Premijer Liga BiH 2010/11

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Kji klub će biti šampion 2010/2011

Željezničar
224
35%
Široki Brijeg
30
5%
Borac Banja Luka
112
17%
Zrinjski
20
3%
Sarajevo
129
20%
Velež
27
4%
Sloboda
25
4%
Zvijezda
18
3%
Čelik
51
8%
Slavija
9
1%

Ukupno glasova: 645

jovanbl
Kontakt:

Re: 24.kolo Premier lige BiH

Post Postao/la jovanbl » 29 apr 2011, 10:35

Stole iz Bora je napisao/la:
jovanbl je napisao/la:ne mora uopste biti dogovoreno da bi bilo 2 , iz prostog razloga sto celiku pase da zeljo uyme prvenstvo te da oni kao finalisti kupa bez obyira na ishod finala udju u evropu.

Prema tome sve sem 2 ovdje je ludost prognozirati.
Na te gluposti oko dogovora i ostalog uopste necu da se osvrcem. Samo sam rekao da nema logike da dogovore X jer to ni jednima ni drugima nista ne znaci. Znaci ako je dogovor onda je tip 2. A to su, na kraju krajeva, sve samo suplje price i nagadjanja.

To ti je isto, moj Jovane, kad bi ja sad stalno forsirao pricu kako je Borac sredio Zrinjskom bodove na strani (penal od strane sudije iz BL) da bi im ovi dali barem jedan bod u Mostaru. I onda nastavim kako je to isto uradio i sa Slobodom. I sta cu postici sa tim? Navuci samo idiotske postove onih koji vjeruju u te nekakve teorije zavjera. Ako ima neko da moze dokazati sve to, postujem, a sve dok je samo ona rekla-kazala, nabijem na vrsnjaka sve te price i teorije.

U zdravlje!
e stole hebo ga ti, ne govorim ja o dogovoru , namjestanju i sl, ovdje je jasan interes celika da zeljeznicar uzme prvenstvo, zato sto mu je u tom slucaju mjesto u evropi obezbjedje3no bez obzira na tabelu i rezultat finala kupa.

Znaci ovdje celik ima jednak interes kao zeljeznicar.

Pa nisu ludi da izbace zelju iz trke za naslov, i time sebi stove situaciju da samo pobjedom u finalu kupa mogu u evropu.

ne mislim da je namjestanje, dogovor i tako to, jednostavno interes je jasan kao dan , ne mora tu niko nista kupovati i dogovarati.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 29 apr 2011, 10:38

Znam ja o cemu TI pricas i ne govorim za tebe Jovane i tvoje postove, nego za one koji preferiraju teoriju zavjere a ima ih i na prognozi za ovo kolo. Ali oni vide samo jednu stranu dok od druge prave neduzne, postene, predobre andjele.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 29 apr 2011, 10:39

Jovane zaboravljas dvije vrlo vazne stvari. Prva je da Celik pobjedom ima vise nego realne sanse da se dokopa 4.mjesta i Evrope,i to im je mnogo veca sansa nego da ce Zeljo nadoknaditi -7 protiv Borca.
Druga stvar su naruseni odnosi izmedju Celika i Zeljeznicara,posebno navijaca,i ne bi se ja na mjestu Celikove uprave i igraca igrao sa reakcijom Robijasa ako bi osjetili da se pusta Zelji,zato mislim da ce biti sve regularno.

Uostalom,sacekajmo nedjelju.
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

bomber
Kontakt:

Post Postao/la bomber » 29 apr 2011, 10:51

jovanbl je napisao/la:
Stole iz Bora je napisao/la:
jovanbl je napisao/la:ne mora uopste biti dogovoreno da bi bilo 2 , iz prostog razloga sto celiku pase da zeljo uyme prvenstvo te da oni kao finalisti kupa bez obyira na ishod finala udju u evropu.

Prema tome sve sem 2 ovdje je ludost prognozirati.
Na te gluposti oko dogovora i ostalog uopste necu da se osvrcem. Samo sam rekao da nema logike da dogovore X jer to ni jednima ni drugima nista ne znaci. Znaci ako je dogovor onda je tip 2. A to su, na kraju krajeva, sve samo suplje price i nagadjanja.

To ti je isto, moj Jovane, kad bi ja sad stalno forsirao pricu kako je Borac sredio Zrinjskom bodove na strani (penal od strane sudije iz BL) da bi im ovi dali barem jedan bod u Mostaru. I onda nastavim kako je to isto uradio i sa Slobodom. I sta cu postici sa tim? Navuci samo idiotske postove onih koji vjeruju u te nekakve teorije zavjera. Ako ima neko da moze dokazati sve to, postujem, a sve dok je samo ona rekla-kazala, nabijem na vrsnjaka sve te price i teorije.

U zdravlje!
e stole hebo ga ti, ne govorim ja o dogovoru , namjestanju i sl, ovdje je jasan interes celika da zeljeznicar uzme prvenstvo, zato sto mu je u tom slucaju mjesto u evropi obezbjedje3no bez obzira na tabelu i rezultat finala kupa.

Znaci ovdje celik ima jednak interes kao zeljeznicar.

Pa nisu ludi da izbace zelju iz trke za naslov, i time sebi stove situaciju da samo pobjedom u finalu kupa mogu u evropu.

ne mislim da je namjestanje, dogovor i tako to, jednostavno interes je jasan kao dan , ne mora tu niko nista kupovati i dogovarati.
Veoma interesantno razmisljanje i nije daleko od istine. Svi igraju radi svog interesa i Celiku bi najvise odgovaralo da Zeljo bude prvak jer bi onda bez obzira na sve vec bili u evropi.
Posto je ovo tema o 24. kolu, uzurpirat cu je malo da pogledamo u blisku nam buducnost i kola koja nam jos predstoje do kraja. Pisem o Zelji, poslije Zenice igramo tri u Sarajevu, Slavija na Grbavici, Sarajevo na Kosevu i Zrinjski na Grbavici, zatim idemo u Banovice ekipi koja je ispala i onda docekujemo Borac pa zadnje kolo idemo u Prijedor.
Hocu da kazem da Borac mora pobijediti bar jednu od ove dvije utakmice koje igraju uzastopno na strani (Sloboda ili Rudar) ako hoce da predzadnje kolo bude rahat na Grbavici sa titulom u dzepu. Zelji se mozda i desi da vise i ne izgubi do kraja a ako dobije Celik sutra u Zenici onda... Borac ima veliku sansu da postane prvak i zasluzio je prema igrama i kvalitetu kojeg ima, ali mora obratiti paznju na Zelju jer ako plavi osvoje tri boda u Zenici (sto Celiku odgovara) onda...

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 29 apr 2011, 10:52

Dule 078 je napisao/la:Jovane zaboravljas dvije vrlo vazne stvari. Prva je da Celik pobjedom ima vise nego realne sanse da se dokopa 4.mjesta i Evrope,i to im je mnogo veca sansa nego da ce Zeljo nadoknaditi -7 protiv Borca.
Druga stvar su naruseni odnosi izmedju Celika i Zeljeznicara,posebno navijaca,i ne bi se ja na mjestu Celikove uprave i igraca igrao sa reakcijom Robijasa ako bi osjetili da se pusta Zelji,zato mislim da ce biti sve regularno.

Uostalom,sacekajmo nedjelju.
Celik nema nikakve sanse da izbori cetvrto mjesto , sasvim sigurno ili da ublazim sanse su mu minimalne, vivece su sanse i sarajeva i sirokog i olimpika , dok su prva dva zacementirana, izmedju gore nabrojanih ekipa treba traziti 3 i 4 u ligi

jedina realna varijanta za celik za evropu je da pobjede u kupu ili da zeljo uzme prvenstvo, i oni ce da igraju na obe poa sta upadne.

a to odnosi navijaca i to, to nema nikakvog uticaja, i navijaci celika su svjesni ovoga sto ja pisem ne bi tu bilo nikakvih problema, oni tu utakmicu vec racunaju izgubljenom.

Odnosi uprava i celika su izuzetno dobri, nemoj da te zavaravaju ova prepucavanja zbog karata , to nista ne znaci

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 29 apr 2011, 10:55

$ " савјет.
% се " ' $ - " " % ? ",? је ',$ " " $ ? ? $ " $ на " " &,стога ? $ - " $ све $ &,а $ $ све $ &,% $ - у " " $ $,& & је ? " $ & & ? % " ја ',& се не % у & прогнозе,& " % се зна $ ' " ?. ;)
& $ - & " - & - &
ФСРС

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 29 apr 2011, 10:58

Stole iz Bora je napisao/la:Znam ja o cemu TI pricas i ne govorim za tebe Jovane i tvoje postove, nego za one koji preferiraju teoriju zavjere a ima ih i na prognozi za ovo kolo. Ali oni vide samo jednu stranu dok od druge prave neduzne, postene, predobre andjele.
u korumpiranoj ligi ( mislim na sudije uglavnom , zbog kojih se cini mi se nekad ova liga i igra) niko ne moze biti apsolutno cist, to je jasno kao dan .

Jedino pravo rjesenje je upravo to udruzenje ligasa, i minimalni konsenzus za posteno sudjenje ali iskreni konsnzus. Dok god ijedan klub placa , svi ce biti prisiljeni na isto . Mislim da kluboivi tu imaju zajednicki interes, i umjesto trosenja novca na sudije da bi dobili npr u gostima samo posteno sudjenje, bolje je da te pare trose na podizanje igracke i infrastrkutrne kvalitete svojih klubova

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 29 apr 2011, 11:00

Budućnost - Rudar 2 -rudar puno bolj ikvalitetnija ekipa
Sloboda - Borac 2-borac suvereno gazi ka naslovu prvaka
Sarajevo - Zvijezda x- pitari su losi moze sir dragan sa svojim zmajevima do boda sigurno
Velež - Leotar 1 -sigurna pobjeda veleza
Slavija - Travnik 1-slavija kuci neumoljiva
Zrinjski - Olimpic 1-.sigurna pobjeda zrinjskog,sve drugo bi bilo veliko iznenadjenje
Čelik - Željezničar 1- moze celik do pobjede sigurno
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Plummer
Kontakt:

Post Postao/la Plummer » 29 apr 2011, 11:05

Sto se tiče utakmice Čelik-Zeljo:Moje misljenje je da će oba tim dobiti jedan dio kolača.Ako Zeljo sutra uzme 1 ili 3 boda,u tom slučaju Čelik će osvojiti kup.Ako Čelik sutra pobijedi,onda je vrlo vjerovatno da će Zeljo osvojiti kup.Obje ekipe su pod velikim pritiskom navijača tako da je ovakav rasplet vrlo moguć.

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 29 apr 2011, 11:10

Ako Borac sutra pobjedi,bice potpuno regularna utakmica u Zenici. U slucaju naseg poraza ili remija, nisam vise ni u sta od ovih svojih tvrdnji siguran,tad bi moglo doci do svakakvih slagalica u nedjelju!
Zadnja izmjena: Dule 078, dana/u 29 apr 2011, 11:10, ukupno mijenjano 1 put.
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 29 apr 2011, 11:10

Plummer je napisao/la:Sto se tiče utakmice Čelik-Zeljo:Moje misljenje je da će oba tim dobiti jedan dio kolača.Ako Zeljo sutra uzme 1 ili 3 boda,u tom slučaju Čelik će osvojiti kup.Ako Čelik sutra pobijedi,onda je vrlo vjerovatno da će Zeljo osvojiti kup.Obje ekipe su pod velikim pritiskom navijača tako da je ovakav rasplet vrlo moguć.
nema tu osnova za tu vrstu trgovine, na klup ce igrati obe ekipe punim kapacitetom kako god da se zavrsi prvenstvena, jer sta i ako uzme zeljo celika nije mu to garancija nikava da ce uzetio prvenstvo a treba mu trofej u ovoj godini tako da nema govora da bi u slucaju zeljine pobjede celik dobio kup bez borbe.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 29 apr 2011, 11:13

jovanbl je napisao/la:
Stole iz Bora je napisao/la:Znam ja o cemu TI pricas i ne govorim za tebe Jovane i tvoje postove, nego za one koji preferiraju teoriju zavjere a ima ih i na prognozi za ovo kolo. Ali oni vide samo jednu stranu dok od druge prave neduzne, postene, predobre andjele.
u korumpiranoj ligi ( mislim na sudije uglavnom , zbog kojih se cini mi se nekad ova liga i igra) niko ne moze biti apsolutno cist, to je jasno kao dan .

Jedino pravo rjesenje je upravo to udruzenje ligasa, i minimalni konsenzus za posteno sudjenje ali iskreni konsnzus. Dok god ijedan klub placa , svi ce biti prisiljeni na isto . Mislim da kluboivi tu imaju zajednicki interes, i umjesto trosenja novca na sudije da bi dobili npr u gostima samo posteno sudjenje, bolje je da te pare trose na podizanje igracke i infrastrkutrne kvalitete svojih klubova
Potpis!
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

rudarprijedor
Kontakt:

Post Postao/la rudarprijedor » 29 apr 2011, 11:59

drinin vuk je napisao/la:$ " савјет.
% се " ' $ - " " % ? ",? је ',$ " " $ ? ? $ " $ на " " &,стога ? $ - " $ све $ &,а $ $ све $ &,% $ - у " " $ $,& & је ? " $ & & ? % " ја ',& се не % у & прогнозе,& " % се зна $ ' " ?. ;)
Tesko da ko moze odnijeti bodove,alo momak,izgubili ste sve utakmice u ovoj polusezoni osim Buducnosti,ne mozes to pisati nikako...
Mi smo iz Prijedora,iz grada ludaka
pijemo pivo ispred dragstora,
bodrimo naseg Rudara, Za njega pijemo,za njega bijemo
jer on je nama uvijek najbolji, Rudare moja ljubavi...ooooooo

tm-ovac iz mase
Kontakt:

Post Postao/la tm-ovac iz mase » 29 apr 2011, 14:18

Budućnost - Rudar X Nece ovo bit pretjerano zanimljiva utakmica, možda čak i 2 !
Sloboda - Borac X Ovo će bit X 99%...Borac povučeno po običaju !
Sarajevo - Zvijezda 1 Komšije žele Evropu !
Velež - Leotar 1 Velež ovo dobija glatko !
Slavija - Travnik 1 Poznavajući igru Travnika u gostima, i Slavije kuci samo je ovo moguce !
Zrinjski - Olimpic X Olimpik dobar, cilj izlazak u Evropu, a Zrinjskom više ne treba !
Čelik - Željezničar X2 Čelik ako hoće u Evropu trebao bi ovo pustiti !
TM87

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 29 apr 2011, 14:27

Budućnost - Rudar 1, Moraju i oni obradovati domaću publiku malo, Rudar nije baš tako dobar kako stoji na tabeli
Sloboda - Borac 1, Mislim da Tušnju Sloboda neda bobe
Sarajevo - Zvijezda 1, Sa obzirom da se vraćaju tri igrača ovde Sarajevo neće dozvoliti sebi grešku,
Velež - Leotar 1, Ovo je još jedana sigurna pobjeda domaćina
Slavija - Travnik 1, Travnička mesara rijetko u gostima uzme šta pa tako će vjerovatno biti i ovde
Zrinjski - Olimpic 1, Olimpik igra dobro ali protiv Zrinjskog teško da može šta napraviti
Čelik - Željezničar x, Ovde će se čuvati i jedni i drugi za uzvrat kupa, mlitava utakmica bez prevelike želje
Drina - Siroki 2, Drina završila karijeru i PL, pravo čudo mora da se desi da ovo ne bude dvica
U novi boj ...

Бањалучанин
Kontakt:

Post Postao/la Бањалучанин » 29 apr 2011, 19:18

Prijedor je napisao/la:
Sloboda - Borac 1 - Sad se lomi sezona, dva najteza gostovanja u ligi za redom...Prednost dajem Slobodi.
Po cemu su to dva najteza gostovanja?

Evo i moje prognoze

Budućnost - Rudar X Bezveze utakmica, moze biti svasta, al` ajde nerijeseno.
Sloboda - Borac X2 Sve zavisi od nas, jer smo bolji, ali pitanje da li ce Vlado postaviti ofanzivnu ili nesto povuceniju taktiku...
Sarajevo - Zvijezda 1 Onako, dosadna utakmica, na kraju 2-0 za domace.
Velež - Leotar 1 Kec.
Slavija - Travnik 1Domacin uzima 1-0
Zrinjski - Olimpic 1 Moze biti svasta, ali prednost dajem domacinu... Probudili su se pred kraj sezone...
Čelik - Željezničar 1x Realno, ocekujem pobjedu Celika.
Let's go, Fighter!

"!

ZELJO MOJA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO MOJA » 29 apr 2011, 19:27

Budućnost - Rudar 1polako se pocinu oprastati od PL
Sloboda - Borac 1x ne vjerujem da ce izgubiti jer i oni imaju teoretsku sansu za evropu
Sarajevo - Zvijezda 1ne smije izgubiti
Velež - Leotar 1 domacinski ,a moze biti svega
Slavija - Travnik x poznati po namjestanju hehee
Zrinjski - Olimpic 1 ili 2 zavisi od dogovora hehee
Čelik - Željezničar 2 zeljo dobija ,celik osvaja kup i svi zadovoljni
Drina - Siroki 2 ako zele evropu moraju uzeti

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 29 apr 2011, 19:35

Budućnost - Rudar 1 - Pred 1000 duša(redovnih na stadionu) koje cekaju pola godine na pobjedu, docekali su je napokon. 2:0
1947!

bilinopolje
Kontakt:

Post Postao/la bilinopolje » 29 apr 2011, 21:00

tm-ovac iz mase je napisao/la:Budućnost - Rudar X Nece ovo bit pretjerano zanimljiva utakmica, možda čak i 2 !
Sloboda - Borac X Ovo će bit X 99%...Borac povučeno po običaju !
Sarajevo - Zvijezda 1 Komšije žele Evropu !
Velež - Leotar 1 Velež ovo dobija glatko !
Slavija - Travnik 1 Poznavajući igru Travnika u gostima, i Slavije kuci samo je ovo moguce !
Zrinjski - Olimpic X Olimpik dobar, cilj izlazak u Evropu, a Zrinjskom više ne treba !
Čelik - Željezničar X2 Čelik ako hoće u Evropu trebao bi ovo pustiti !
nemoramo u evropu necemo ni pustit pa makar nikada ne otisli u evropu al pustanja nema pobjedite regularno kapa dole a ne kupovat prvanstvo i na kraju se hvaliti najbolji smo .......................sve osim pobjede celika je iznenadzenje po meni .oni ti ga ppuse kuduze
razocara me likce po ko zna koji put .....al

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 apr 2011, 21:01

Buducnost-Rudar
Nekako mi ovo sve vuce ka pobedi domacina.Buducnost do kraja sezone prakticno igra samo za obraz bez nekog preteranog takmicarskog motiva,dok sa druge strane Rudar nakon odlicnog pocetka,sada igra promenjivo,imaju oni jos sanse za evropu ali nesta tesko verujem da ce do nje doci,u sredu ih ceka derbi sa Borcem koje im je mozda i vaznija utakmica od ove tako da mislim da nece ovde uzeti puni plen.
Sloboda-Borac
Zanimljiva utakmica na "Tusnju".Ne ocekujem neku lepotu od ove utakmice,verovatno tvrda utakmica sa 0-2 mozda je i najrealni ishod neresen rezultat ovde.
Sarajevo-Zvijezda
Iako je Sarajevo u problemima,ako misle u evropu ovo prosto moraju da dobiju.Zvijezda u sredini tabele bez nekih ambicija jer ne mogu ni gore ni dole i igraju za "dusu".
Velez-Leotar
Verovatno jos jedna pobeda domacina.Odovic je odveo Velez u luku spasa i u miru moze da priprema tim za sledecu sezonu i lagano da privrede kraju.Utakmica sa Leotarom je jedna u nizu takvih i mislim da je pobeda Veleza ovde vrlo izvesna.
Slavija-Travnik
Slavija je bez pobede dva kola,tako da verujem protiv domacinskog Travnika nece biti problema.
Zrinjski-Olimpic
Utakmica sa direktnim prenosom,ako stignem mogao bih pogledati.Zbog toga nadam se odlicnoj utakmici ali prilicno sam sumnjicav glede toga.Ne znam,Olimpicu treba pobeda za evropski san,dok Zrinjskom ova pobeda treba samo da "skine ljagu" od onoga u prosloj polusezoni i veoma skromnog ucinka.
Celik-Zeljo
Pre nepuna 24 sata zavrsen je prvi cin,a vec sutra krece drugi.Teska utakmica za prognozu,steta stvarno sto necemo opet imati priliku da je ispratimo.Navijacki bih voleo da Zeljo odnese sva tri boda,ali bice vraski tesko.
Drina-Siroki
Drina u izuzetnim problemima,mnogo problema u finansijskom pogledu,igraci odlaze i pomireni su sa tim da ih ceka liga RS.Sa druge strane Sliskovic ovde mora ici na pobedu i nastavak potere za evropom.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.