluba
naravno da nije ali zašto se opterećivati nekim člancima i analizama, mene to ne zanima, ja živim uz BVB kakav god da je, ne zamaram se time što koji "stručni analitičar" piše po novinama, navijam i radujem se svakoj pobjedi, na dan utakmice osjećam onu nervozu s jedne i gušt sa druge strane jer gledam svoj/naš BVB i to je smisao nogometa, barem je bio nekad i trebao bi biti i sada no uvlačenje velike love dovelo je do toga da ti sad razbijaš glavu tim nekim pitanjima, ako voliš BVB a očito voliš kad si kažeš pio tablete za smirenje u finalu LP onda zanemari članke, kolumne itd. Što se tvog pitanja tiče kakvi uspjesi se očekuju pa ljudski se nadati i očekivati svake sezone a da li će biti to ne znaju ni ne uspijevaju uvijek ni puno bogatije (jače) ekipe i svaki trofej je uspjeh ako se osvoji ako ne ništa idemo dalje
-
KayserSose
- Kontakt:
Uspjeh je dati sve od sebe i igrati lijep i pošten nogomet. 
-
jamesrodriguez
- Kontakt:
Drug nemoj se ljutiti , procitao sam sto si ti napisao a i opel .zgmiky je napisao/la:naravno da nije ali zašto se opterećivati nekim člancima i analizama, mene to ne zanima, ja živim uz BVB kakav god da je, ne zamaram se time što koji "stručni analitičar" piše po novinama, navijam i radujem se svakoj pobjedi, na dan utakmice osjećam onu nervozu s jedne i gušt sa druge strane jer gledam svoj/naš BVB i to je smisao nogometa, barem je bio nekad i trebao bi biti i sada no uvlačenje velike love dovelo je do toga da ti sad razbijaš glavu tim nekim pitanjima, ako voliš BVB a očito voliš kad si kažeš pio tablete za smirenje u finalu LP onda zanemari članke, kolumne itd. Što se tvog pitanja tiče kakvi uspjesi se očekuju pa ljudski se nadati i očekivati svake sezone a da li će biti to ne znaju ni ne uspijevaju uvijek ni puno bogatije (jače) ekipe i svaki trofej je uspjeh ako se osvoji ako ne ništa idemo dalje
Blagu prednost bi dao opelu , odnosno slozio bi se s njim , pustimo sada emocije i mene spuca nervoza na sam dan tekme.
Ali realnost je sasvim drugacija , sta smo mi to osvojili BvB u zadnje 4.godine vazda pusemo bayernu u ledja , razvojni smo poligon za talente.
Ista stvar ce se desiti i sa Dembele , Mor i Merino za nekih 3-4 godine bice prodati Bayernu , Barci , Realu itd....
Ako cemo svake godine biti vjecito drugi , ili treci manje vise bitno osigurati ligu prvaka eventualno proci ili ne proci grupnu fazu i poslije dobiti Atletico , Real , Barcu i tu nam biti kraj kakav je to uspjeh
Opel je samo objektivan i realan i to treba respect , bar ja se slazem , treba pustiti emocije bitni su rezultati.
Ja sam isto veliki navijac BvBa i srcem i dusom kao i vas dvojica , svako na svoj nacin ali treba biti realan i prihvatiti realnost.
Pozz za obadvojicu i akBda dobivamo konzerve u sljedecem kolu.
Tačno, ali onda možeš navijati i za Mainz ili BMG a ne znam što onda navijaš za BVB kao drugi najveći njemački klub.KayserSose je napisao/la:Uspjeh je dati sve od sebe i igrati lijep i pošten nogomet.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.