FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- ZeljoSampioneGo
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ne zna se posto su sse zalili oce li ga pridruziti ovom dugu od 900 000 ili ima preklapanja.
Kralj price
nema preklapanja. ali dobar dio je realno osporen.
-
Hadzijalagic
- Kontakt:
Naci ce se, ko da gledam, negdje na pola kao kompromisno rjesenje..
BUDI ŽELJO !!!
Cestitam forumasima koji su prokužili da je Ribar ustvari Ligata.
I zamolio bih doticnog da prestane koristiti taj nick jer se radi o velikoj legendi kluba covjeku koji je donio prvu titulu, pa ruzno da ga spominjemo u negativnom kontekstu.
Uprava
jos samo pojacanja 
I zamolio bih doticnog da prestane koristiti taj nick jer se radi o velikoj legendi kluba covjeku koji je donio prvu titulu, pa ruzno da ga spominjemo u negativnom kontekstu.
Uprava
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
drugu titulu, ne prvu!cruz40 je napisao/la:Cestitam forumasima koji su prokužili da je Ribar ustvari Ligata.![]()
Upravajos samo pojacanja
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
vrbanjusa je napisao/la:Hajde nemojte sad LigEtu pominjati vise ovdje. Decko ljut pa malo provocira. Dajte da ovu pozitivnu pricu furamo sto vise. Pomenimo ljude koji su doprinjeli svemu ovome, od Ode i igraca koji su osvojili 2 mjesto prosle sezone do trenutnih clanova UO.
Sto prije shvatimo da su ti ljudi spasili klub i vratili ga iz mrtvih to bolje. Dakle hvala Oda, Greda, Eldare, Srdjane, Cola, Mladene, Rijade, Josipe hvala ovoj nasoj omladini, hvala Edisu, Senadu, Amaru, Vedranu, Maku, Deji, Ameru...
Hvala i nekim forumasima koji su svoje slobodno vrijeme odvojili za klub.
Uhvatili su se sa svim problemima i uspjeli sjesti na zelenu granu. Sad idemo jos jace i jos bolje.
Kupite kapu, sal, upaljac, casu u fan shopu, spremajte se za Siroki.
Jel iko isao do nase kucice na SHM ? Ja sam silom prilika samo bio u kucici kod bbi, pa me interesuje jel gore bolja ponuda
ide ubrzo rodjendan, pa sam rekao objema djevojkama da mi uzmu sta iz fan shopa, al samo jednoj mogu clansku dati da ima popusta 
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Minjore je napisao/la:Jel iko isao do nase kucice na SHM ? Ja sam silom prilika samo bio u kucici kod bbi, pa me interesuje jel gore bolja ponudaide ubrzo rodjendan, pa sam rekao objema djevojkama da mi uzmu sta iz fan shopa, al samo jednoj mogu clansku dati da ima popusta
- Jaozinho22
- Kontakt:
kuknjava
Treba opalit kakav marketing po pitanju SHM... Makar da zvanična ili stranica fanshopa postavi slike artikala a tebi jarane sretno
Trebat će ti 
Minjore je napisao/la:Jel iko isao do nase kucice na SHM ? Ja sam silom prilika samo bio u kucici kod bbi, pa me interesuje jel gore bolja ponudaide ubrzo rodjendan, pa sam rekao objema djevojkama da mi uzmu sta iz fan shopa, al samo jednoj mogu clansku dati da ima popusta
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
-
teteac8684
- Kontakt:
Kakav si ti muskarac kad samo jednoj mozes dati clansku da bude popusta. Zarotiraj je kad jedna kupiMinjore je napisao/la:Jel iko isao do nase kucice na SHM ? Ja sam silom prilika samo bio u kucici kod bbi, pa me interesuje jel gore bolja ponudaide ubrzo rodjendan, pa sam rekao objema djevojkama da mi uzmu sta iz fan shopa, al samo jednoj mogu clansku dati da ima popusta
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
A onako, tanka je ponuda.Ja vec 2 sedmice trazim onu kapu jos uvijek nisam kupio, a isao sam bar 6-7 puta i kod BBI i na Trg.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
Ma brate ovu prvu znas, cicija je, ta ce uzeti olovku i rokovnik samo da dobro prodze, ko da je iz Foce.. Ova druga ne stedi, hoce dres, bolje njoj datitm8782 je napisao/la:Kakav si ti muskarac kad samo jednoj mozes dati clansku da bude popusta. Zarotiraj je kad jedna kupiMinjore je napisao/la:Jel iko isao do nase kucice na SHM ? Ja sam silom prilika samo bio u kucici kod bbi, pa me interesuje jel gore bolja ponudaide ubrzo rodjendan, pa sam rekao objema djevojkama da mi uzmu sta iz fan shopa, al samo jednoj mogu clansku dati da ima popusta
![]()
![]()
Re: RE: Re: FK Željezničar
Posaljes jednu pred BBI a drugu pred ekonomiju. I kazes im cekam vas u VatriMinjore je napisao/la:Ma brate ovu prvu znas, cicija je, ta ce uzeti olovku i rokovnik samo da dobro prodze, ko da je iz Foce.. Ova druga ne stedi, hoce dres, bolje njoj datitm8782 je napisao/la:Kakav si ti muskarac kad samo jednoj mozes dati clansku da bude popusta. Zarotiraj je kad jedna kupiMinjore je napisao/la:Jel iko isao do nase kucice na SHM ? Ja sam silom prilika samo bio u kucici kod bbi, pa me interesuje jel gore bolja ponudaide ubrzo rodjendan, pa sam rekao objema djevojkama da mi uzmu sta iz fan shopa, al samo jednoj mogu clansku dati da ima popusta
![]()
![]()
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/
Kakav ovaj ba, pokupio dvije pi čke na GTA San Andreas pa nama sad ovdje šuplju prosipaMinjore je napisao/la:Jel iko isao do nase kucice na SHM ? Ja sam silom prilika samo bio u kucici kod bbi, pa me interesuje jel gore bolja ponudaide ubrzo rodjendan, pa sam rekao objema djevojkama da mi uzmu sta iz fan shopa, al samo jednoj mogu clansku dati da ima popusta
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Ne bi ih pokupio da mi ti nisio dao ono 50km da glasam za tebe za skupstinuAjzea je napisao/la:Kakav ovaj ba, pokupio dvije pi čke na GTA San Andreas pa nama sad ovdje šuplju prosipaMinjore je napisao/la:Jel iko isao do nase kucice na SHM ? Ja sam silom prilika samo bio u kucici kod bbi, pa me interesuje jel gore bolja ponudaide ubrzo rodjendan, pa sam rekao objema djevojkama da mi uzmu sta iz fan shopa, al samo jednoj mogu clansku dati da ima popusta
-
za_zivot_cijeli
- Kontakt:
nema novog duga, to je stari dug u novom pakovanju.godrina je napisao/la:to je vjerovatno ovaj "nov" dug, sto su nasli oko 2.2 mill
jos se tacno ne zna koliko ce on iznositi
to je jedini dio na press konferenciji koji mi se nije svidio. kao nisu znali.... aha
ali eto, od mene imaju podrsku narednih godinu dana bez obzira na sve. da vidimo koliki im je domet.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!
Željezničar za život cijeli!
Na Bekrica izgleda mozemo zaboraviti.

Nekad mi je cwila prigovarao kako palim naopako, nekad kenan kako je kod mene sve med i mlijeko...a ja samo pokušavam biti realan. Evo i sad ću...
Imamo razloga biti zadovoljni. Ne i prezadovoljni, a posebno ne euforicni.
Šta je dobro?
Dobro je da znamo na čemu smo.
Dobro je da se dug kojeg klub ima kontinuirano smanjuje i da se ima plan za njegovo potpuno saniranje.
Dobro je da se poslovanje uvelo u sferu legalnosti.
Dobro je da se počinje poslovati po principu budzetiranja, što bi trebalo spriječiti buduća zaduženja kluba.
Dobro je što se povećavaju prihodi a posebno stavke koje se odnose na marketing i sponzorstva.
Dobro je što je i dalje fokus na poboljšanju uvjeta i budžeta za omladince.
Šta nije dobro?
Nije dobro to što nam je dug još uvijek značajan(1 400 000 km) sa realnom tendencijom da poraste za još otprilike toliko. To znači da će funkcioniranje kluba i u narednom periodu biti znatno opterećeno tim dugom.
Nije dobro što smo u prilično nezavidnoj situaciji po pitanju ostvarenja minimalnog sportskog cilja (evropa).
Nije dobro što nam stručni segment,prije svega kadrovska pitanja u struci, rade ljudi koji su predhodno pokazali da i nisu baš na svom terenu. Realno je očekivati da se neke greške u tom segmentu ponove. Na ruku im ide činjenica da imaju malo komotniji budžet za te stvari pa možemo očekivati bolje ishode.
Šta još nije dobro?
Nije dobro što padamo pod uticaj teorije kako u našem klubu ništa nije valjalo od rata do 2015.g
Tu teoriju će nam u narednom razdoblju sve više poturati. Posebno oni koji ne vole klub, kojima odgovara relativizacija Željinih uspjeha.
Kad gledamo današnju situaciju, trebamo znati da je ovo osmisljeno i projektovano u ljeto 2013.g
Tad su postavljeni ciljevi i smjernice, odabrani i dovedeni ljudi koji će na tome raditi (pa i svi ovi koje smo jučer gledali). Dosljedno se na tome radilo ovih 2.5 godine i u ovoj godini su se poklopile neke pozitivne stvari i iz prethodnih godinu ipo. Sad je logicno da se kaze:kako kad se dio obaveza prema državi napravio i u 13 i 14. godini.
Da me opet neko ne optuži da pravdas nezakonito poslovanje.Ne pravdam. Ali moramo stvari staviti u kontekst. Samo ih tako možemo realno sagledati.
2009.g novi ljudi su došli u klub na blokirane racune (porezni dug od 1209000 km,koji sad otplaćuje može kroz reprogram).Tada si ga morao u cijelosti platiti da ti se odblokiraju računi. A klub mora funkcionirati.Moras dati platu,plaćati račune...ili istupiti iz lige.Jedini način je bio da poslujes preko blagajne. I uprava je odlučila da se tako radi,vjerovatno smatrajući da biraju manje zlo od istupanja iz lige. Znam da je deplasirala priča o tome kako su svi klubovi radili slično. Ali trebamo znati da je to u to vrijeme bila vrlo česta praksa. Ne samo u sportu.
Kad porezna kaže blagajna u manjku x km ljudi odmah misle kako je tih x km neko ukrao.Nije niko nista ukrao,upravo suprotno,ljudi su donosili i vadili iz džepova svoje. To što porezna kaže manjak blagajne,znaci da je toliko para isplaćeno preko blagajne a da na te pare nisu plaćene obaveze državi.
Uostalom,ove stvari će se izvesti a čistac a mi,posto ne znamo puno toga,ne bi trebali na bazi poluinformacija donositi zaključke,sumnjiciti i optuzvati.
Ljudi koji su nam jučer pričali su iskreni.To smo osjetili i to se ne može izfolirati. I to nam je u ovom trenutku najbitnije. Drugo,ovi ljudi znaju kako treba raditi.Vole klub i ne žale svoje vrijeme. Očigledno su svjesni i činjenice da vitalni dio kluba (struka i lopta) stekaju. Da li ce tu naći adekvatna rješenja, vidjecemo.Nadajmo se da hoće.
Najsretniji bi bili kad bi nam to pokazali već u narednih dvadesetak dana.
Imamo razloga biti zadovoljni. Ne i prezadovoljni, a posebno ne euforicni.
Šta je dobro?
Dobro je da znamo na čemu smo.
Dobro je da se dug kojeg klub ima kontinuirano smanjuje i da se ima plan za njegovo potpuno saniranje.
Dobro je da se poslovanje uvelo u sferu legalnosti.
Dobro je da se počinje poslovati po principu budzetiranja, što bi trebalo spriječiti buduća zaduženja kluba.
Dobro je što se povećavaju prihodi a posebno stavke koje se odnose na marketing i sponzorstva.
Dobro je što je i dalje fokus na poboljšanju uvjeta i budžeta za omladince.
Šta nije dobro?
Nije dobro to što nam je dug još uvijek značajan(1 400 000 km) sa realnom tendencijom da poraste za još otprilike toliko. To znači da će funkcioniranje kluba i u narednom periodu biti znatno opterećeno tim dugom.
Nije dobro što smo u prilično nezavidnoj situaciji po pitanju ostvarenja minimalnog sportskog cilja (evropa).
Nije dobro što nam stručni segment,prije svega kadrovska pitanja u struci, rade ljudi koji su predhodno pokazali da i nisu baš na svom terenu. Realno je očekivati da se neke greške u tom segmentu ponove. Na ruku im ide činjenica da imaju malo komotniji budžet za te stvari pa možemo očekivati bolje ishode.
Šta još nije dobro?
Nije dobro što padamo pod uticaj teorije kako u našem klubu ništa nije valjalo od rata do 2015.g
Tu teoriju će nam u narednom razdoblju sve više poturati. Posebno oni koji ne vole klub, kojima odgovara relativizacija Željinih uspjeha.
Kad gledamo današnju situaciju, trebamo znati da je ovo osmisljeno i projektovano u ljeto 2013.g
Tad su postavljeni ciljevi i smjernice, odabrani i dovedeni ljudi koji će na tome raditi (pa i svi ovi koje smo jučer gledali). Dosljedno se na tome radilo ovih 2.5 godine i u ovoj godini su se poklopile neke pozitivne stvari i iz prethodnih godinu ipo. Sad je logicno da se kaze:kako kad se dio obaveza prema državi napravio i u 13 i 14. godini.
Da me opet neko ne optuži da pravdas nezakonito poslovanje.Ne pravdam. Ali moramo stvari staviti u kontekst. Samo ih tako možemo realno sagledati.
2009.g novi ljudi su došli u klub na blokirane racune (porezni dug od 1209000 km,koji sad otplaćuje može kroz reprogram).Tada si ga morao u cijelosti platiti da ti se odblokiraju računi. A klub mora funkcionirati.Moras dati platu,plaćati račune...ili istupiti iz lige.Jedini način je bio da poslujes preko blagajne. I uprava je odlučila da se tako radi,vjerovatno smatrajući da biraju manje zlo od istupanja iz lige. Znam da je deplasirala priča o tome kako su svi klubovi radili slično. Ali trebamo znati da je to u to vrijeme bila vrlo česta praksa. Ne samo u sportu.
Kad porezna kaže blagajna u manjku x km ljudi odmah misle kako je tih x km neko ukrao.Nije niko nista ukrao,upravo suprotno,ljudi su donosili i vadili iz džepova svoje. To što porezna kaže manjak blagajne,znaci da je toliko para isplaćeno preko blagajne a da na te pare nisu plaćene obaveze državi.
Uostalom,ove stvari će se izvesti a čistac a mi,posto ne znamo puno toga,ne bi trebali na bazi poluinformacija donositi zaključke,sumnjiciti i optuzvati.
Ljudi koji su nam jučer pričali su iskreni.To smo osjetili i to se ne može izfolirati. I to nam je u ovom trenutku najbitnije. Drugo,ovi ljudi znaju kako treba raditi.Vole klub i ne žale svoje vrijeme. Očigledno su svjesni i činjenice da vitalni dio kluba (struka i lopta) stekaju. Da li ce tu naći adekvatna rješenja, vidjecemo.Nadajmo se da hoće.
Najsretniji bi bili kad bi nam to pokazali već u narednih dvadesetak dana.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.