Moje mišljenje o pojačanjima koja smo doveli ovo ljeto:
Aubameyang - Ne može biti prvi napadač u ozbiljnoj ekipi zbog godina i njegovog work-ratea.
Sterling - Nekonstantan, ali može biti koristan ako ga se koristi na pravi način.
Fofana - Dobar u utakmicama koje je igrao, šteta zbog povrede.
Koulibaly - Također dobar, ali je konstantno povrijeđen...
Cucurella - Brži i prodorniji od Alonsa, ali se još nije snašao u našem timu.
Od navedenih pojačanja veći su problem igrači koji su godinama tu i zbog svoje limitiranosti ne mogu ništa više ponuditi timu:
Azpilicueta - Može biti koristan za zadnjih 15, 20 minuta kada zatvaramo utakmica, a nikako kao starter ista stvar je i sa Chalobahom.
Silva - Već je u poznim igračkim godinama, spominjao sam to ranije na temi, na stranu njegovo iskustvo.
Jorginho - Jednostavno spor je, koristan za ekipu može biti kao Azpilicueta i Chalobah da uđe zadnjih 15, 20 minuta u igru.
Loftus Cheek - Nedorečen i bojažljiv, ne može biti starter u ozbiljnoj ekipi, također kada uđe sa klupe ne donosi ništa posebno ekipi.
Havertz - Osim finala Lige prvaka i još par utakmica, ostale su mu partije bile prosječne.
Pulišić - Nije u kombinacijama u posljednje vrijeme, a i kada dobije priliku većinom pruža loše partije.
Ziyech - Ispao iz svih kombinacija, prvi je na listi za prodaju.
Za Gallaghera i Broju je rano davati bilo kakav komentar tek su par mjeseci u klubu, zaslužuju vrijeme koje je pred njima.
Kada uzmemo u obzir sve napisano po meni je dobar potez bio dovođenje Pottera, sada je na upravi i njemu da naprave pametan rebuilding ekipe. Potencijala definitivno ima u timu, ali isto tako imamo dosta igrača koje treba prodati ili limitirati njihovu minutažu. Nije realno očekivati da imamo 15-20 top igrača u timu, jer nijedna ekipa na svijetu to nema, ali opet fali nam kvalitete u svim linijama posebno kada nam se desi veći broj povreda kao u ovoj sezoni.