To je to, ukupan dug je 2.2 miliona sa tim da je klub ulozio zalbu.godrina je napisao/la:to je vjerovatno ovaj "nov" dug, sto su nasli oko 2.2 mill
jos se tacno ne zna koliko ce on iznositi
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Svete nam seDANAN je napisao/la:Na Bekrica izgleda mozemo zaboraviti.
A šta znamo, mozda babuka od Bešića konta da nikad nije kasno i namjerava zaigrati u poznim godinama, valjao bi nam kao defanzivni vezni..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
prigovarao ne. samo konstatovao
i to konkretno kad je bilo riječ o igrama ekipe drugu sezonu prošle godine.
-
za_zivot_cijeli
- Kontakt:
i nije neka steta. uvijek je na nas gledao kao na prolaznu stanicu na koju je eto morao stati.DANAN je napisao/la:Na Bekrica izgleda mozemo zaboraviti.
volio bi da ne potpise pa da se opet pocne motati po Grbavici......
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!
Željezničar za život cijeli!
- milanribar
- Kontakt:
Pomirite se da nikog ne mozemo dovesti i bice vam lakse. Doci ce novi livaja ili neki brazilac iz šklj lige ..
ups 
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Jel istina da su te doktori u bolnici pregledali sa šljemom na glavi ?milanribar je napisao/la:Pomirite se da nikog ne mozemo dovesti i bice vam lakse. Doci ce novi livaja ili neki brazilac iz šklj lige ..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Rekoh ja davno, on kad se rodio mjesec dana ga doktori štapom prevrtali, nisu znali šta je..
Stvarno bi bio red da ga ne citirate. Taman mislim da je neko kako treba napisao post, kad ono...
Hajd da se dogovorimo, ako u ponedeljak ne dovedemo bar 2 igraca ja vise ne pisem na forumu, a ako dovedemo ti vise nikad nemoj ukucati u pretrazivac ss.ba.
Hajd da se dogovorimo, ako u ponedeljak ne dovedemo bar 2 igraca ja vise ne pisem na forumu, a ako dovedemo ti vise nikad nemoj ukucati u pretrazivac ss.ba.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
Stari mu htio u inkubator da puca kad je vidio kakav je...Ajzea je napisao/la:Rekoh ja davno, on kad se rodio mjesec dana ga doktori štapom prevrtali, nisu znali šta je..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
-
teteac8684
- Kontakt:
- Jaozinho22
- Kontakt:
Dobro ste ga ulešili,mora se priznat 
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
- kenan_tm87
- Kontakt:
Moze samo jedno pitanje FKZ1921, sta bi bilo da Zeljo nije u Evropi zaradio 600.000 eura? I uzrocno posljedicno mozda se ne bi prodao ni Bajic za toliko za koliko je prodat? To je 2 miliona KM, jel to bilo u budzetu ili nije? Znaci da bi i ove sezone placali igrace kesom i da bi i u ovoj godini napravili dug. Ja sam svoje misljenje dao juce o ovom svemu, a sad zelim i neke druge moguce scenarije sagledati. Povecan budzet za igracki kadar za sljedecu sezonu? Super. Sta ako ne izborimo Evropu ili ne prodamo Memiju ili nekog drugog igraca za milion KM? Hoce li klub opet poslovati nelegalno ili su pare za to povecanje budzeta u svim segmentima vec obezbjedjene? Hvala na odg.
FORZA ZELJO
Ne bi bilo loše kada se Edis vrati da naprave press i o igračkom aspektu jer idu pripreme a na ovom zadnjem presu taj aspekt je bio zanemaran dosta u odnosu na ostalo. Malo mi je drago ovo za Bekrića ako je tačno, da je trebalo potpisao bi davno, ovako kako god ovo završilo u Ferencu neka mu je sretno u Olimpiku. Dosta je više svake godine koketiranja sa njim i sličnim. Jedino bi Zebu, Jahića i Stanića volio ponovo vidjet a ovi ostali eno im Olimpika.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".
Milane jesi to ti ili se neko pokakio.milanribar je napisao/la:Pomirite se da nikog ne mozemo dovesti i bice vam lakse. Doci ce novi livaja ili neki brazilac iz šklj lige ..
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
BLU SKY je napisao/la:Milane jesi to ti ili se neko pokakio.milanribar je napisao/la:Pomirite se da nikog ne mozemo dovesti i bice vam lakse. Doci ce novi livaja ili neki brazilac iz šklj lige ..
tm8782 je napisao/la:Stvarno bi bio red da ga ne citirate. Taman mislim da je neko kako treba napisao post, kad ono...
- GoodisonPark
- Kontakt:
Moj milane kad na presicu pođeš,
nemoj gredinu kapiju da prođeš
moj milaneeeeee
nogom na loptu stani,
pitanje o dugovima mu zavali
i mikrofonom ga u glavu opali
moj milaneeeeeeeeeeeeee
nemoj gredinu kapiju da prođeš
moj milaneeeeee
nogom na loptu stani,
pitanje o dugovima mu zavali
i mikrofonom ga u glavu opali
moj milaneeeeeeeeeeeeee
povratak otpisanih!
Ni u kom slucaju uovoj godini ne bi placali kesom i pravili novi dug. Nije bilo razloga i da nisi igrao Evropu i prodao Bajica. Deblokirao si racune otpisom reprograma sa poreznom i stvorio uslove za normalne finansijske tokove.Ustvari zakonske. Nisi Evropu i Baju planirao u budzetu,nisi planirao ovoliki budzet,planirao si neke druge izvore prihoda i imao ih spremne. Potrefilo se da su se realizirali prihodi od dva transfera ljetos,dug od starog(prastarog )transfera,evropa...Bitno si podigao prihode od marketinga i sponzorstva i na kraju godine imas suficit od 1200000 km koje imas sad na racunima i prenosis ih u budzet za narednu godinu. Sad je pitanje,ako imas suficit sto nisi vratio jos nesta duga. Nemas sta vratiti. Imas reprogram koji ide,imas tekucih obaveza koje placas kako dospjevaju,imas neutvrdjenog duga poreznoj koji dok ne postane zvanican ne mozes placati,imas to oko pozajmica koje su davane klubu a nema kompletne dokumentacije.I to ces vraiti ljudima koji su davali pozajmice kad se to usaglasi.kenan_tm87 je napisao/la:Moze samo jedno pitanje FKZ1921, sta bi bilo da Zeljo nije u Evropi zaradio 600.000 eura? I uzrocno posljedicno mozda se ne bi prodao ni Bajic za toliko za koliko je prodat? To je 2 miliona KM, jel to bilo u budzetu ili nije? Znaci da bi i ove sezone placali igrace kesom i da bi i u ovoj godini napravili dug. Ja sam svoje misljenje dao juce o ovom svemu, a sad zelim i neke druge moguce scenarije sagledati. Povecan budzet za igracki kadar za sljedecu sezonu? Super. Sta ako ne izborimo Evropu ili ne prodamo Memiju ili nekog drugog igraca za milion KM? Hoce li klub opet poslovati nelegalno ili su pare za to povecanje budzeta u svim segmentima vec obezbjedjene? Hvala na odg.
U budzet za sljedecu godinu nisi planirao Evropu niti si planirao eventualnu prodaju nekog igraca. Poenta price kaja se prica jeste upravo to da budzetiras godinu izvjesnim prihodima,da na osnovu toga sve planiras a onda naknadno donosis odluke o eventualnim vanrednim prihodima.Radis rebalans budzeta. Znaci sljedeca godina je,sto se tice budzeta,zavrsena. Pa cak,ako ste pazljivo slusali Vedrana,klub ima spremnu i opciju ako bude poreznoj morao platiti kompletan iznos duga koji se tek treba utvrditi. Za ovu opciju ocigledno imaju spremne neke vanredne izvore.
Sam kontekst u kojem se sve ovo sad dogadja je bitno drugaciji nego ranijih godina. Licenciranje za Evropu je sve rigoroznije,licenciranje za sljedecu sezonu premier lige ce biti strozije nego ono za Evropu prije dvije godine. I to ce se iz godine u godinu poostravati. Znaci,klub moze samo svoje sportske ambicije i ciljeve mijenjati,prilagodjavati budzetima a nikako ne moze iskakati iz zakonskih okvira poslovanja.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.