Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

DANTES
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la DANTES » 29 jan 2017, 16:43

rio_Ferdy88 je napisao/la:Gdje nam je Danto da se pospe pepelom :mrgreen:
što ja?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 29 jan 2017, 16:44

Sta reci nakon ovakvog meca..samo :clap:

Velike cestitke za Rogera jednostavno danas je odigrao sjajan mec,odigrao je sjajan turniri pokazao je ko je sta je u tenisu i pored mnogobrojnih osporavanja u zadnjih par godina..Koliko god da mi je krivo opet mi je drago sto je to Roger i sto nije neko od one dvojice prvoplasiranih kad vec nije Rafa..Koji god turnir pocinje kazem titula? Ako ne Rafa(Roger) onda bilo ko samo ne Novak..Zasto zato sto su i danas pokazali obojica kolike su ljudine poslije meca.. :tokralju: Ne mogu da se ne sjetim i da ne napisem jos prije godinu i vise kad su mnogi govorili Roger u penziju,oprosti se tvoje je gotovo...pa tako i za Rafu.. a ja sam rekao samo je pitanje trenutka kad ce Roger uzeti GS i to se desilo danas..cestitke Rogeru i vama rogerovcima sa foruma uzivajte zasluzili ste.. :thumbup:

Zamolio bih sve da prestanu sa mlacenjem i glupim postovima o povlacenju Rogera a kamoli Rafe,i samo se pitam u kojem vi svijetu zivite ako bi se Roger manje vise trebao oprostiti ali Rafa ccc smijesno do bola..

Da se malo osvrnem i na mec..Obojica su odigrali fantasticno tokom cijelih 5 setova,naravno bude padova to je normalno ali veliki alpauz za oba tenisera :clap: Posebno za ovaj 5 set... Danas ni jedan ni drugi nisu bili bolji od svog protivnika,kako je otislo na jednu moglo je i na drugu stranu..Kao sto uvijek bude u 5 setu prosto odluci par loptica,po meni kljucna loptica Rafa 3-2 15-0 promasen zicer na mrezi i izgubljen servis...Koliko je Roger dobro odigrao 5 set toliko mu je i Rafa poklonio ili dozvolio da se vrati..Nakon napravljenog brejka Rafa je odustao od Rogerovih servisa i to je po meni bila greska jer je Roger bio u padu i morao ga napasti i iskoristiti jer je u tim trenucima bio bolji u razmjenama..Rafa takticki igrao dobro,mozda malo vise FH paralele al ok..Roger takodjer odlicno takticki bio spreman,bekend danas vrhunski msm da je bio bolji nego ikad i servis je radio i izvlacio ga dosta puta sto je bio i kljuc za ovako neizvjestan mec... :salut:

I vidim masovno se pise Roger je sad dokazao da je najveci svih vremena..ok. momci polako sacekajmo da Rafa napuni 35 godina pa cemo onda pricati o najvecem a ako me sjecanje dobro sluzi do tad Rafa ima jos 5 za igrati..:kafa: To je 20 GS zato samo opusteno.. :kralj:

Cestitke jos jednom..
Centre forward je napisao/la:Naša generacija ima sreću da uživa u dvojici najvećih tenisera ikad, a samim tim i sportista. Na stranu sve, i statistika i međusobni dueli i forma i podloga al' njihovi dueli zrače nekom posebnom energijom. Teško je to definisat'. Federeru sve čestitke. Njemu se po glavi vjerovatno mota i penzija al' moje mišljenje je da mu je još jedan Wimbledon san. Čestitke i Nadalu. Ne postoji sportista sa većim inatom. Za tenis je jako dobro da se i on vratio.

Njih dva su danas pokazala da su nedodirljivi. Da kubiraš pun vagon Djokovića i Andija opet im nisu ni do koljena!!
Potpisujem...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 29 jan 2017, 17:03

Meni je ovaj meč danas rekao mnogo toga. A najvažnije je da je Rafa propao totalno. Pogotovo fizički i psihički. Rodžer deset godina nije dobio Rafu ili Novaka u 5 setova. 10 godina. Danas sam mislio da neće biti srušena ta luzerska tradicija. Kad je poveo 3-1, pomislio sam evo ga opet. Ali onda šok. Rafa nema mentalne snage da mušteriju dotuče. Rafa ne može da učini završni udarac i gubi od čovjeka, starijeg čak 5 godina. Prosto sam Federer kao da je osjetio, da to nije taj grozomorni Rafa rušitelj snova, gospodar užasa, sin noći i brat sna. Ovoga Rafu je Federer mentalno srušio. :tokralju:
Da sam ja on, rekao bih
"Ljudi ostajte zbogom, ovo je moj poslednji meč, odlazim kao šampion. Neću da odem nakon poraza na lijevom turniru od nekoga š igrača! "
Ali naravno da neće otići. Želi on taj W. Želi više od života ili više od Mirke.
Finale ko finale igrom i kvalitetom nije bilo nešto posebno. Ali je bar bilo zanimljivo. Na potezu su Novak i Endi(iako ih ovdje bez potrebe prozivaju)
Nadam se finalu RG Novak-Nadal. E to bi bio meč. Pod uslovom da Rafa digne igru, a Novak počne trenirati kako treba.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 29 jan 2017, 17:04

bodi123 je napisao/la:...
Kaže Uno tražio si me ovih dana, šta mai? :mrgreen:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 29 jan 2017, 17:11

shminka je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:...
Kaže Uno tražio si me ovih dana, šta mai? :mrgreen:
Pa jesi ti ziv covjece, nema te u ovim historijskim danima za tenis nikako. :mrgreen:

Evo vala kuburim sa ovim davljenicima nakon poraza jutros, ubise me. Sta se radi kod tebe, kakav je tvoj komentar na ovaj jos jedan comeback Rafe, sjeti se samo da mu je MC zadnji veliki turnir. :mrgreen:
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 29 jan 2017, 17:13, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 29 jan 2017, 17:13

DANTES je napisao/la:Meni je ovaj meč danas rekao mnogo toga. A najvažnije je da je Rafa propao totalno. Pogotovo fizički i psihički. Rodžer deset godina nije dobio Rafu ili Novaka u 5 setova. 10 godina. Danas sam mislio da neće biti srušena ta luzerska tradicija. Kad je poveo 3-1, pomislio sam evo ga opet. Ali onda šok. Rafa nema mentalne snage da mušteriju dotuče. Rafa ne može da učini završni udarac i gubi od čovjeka, starijeg čak 5 godina. Prosto sam Federer kao da je osjetio, da to nije taj grozomorni Rafa rušitelj snova, gospodar užasa, sin noći i brat sna. Ovoga Rafu je Federer mentalno srušio. :tokralju:
Da sam ja on, rekao bih
"Ljudi ostajte zbogom, ovo je moj poslednji meč, odlazim kao šampion. Neću da odem nakon poraza na lijevom turniru od nekoga š igrača! "
Ali naravno da neće otići. Želi on taj W. Želi više od života ili više od Mirke.
Finale ko finale igrom i kvalitetom nije bilo nešto posebno. Ali je bar bilo zanimljivo. Na potezu su Novak i Endi(iako ih ovdje bez potrebe prozivaju)
Nadam se finalu RG Novak-Nadal. E to bi bio meč. Pod uslovom da Rafa digne igru, a Novak počne trenirati kako treba.
Ono jest da je od tebe,ali ja na ovom forumu NIKAD ali NIKAD nista gluplje nisam procitao...
Citao sam mnoge gluposti o dzumhuru,zenskom tenisu,novaku,andiju,rogeru...ali ovo treba imati hrabrosti i mozga pa napisati... :tokralju:

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 29 jan 2017, 17:13

DANTES je napisao/la:Meni je ovaj meč danas rekao mnogo toga. A najvažnije je da je Rafa propao totalno. Pogotovo fizički i psihički. Rodžer deset godina nije dobio Rafu ili Novaka u 5 setova. 10 godina. Danas sam mislio da neće biti srušena ta luzerska tradicija. Kad je poveo 3-1, pomislio sam evo ga opet. Ali onda šok. Rafa nema mentalne snage da mušteriju dotuče. Rafa ne može da učini završni udarac i gubi od čovjeka, starijeg čak 5 godina. Prosto sam Federer kao da je osjetio, da to nije taj grozomorni Rafa rušitelj snova, gospodar užasa, sin noći i brat sna. Ovoga Rafu je Federer mentalno srušio. :tokralju:
Da sam ja on, rekao bih
Odavno nisam nesto gluplje procitao.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 jan 2017, 17:18

DANTES je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Gdje nam je Danto da se pospe pepelom :mrgreen:
što ja?
DANTES je napisao/la:
leorey je napisao/la:Ma zelim samo da obojica budu na top nivou, Nadal kao danas, a Roger kao protiv Berdycha izadnje. Da ne bude puno gresaka s obe strane. I onda se ocekuje spektakl.
napuniće ga rafa ko dzejmi lanister sersei barateon...
DANTES je napisao/la:FEDERER SPREMAN ZA FINALE

slika
:mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 29 jan 2017, 17:19

DANTES je napisao/la:
TrollsRoyce je napisao/la:
DANTES je napisao/la: Federer čim vidi Nadala stegne mu se rektum
Nadal ne odgovara Fedexu, razlika izmedju njih u cistom teniskom talentu je na strani Federera, fizikalije i taj forehand top spin na backhand cine Nadala izuzetno nezgodnim za Federera, jos na to dodaj da je Nadal drugi najbolji koji se ikada pojavio, i bude ti logicno sto je jedno kratko vrijeme bio bolji na svim podlogama od Fedexa.
To da Roger ima neki kompleks od Nadala, to definitivno ne. Vidjet' ces vec u eventualnom finalu.

Inace, drago mi je sto se vratio poslije povreda, jer su ga neki vec poceli omalovazavat, lik je sampion, odvratan, ali sampion.
Qrac nije kompleks. On ga se boji, BOJI.. to se vidi kad se lomi meč.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 29 jan 2017, 17:22

The tata.

Najveci teniser i sportista u historiji.

Veliki Roger.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 29 jan 2017, 17:25

Da sam ja on, rekao bih
Dobio je Federer Djokovica na RG 2011. i Wimbledonu 2012. poyy

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 29 jan 2017, 17:29

Nit' sam Rafin, nit' Rogerov (abecednim redom, da me ne napadate što sam prvo Španca naveo :mrgreen: ) fan, al' danas sam iz više razloga navijao za Rogera. Prvo, stvarno se ovdje moglo pročitati toliko hvalospjeva na račun Nadala i pričalo se kako Roger nema odgovor na njegovu igru, al' se izgleda ostalo u 2013. godini, a kalendar već punih 29 dana pokazuje da je 2017. u pitanju. :mrgreen:

Rogerova ofanziva je na mjestu, Rafina defanziva nije. I, nije to sramota apostrofirati. Nadal je dao sve od sebe, igrao odličan turnir i došao do finala, iako to ni on sam nije očekivao (nadao se, al' ipak nije bio u tom projektovanom polufinalu, kamoli finalu), al' protiv sebe je imao Rogera koji nije pao, iako je imao sva prava ovog svijeta (pogledajte rodni list) da po gubitku servis gamea u petom setu 'ladno potpiše kapitulaciju. No, umjesto toga, Roger je u svakom narednom gameu, nebitno čijem servis gameu, bio bolji i letio terenom, dok je Rafa bio bukvalno posmatrač. Ok, ne baš bukvalno, al' nije se pitao ni za šta, kao ni u većem dijelu meča.

Ovaj današnji meč sigurno nije najbolji, al' je jedan od najvažnijih.

Prvo, Roger u poznim godinama i "ranjeni" Rafa kao u dobra stara vremena. Nisu rekli svoje posljednje riječi i drago mi je zbog toga. Drugo, sad će malo prestati poređenja i priča o h2h između njih dvojice će se drugačije gledati (opet, pogledati rodni list), jer će se sad s pravom povlačiti argument - a šta će Rafa u tim godinama. I ne samo Rafa - ostatak toura. Federer je spreman (istina, otvorilo se obojici), naoštren, udara k'o nikad i fakat je žalosno što će veoma brzo reći zbogom aktivnom bavljenju tenisa. Doduše, tenis je postojao i prije njega, postojat će i poslije. Ali, da je obilježio jednu eru - to svakako jeste. Kao i njihovo rivalstvo. Ovo je baš bio šlag na tortu. Finale. I to na podlozi gdje ipak može igrati Rafa, za razliku od RG-a gdje Roger i nema toliku šansu.

Znam samo jedno - kad njih dvojica odu, tenis će izgubiti dosta. Ima tu novih lica, ima novih (uslovno rečeno) rivalstava, al' ovo njihovo je posebno iz više razloga - prvo, jedan klasični ofanzivac protiv klasičnog defanzivca. Stara škola protiv nove škole. Jednoručni backhand protiv dvoručnog. Dešnjak protiv "naučenog" lijevaka. Sve to ima svoje. Zato su oni posebni.

I, da, Bodija slobodno mezite. Ne ljuti se on. Sigurno ga mezi i njegova raja (tako to obično biva). Jbg, tako to ide. To i jes' jedan od razloga što smo ovdje - da nabijamo jedni drugima na nos sve ono što naši (dobro, ne naši, Gasquet ne može meda :mrgreen: ) igrači rade vašim i obratno. Jbg, draž foruma. Dokle god nema teških riječi, moRe se zayebavati.

Uživajte.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 29 jan 2017, 17:30

bodi123 je napisao/la:Pa jesi ti ziv covjece, nema te u ovim historijskim danima za tenis nikako. :mrgreen:

Evo vala kuburim sa ovim davljenicima nakon poraza jutros, ubise me. Sta se radi kod tebe, kakav je tvoj komentar na ovaj jos jedan comeback Rafe, sjeti se samo da mu je MC zadnji veliki turnir. :mrgreen:
Nije mi legao nikako hajp oko ovog meča, tako da nisam imao ni živaca previše da se upuštam u neke rasprave kojekuda. Još kad čujem Rusedskog da je meč najavio kao najvažniji u historiji tenisa, hahaha, strašno.

Jako zanimljiv AO, sa nevjerovatnim finalom, kojeg ni u ludilu nisam očekivao. Najupečatljivija je brza podloga, koja je itekako zaslužna za otvaranje puta do finala Rogeru i Rafi. Maestralne partije Istomina i Zvereva, kapa do poda!

U polufinalima sam bio za Stana i za Dimitrova, teški porazi. U finalu, naravno, za Rogera. Najbrža podloga ikada u njihovim GS mečevima i podloga koja daleko najviše paše Rogeru u njihovim duelima. Dobili smo i odgovor na to kako bi mečevi na bržim podlogama izgledali kada se u 5. set udje sa 2 i po sata igre, a ne 4 i po.

Ironično, Federer je dobio meč segmentima igre koji su mu godinama odnosili mečeve protiv Rafe. Maestralni reterni i napadi bekendom. Ovaj duel njihovih novih `paketa igre` je već drugi vezani meč debelo na Federerovoj strani. Doduše, u uslovima koji njemu više odgovaraju. Igračka nadmoć je bila tolika da ni maestralni Rafin šampionski mentalitet na kraju nije uspio okrenuti meč na svoju stranu. Čupao se koliko je mogao, ali to nije bilo dovoljno.

Rafin comeback?

Ne vidim kako možeš biti zadovoljan. Jasno je da u finalu ne bi bio da Istomin nije odradio posao. Na kraju je imao nacrtanu GS titulu, bejbi Fed i Fed i nije uspio. Ti si bio na 15 već, a naziralo se i 16, pa i 17... Veliki neuspjeh.

MC `16 je do daljnjeg njegova zadnja velika titula. :mrgreen:

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 29 jan 2017, 17:31

Najbolji sportista svih vremena.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 29 jan 2017, 17:37

Nije ovo danas od Rafe bilo dobro, ni priblizno dobro koliko je on nekad mogao. Vecinu meca baloniranje, tek kad je fizicki pao krenuo je udarati cisto loptu, ono sto je bilo na reketu i tukao je dobro. Federer je tokom citavog turnira imao jako visok nivo, odigrao je tri meca u pet setova, a protiv Nishikorija i danas Rafe je bio dosta bolji od ovih pet setova, trebalo se mnogo ranije rijesiti. Smijesno je prozivati Andya i Novaka, kad su njih dvojica ove godine odigrali bolje finale od ovog AO. :kafa:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 29 jan 2017, 17:44

darker10 je napisao/la:
Da sam ja on, rekao bih
Dobio je Federer Djokovica na RG 2011. i Wimbledonu 2012. poyy
sa 3-1... ne valja se praviti pametan :kafa:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 29 jan 2017, 17:46

Pa izvini sto nije izgubio dodatni set da bude 3-2 lol

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 29 jan 2017, 17:47

Kajzer10 je napisao/la:
Da sam ja on, rekao bih
Odavno nisam nesto gluplje procitao.
a ti pametni moj, de to pametno obrazloži..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 29 jan 2017, 17:50

darker10 je napisao/la:Pa izvini sto nije izgubio dodatni set da bude 3-2 lol
alo mašiš poentu, koja glasi 10 godina protiv 2 najveća rivala nije dobio PETI SET.. PETI, do jutros
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 29 jan 2017, 17:58

shminka je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:Pa jesi ti ziv covjece, nema te u ovim historijskim danima za tenis nikako. :mrgreen:

Nije mi legao nikako hajp oko ovog meča, tako da nisam imao ni živaca previše da se upuštam u neke rasprave kojekuda. Još kad čujem Rusedskog da je meč najavio kao najvažniji u historiji tenisa, hahaha, strašno.

Jako zanimljiv AO, sa nevjerovatnim finalom, kojeg ni u ludilu nisam očekivao. Najupečatljivija je brza podloga, koja je itekako zaslužna za otvaranje puta do finala Rogeru i Rafi. Maestralne partije Istomina i Zvereva, kapa do poda!

U polufinalima sam bio za Stana i za Dimitrova, teški porazi. U finalu, naravno, za Rogera. Najbrža podloga ikada u njihovim GS mečevima i podloga koja daleko najviše paše Rogeru u njihovim duelima. Dobili smo i odgovor na to kako bi mečevi na bržim podlogama izgledali kada se u 5. set udje sa 2 i po sata igre, a ne 4 i po.

Ironično, Federer je dobio meč segmentima igre koji su mu godinama odnosili mečeve protiv Rafe. Maestralni reterni i napadi bekendom. Ovaj duel njihovih novih `paketa igre` je već drugi vezani meč debelo na Federerovoj strani. Doduše, u uslovima koji njemu više odgovaraju. Igračka nadmoć je bila tolika da ni maestralni Rafin šampionski mentalitet na kraju nije uspio okrenuti meč na svoju stranu. Čupao se koliko je mogao, ali to nije bilo dovoljno.

Rafin comeback?

Ne vidim kako možeš biti zadovoljan. Jasno je da u finalu ne bi bio da Istomin nije odradio posao. Na kraju je imao nacrtanu GS titulu, bejbi Fed i Fed i nije uspio. Ti si bio na 15 već, a naziralo se i 16, pa i 17... Veliki neuspjeh.

MC `16 je do daljnjeg njegova zadnja velika titula. :mrgreen:
:kafa: :kafa: :kafa:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.