Iskreno mene najvise zanima dug jer bi po prvi put mogli znati stvarno stanje duga bice dovoljno da spomenu periode u kojem su dugovi nastali i jasno je ko dan ko ih je napravio. I naravno planovi vezani za stadion ali moramo imati stvarni plan sa rijeci na djela.Hadzijalagic je napisao/la: E ako ne zele konacno reci sve sto im je na umu onda su bilo kakve preskonferencije suvisne i nece nam puno toga otkriti sto znaci da ce se problemi i dalje gurati pod tepih radi nekog "mira u kuci"..
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
-
- Kontakt:
ma sto se prije pomirite da cemo stalno vracat neke dugove bice vam lakse, i narednih 20 god ce biti ista prica
znam ja nas j.ebo ti nas

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Mi smo manje dugova imali dok ih nismo vraćalifedeltafrotta je napisao/la:ma sto se prije pomirite da cemo stalno vracat neke dugove bice vam lakse, i narednih 20 god ce biti ista pricaznam ja nas j.ebo ti nas

Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
-
- Kontakt:
Dugovi su tu pa ko god da ih je napravio mi cemo ih morati vracati. Mene licno vise onteresuje pitanje infrastrukture.. Po pricama koje sam cuo, sad da dodje investitor spreman da ulozi 100 miliona u stadion ne bi ih mogao uloziti ali ni u kom slucaju ne zbog Koldze koji se svojevremeno navodio kao jedini problem koji optruise te stvari.. Ne znam koliko su tacni ti podaci koje sam ja cuo ali ako jesu interesuje me na koji nacin i do kada misle rijesiti te probleme.. Kada su donosili novi statut veliki naglasak je bio i na pitanju infrastrukture a na tom polju se, meni se cini, vise ide unazad nego naprijed..pile87 je napisao/la:Iskreno mene najvise zanima dug jer bi po prvi put mogli znati stvarno stanje duga bice dovoljno da spomenu periode u kojem su dugovi nastali i jasno je ko dan ko ih je napravio. I naravno planovi vezani za stadion ali moramo imati stvarni plan sa rijeci na djela.Hadzijalagic je napisao/la: E ako ne zele konacno reci sve sto im je na umu onda su bilo kakve preskonferencije suvisne i nece nam puno toga otkriti sto znaci da ce se problemi i dalje gurati pod tepih radi nekog "mira u kuci"..
BUDI ŽELJO !!!
podacima kojim raspolazem vraceni su skoro svi dugovi prema bivsim igracima i uposlenicima(ostalo cirka 400-500 k duga),jedino rast duga imamo prema podacima koji obuhvacaju 2011_12 godinu a svi znamo ko je bio direktor a ko predsjednik u tom razdoblju,reprogram se uredno vraca cirka 20k starog duga za porez +tekuci porez,takodjer igraci koje poznajem mi kazu da ova uprava redovito izmiruje obaveze prema njima sto meni daje predstavu da imamo upravu koja zna sta hoce i koja mora poraditi malo jace na sportskom planu da nas vrati na mjesto gdje i pripadamo a to je sami vrh
Ne vracajte ih ako Boga znateAjzea je napisao/la:Mi smo manje dugova imali dok ih nismo vraćalifedeltafrotta je napisao/la:ma sto se prije pomirite da cemo stalno vracat neke dugove bice vam lakse, i narednih 20 god ce biti ista pricaznam ja nas j.ebo ti nas

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
U maloj dvorani KSC Skenderija, 26. i 27. decembra tekuće godine, održat će se 23. Memorijalni turnir “Asim Ferhatović-Hase", koji se tradicionalno održava u znak sjećanja na najveću legendu Fudbalskog kluba Sarajevo i jednog od najboljih fudbalera u historiji grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine.
Poznati su i učesnici nadolazećeg memorijala, a pored FK Vratnik koji je organizator, nastupit će još FK Sarajevo, NK Čelik, FK Sloboda, FK Velež, FK Mladost Doboj Kakanj, FK Željezničar i ekipa Wienna Valzer iz Austrije.
Prvi dan turnira na rasporedu je u subotu 26. decembra, a takmičarski dio počinje od devet sati. Finalna utakmica na rasporedu je u nedjelju, 27. decembra sa početkom u 17.30 sati, a vrijedi spomenuti i to da će veterani Sarajeva i Željezničara odigrati revijalnu utakmicu u 15.30 sat
Poznati su i učesnici nadolazećeg memorijala, a pored FK Vratnik koji je organizator, nastupit će još FK Sarajevo, NK Čelik, FK Sloboda, FK Velež, FK Mladost Doboj Kakanj, FK Željezničar i ekipa Wienna Valzer iz Austrije.
Prvi dan turnira na rasporedu je u subotu 26. decembra, a takmičarski dio počinje od devet sati. Finalna utakmica na rasporedu je u nedjelju, 27. decembra sa početkom u 17.30 sati, a vrijedi spomenuti i to da će veterani Sarajeva i Željezničara odigrati revijalnu utakmicu u 15.30 sat
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
Evo kineski kapital stize u evropski fudbal.. 

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Re: RE: Re: FK Željezničar
Pa eto ima vidis ovih sporova sa sportskim drustvomdell21 je napisao/la:Ako smo vlasnici sto ga nismo poceli praviti do sada. Daj da ga neko napravi i daj mu ga na dugi niz godina. Da smo ga napravili nekad poslije rata do sad bi preso u nase vlasnistvo.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
Prosvijetli nasOkolele je napisao/la:Evo kineski kapital stize u evropski fudbal..

- milanribar
- Kontakt:
Re: RE: Re: FK Željezničar

Sporova ima, hebo to. U sporu nije zapad, srusi se krov nikad ga ne naprave, a mogli su.MrRiccoli je napisao/la:Pa eto ima vidis ovih sporova sa sportskim drustvomdell21 je napisao/la:Ako smo vlasnici sto ga nismo poceli praviti do sada. Daj da ga neko napravi i daj mu ga na dugi niz godina. Da smo ga napravili nekad poslije rata do sad bi preso u nase vlasnistvo.
- kenan_tm87
- Kontakt:
Ona tribina je bruka i sramota, mene bi stid bilo prodavati zapad otkriveni i zapad natkriveni. Mislim koji k. 

FORZA ZELJO
@admin hoce li ovaj portal raditi live prenos i ove konferencije za stampu s obzirom da je ppsljednja bila na live streamu...
Dugove je pravio klub. Svjesno i uz znanje i saglasnost organa upravljanja. Nije to bila svojevoljna odluka nekog od direktora,predsjednika ili bilo kojeg pojedinca.I tako ili vrlo slično se radilo cijeli period poslije rata. I tako ili slično su radili svi klubovi u državi. I tako ili slično i danas rade većina klubova u premier ligi.
Zašto se radilo tako? Prije svega,mislilo se da će se to nekako riješiti s državom. Posebno se to mislilo tamo negdje nakon 2009.g nakon što je u Hrvatskoj u radjeno to da je država otpisala sve dugove prema državi svim sportskim klubovima.
Drugi razlog zašto se radilo tako jeste veliki namet na platu (71%).A para je uglavnom falilo.I svi su išli logikom,radije cemo dati još jednom čovjeku platu umjesto da u platimo državi. To i danas radi većina klubova u ligi. Naprosto nemaju pare,blokirani su računi i ne mogu drugačije.
I drzava se ovdje poprilicno kurvala. Naravno da znaju ako se ne plaćaju obaveze. I znali su da niko ne plaća. Prelazili su preko toga i puštali klubove da nastavljaju tako raditi. Kad im je odgovaralo dolazili su u kontrole,kome su htjeli i kome su mogli uopće doci.Pristup kontrolama je takodje bio proizvoljan.
Ali,namamo se potrebe dalje naduravati oko ovog pitanja.
Vjerovatno ćemo sutra čuti ono što već znamo,a to je da se dio starog duga plaća po potpisanom reprogramu a da za dio duga čekamo ishod žalbenog postupka.
Ono što nam je u ovom momentu važnije jeste činjenica da se sve tekuće,novoprispjele obaveze uredno iz miruju.
Zašto se radilo tako? Prije svega,mislilo se da će se to nekako riješiti s državom. Posebno se to mislilo tamo negdje nakon 2009.g nakon što je u Hrvatskoj u radjeno to da je država otpisala sve dugove prema državi svim sportskim klubovima.
Drugi razlog zašto se radilo tako jeste veliki namet na platu (71%).A para je uglavnom falilo.I svi su išli logikom,radije cemo dati još jednom čovjeku platu umjesto da u platimo državi. To i danas radi većina klubova u ligi. Naprosto nemaju pare,blokirani su računi i ne mogu drugačije.
I drzava se ovdje poprilicno kurvala. Naravno da znaju ako se ne plaćaju obaveze. I znali su da niko ne plaća. Prelazili su preko toga i puštali klubove da nastavljaju tako raditi. Kad im je odgovaralo dolazili su u kontrole,kome su htjeli i kome su mogli uopće doci.Pristup kontrolama je takodje bio proizvoljan.
Ali,namamo se potrebe dalje naduravati oko ovog pitanja.
Vjerovatno ćemo sutra čuti ono što već znamo,a to je da se dio starog duga plaća po potpisanom reprogramu a da za dio duga čekamo ishod žalbenog postupka.
Ono što nam je u ovom momentu važnije jeste činjenica da se sve tekuće,novoprispjele obaveze uredno iz miruju.
- kenan_tm87
- Kontakt:
Zalosno je da neko moze ovako braniti lopovsko jalijasku organizaciju koja radnicima (igracima) ne uplacuje doprinose. To nisu nikakvi nameti na platu, kako si ih ti nazvao, nego novci kojima ti radnici (igraci) ostvaruju prava na socijalnu i zdravstvenu zastitu i njihov penzioni fond i iznose oko 65%. Za mene onaj koji je "mislio" da ce se to otpisati, je nista nego debil koji proracunato ide na to da zajebe drzavu i svoje vlastite igrace i ti koji su donijeli takvu odluku zasluzuju zatvor ili da im se od njihove imovine oduzme ta vrijednost a ne od Zelje i buducih ljudi koji nemaju veze sa tim, jer da je i malo mislio taj neko znao bi da je to nemoguce i da kod nas nikad ne moze doci do takvog dogovora jer je drzava u klincu i nije bilo ama bas nikakvih naznaka da ce se otpisati bilo kakva potrazivanja a pogotovo ne ta vrsta. Ako je Siroki npr. placao onda smo morali i mi. Drzava se nije kurvala, jer drzava ima mehanizme (porezne uprave, sudove) kojima ce svakako naplatiti dug i to sa kamatama, drzavu boli k. sto ti ne placas odmah, ali ces platiti, to budi siguran. Zalosno je da neko ima obraza braniti takvo "poslovanje".FKZ1921 je napisao/la:Dugove je pravio klub. Svjesno i uz znanje i saglasnost organa upravljanja. Zašto se radilo tako? Prije svega,mislilo se da će se to nekako riješiti s državom. Posebno se to mislilo tamo negdje nakon 2009.g nakon što je u Hrvatskoj u radjeno to da je država otpisala sve dugove prema državi svim sportskim klubovima.
FORZA ZELJO
U sirokom su placali skroz nesto drugo.
A nesto cisto sumnjam da njima inspekcija smije tako doci kao nama.
Tako da uporedjivanje sirokog sa nama i ostalim klubovima u federaciji je bez veze.
Nestto cisto sumnjam da oni imaju sve obaveze izmirene na racin placa igracima.
Tako da uporedjivanje sirokog sa nama i ostalim klubovima u federaciji je bez veze.
- milanribar
- Kontakt:
DANAN je napisao/la:U sirokom su placali skroz nesto drugo.
Ti si dobio upravu koja je najavila stabilizaciju kluba i podmladjivanje. Sta su uradili po tom pitanju?
Skrece te paznju i opravdate upravu s tim sto ce te poredit nesto s Sirokom. Koji Wagnera drzi u klubu 6 godina, sto su svake godine u vrhu fudbala a ne kao mi. Drzimo igraca godinu, borimo se za vrh samo kad je Amar na klupi. Idi nadi nesto na belegiju ne lazi narod vise.
- kenan_tm87
- Kontakt:
Imas prikaz poreznih duznika, nama su dosli i pronasli, ja koliko znam oni dugova nemaju, i Velez je imao 300.000 KM samo, Olimpic vrlo malo, itd. da ne trazim listu poreznih duznika. Jesmo li mi to placali, nismo, imas mehanizme gdje mozes traziti i prijavljivati i druge klubove ako imas kakva saznanja. Manimo se teorija zavjere.
FORZA ZELJO
a koji je široki bio prošle godine, je li završio ispred nas, je li izborio evropu?
- kenan_tm87
- Kontakt:
Pa bolje im je sto nisu, nemaju 2,2 miliona duga.
Jesi i nasao primjer kluba koji 15 godina zaredom izlazi u Evropu. 

FORZA ZELJO