Reprezentacija BiH na EP 2015

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Može li se do drugog kruga?

Možeš izabrati: 1 opciju.

Rezultati

akisarajevo92
Kontakt:

Re: Reprezentacija BiH na EP 2015

Post Postao/la akisarajevo92 » 07 sep 2015, 23:43

Ne moze me niko ubijediti da sa najjacim sastavom ne bi mogli bar do 1/4, a onda dalje sve je moguce.
Dovoljno je sjetiti se Makedonije sa EP 2011.
Don't believe the hype.

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 07 sep 2015, 23:43

effe_sa je napisao/la:Veličanstvena pobjeda....Definitivno je ova reprezentacija , mislim generalno naša košarkaška reprezentacija sposobna za velike i posebne pobjede. Treba se i prošlosti sjetit i velikih pobjeda ranije u kvalifikacijama protiv Hrvatske, Litvanije i slično....Krimi i triler su uvijek u stanju napraviti, s tim što ga znaju okrenut u svoju korist, za razliku od nekih drugih sportskih selekcija naše države.
Ovo je zaista bila pobjeda srca, pa čak i jedna pobjeda tako oslabljene reprezentacije je uspjeh, a da ne govorimo šta će biti ako se domognemo narednog kruga.

Danas se pokazao poseban duh, prvo se onako vratiti u regularnom vremenu, onakva trojka Kikana, koji me je toliko znao iznervirat na ovom EP , pa onda opet onim s presudnim košem na kraju. A taj Renfroe, taj sjajni gigant Renfroe, pa šta reći o njemu? SPEKTAKULARAN I FANTASTIČAN. A Andrija kako se samo bori i kako bodri ekipu. Ivanović i psihološki ovu ekipu održava na visokom nivou.
Suvišno je, pa čak nekada i smiješno kod nas govoriti o luzerskom mentalitetu, pobjedničkog mentaliteta mi imamo, ali u svim sportovima se mi hrvemo s drugim problemima. I onda te upravo sve te okolnosti dovedu, da sve mora biti knap, da za sve moraš proliti znoj.
O sudijama ne volim baš govoriti toliko, ali situacija kada su promjenili odluku i još poneka sitnica, pa to je bilo kriminalno. Zamalo da nam danas slome kičmu....Ali prevazišli smo sve prepreke....
Lijepo sve napisano, apsolutno tačno. Nekako kada su promijenili odluku, nije više moglo biti ništa protiv nas(oslabljen roster, -18, sudije),
a i dalje smo bili u egalu, znao sam da pobjeđujemo :bih:

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 07 sep 2015, 23:48

Ono što je također ostalo dosta upečatljivo u današnjoj pobjedi jeste velika razlika u "second chance points" na našu stranu.
Mes Que Un Club

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 07 sep 2015, 23:48

Što se tiče sudija i protiv Poljaka u trenucima kad se lomila utakmicu su nam sudili neke stvari koje nemaju veze, a njima pustali i korake u faule. Ali nije se previše vodila polemika, jer smo 6 minuta bili bez koša.

Ali ovo je velika pobjeda i ovi momci, da ništa ne urade do kraja treba im skinuti kapu, ostavljeni su na cjedilu, bore se kao lavovi, neki nisu navikli da budu nosioci ove repke, brzo se sve svalilo na njihova leđa, neki su jednostavno limitirani, ali to ne znači da ih treba omalovažavati i vrijeđati.

I ovi što pišu, svi psuju kad neko pogriješi, ali jednostavno ne moraš psovati i ispoljavati to ovdje na forumu, zadrži to u nekom manjem okviru, a ne *ebe se sve Kikanu i onda bravo majstore, onda se pokri po ušima i šuti.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 07 sep 2015, 23:49

hule_barca je napisao/la:Ono što je također ostalo dosta upečatljivo u današnjoj pobjedi jeste velika razlika u "second chance points" na našu stranu.
Andrija Stipanovic!!! :D
This time next year we'll be millionaires.

X31987
Kontakt:

Post Postao/la X31987 » 07 sep 2015, 23:53

akisarajevo92 je napisao/la:Ne moze me niko ubijediti da sa najjacim sastavom ne bi mogli bar do 1/4, a onda dalje sve je moguce.
Dovoljno je sjetiti se Makedonije sa EP 2011.
Za dvije godine sa Teletovićem, Nurkićem, "izdajnikom" , sa par igrača iz ove trenutne ekipe (Andrija,Renfroe i još pokoji bolji) + pojačani sa par juniora koji su bili 4. ove godine na EP (sa pojedincima tipa Atić i sl) + neki sa strane Sulejmanović, Karahodžić, Dino Radončić favoriti smo za medalju.
EB poslije tog sa Sikirašem, Čamparom, Musom i još par onih klinaca koji se ističu ne može me niko ubjediti da nećemo biti ravnopravni sa svima. ;)

:bih: :bih: :bih:
Zadnja izmjena: X31987, dana/u 07 sep 2015, 23:58, ukupno mijenjano 1 put.
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO !

Vedran Puljić ...

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 07 sep 2015, 23:54

Jel prenosio RTRS danas?
Kakva je reakcija komentatora bila?
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 08 sep 2015, 00:00

AlanSmith14 je napisao/la:Jel prenosio RTRS danas?
Ko je lud gledati tekmu na RTRS kada Avdic razvaljuje posao.Nas , ubjedljivo, najbolji komentator, covjek poznaje kosarku plus zna kako i kada provuci dobru foru ...divota je ga slusati

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 08 sep 2015, 00:00

AlanSmith14 je napisao/la:Jel prenosio RTRS danas?
Nije prenosio, možda su prebacili na RTRS PLUS ili je čika Mile naredio da ne prenose :beba:
Mes Que Un Club

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 08 sep 2015, 00:06

Albijanic fula dosta cistih suteva Sutalo takodje promasuje zicere..Danas teska i odlicna pobjeda malo ko je i ocekivao da ce uopste uspjeti bilo sta uciniti na ovom prvenstvu..Sa ovim je sasvim dovoljno ne vjerujem da mozemo dobiti Finsku ili Rusiju previse oscilujemo u igri tanka klupa sreca pa Izraelci nisu znali ili mogli da privedu ovo danas kraju..

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 08 sep 2015, 00:16

Nakon prvog poluvremena prepao sam se da ce nas mentalitet opet proraditi i da ce i ovo biti utakmica za zaborav. Momci su se ipak digli i pokazali pravu stranu ove reprezentacije, a to je borba do krvi za svaku loptu i svaki poen. Kvaliteta vidno nedostaje, ali se borbom sve moze nadoknaditi. Andrija me fascinirao svojom borbom (ako je to uopste moguce) i omogucio nam je barem jos 7-8 napada. Kikanovic je u kljucnim momentima bio najbolji i pokazao kapitensku odgovornost. Renfroe je pokazao da moze biti odlican igrac, ako su i saigraci raspolozeni za igru. Gordic je i danas imao nekoliko losijih poteza, ali je i pored toga odigrao sjajnu utakmicu i povukao 2 puta kada je bilo gusto.

Ivanovic me i danas odusevio. Pa covjek je nekoliko puta fakticki usao na parket i davao podrsku momcima. Onda ubaci Pasalica niotkud i ovaj zveknu trojku u jako bitnom momentu. Vidi se i na njemu koliko mu je stalo do ove reprezentacije i ovih momaka i ne smijem ni zamisliti sta bi uradio sa ovom reprezentacijom da smo kompletni.

Edin Avdic je i danas bio na visini zadatka. Koja je samo uzivancija slusati ovog covjeka kako prenosi utakmice. Pored toga sto ima nevidjeno znanje o kosarci, zna ga na lijep nacin i prenijeti, a ne samo nabrajati statisticke podatke. Takodjer, sto je neko vec spomenuo, ima dobar smisao za humor i zna u pravom trenutku upotrijebiti ga. Kao danas kad je spomenuo "novu godinu" Casspia u reketu i ono za Mekela i jos nekog igraca Izraela kako im se "pola Evrope sklanja da sutiraju i ne mogu pogoditi", a nama uabce po dvije trojke.

Danas tokom utakmcie nisam htio ulaziti na temu jer znam da je bilo svakakvih komentara, ali sada cu u miru prelistati sve od pocetka danasnje utakmice.

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 08 sep 2015, 00:20

zadnji napad

[youtube][/youtube]

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 08 sep 2015, 00:20

uživam čitajući komentare nakon pobjede ovdje i svugdje drugdje, baš smo ponosni na ovo malo repke što je ostalo i to nas uspije ujedinit, da hoćemo sad proć u drugi krug malo da cickamo onu dvojicu(Đedović i Tele) jer ih sad nema a kad su bili nismo mogli, mada sad imamo više šansi da se poklope kockice nego tada.

slika
al ovaj komentar na oficijelnoj stranici FIBA-e morao sam ga ovdje podijeliti :lol:

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 08 sep 2015, 00:24

Onaj pas Amerikanca izmedju dva Izraelca je bio kao magija.Kakva sreca ona trica Kikanovica pa bolje imat srece nego biti dobar ponekad .Kikanovic je imo sut 5 od 23 al mozda nisam upravu .Saka cast momcima nemaju nekog talenta al ostavili su srce na parketu .Gordic je igro kao lud u produzetku .Cestitke :bih:

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 08 sep 2015, 00:25

coelho41 je napisao/la:uživam čitajući komentare nakon pobjede ovdje i svugdje drugdje, baš smo ponosni na ovo malo repke što je ostalo i to nas uspije ujedinit, da hoćemo sad proć u drugi krug malo da cickamo onu dvojicu(Đedović i Tele) jer ih sad nema a kad su bili nismo mogli, mada sad imamo više šansi da se poklope kockice nego tada.

slika
al ovaj komentar na oficijelnoj stranici FIBA-e morao sam ga ovdje podijeliti :lol:
izbini mozes postaviti linkove ,ako moze u pp ako ti je glupo ovdje,da i mi malo citamo hehe ,vidio sam na indexu jos nista nisu objavili o nama ccc
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 08 sep 2015, 00:26

[youtube][/youtube]

:bih: :bih:
Zadnja izmjena: phily, dana/u 08 sep 2015, 00:31, ukupno mijenjano 1 put.
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 08 sep 2015, 00:28

delinjo je napisao/la:
coelho41 je napisao/la:uživam čitajući komentare nakon pobjede ovdje i svugdje drugdje, baš smo ponosni na ovo malo repke što je ostalo i to nas uspije ujedinit, da hoćemo sad proć u drugi krug malo da cickamo onu dvojicu(Đedović i Tele) jer ih sad nema a kad su bili nismo mogli, mada sad imamo više šansi da se poklope kockice nego tada.

slika
izbini mozes postaviti linkove ,ako moze u pp ako ti je glupo ovdje,da i mi malo citamo hehe ,vidio sam na indexu jos nista nisu objavili o nama ccc
jarane moj ti ako se uzdaš u index da će nas pofalit zapitaj se dobro đe živiš, pa ti ljudi namjerno napišu u NASLOVU da je Mandžo nevidljiv u duelu protiv pazi sad "Džekine Rome" samo da bi izazvali rat u komentarima naših i njihovih i da bi nabili klikove :puke:
pratim vox populi takozvani glas naroda, po forumima, fejsu, web potralima.. :wave:

yusufoh
Kontakt:

Post Postao/la yusufoh » 08 sep 2015, 00:32

Padovan je napisao/la:Što se tiče sudija i protiv Poljaka u trenucima kad se lomila utakmicu su nam sudili neke stvari koje nemaju veze, a njima pustali i korake u faule. Ali nije se previše vodila polemika, jer smo 6 minuta bili bez koša.

Ali ovo je velika pobjeda i ovi momci, da ništa ne urade do kraja treba im skinuti kapu, ostavljeni su na cjedilu, bore se kao lavovi, neki nisu navikli da budu nosioci ove repke, brzo se sve svalilo na njihova leđa, neki su jednostavno limitirani, ali to ne znači da ih treba omalovažavati i vrijeđati.

I ovi što pišu, svi psuju kad neko pogriješi, ali jednostavno ne moraš psovati i ispoljavati to ovdje na forumu, zadrži to u nekom manjem okviru, a ne *ebe se sve Kikanu i onda bravo majstore, onda se pokri po ušima i šuti.
Bas ovo sam htio da kazem. Takve reakcije su kratkorocne i ako ti izleti psovka, izgovoris je u tom momentu i to je to. A ne razumijem to da se logujes na forum da bi psovao igracima, nigdje veze.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 08 sep 2015, 00:37

coelho41 je napisao/la:
delinjo je napisao/la:

slika
jarane moj ti ako se uzdaš u index da će nas pofalit zapitaj se dobro đe živiš, pa ti ljudi namjerno napišu u NASLOVU da je Mandžo nevidljiv u duelu protiv pazi sad "Džekine Rome" samo da bi izazvali rat u komentarima naših i njihovih i da bi nabili klikove :puke:
pratim vox populi takozvani glas naroda, po forumima, fejsu, web potralima.. :wave:
oni mi pali na pamet jer ih cesto citam,al da su cudni upravu si :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 08 sep 2015, 00:41

Statistika Finaca do sada
slika

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.