Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

DANTES
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la DANTES » 29 jan 2017, 18:01

rio_Ferdy88 je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Gdje nam je Danto da se pospe pepelom :mrgreen:
što ja?
DANTES je napisao/la:
leorey je napisao/la:Ma zelim samo da obojica budu na top nivou, Nadal kao danas, a Roger kao protiv Berdycha izadnje. Da ne bude puno gresaka s obe strane. I onda se ocekuje spektakl.
napuniće ga rafa ko dzejmi lanister sersei barateon...
DANTES je napisao/la:FEDERER SPREMAN ZA FINALE

slika
:mrgreen:
ma to smo svi očekivali. rafosi se nadali,fedosi strahovali, ybg istorija im je takva
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 29 jan 2017, 18:02

Brokula je napisao/la: Zaustavi snimku na 0:02 i baci pogled na Pereza, Bellerina i Monreala :mrgreen: . Valja šutit :lol: :mrgreen:
Ozil ih prca. :)

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 29 jan 2017, 18:03

slika

Novinari su bili kreativni

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 jan 2017, 18:05

Vidjet cemo Noleta i Rafu u 36oj godini. Roger je kao vino. Citao sam negdje skoro nikad ne ide u teretanu i ne radi neke treninge snage , samo reket i teren. Za njega navijam zbog njegove lijepe igre koja se zasniva na udaranju loptice a ne na stizanju i vracanju loptice, igru zasniva na winnerima a ne na neiznudjenim greskama protivnika. Zbog toga je RF najveci ikada i tesko da ga iko ikad prestigne i skine njegove rekorde.

Takodjer primjetio sam da je Roger danas imao najmanje 10 winnera na BH s Nadalovim spinovima, prije je to bilo gotovo nemoguce :crazy: Vjerovatno je i do podloge, i zbog toga sto se Rafa vise ne krece kao npr 2009 godine gdje si se morao bas potrudit da mu napravis winner.
27.10.2020

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 29 jan 2017, 18:10

Ja još nisam svjestan ishoda. Nervirao sam se strašno i imao isključen mobitel za vrijeme meča. Veselio sam se više nego za bilo koji položeni ispit na faksu, čak i zadnji, nisam vjerovao da ću to doživiti. Svaka čast Roger, sad mogu s mirom i bez nerviranja gledati tenis.
Rafa je u govoru nakon meča još jednom pokazao kolika je ljudina od čovjeka :thumbup: Počelo mi ga je bit malo žao, ali onda se sjetim svega što je priuštio Federeru kroz karijeru :mrgreen: Doduše bar bi se znao ispričati :lol:
Rafa iz svega srca ti želim da osvojiš Roland Garros :salut:
Ponovno sam odgledao finale dvojice najvećih legendi, još Roger dobio, ma boli me k za sve drugo :opaopa:

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 29 jan 2017, 18:12

leorey je napisao/la:Vidjet cemo Noleta i Rafu u 36oj godini. Roger je kao vino. Citao sam negdje skoro nikad ne ide u teretanu i ne radi neke treninge snage , samo reket i teren. Za njega navijam zbog njegove lijepe igre koja se zasniva na udaranju loptice a ne na stizanju i vracanju loptice, igru zasniva na winnerima a ne na neiznudjenim greskama protivnika. Zbog toga je RF najveci ikada i tesko da ga iko ikad prestigne i skine njegove rekorde.

Takodjer primjetio sam da je Roger danas imao najmanje 10 winnera na BH s Nadalovim spinovima, prije je to bilo gotovo nemoguce :crazy: Vjerovatno je i do podloge, i zbog toga sto se Rafa vise ne krece kao npr 2009 godine gdje si se morao bas potrudit da mu napravis winner.
Pa generalno teniseri ne vise po teretanama, gube na eksplozivnosti, mišićna masa ih takoreći usporava. Tenis je sport u kojem momenat igra presudnu ulogu, za razliku od fudbala, košarke i rukometa naprimjer.
Slažem se s tobom svakako, preko 70 winnera je dokaz elegancije, a ne forsiranja, igre.

Mislim da @bodi123 se nema šta ljutit za zezanje, bio je jako samopouzdan u izjavama prije meča, naravno imao je i pokriće u statistici, ali tanka je granica između prvog i drugog. On bi nas isto ovako da je pobijedio Nadal. Za 5 godina sjećaćemo se meča, a ne nekih provokacija.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 29 jan 2017, 18:13

leorey je napisao/la:Vidjet cemo Noleta i Rafu u 36oj godini.
slika

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 29 jan 2017, 18:16

coelho41 je napisao/la: Pa generalno teniseri ne vise po teretanama, gube na eksplozivnosti, mišićna masa ih takoreći usporava. Tenis je sport u kojem momenat igra presudnu ulogu, za razliku od fudbala, košarke i rukometa naprimjer.
Slažem se s tobom svakako, preko 70 winnera je dokaz elegancije, a ne forsiranja, igre.

Mislim da @bodi123 se nema šta ljutit za zezanje, bio je jako samopouzdan u izjavama prije meča, naravno imao je i pokriće u statistici, ali tanka je granica između prvog i drugog. On bi nas isto ovako da je pobijedio Nadal. Za 5 godina sjećaćemo se meča, a ne nekih provokacija.
Kakva ljutnja, ovo je jedan od razloga uopsteno i navijanja, nakon pobjeda i poraza, nekad zezas nekad bivas zezan, naravno opet postoje i neki posebni slucajevi kad i to zezanje nije ukusno, a ni od pravih ljudi, sto je slucaj s nekim forumasima na ovom pdfu, ali necu da ih navodim, nema potrebe

Naravno da bih i ja vas prcao, to je apsolutno istina, uzivaj u 18. GS.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Kelner69
Kontakt:

Post Postao/la Kelner69 » 29 jan 2017, 18:17

DANTES je napisao/la:Meni je ovaj meč danas rekao mnogo toga. A najvažnije je da je Rafa propao totalno. Pogotovo fizički i psihički.
Ako si gledao polufinale onda nisi ni pod razno mogao ovo napisati.
Onako brejk lopte u 5 setu (koje su imale tezinu gotovo kao mec lopte) ne izvlaci neko ko je propao. I ne samo te 2 lopte nego cijeli mec a pogotovo 5 set. Protiv Dimitrova koji je igrao mec karijere i sa igrom pa barem za jedno koplje iznad danasnjeg i Federera i Nadala.
DANTES je napisao/la: Nadam se finalu RG Novak-Nadal. E to bi bio meč. Pod uslovom da Rafa digne igru, a Novak počne trenirati kako treba.
Sta ce dizati igru ako je propao?

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 29 jan 2017, 18:27

Jao, sada sam se načitao svega :mrgreen:

Nisam želio da pišem tokom meča, nisam se čuo prva 4 seta nisam želio da išta govorim, a kasnije sam skinuo i majicu i potkošulju i rekao, ma yebat mu mater skidao sam i kad je gubio od Novaka, skidam i sad pa šta god bude :mrgreen:

Pročitao sam da će Nadal odučiti Federera na današnjem finalu, da će ga osramotiti, da će ga poslati u penziju..

Roger, iskreno nisam bio pozitivan prije meča, molio sam dragog Allaha da ne budem u pravu i desilo se, moja prognoza je bila netačna prvi put na ovom turniru :mrgreen:

Nemam komentara osim, hvala ti za ovu radost, hvala ti Rogere i hvala ti Bože.

BEL18VE ---------> BEL19VE

GREATEST OF ALL TIME!

Ostani zdrav insAllah i da te gledamo još bezbroj puta Federeru, ti si najbolji.

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 29 jan 2017, 18:30

DANTES je napisao/la: Nadam se finalu RG Novak-Nadal. E to bi bio meč. Pod uslovom da Rafa digne igru, a Novak počne trenirati kako treba.
Ja se nadam finalu Rafa-Stan, cisto da vidimo da li Wawrinka moze izresetati Nadala onako kako je Novaka.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 jan 2017, 18:30

Ma vise od 80 % forumasa je mislilo da ce dobiti Nadal poslije onakvog matcha protiv Dimitrova koji je igrao fenomenalno, cak su neki govorili da ce ga pocistiti 3:0. Ali ipak, Federer je mnogo agresivnije igrao od Dimitrova, to se trebalo i znati , nije isao u veliku razmjenu. To dokazuje i DUPLO vise winnera od Nadala. A i bolje je servirao. Spanca su u matchu samo drzale Federerove neiznudjene greske kojih je bilo 57 naspram Nadalovih 28, nista vise.
27.10.2020

vedoz
Kontakt:

Post Postao/la vedoz » 29 jan 2017, 18:33

DANTES je napisao/la:ma to smo svi očekivali. rafosi se nadali,fedosi strahovali, ybg istorija im je takva
Znači mogli bi reći da su nakon današnje pobjede Fedosi izašli iz rupa? Nhf ali neki su i pisali da će ga Nadal rasut ne bil' navukli ovo danas. :mrgreen:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 29 jan 2017, 18:38

Kelner69 je napisao/la:
DANTES je napisao/la:Meni je ovaj meč danas rekao mnogo toga. A najvažnije je da je Rafa propao totalno. Pogotovo fizički i psihički.
Onako brejk lopte u 5 setu (koje su imale tezinu gotovo kao mec lopte) ne izvlaci neko ko je propao. I ne samo te 2 lopte nego cijeli mec a pogotovo 5 set. Protiv Dimitrova koji je igrao mec karijere i sa igrom pa barem za jedno koplje iznad danasnjeg i Federera i Nadala.
zato što jedino ako digne igru može opet doći do finala i biti konkurentan..

kako nije propao? Rafu da preokrene Federer? u 5. setu? nezamislivo
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 29 jan 2017, 18:40

Sljedeći Roland Garros.
Nema puno igrača ni u širem krugu favorita.
Novak Đoković je jedan od kandidata kad bi mu se opet pojavila glad.
Stan Wawrinka je kao i svagdje osim na Wimbledonu jedan od favorita.
Andy Murray ne vjerujem da će si opet dopustiti ispadanje od nekakvog Miše tako da vjerujem da on osvaja ako jedan od ostalih koje nabrajam ne odigra bolje.
Rafael Nadal ako bude spreman izdržat napor igranju više sati svako drugi dan 2 tjedna u komadu je možda i favorit broj 1.
I mini šanse reda radi dajem i Dominicu Thiemu uz neku njegovu igru života uz lošiju igru ove četvorke.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 29 jan 2017, 18:45

Jeftha je napisao/la:
Ja se nadam finalu Rafa-Stan, cisto da vidimo da li Wawrinka moze izresetati Nadala onako kako je Novaka.
Stan reseta svakog kad mu se digne penis.Ostalo mu je jos samo da izreseta Federera na tvrdoj podlozi i Nadala na zemlji.

Kelner69
Kontakt:

Post Postao/la Kelner69 » 29 jan 2017, 18:46

DANTES je napisao/la:
Kelner69 je napisao/la:
zato što jedino ako digne igru može opet doći do finala i biti konkurentan..

kako nije propao? Rafu da preokrene Federer? u 5. setu? nezamislivo
Itekako je on konkurentan i sa ovakvom igrom na RG.
Pa nije igrao protiv Karanušića pa da ga ne moze okrenuti. Federer je najveci svih vremena. A itekako jos uvijek se on vecinu toga pita u svim mecevima protiv Nadala. A kada onako namjesti BH onda mozes samo da se koprcas i cekas da ga stane :?

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 29 jan 2017, 18:47

slika

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 29 jan 2017, 18:51

darker10 je napisao/la: Stan reseta svakog kad mu se digne penis.Ostalo mu je jos samo da izreseta Federera na tvrdoj podlozi i Nadala na zemlji.
Ma Federera ne moze jer Federer igra potpuno drugaciji tenis od ove dvojice, Novaka i Rafe.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 jan 2017, 19:02

Ma konacno je tenis postao zanimljiviji, mogla bi ovo biti super sezona. Murray, Djokovic, Nadal, Federer. Interesuje me sad kako ce Roger dozirati formu, sta ce izabrati da igra, da li ce odustati od RG? Nesto ne vjerujem. Ili ce pokusati da stigne sto dalje. Samo da ga povrede zaobidju. Isto je i s Nadalom, neka bude samo zdrav i sve je moguce jer je Djokovic bas grohnuo , a Murray je uvijek tu negdje pri vrhu, ali ja ga jednostavno ne vidim kao igraca od 10-11 GS.
27.10.2020

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.