Meni je najjace to da ako nisi redovan student ne mozes biti zdravstveno osiguran.Mokes je napisao/la:Tako jest, čim si na birou, automatski si zdravstveno osiguran. Znam iz ličnog iskustvaAerials je napisao/la:Pa trebali bi biti. Nađu oni načine da te ostave na birou, a da nemaš osiguranje. Moju drugaricu su tako zeznuli, na kraju morala naći posao gdje će je osigurati barem mjesec dana, da bi mogla nakon otkaza imati zdravstveno sa biroa. Ne znam kako i šta obzirom da imam članove porodice koji dana staža nemaju, a imaju osiguranje. Garant neka rupa u zakonu pa preko toga zezaju omladinu koja nije upućena.Mokes je napisao/la:Pa valjda je zdravstveno osiguran ako je na birou. Doduše, čuo sam da i biro zna skidati ljude ako imaju uplate na račun više od 200KM.
Ako se ne javlkaš na vrijeme, onda ostaneš bez zdravstvenog i moraš nekome platiti da te prijavi mjesec da bi opet imao pravo.
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
Re: Chat
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ja nemam zdravstvenog od oktobra, a redovan sam sad do oktobra. Upao sam u limbo jer oni nisu zakon napravili kako treba.Kanye je napisao/la: Meni je najjace to da ako nisi redovan student ne mozes biti zdravstveno osiguran.
Ovi ne zele da me prime na biro jer sam redovan, a oni tamo ne zele da mi daju potvrdu za zdravstveno.
-
Bundesliga
- Kontakt:
Vidi ovog Šljive što sere po starom- Šta ti plaćaš jadan ne bio? Pregled kod doktora?
Svi koji su na birou imaju jedino pregled besplatan a sve ostalo se plaća, lezi u bolnici umrijet ćeš ako im ne daš šta u koverti, a da ne pričam da svaki mogući lijek moraš sam kupiti, a freelancerima ne ide staž, npr na 1000 KM koje zaradiš moraš plaćati struju, vodu, internet, opremu, hranu a nemaš ni penziono ni zdravstveno još treba 14% poreza plaćati. Ko jede kod babe šta pametuješ kad nemaš pojma i kakve ostale beneficije ti spominješ? Ti plaćaš nešto.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Pa ovo ni znala nisam.Kanye je napisao/la: Meni je najjace to da ako nisi redovan student ne mozes biti zdravstveno osiguran.
Joj plaćaš im najmanje 7 puta više od uobičajene cijene, i opet nemaš osiguranja.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
Sta ti je izvor? Ovo nema sanse da je tacno. I to zbog Turske, Srbije i Ukrajine. Ovo za Poljsku i moze biti tacno. Nije to veliki problem. Mada ne vjerujem da je ovolika razlika. Za svakog Poljaka sto ode dodje Ukrajinac.ASD je napisao/la:
Evo ti za 2017.godinu, kazem ti da su u ogromnim problemima kad je migracija u pitanju.
Kad je ekonomski razvoj u pitanju, obicni covjek ne moze to tako brzo osjetiti.
Ja plakao od smijeha kad mi je drug rekao da je u toj situaciji. Konto da me zayebava.Aerials je napisao/la:Pa ovo ni znala nisam.Kanye je napisao/la: Meni je najjace to da ako nisi redovan student ne mozes biti zdravstveno osiguran.![]()
Joj plaćaš im najmanje 7 puta više od uobičajene cijene, i opet nemaš osiguranja.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.
Ma sve kod nas naopako. Posmatrajući ove situacije, svakim danom sve više podržavam odlazak iz ove države, nažalost.
- ASD
- Kontakt:
https://www.cia.gov/library/publication ... 2rank.htmlKanye je napisao/la:
Sta ti je izvor? Ovo nema sanse da je tacno. I to zbog Turske, Srbije i Ukrajine. Ovo za Poljsku i moze biti tacno. Nije to veliki problem. Mada ne vjerujem da je ovolika razlika. Za svakog Poljaka sto ode dodje Ukrajinac.
Poljska je na 118.mjestu, mi smo 119.mjestu
Ovo je net migration rate, odnos odlazaka i dolazaka, uracunati su Ukrajinci koji dolaze.
A vjerujem da je stvarno stanje i gore od ove cifre, po Njemackoj ih je bruka koji ilegalno rade, neprijavljeni.
Nakon ispisa sa faxa ili zavrsetka istog ides na biro gdje imas zdravstveno godinu dana nakon cega ti ono istice. Moras naci posao i da te neko prijavi da bi ga kasnije ponovo imao. I tek nakon toga mozes biti na birou cijeli zivot i imati zdravstveno "vjecno". Takav zakon.
To je to znači.Finn je napisao/la:Nakon ispisa sa faxa ili zavrsetka istog ides na biro gdje imas zdravstveno godinu dana nakon cega ti ono istice. Moras naci posao i da te neko prijavi da bi ga kasnije ponovo imao. I tek nakon toga mozes biti na birou cijeli zivot i imati zdravstveno "vjecno". Takav zakon.
Pola raje na forumu nema pojma o osnovim stvarima, a mi se čudimo što nam je država ovakva
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Poenta sve price je naci fin posao, a kad dodje plata onda ne citas zakone i pravila, jedino pravilo koje gledas je semafor.
Znam sta je. Cudan mi ogroman minus za Tursku, i 0 za Srbiju i Ukrajinu. Mada evo gledam sad petogodisnje i po njima je Ukrajina cak u plusu. Ko bi htio otici tamo.ASD je napisao/la: https://www.cia.gov/library/publication ... 2rank.html
Ovo je net migration rate, odnos odlazaka i dolazaka, uracunati su Ukrajinci koji dolaze.
A vjerujem da je stvarno stanje i gore od ove cifre, po Njemackoj ih je bruka koji ilegalno rade, neprijavljeni.
Pa imas ilegalaca i u Poljskoj tako da bi to na isto izaslo. Opet to nije ogroman problem. Duplo je veci bio 2005.
- ASD
- Kontakt:
Srbija je u plusu jer ovi iz manjeg entiteta idu tamo.Kanye je napisao/la:Znam sta je. Cudan mi ogroman minus za Tursku, i 0 za Srbiju i Ukrajinu. Mada evo gledam sad petogodisnje i po njima je Ukrajina cak u plusu. Ko bi htio otici tamo.ASD je napisao/la: https://www.cia.gov/library/publication ... 2rank.html
Pa imas ilegalaca i u Poljskoj tako da bi to na isto izaslo. Opet to nije ogroman problem. Duplo je veci bio 2005.
Mislim da cak od svih drzava iz BiH ljudi idu u Srbiju, to sam negdje procitao i bas se sokirao.
Za Ukrajinu ne znam koliko je statistika tacna zbog rata.
Ali da Poljska ima ozbiljne probleme po pitanju imigracije ima.
Ne znam sta te cudi za Tursku, nije valjda da si nasjeo na one nebuloze o Erdoganovom ekonomskom cudu.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Turska voli prodavati pricu, realnost je nesto drugo.
To možda ako si vozač, pješaci ne gledaju semafore nego oko sebe, da ih neki debil koji ništa ne gleda ne bi pokupio.sljivo je napisao/la:Poenta sve price je naci fin posao, a kad dodje plata onda ne citas zakone i pravila, jedino pravilo koje gledas je semafor.
Opet mi je mala baza manji entitet. Onda statistika i za nas dolazi u pitanje.ASD je napisao/la:Srbija je u plusu jer ovi iz manjeg entiteta idu tamo.Kanye je napisao/la:Znam sta je. Cudan mi ogroman minus za Tursku, i 0 za Srbiju i Ukrajinu. Mada evo gledam sad petogodisnje i po njima je Ukrajina cak u plusu. Ko bi htio otici tamo.ASD je napisao/la: https://www.cia.gov/library/publication ... 2rank.html
Mislim da cak od svih drzava iz BiH ljudi idu u Srbiju, to sam negdje procitao i bas se sokirao.
Za Ukrajinu ne znam koliko je statistika tacna zbog rata.
Ali da Poljska ima ozbiljne probleme po pitanju imigracije ima.
Ne znam sta te cudi za Tursku, nije valjda da si nasjeo na one nebuloze o Erdoganovom ekonomskom cudu.
Za Ukrajinu mi nema nikako smisla.
Ma nisam nasjeo na tu pricu. Fazon je sto granice sa zemljama koje su u ratu i znam da ih je dosta ostalo u Turskoj. Mozda se oni ne racunaju u ovo.
Nisam strucnjak pa me zanima koja je cifra ozbiljan problem? Meni ovih 0.4 izgleda malo. Svakako da nije dobro, al racunam i da nije katastrofa. Opet je to najvise istok zemlje gdje su plate malo vise nego kod nas. Cijene su im na nasem nivou. Cak je i jeftinije dosta stvari. Generalno standard zivota dosta nizak u odnosu na ostatak drzave. Razumijem zasto bi neko otisao u Njemacku iz takvog stanja. Znam da im vecinu toga popune Ukrajinci. U Ukrajini je 1000 puta gore nego kod nas cak.
Sreca pa si postavio ovo. Nasao sam dosta korisnih info.
Onda je bolje generalisati na pravilo 'sirom otvorenih ociju', kako za prilike koje ti se ukazuju za posao tako i na prelazu. A ako dodjes u Sa, to sa sirom otvorene oci mozes vise vidjeti prilika.
Ma da ja prvo sa svojom Tuzlom završim što imam, poslije ću ganjati širom otvorenih očiju Sarajevo. 
Oduševljena sam što ima raje po Tuzli koja sluša genijalca.
Što se nisam okrenula da se upoznam.
Ispustila si sansu da upoznas posebnu osobu. Doduse, ako je pravi Kanye fan vjerovatno bi te odyebao/odyebala kad bi tako prisla.Aerials je napisao/la:Ma da ja prvo sa svojom Tuzlom završim što imam, poslije ću ganjati širom otvorenih očiju Sarajevo.
Oduševljena sam što ima raje po Tuzli koja sluša genijalca.![]()
Ma nije bila samo jedna osoba. Grupica, prava raja ljudi.Kanye je napisao/la: Ispustila si sansu da upoznas posebnu osobu. Doduse, ako je pravi Kanye fan vjerovatno bi te odyebao/odyebala kad bi tako prisla.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.