Ervin Zukanovic

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

obagol
Kontakt:

Re: Ervin Zukanovic

Post Postao/la obagol » 29 jun 2015, 18:38

chily-rz je napisao/la:
obagol je napisao/la: Izgleda da Inter puca šamare i "papetovcima" i "pljuvačima". Na isti način kao što se odvijala priča sa Tinom vezano za Inter, na isti način se vrti oko Zukanovića. Ja nešto ne vjerujem da će Inter dovesti Zukanovića jer ovaj transfer nema smisla. Inter ima 3 opcije na lijevom beku i dovoditi igrača koji nije bolji ni od jedne od te 3 opcije, nema logike. Pogotovo sto Inter ima ambicije da napadne sami vrh tabele i pojačava se u skladu s tim.
To je tvoj subjektivan stav,cinjenica je da su neki Zukanovica uvrstili u najbolji tim Serie A dok Interovih bekova nema ni na mapi,.

Ajde,šta fali,ako je Brozovic dobar za Inter može i Zukanovic,.
Ko je to uvrstio Zukanovića u tim sezone? Baš bih volio vidjeti taj izbor i relevantnost tog portala/novina. Malo objektivnosti ne bi škodilo. Zukanović je do skora igrao po drugim ligama, on čak nije ni naš najbolji lijevi bek (u konkurenciji 2 igrača) a sad odjednom je on kvalitet za Inter. Ni Brozović nije kvalitet za ovaj Inter koji sad stremi ka samom vrhu Serie A as još je mlađi 5 godina i standardni je član dosta renomiranije reprezentacije od naše, ali iskreno Zukanović nije ni blizu tog potrebnog kvaliteta za ekipu koja ima ambicije vratiti se u LP. Al eto vidjećemo... Od naših igrača jedini Džeko i Pjanić bi imali mjesto u Interu (eventualno Bešić) i to je to... možemo se mi lagati i zavaravati, ali zbog čega?

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 29 jun 2015, 18:55

uvrstio ga je espn, jesu li oni relevantni dovoljno za tvoj ukus strucnjace?
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 29 jun 2015, 18:57

http://www.espnfc.com/italian-serie-a/1 ... horncastle
Left-back
Ervin Zukanovic, Chievo: Improbably, Chievo had Serie A's fourth-best defense this season with just 41 goals conceded. Much of the credit for that is owed to the shrewdly scouted Zukanovic, a 28-year-old who made 29 appearances in league play.
:bih: :bih:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 29 jun 2015, 19:04

obagol je napisao/la:
chily-rz je napisao/la:
obagol je napisao/la: Izgleda da Inter puca šamare i "papetovcima" i "pljuvačima". Na isti način kao što se odvijala priča sa Tinom vezano za Inter, na isti način se vrti oko Zukanovića. Ja nešto ne vjerujem da će Inter dovesti Zukanovića jer ovaj transfer nema smisla. Inter ima 3 opcije na lijevom beku i dovoditi igrača koji nije bolji ni od jedne od te 3 opcije, nema logike. Pogotovo sto Inter ima ambicije da napadne sami vrh tabele i pojačava se u skladu s tim.
To je tvoj subjektivan stav,cinjenica je da su neki Zukanovica uvrstili u najbolji tim Serie A dok Interovih bekova nema ni na mapi,.

Ajde,šta fali,ako je Brozovic dobar za Inter može i Zukanovic,.
Ko je to uvrstio Zukanovića u tim sezone? Baš bih volio vidjeti taj izbor i relevantnost tog portala/novina. Malo objektivnosti ne bi škodilo. Zukanović je do skora igrao po drugim ligama, on čak nije ni naš najbolji lijevi bek (u konkurenciji 2 igrača) a sad odjednom je on kvalitet za Inter. Ni Brozović nije kvalitet za ovaj Inter koji sad stremi ka samom vrhu Serie A as još je mlađi 5 godina i standardni je član dosta renomiranije reprezentacije od naše, ali iskreno Zukanović nije ni blizu tog potrebnog kvaliteta za ekipu koja ima ambicije vratiti se u LP. Al eto vidjećemo... Od naših igrača jedini Džeko i Pjanić bi imali mjesto u Interu (eventualno Bešić) i to je to... možemo se mi lagati i zavaravati, ali zbog čega?
Pa standardno lijevo krilo vatrenih je Olic pa je li bolji od Lulica ili lijevi bek Pranjic od kojeg je bolji i Seo i Zuka. Taj Brozovic je po meni jos jedna sjekira izvanrednim PRom prodana u Inter. Da na klupi Hrvatske ne sjedi mladja verzija Susica mozda bi i bilo validno pricati o sirom izboru Hrvatske reprezentacije. Ovako ima jos nekoliko pozicija u timu gdje Hrvatska u najmanu ruku nema bolje igrace od BiH. Zasigurno nema boljeg stopera od Spahica npr.

Senegal
Kontakt:

Post Postao/la Senegal » 29 jun 2015, 19:05

Samaranje...... nije im dobro :urnebes:

Cuj...
Ko je to uvrstio Zukanovića u tim sezone?
:urnebes: :facepalm:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 29 jun 2015, 19:19

Odigrao 29 utakmica, 4. odbrana lige, samo Juve, Roma i Lazio primili manje. :bow:

Odlicno zatvara stranu, kreirao 27 sansi, dobar u skok igri, beton.
- Ed Woodward for Prime Minister !

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 29 jun 2015, 19:44

Zašto ga Italijani u svojim izborima nisu uvrstili u tim sezone? Valjda su oni najmjerodavniji. Zašto ga nema u izboru Rai Televideo koji sabira ocjene 5 najvećih sportskih dnevnika i uzima prosjeke tih ocjena i na osnovu toga kreira tim sezone? Zašto ga nema na listi najboljih stranih igrača po tom istom izboru (koji je daleko najmjerodavniji jer uzima ocjene iz 5 sportskih novina i sabira to sve)?

Možemo mi pričati kako je Zukanović najbolji lijevi bek u Italiji, Džeko među najboljih 5 napadača na svijetu, Pjanić na nivou Inieste, Bešić najbolji zadnji vezni (jer je uštopao Messija koji je riješio utakmicu za Argentinu), Lulić najbolje Krilo, Hajrović čeka samo da eksplodira u Njemačkoj, Kolašinac najbolji mladi igrač u Njemačkoj, Begović jedan od najboljih golmana na svijetu... Istina je međutim, poprilično daleko od toga. Bespredmetno je porediti našu reprezentaciju sa Hrvatskom, možemo se mi lagati koliko hoćemo ali njihovih igrača igra najmanje 15ak u LP i EL, nekoliko ih bude u samoj završnici, bore se za trofeje u svojim ligama, dok je nama uspjeh ako nam je igrač standardan u svom klubu.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 29 jun 2015, 19:46

obagol je napisao/la:Zašto ga Italijani u svojim izborima nisu uvrstili u tim sezone? Valjda su oni najmjerodavniji. Zašto ga nema u izboru Rai Televideo koji sabira ocjene 5 najvećih sportskih dnevnika i uzima prosjeke tih ocjena i na osnovu toga kreira tim sezone? Zašto ga nema na listi najboljih stranih igrača po tom istom izboru (koji je daleko najmjerodavniji jer uzima ocjene iz 5 sportskih novina i sabira to sve)?

Možemo mi pričati kako je Zukanović najbolji lijevi bek u Italiji, Džeko među najboljih 5 napadača na svijetu, Pjanić na nivou Inieste, Bešić najbolji zadnji vezni (jer je uštopao Messija koji je riješio utakmicu za Argentinu), Lulić najbolje Krilo, Hajrović čeka samo da eksplodira u Njemačkoj, Kolašinac najbolji mladi igrač u Njemačkoj, Begović jedan od najboljih golmana na svijetu... Istina je međutim, poprilično daleko od toga. Bespredmetno je porediti našu reprezentaciju sa Hrvatskom, možemo se mi lagati koliko hoćemo ali njihovih igrača igra najmanje 15ak u LP i EL, nekoliko ih bude u samoj završnici, bore se za trofeje u svojim ligama, dok je nama uspjeh ako nam je igrač standardan u svom klubu.
Bolno.
i nazalost istinito
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 29 jun 2015, 19:56

obagol je napisao/la:Zašto ga Italijani u svojim izborima nisu uvrstili u tim sezone? Valjda su oni najmjerodavniji. Zašto ga nema u izboru Rai Televideo koji sabira ocjene 5 najvećih sportskih dnevnika i uzima prosjeke tih ocjena i na osnovu toga kreira tim sezone? Zašto ga nema na listi najboljih stranih igrača po tom istom izboru (koji je daleko najmjerodavniji jer uzima ocjene iz 5 sportskih novina i sabira to sve)?

Ja Hrvatsku repku gledam samo stupanj manje od BiH. BiH mi je ipak draza ali ovo sto ti pricas nema bas neke veze sa realnoscu. Stoperski par Hrvatske, lijevi bek, lijevo krilo nepostojanje zadnjeg veznog i selektor bez mozga skoro pa nipodastavaju extra kvalitetan par centralnih veznih koji igraju u Vatrenim. Na kraju krajeva vidjelo se to i na zadnjem SP. Igra Vatrenih i Zmajeva a boga mi i osvojen broj bodova i podjednaka grupa daje mi za pravo da recem da razlika izmedju te dvije reprezentacije i nije tako drasticna. Hrvatska ima duzu klupu ali siguran sam da bi makar 5 BiH prvotimaca bili jako konkurentni za prvi tim Hrvatske. Pa sta got ti o tome mislio. Malo me Mesa razocarao ali je nesumnjivo bolji trener od Nika a boga mi i njegovog brata. U kompletu. Puno stete ali i koristi donosi Hrvatskoj Mamiceva politika. Najgore je sto mu polazi za rukom da ubija kult reprezentacije skoro kako je i SS to uradio u BiH.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 29 jun 2015, 20:16

pusti, vidis da su gotov svisnut sto susicevi " neprijatelji "uprkos svemu zanju uspjehe, a njihov se idol kiseli u parizu, dok ceka ponudu turskih drugoligasa :lol:

nije kakav igrac, jos gori covjek... rece mutvak :lol:

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 29 jun 2015, 20:20

baglama je napisao/la:pusti, vidis da su gotov svisnut sto susicevi " neprijatelji "uprkos svemu zanju uspjehe, a njihov se idol kiseli u parizu, dok ceka ponudu turskih drugoligasa :lol:

nije kakav igrac, jos gori covjek... rece mutvak :lol:
Da ti bi ,da se i ti malo "pokiselis" u Parizu :mrgreen:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 29 jun 2015, 20:27

dubrovnik je napisao/la:

Ja Hrvatsku repku gledam samo stupanj manje od BiH. BiH mi je ipak draza ali ovo sto ti pricas nema bas neke veze sa realnoscu. Stoperski par Hrvatske, lijevi bek, lijevo krilo nepostojanje zadnjeg veznog i selektor bez mozga skoro pa nipodastavaju extra kvalitetan par centralnih veznih koji igraju u Vatrenim. Na kraju krajeva vidjelo se to i na zadnjem SP. Igra Vatrenih i Zmajeva a boga mi i osvojen broj bodova i podjednaka grupa daje mi za pravo da recem da razlika izmedju te dvije reprezentacije i nije tako drasticna. Hrvatska ima duzu klupu ali siguran sam da bi makar 5 BiH prvotimaca bili jako konkurentni za prvi tim Hrvatske. Pa sta got ti o tome mislio. Malo me Mesa razocarao ali je nesumnjivo bolji trener od Nika a boga mi i njegovog brata. U kompletu. Puno stete ali i koristi donosi Hrvatskoj Mamiceva politika. Najgore je sto mu polazi za rukom da ubija kult reprezentacije skoro kako je i SS to uradio u BiH.
5 naših prvotimaca bi bilo kod njih konkurentno, to niko ne spori ali je problem što bi njihovih 15 od 20 igrača bilo konkurentno kod nas.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 29 jun 2015, 20:33

Ovdje je problem što su se napravila 2 tabora i sve se posmatra kroz tu prizmu "pro-sušić" i "anti-sušić" i razglaba se o budalaštinama, dijele se pljuske, smišljaju razne uvrede a fudbal nam u katastrofalnoj situaciji. Jel možda Sušić kriv što Spahić još uvijek nema kluba, što su Medunjanin, Džeko, Ibišević, Hajrović, Prcić, Mujdža, Bešić, Salihović guz..e nažuljali na klupi? Jel možda neko pomislio da je sunovrat naše reprezentacije krenuo padom forme ovih igrača i na kraju je kulminiralo njihovim zakucavanjem za klupe u klubovima?

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 29 jun 2015, 20:37

obagol je napisao/la:Ovdje je problem što su se napravila 2 tabora i sve se posmatra kroz tu prizmu "pro-sušić" i "anti-sušić" i razglaba se o budalaštinama, dijele se pljuske, smišljaju razne uvrede a fudbal nam u katastrofalnoj situaciji. Jel možda Sušić kriv što Spahić još uvijek nema kluba, što su Medunjanin, Džeko, Ibišević, Hajrović, Prcić, Mujdža, Bešić, Salihović guz..e nažuljali na klupi? Jel možda neko pomislio da je sunovrat naše reprezentacije krenuo padom forme ovih igrača i na kraju je kulminiralo njihovim zakucavanjem za klupe u klubovima?
Pa sunovrat je krenuo od nedostanka kazeta u videotekama, što je imalo direktnu posljedicu nemogućnost snimanja i proučavanja protivnika, što je dovelo do poraza u većini utakmica zadnjih par godina na čelu sa teletom.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 29 jun 2015, 20:40

@obagol
Ali ih samo 11 najcesce igra. Zadnju utakmicu je Olica mijenjao drugoligas koji je odigrao par minuta u sastavu u cvajti. Nesto kao Zahirovic. Toliko o konkurentnosti. Ta sjekira iz Intera ne moze pohoditi loptu a ne sta vise. Davno sam rekao da taj igrac nije bolji od TSS i brijeme ce to pokazati a kupljen je na pocek. Ali ipak odosmo daleko od teme. Nije potrebno druge usporedjivati sa nasim reprezentativcima da bi dokazao da su nasi losi. Ako je to u svrhu odbrane SS sta mislis bi li on prihvatio posao u sadasnjem Zukinom klubu. Ili je to premalo za onakav trenerski genij. Ako si navijac najbolji su ti tvoji reprezentativci ako si ovdje da provociras kao jos neki onda samo nastavi. Pozz

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 29 jun 2015, 21:01

obagol je napisao/la:Ovdje je problem što su se napravila 2 tabora i sve se posmatra kroz tu prizmu "pro-sušić" i "anti-sušić" i razglaba se o budalaštinama, dijele se pljuske, smišljaju razne uvrede a fudbal nam u katastrofalnoj situaciji. Jel možda Sušić kriv što Spahić još uvijek nema kluba, što su Medunjanin, Džeko, Ibišević, Hajrović, Prcić, Mujdža, Bešić, Salihović guz..e nažuljali na klupi? Jel možda neko pomislio da je sunovrat naše reprezentacije krenuo padom forme ovih igrača i na kraju je kulminiralo njihovim zakucavanjem za klupe u klubovima?
Ne znam zašto toliko spinuješ, ispade igrači krivi a Safet radio dobre stvari.
Sunovrat reprezentacije je krenuo ubacivanjem igraca iz agencije u reprezentaciju, Sušić je do tog momenta imao solidne rezultate, nakon što se zaigrao menadžera sve je otišlo u pm.
Safet nije imao mu.da a ni pameti da promjeni stanje u reprezentaciji. Zna se ko je napravio temelj ove reprezentacije, Safet je dobio reprezentaciju kao gotov proizvod, kad je vecina igraca bila na vrhuncu svojih formi. Kad bi krenuo nabrajati greške Papeta ne bi do nove godine završio. Ono cega se odmah na prvu sjetim je poraz od Rumunije, bod protiv Albanije(mazlum svršavo od sreće :facepalm: ), mijenjanje golmana u Francuskoj,poraz protiv Amerike, poraz od Slovacke, poraz od Portugala, Svjetsko prvenstvo(Nigerija), Kipar, treninzi reprezentacije su bili na nivou Vrbanjuše, Bracina ekipa je ozbiljnije radila. Skauting protivnika i taktika ulaze u anale kako ne treba raditi te stvari. Izjave za medije su bile za vješanje ispred Vjecne vatre a na to dodati još i totalnu qrcobolju za novim potencijalnim talentovanim igracima i dobiješ odgovor na pitanje ko je kriv za taj sunovrat reprezentacije. Hvala Bogu došao je Meša i lagano slaže stvari na svoje mjesto..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 29 jun 2015, 21:02

Ne, sunovrat reprezentacije je krenuo Susicevim idiotizmom. Desio bi se prije da svi nisu stisnuli zube, u cilju odlaska i nastupa na SP.
Sunovrat se desio kada su svi ti koje nabrajas bili, vise - manje, standardni u svojim klubovima, dakle od februara do septembra 2014. ostalo je samo zavrsetak agonije. Odustani od branjenja neodbranjivog, Susic je idiot i to bezobrazni, a nepravda koju je nanio Zukanovicu je nevidjena i zasluzuje prozivanja i vrijedjanja.
Sto se Zukanovica kao igraca tice , mislim da je daleko od najboljeg lijevog beka u Italiji, u Interu bi bio kvalitetna rezerva za poziciju centralnog i lijevog beka.
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 29 jun 2015, 21:04, ukupno mijenjano 1 put.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 29 jun 2015, 21:04

Sunovrat se nije desio jer su nasi igraci sjedili na klupama svojih timova vec zato sto je Susic poceo izmisljati toplu vodu. Prvo je probao bez defanzivnog veznog(Slovacka) pa nam se to obilo od glavu(zamjenio je recimo Zahirovica koji nije igrao u klubu, ali je u reprezentaciji uvijek pruzao dobre igre). Pa je onda strucnjak igrao bez lijevog beka(a imali smo ga u liku Kolasinca). Pa je strucnjak probao bez krila(Misimovic, Pjanic i Vedo su znali igrati tu poziciju desnog krila). I na kraju kao slag na kraju je probao sa 4 ista igraca(Medo, Pjanic, Prcic i Susic).

E sad, nek mi neko kaze gdje se ovdje osjetila ta klupa nasih reprezentativaca? Da smo imali normalne taktike pa se x igrac ne dokaze, odnosno pokaze da nije kvalitetan pa hajd ok, vec mi dok smo igrali normalne taktike i pobjedjivali smo, cim su pocela neka guranja, neke lazne pozicije poceli smo gubiti. A nisu nasi igraci nista puno bili standardniji u periodu pobjeda u odnosu na period poraza.
Celik!3,2,2.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 29 jun 2015, 21:15

Znači vi se svi slijepo držite tvrdnje da je Sušić isključivi krivac? Po vama katastrofalna forma i premala minutaža naših igrača u njihovim klubovima ne može biti razlog loših rezultata? Zanimljivo... volio bih vidjeti reprezentaciju kojoj 6 od 11 igrača ne igra u svojim klubovima a da ostvaruje dobre rezultate. Ne branim ja Sušica, ali treba biti objektivan pa reći da i igrači snose barem 50% krivice. Zaboravljamo da je raspad počeo pozivanjem Hajrovića a to ide na dušu igračima,

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 29 jun 2015, 21:20

obagol je napisao/la:Znači vi se svi slijepo držite tvrdnje da je Sušić isključivi krivac? Po vama katastrofalna forma i premala minutaža naših igrača u njihovim klubovima ne može biti razlog loših rezultata? Zanimljivo... volio bih vidjeti reprezentaciju kojoj 6 od 11 igrača ne igra u svojim klubovima a da ostvaruje dobre rezultate. Ne branim ja Sušica, ali treba biti objektivan pa reći da i igrači snose barem 50% krivice. Zaboravljamo da je raspad počeo pozivanjem Hajrovića a to ide na dušu igračima,
Da ga nije pozvao ne bi niti isli na SP kako je spremio te dvije utakmice. Najava 4;0 u Zenici a onda onaj izgubljeni pogled u Slovackoj na poluvremenu sam mu spomenuo sve u obitelji i zamalo slomio novu plazmu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Hansestadt, PeppermintSA, TETRAPAK, Zglavkar i 41 gost.