Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Odlazak u inostranstvo
Ma meni iskreno zvuci nevjerovatno da neko dobije termin "preko veze". Znam da postoji vanredni termini koje dobije 1% ljudi.
Ali ako fakat moze, onda jos bolje.
Pa nije baš preko veze ovo za Željeznice, nego državna firma, državni interes.jasmin10 je napisao/la:Ma meni iskreno zvuci nevjerovatno da neko dobije termin "preko veze". Znam da postoji vanredni termini koje dobije 1% ljudi.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
Ja se nadam da moze tako. Stvarno nije normalno koliko raja ceka na termin. Nasi rade sve kako bi usporili raju da ide vani.Penaltiky je napisao/la:Pa nije baš preko veze ovo za Željeznice, nego državna firma, državni interes.jasmin10 je napisao/la:Ma meni iskreno zvuci nevjerovatno da neko dobije termin "preko veze". Znam da postoji vanredni termini koje dobije 1% ljudi.
-
- Kontakt:

Barbarossa je napisao/la:a odakle si iz bosnenebeskasila je napisao/la: U zivotu nisam usao u bosanski kamion hahah za slovence brate
Odakle i nebeska sila. Bihac brate
Ne mozes otici raditi vani da ti babo ima firmu u njemackoj. Eto.
Svako ko nije ing. Doktor tj ne zadovoljava plavu kartu, ili medicinski radnik, mora cekati 19 mjseci ili koliko se vec ceka.
Svako ko nije ing. Doktor tj ne zadovoljava plavu kartu, ili medicinski radnik, mora cekati 19 mjseci ili koliko se vec ceka.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Ova stranica na nasem jeziku je samo prevela tekst sa njemackog,nemam pojma jel imaju neki procenat ukoliko raja preko njih dobije posao u DB.
Db je od 2008 samo jos djelomicno drzavna firma,izvrisena je privatizacija.Tako da svi koji bi eventualno dobili sada posao u DB se ne vode kao drzavni sluzbenici.
Db je od 2008 samo jos djelomicno drzavna firma,izvrisena je privatizacija.Tako da svi koji bi eventualno dobili sada posao u DB se ne vode kao drzavni sluzbenici.
Da li uopste stranac moze dobiti posao u drzavnoj firmi ? Znam da u policiju ne moze upast.
U drzavnim firmama da,a u Policiji samo u nekim dijelovima Njemackejasmin10 je napisao/la:Da li uopste stranac moze dobiti posao u drzavnoj firmi ? Znam da u policiju ne moze upast.
Vjerovatno u selima đe su tri babe i dva djeda pa nemoš drota nahvatatOrton je napisao/la:U drzavnim firmama da,a u Policiji samo u nekim dijelovima Njemackejasmin10 je napisao/la:Da li uopste stranac moze dobiti posao u drzavnoj firmi ? Znam da u policiju ne moze upast.

Ma nije basPenaltiky je napisao/la:Vjerovatno u selima đe su tri babe i dva djeda pa nemoš drota nahvatatOrton je napisao/la:U drzavnim firmama da,a u Policiji samo u nekim dijelovima Njemackejasmin10 je napisao/la:Da li uopste stranac moze dobiti posao u drzavnoj firmi ? Znam da u policiju ne moze upast.

Bayern,Berlin da ne nabrajam dalje. Realno isplati se biti Policajac u Njemackoj.
Svugdje se isplati bit policajac, realno za običnog drota ti ne trebaju neke vještine, znanja, obrazovanje itd...
Ne treba dok te situacija ne syebePenaltiky je napisao/la:Svugdje se isplati bit policajac, realno za običnog drota ti ne trebaju neke vještine, znanja, obrazovanje itd...
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- ASD
- Kontakt:
Definicija uhljebskog posla.Penaltiky je napisao/la:Svugdje se isplati bit policajac, realno za običnog drota ti ne trebaju neke vještine, znanja, obrazovanje itd...
Tebi policija definicija uhljebskog posla pored elektroprivrede, telecoma... ?ASD je napisao/la:Definicija uhljebskog posla.Penaltiky je napisao/la:Svugdje se isplati bit policajac, realno za običnog drota ti ne trebaju neke vještine, znanja, obrazovanje itd...
- ASD
- Kontakt:
Da.jasmin10 je napisao/la:Tebi policija definicija uhljebskog posla pored elektroprivrede, telecoma... ?ASD je napisao/la:Definicija uhljebskog posla.Penaltiky je napisao/la:Svugdje se isplati bit policajac, realno za običnog drota ti ne trebaju neke vještine, znanja, obrazovanje itd...
Ok. Reci to onda porodicama poginulih policajaca. Trojica u zadnjih godinu dvije.
Njemacki Bundestag ce se sastati jos 10 puta u mjesecu Junu i nakon toga ide na ljetnu pauzu do polovine septembra.
Ukoliko se u ovih 10 sastanaka ne nadje zajednicki jezik oko novog zakona za migraciju,onda ce ostati sve kao do sada i u 2020 godini (bar u prvoj polovini 2020)
Ukoliko se u ovih 10 sastanaka ne nadje zajednicki jezik oko novog zakona za migraciju,onda ce ostati sve kao do sada i u 2020 godini (bar u prvoj polovini 2020)
Ekstra ako ostane, jer nam ne odgovara zakon, bar ne vecini.
Sto se tice policijskog posla, ptice na grani znaju da se slucaj dva ubijena policajca nece rijesiti jer su upetljani i policija i mafija, kao sto svi znamo. Dakle, policij da radi svoj posao ne bi se to desilo.
Puno vise zidara, rudara i sl pogine nego policajaca. Nasa policija ispunjava kladionicu dok vozac kraj njega kroz crveno prolazi, piju kafe na benziskoj, igraju bingo i sl.
Sto se tice policijskog posla, ptice na grani znaju da se slucaj dva ubijena policajca nece rijesiti jer su upetljani i policija i mafija, kao sto svi znamo. Dakle, policij da radi svoj posao ne bi se to desilo.
Puno vise zidara, rudara i sl pogine nego policajaca. Nasa policija ispunjava kladionicu dok vozac kraj njega kroz crveno prolazi, piju kafe na benziskoj, igraju bingo i sl.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Opet ni blizu definicija uhljebskog posla kao sto ih imas kod nas.
- ASD
- Kontakt:
Naravno da jeste, sta sam ih put vidio dok rade da su na kafi, u kladionici ili recimo da imaju zadatak da se brinu o utakmici nekoj ( budu 10 minuta pa odu gdje se vozati ili popiti kafu). Znaci, utakmicu ne mogu odgledati.
Kao djecak sam volio detektivske filmove i policajci su mi se cinili kao heroji. Cak bi volio da budem policajac kad odrastem.
Kasnije kad se odraste skonta se da je to samo televizija.
Kao djecak sam volio detektivske filmove i policajci su mi se cinili kao heroji. Cak bi volio da budem policajac kad odrastem.
Kasnije kad se odraste skonta se da je to samo televizija.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 36 gostiju.