FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ChWilla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ChWilla » 16 dec 2015, 14:14

nisam tebi rekao.

na papiru je isto, ali u stvarnosti kontrole u zapadnoj hercegovini malo drukčije funkcionišu nego ovdje. na mnogo načina oni jesu poslovali zdravije nego mi...ali plaćanje doprinosa nije među njima.

kenan_tm87
Kontakt:

Post Postao/la kenan_tm87 » 16 dec 2015, 14:15

Vidimo po dugu koliko duguju za doprinose. 0 KM.
FORZA ZELJO

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 16 dec 2015, 14:17

pa kad ti u kontrolu dolazi vjenčani kum ili rođak. to ne znači da su plaćali. ako tako gledaš ne dugujemo ni mi ovo novo jer je još na žalbi.

kenan_tm87
Kontakt:

Post Postao/la kenan_tm87 » 16 dec 2015, 14:20

A neces reci da su bili finansijski stabilni, stabilne sponzore, Evropa svake godine, bez nekih zvijezda sa velikim platama i naravno imas dokaze da su dolazili kumovi, rodjaci i da su se igraci zalili da im je klub duzan. Manimo se drugih i suplje price, mi smo duzni 1,2 miliona + kamate i sad cekamo jos 2,2 miliona KM sta ce biti sa njima.
FORZA ZELJO

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 16 dec 2015, 14:24

rekao sam da su na mnogo načina poslovali zdravije (pametnije, stabilnije) nego mi. a što se zvijezda (za našu ligu) tiče, otkad zeba i bekrić nisu sa nama imali su ih mnogo više nego mi. wagner je najbolji igrač ove lige ikad kad se sve sabere. prošle sezone im igrao boris pandža, ove krstanović. ali da razlikujemo teme.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 16 dec 2015, 14:25

Gdje se moze naci novi spisak ovih duznika

tm1921
Kontakt:

Post Postao/la tm1921 » 16 dec 2015, 14:26

milanribar je napisao/la:
DANAN je napisao/la:U sirokom su placali skroz nesto drugo.
A nesto cisto sumnjam da njima inspekcija smije tako doci kao nama.
Tako da uporedjivanje sirokog sa nama i ostalim klubovima u federaciji je bez veze.
Nestto cisto sumnjam da oni imaju sve obaveze izmirene na racin placa igracima.

Ti si dobio upravu koja je najavila stabilizaciju kluba i podmladjivanje. Sta su uradili po tom pitanju?

Skrece te paznju i opravdate upravu s tim sto ce te poredit nesto s Sirokom. Koji Wagnera drzi u klubu 6 godina, sto su svake godine u vrhu fudbala a ne kao mi. Drzimo igraca godinu, borimo se za vrh samo kad je Amar na klupi. Idi nadi nesto na belegiju ne lazi narod vise.
Milaneee, skrecete je jedna rijec :) a sutra ce klub lijepo saopstiti tebi i tvom tati zuji sve sto ima da se kaze. #jesuismilan

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 16 dec 2015, 14:38

kenan_tm87 je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:Dugove je pravio klub. Svjesno i uz znanje i saglasnost organa upravljanja. Zašto se radilo tako? Prije svega,mislilo se da će se to nekako riješiti s državom. Posebno se to mislilo tamo negdje nakon 2009.g nakon što je u Hrvatskoj u radjeno to da je država otpisala sve dugove prema državi svim sportskim klubovima.
Drugi razlog zašto se radilo tako jeste veliki namet na platu (71%).A para je uglavnom falilo.I svi su išli logikom,radije cemo dati još jednom čovjeku platu umjesto da u platimo državi. To i danas radi većina klubova u ligi. Naprosto nemaju pare,blokirani su računi i ne mogu drugačije.
I drzava se ovdje poprilicno kurvala. Naravno da znaju ako se ne plaćaju obaveze. I znali su da niko ne plaća. Prelazili su preko toga i puštali klubove da nastavljaju tako raditi. Kad im je odgovaralo dolazili su u kontrole,kome su htjeli i kome su mogli uopće doci.Pristup kontrolama je takodje bio proizvoljan.
Zalosno je da neko moze ovako braniti lopovsko jalijasku organizaciju koja radnicima (igracima) ne uplacuje doprinose. To nisu nikakvi nameti na platu, kako si ih ti nazvao, nego novci kojima ti radnici (igraci) ostvaruju prava na socijalnu i zdravstvenu zastitu i njihov penzioni fond i iznose oko 65%. Za mene onaj koji je "mislio" da ce se to otpisati, je nista nego debil koji proracunato ide na to da zajebe drzavu i svoje vlastite igrace i ti koji su donijeli takvu odluku zasluzuju zatvor ili da im se od njihove imovine oduzme ta vrijednost a ne od Zelje i buducih ljudi koji nemaju veze sa tim, jer da je i malo mislio taj neko znao bi da je to nemoguce i da kod nas nikad ne moze doci do takvog dogovora jer je drzava u klincu i nije bilo ama bas nikakvih naznaka da ce se otpisati bilo kakva potrazivanja a pogotovo ne ta vrsta. Ako je Siroki npr. placao onda smo morali i mi. Drzava se nije kurvala, jer drzava ima mehanizme (porezne uprave, sudove) kojima ce svakako naplatiti dug i to sa kamatama, drzavu boli k. sto ti ne placas odmah, ali ces platiti, to budi siguran. Zalosno je da neko ima obraza braniti takvo "poslovanje".
Ti opet ne citas sta je napisano i komentarises proizvoljno.. Boldiraj mi to sto si ti shvatio kao odbrana necega sto je radjeno kako ne treba.
Dakle,ni u jednom momentu i ni u jednom dijelu onoga sto sam napisao ne opravdavam a jos manje branim nekoga. Samo pokusavam pribliziti tu realnos u kojoj je nastajao dug. Neki ljudi misle kako je to neko radio na svoju ruku,neki misle daje te pare neko,umjesto da uplati drzavi,uzimao sebi...Nije ni jedno ni drugo od toga. I niko,ponavljam niko nije placao doprinose i poreze na placu. Ne pominji SB. Gdje ti zivis? Nasa drzava u zapadnoherc.kantonu ne moze izkontrolisati svoju sluzbu,drzavnu,koju placa,finansira...zakuju daskama ulaz i ne moze niko uci.
Nasoj drzavi najveci duznici za poreze i doprinose su drzavne firme.Cifre su u stotinama miliona km.A mi se ibretimo kako je duzan neki fudbalski klub.
Nije nemoguce i nenormalno da drzava otpise dug. Uradile su to i Hrvatska i Slovenija. Znaci nije bilo nebulozno ocekivati da se to i kod nas desi.
Sve ovo sto pisem ne znaci da je ispravno to sto je radjeno. Ali,ne mogu da vjerujem da je to nekom senzacija. Neplacanje doprinosa u ovoj drzavi je,na zalost,normala.

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 16 dec 2015, 14:40

Šta je s ovim Tonyem Livančićem iz Viteza...ima ugovor do juna 2016 a jedan je od najboljih mladih bekova u ligi ? :hmmmmm:
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 16 dec 2015, 14:41

nemoj više "liva..." iz viteza boga ti... :mrgreen:

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 16 dec 2015, 14:43

Ako ode Memija mislim da bi Mirza Kovac bio dobra opcija
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 16 dec 2015, 14:47

ChWilla je napisao/la:nemoj više "liva..." iz viteza boga ti... :mrgreen:
:lol: :lol: Moramo makar još jednog imat koga će Ajzea prizivat da ga zabije na derbiju sad kad nema Livaje :bih:
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 16 dec 2015, 14:49

Iz Viteza i Borca nikada vise igrace ne dovoditi hhhaha

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 16 dec 2015, 14:50

dell21 je napisao/la:Iz Viteza i Borca nikada vise igrace ne dovoditi hhhaha
I Veleža
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 16 dec 2015, 14:57

FKZ1921 je napisao/la:
kenan_tm87 je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:Dugove je pravio klub. Svjesno i uz znanje i saglasnost organa upravljanja. Zašto se radilo tako? Prije svega,mislilo se da će se to nekako riješiti s državom. Posebno se to mislilo tamo negdje nakon 2009.g nakon što je u Hrvatskoj u radjeno to da je država otpisala sve dugove prema državi svim sportskim klubovima.
Drugi razlog zašto se radilo tako jeste veliki namet na platu (71%).A para je uglavnom falilo.I svi su išli logikom,radije cemo dati još jednom čovjeku platu umjesto da u platimo državi. To i danas radi većina klubova u ligi. Naprosto nemaju pare,blokirani su računi i ne mogu drugačije.
I drzava se ovdje poprilicno kurvala. Naravno da znaju ako se ne plaćaju obaveze. I znali su da niko ne plaća. Prelazili su preko toga i puštali klubove da nastavljaju tako raditi. Kad im je odgovaralo dolazili su u kontrole,kome su htjeli i kome su mogli uopće doci.Pristup kontrolama je takodje bio proizvoljan.
Zalosno je da neko moze ovako braniti lopovsko jalijasku organizaciju koja radnicima (igracima) ne uplacuje doprinose. To nisu nikakvi nameti na platu, kako si ih ti nazvao, nego novci kojima ti radnici (igraci) ostvaruju prava na socijalnu i zdravstvenu zastitu i njihov penzioni fond i iznose oko 65%. Za mene onaj koji je "mislio" da ce se to otpisati, je nista nego debil koji proracunato ide na to da zajebe drzavu i svoje vlastite igrace i ti koji su donijeli takvu odluku zasluzuju zatvor ili da im se od njihove imovine oduzme ta vrijednost a ne od Zelje i buducih ljudi koji nemaju veze sa tim, jer da je i malo mislio taj neko znao bi da je to nemoguce i da kod nas nikad ne moze doci do takvog dogovora jer je drzava u klincu i nije bilo ama bas nikakvih naznaka da ce se otpisati bilo kakva potrazivanja a pogotovo ne ta vrsta. Ako je Siroki npr. placao onda smo morali i mi. Drzava se nije kurvala, jer drzava ima mehanizme (porezne uprave, sudove) kojima ce svakako naplatiti dug i to sa kamatama, drzavu boli k. sto ti ne placas odmah, ali ces platiti, to budi siguran. Zalosno je da neko ima obraza braniti takvo "poslovanje".
Ti opet ne citas sta je napisano i komentarises proizvoljno.. Boldiraj mi to sto si ti shvatio kao odbrana necega sto je radjeno kako ne treba.
Dakle,ni u jednom momentu i ni u jednom dijelu onoga sto sam napisao ne opravdavam a jos manje branim nekoga. Samo pokusavam pribliziti tu realnos u kojoj je nastajao dug. Neki ljudi misle kako je to neko radio na svoju ruku,neki misle daje te pare neko,umjesto da uplati drzavi,uzimao sebi...Nije ni jedno ni drugo od toga. I niko,ponavljam niko nije placao doprinose i poreze na placu. Ne pominji SB. Gdje ti zivis? Nasa drzava u zapadnoherc.kantonu ne moze izkontrolisati svoju sluzbu,drzavnu,koju placa,finansira...zakuju daskama ulaz i ne moze niko uci.
Nasoj drzavi najveci duznici za poreze i doprinose su drzavne firme.Cifre su u stotinama miliona km.A mi se ibretimo kako je duzan neki fudbalski klub.
Nije nemoguce i nenormalno da drzava otpise dug. Uradile su to i Hrvatska i Slovenija. Znaci nije bilo nebulozno ocekivati da se to i kod nas desi.
Sve ovo sto pisem ne znaci da je ispravno to sto je radjeno. Ali,ne mogu da vjerujem da je to nekom senzacija. Neplacanje doprinosa u ovoj drzavi je,na zalost,normala.
Široki je bio dosta pametniji po tom pitnaju. Koliko znam, kod njih su ugovorom vrlo male plate igračima. Po nekoliko stoja, i onda se na to plate porezi. Čak mislim da se nisu ugovor vodili kao ugovori o radu, nego o djelu ili tako nešto (tako je u svim klubovima), tako da je porez umjesto 70%, dosta manji. Negdje se pisalo da Wagner ima plati 600-800 KM. To je jedini razlog što oni nemaju problema sa porezom.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 16 dec 2015, 15:00

jeste to otprilike tako. al' to može kad ti kum, rođak ili jaran dolazi u kontrolu. a nama "ovdje" je izričito naloženo da moraju biti ugovori o radu.

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 16 dec 2015, 15:05

A kolko je to pravno dozvoljeno, mislim na to sto siroki radi ? Isti zakon je u sirokom i u sarajevu ?

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 16 dec 2015, 15:07

na papiru jeste.

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 16 dec 2015, 15:22

Onda i mi trebamo to raditi jer je ocigledno da oni nemaju problema sa dugovima i porezom zbog takvog nacina poslovanja .

milanribar
Kontakt:

Post Postao/la milanribar » 16 dec 2015, 15:24

Nama je uvijek problem neko drugi kad dode prica o parama. Kriv je Siroki, sto u Zelji godinama ne placaju ono sto treba a pril novca je uvijek tu, sto evropa, sto prodaja igraca, sponzor i opet nikad nismo zadrzali igraca kao Siroki Wagnera, a zadrzali jer ga placaju. Kod nas je uvijek problem neko deseti, a mi posteni nema sta.

Hoce dobrih igraca za marku, da mogu sebi vise pokrast, sto bi oni placali igrace i njima doprinose, kad je bolje Livaju dovest i ispast iz lige, a pare ce raspodijelit izmedu sebe.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 34 gosta.