FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

vrbanjusa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la vrbanjusa » 22 dec 2015, 09:36

zaboljisportuBiH je napisao/la:
vrbanjusa je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:Nije me bilo od srijede pa evo da se malo javnem da sumiram dešavanja. Očekivano od pressa. Sve objašenjeno i pošteno prezentirano. Ko ima mozga sve je skontao. Ko neće da skonta okretat će priču kao Ligata. Svaka čast upravi i Misketu.
@vrbanjuša tačnije Adise Hadžiću samo da te pozdravim. Raspravljali smo o toj temi prije sedam osam dana, a sve mi je bilo jasno kad sam jučer ili prekjučer pročitao tvoj komentar da nas je Adis sa ovim intervjuom sa Amarom pogurao i dao nam prostora pola sata na OBN-u i da zaslužuje skupštinu. I ja budala raspravljam. Za tvoju info nedavno su gostovali i JEšić i jedan igrač Sarajeva. Predložit ću ga i u skupštinu Sarajeva.
Da, moj komentar je bio upravo tebi upućen iz razloga što ti u startu diskvalifikuješ nekog na osnovu njegovog zanimanja. Dokaz kako neko može pomoći je i tih pola sata u udarnom terminu, fine, normalne i pozitivne priče. Napisao sam, dosta od Adisa. Mogao je pričati o hokeju na travi ili skijaškim skokovima, ali je sasvim korektno i profesionalno napravio emisiju o stvarima koje si pomenu u prvom djelu svog posta.
I nisam ja Adis niti ga lično poznajem. I ti imaš pozdrav od mene (a nisam Adis rekoh već).
Karikiram malo sa vim Adise Hadžiću. Ne interesuje me jesi li ali ti je očigledno stalo do njega. Ti još vijek nisi skontao poentu moje priče. Od 100 ljudi koji su se prijavili, i sigurno su svi Željovci, bolje je izabrati ljude koji se razumiju u biznis. Ok je da je tu jedan novinar, ali nije ok da budu 20 novinara, konobara i sl. Nije poenta on glavom i bradom. Opravdavaš nešto što se ne može opravdati. Koliko god vi ovdje kakaili iz nekih vaših razloga da u skupštini trebaju biti ljudi koji su samo Željovci to nije ispravno. U skupštini trebaju biti najbolji od onih što imamo. MOžda je Adis među njima, ali ja stvarno ne mislim da jeste. Koliko znam frajer je samo novinar bio u životu (ja se nadam da će članovima poslati i male biografije ljudi koji su ušli u skupštinu pa da mogu reći gdje to Adis može pomoći sem pola sata na OBN-u) i kažem ti da mi je ok da bude jedan novinar, ali ne ispred ljudi koji mogu pomoći. Ovo što je Adis zovnuo u goste ljude je njegov posao. Vjeruj mi da su više oni njega pogurali što su došli nego on njih. Klub uvijek može organizovati press i reći sve što ima. Ne treba im Adis da ih gura. Oni su podigli gledanost emisije koju on vodi a za koju je malo raje i čulo prije ovoga. Ovdje se samo ranije traži opravdanje za 100% ulazak Adisa Hadžića u skupštinu. Sve mi je jasno. Na pitanje zašto se kriju imena prijavljenih nisi mi nikad odgovorio. Ja ću ti odgovoriti. Zato što će ući Adis Hadžić (opet ponavljam nije bitan on glavom i bradom), a neće neko ko bi trebao prije njega. Ovako nikad nećemo saznati dali je bilo ljudi boljih od njega.
To ti je ko u izboru za miss. Izbaci najbolju da pobijedi ona koju ja zimgu.
Dobro, znači bolje je imati kontraverzne biznismene u skupštini nego časnog i poštenog novinara ili konobara. Haj dobro. Ti očito fulaš poentu skupštine, skupština nije operativno već "političko" tijelo odlučivanja. U budućnosti će se donositi vrlo važne odluke oko imovine kluba. Onda tvoji favoriti biznismeni lijepo prodaju stadion i sve što klub ima za par stotina maraka. Jer se razumiju u biznis zaboga, šta bi drugo biznismen uradio nego gledao gdje će biti dobar. Niko nije rekao da treba biti 10 konobara ili 10 novinara u skupštini, samo ti kažem da se niko ne smije diskvalifikovati zato što je po profesiji u slabijem položaju od drugog. Željo je klub radničke klase i u Željinoj skupštini MORAJU biti pripadnici radničke klase, bio to Adis ili Ligata ili neki peti novinar.
Nigdje u statutu ne stoji da se imena prijavjenih moraju objaviti, baš nekom nešto znače imena prijavljenih. I nema potrebe da ih objavljuju.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 22 dec 2015, 09:46

DObro lave moj. Pošto smo klub radničke klase neka nam klub vodi radnička klasa u doba kapitalizma. Fulaš ti poentu. Otkud ti znaš da je Adis pošteniji od nekog biznismena. Nigdje ja nisam napisao da biznismeni trebaju biti kontraverzni. Biznismen može biti neko ko samo radi negdje u biznisu i ko je pošten kao onaj Marko ili ti markedjani, a ne neki lovator sa sumljivim porijeklom imovine (kao što se u BiH obično takvi vode kao biznismeni) . ON je čovjek za skupštinu. Možda je Adis (opet ponavljam ne on lično) najveće vnago i prodao bi klub sad pa sad samo još nije došao u priliku za to. Mnogi su volili klub pa kad su došli ispali veliki šupci. Znam ja vrlo dobro šta je skupština nego ti ne znaš. Ona je vrhovno tijelo. Veće od UO. Da bi mogla dobro raditi i razumjeti te velike stvari o kojima pričaš tu moraju biti jaki ljudi ne lovom nego znanjem prije svega u biznisu i pravu, a ne neko kome će neko reći hej ovo je dobar projekat a on kaže dobro ok vjerujem ti.
Eto raja, imamo jednog člana skupštine. Adis Hadžić.
EDIT: @club21 nije bitan Adis llično. Poenta je bitna.
Zadnja izmjena: zaboljisportuBiH, dana/u 22 dec 2015, 09:52, ukupno mijenjano 2 puta.

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 22 dec 2015, 09:50

Adis je sasvim OK, sto se ne bi moglo reci za ljigatu.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 22 dec 2015, 10:02

najbolji od najboljih, najsposobniji, najspremniji na svakodnevni angažman - trebaju biti uprava. a skupština im treba biti nadzor i korektiv, ali ona nije organ redovnog, svakodnevnog upravljanja. naravno da ni u skupštini ne trebaju uhljupi, ali ta neka sposobnost u poslu je mnogo važnija za upravu nego za skupštinu.

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 22 dec 2015, 10:06

zaboljisportuBiH je napisao/la:DObro lave moj. Pošto smo klub radničke klase neka nam klub vodi radnička klasa u doba kapitalizma. Fulaš ti poentu. Otkud ti znaš da je Adis pošteniji od nekog biznismena. Nigdje ja nisam napisao da biznismeni trebaju biti kontraverzni. Biznismen može biti neko ko samo radi negdje u biznisu i ko je pošten kao onaj Marko ili ti markedjani, a ne neki lovator sa sumljivim porijeklom imovine (kao što se u BiH obično takvi vode kao biznismeni) . ON je čovjek za skupštinu. Možda je Adis (opet ponavljam ne on lično) najveće vnago i prodao bi klub sad pa sad samo još nije došao u priliku za to. Mnogi su volili klub pa kad su došli ispali veliki šupci. Znam ja vrlo dobro šta je skupština nego ti ne znaš. Ona je vrhovno tijelo. Veće od UO. Da bi mogla dobro raditi i razumjeti te velike stvari o kojima pričaš tu moraju biti jaki ljudi ne lovom nego znanjem prije svega u biznisu i pravu, a ne neko kome će neko reći hej ovo je dobar projekat a on kaže dobro ok vjerujem ti.
A ti znaš da Adis nema znanje u biznisu ili pravu. Samo zato što radi kao novinar. Sve ti kreće od pretpostavki, možda je ovakav, možda je onakav a u principu nemaš pojma. Ne samo o njemu nego o bilo kome ko bude izabran u skupštinu.
Znam ja šta je skupština i kako je funkcionisala i kako će funkcionisati.
Nemaš nikavo pravo da dikvalifikuješ bilo koga po bilo kojoj osnovi. Komisija koja će birati članove skupštine ima dovoljno znanja i iskustva da procjeni ko može a ko ne može pomoći radu kluba. To što ti imaš neki problem sa novinarima i konobarima i misliš da si vredniji od njih je tvoj lični problem. Klub nema problema ni sa jednim svojim članom. Kako god da se zove, izgleda ili čime god da se bavi.
Osnova demokratskog društva je da ne postoji diskriminacija koju ti očito zagovaraš jer ti se ne sviđa neki kandidat za skupštinu.
Moja rasprava se ovdje završava jer očito ne shvatamo isto vrijednosti FK željezničar.
Budi pozdravljen.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

sz21
Kontakt:

Post Postao/la sz21 » 22 dec 2015, 10:12

zna li neko ko igra za nas na turniru AFH ? ako je neko napisao ne mogu da vracam sad pa ako nije mrsko ponovo da napise ?
LP
" Jednom ZELJEZNICAR uvijek ZELJEZNICAR, to je tako " I.O
51%

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 22 dec 2015, 10:44

vrbanjusa je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:DObro lave moj. Pošto smo klub radničke klase neka nam klub vodi radnička klasa u doba kapitalizma. Fulaš ti poentu. Otkud ti znaš da je Adis pošteniji od nekog biznismena. Nigdje ja nisam napisao da biznismeni trebaju biti kontraverzni. Biznismen može biti neko ko samo radi negdje u biznisu i ko je pošten kao onaj Marko ili ti markedjani, a ne neki lovator sa sumljivim porijeklom imovine (kao što se u BiH obično takvi vode kao biznismeni) . ON je čovjek za skupštinu. Možda je Adis (opet ponavljam ne on lično) najveće vnago i prodao bi klub sad pa sad samo još nije došao u priliku za to. Mnogi su volili klub pa kad su došli ispali veliki šupci. Znam ja vrlo dobro šta je skupština nego ti ne znaš. Ona je vrhovno tijelo. Veće od UO. Da bi mogla dobro raditi i razumjeti te velike stvari o kojima pričaš tu moraju biti jaki ljudi ne lovom nego znanjem prije svega u biznisu i pravu, a ne neko kome će neko reći hej ovo je dobar projekat a on kaže dobro ok vjerujem ti.
A ti znaš da Adis nema znanje u biznisu ili pravu. Samo zato što radi kao novinar. Sve ti kreće od pretpostavki, možda je ovakav, možda je onakav a u principu nemaš pojma. Ne samo o njemu nego o bilo kome ko bude izabran u skupštinu.
Znam ja šta je skupština i kako je funkcionisala i kako će funkcionisati.
Nemaš nikavo pravo da dikvalifikuješ bilo koga po bilo kojoj osnovi. Komisija koja će birati članove skupštine ima dovoljno znanja i iskustva da procjeni ko može a ko ne može pomoći radu kluba. To što ti imaš neki problem sa novinarima i konobarima i misliš da si vredniji od njih je tvoj lični problem. Klub nema problema ni sa jednim svojim članom. Kako god da se zove, izgleda ili čime god da se bavi.
Osnova demokratskog društva je da ne postoji diskriminacija koju ti očito zagovaraš jer ti se ne sviđa neki kandidat za skupštinu.
Moja rasprava se ovdje završava jer očito ne shvatamo isto vrijednosti FK željezničar.
Budi pozdravljen.
Sve sam više ubijeđen da @aldin u nekim stvarim ima pravo. Izvrčeš stvari svjesno da bi se neki ljudi progurali i dobili amin javnosti tj foruma.
Od čega tvoje kreće. Od toga što je dobar čoek ili je podoban. Nikakv ja problem nemam sa konobarima i novinarima ali imam probelm sa postavljanjem ljudi na mjesta za koja nisu sposobni. Nema to veze sa vrijednostima FK Željezničar. POnavljam, imena prijaljenih nema razloga da se kriju sem ako će se birati podobni. Pozdrav. I ja sam završio. I opet izvrćeš da imam problem sa Adisom lično i sa tim šta je on. Adis je samo sinonim za nekoga za koga pretpostavljamo da je samo novinar i da je to sve što zna. Ne mogu ja znati šta je kad ja kao član kluba nemam uvid u to ko su i šta su prijavljeni. Što se to krije? Jedini razlog je zato što će se podobni birati.
EDIT: @chwilla majke ti kako nadzor može biti neko ko veze nema sa ovim što radi uprava. Nije bitno jel on konobar, novinar, Adis, Hamo ili peti deseti. Nemojte bolan kenjati svjesno da bi nekog zaštitili.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 22 dec 2015, 10:58

mora znati i kontati, to se podrazumijeva.

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 22 dec 2015, 11:00

ChWilla je napisao/la:najbolji od najboljih, najsposobniji, najspremniji na svakodnevni angažman - trebaju biti uprava. a skupština im treba biti nadzor i korektiv, ali ona nije organ redovnog, svakodnevnog upravljanja. naravno da ni u skupštini ne trebaju uhljupi, ali ta neka sposobnost u poslu je mnogo važnija za upravu nego za skupštinu.
Slazem se.. I ja tako shvatam.. Bolje da u operativi koja ce svakodnevno raditi za klub sjede oni koji su zbog svog iskustva i znanja postali uspjesni strucnjaci u svojim oblastima nego u skupstini koja se okuplja 2-3 puta godisnje.. Naravno da bi bilo dobro da i u skupstini sjedi pedesetak magova u oblastima prava, finansija, marketinga, arhitekture i gradjevinarstva, sporta, itd; kojima je pri tome Zeljo jedan od glavnih prioriteta u zivotu ali tako nesto je pretenciozno, nerealno i neizvodivo..

p.s. Kud pomenuh Adisa neki dan :lol:
BUDI ŽELJO !!!

teteac8684
Kontakt:

Post Postao/la teteac8684 » 22 dec 2015, 11:05

Čovjeku se štuca opasno... :beba:

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 22 dec 2015, 11:15

@zaboljisportubih

Dobro vi obojica govorite, realno je to sa obje strane jer polazite sa razlicitih stajalista. Dobra su sva ova razmisljanja jer oba idu u pravcu da se brinete o Zelji i za Zeljinu buducnost. Mislite mu dobro. Meni bi u tom slucaju obojica bili kandidati za skupstinu. Vjerujem da shvatas sta sam ti ovim zelio reci. Mislim da je to najvaznije. Razumni ste momci, razmisljate svojom glavom, a volite svetinju. Ici cete samo u razmisljanje kako bi Zelji bilo bolje i ni u kom slucaju ne bi isli na stetu po klub od nekih odluka koje mozda ne bi bile u interesu Zelje u buducnosti. Da li bi ja bio vas kandidat kroz to, jer vidite kako osjecam, vidite valjda i da sam razuman i da bi isao mozda u istom pravcu sa vama dvojicom vezano za interes Zelje ?
Ja nemam pojma cime se vas dvojica bavite i sta ste u zivotu. Vi nemate pojma ni ko sam ni cime se bavim. Samo pisemo ovde i vidi se apsolutna zrelost u razmisljanju i borba u tekstovima kako bi Zelji moglo biti samo bolje ?
Ovo sam napisao cisto onako kao razmisljanje, da ne bi neko nesto pomislio slucajno. Pa se isto tako , evo i pitam.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 22 dec 2015, 11:21

Moglo bi danas biti pojacanja.
kontam pojacati grijanje
DRUG NEBI TI PUNCA

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 22 dec 2015, 11:24

i ja kontam ishranu pojačati, zimsko je doba.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 22 dec 2015, 11:30

boccaccio je napisao/la:@zaboljisportubih

Dobro vi obojica govorite, realno je to sa obje strane jer polazite sa razlicitih stajalista. Dobra su sva ova razmisljanja jer oba idu u pravcu da se brinete o Zelji i za Zeljinu buducnost. Mislite mu dobro. Meni bi u tom slucaju obojica bili kandidati za skupstinu. Vjerujem da shvatas sta sam ti ovim zelio reci. Mislim da je to najvaznije. Razumni ste momci, razmisljate svojom glavom, a volite svetinju. Ici cete samo u razmisljanje kako bi Zelji bilo bolje i ni u kom slucaju ne bi isli na stetu po klub od nekih odluka koje mozda ne bi bile u interesu Zelje u buducnosti. Da li bi ja bio vas kandidat kroz to, jer vidite kako osjecam, vidite valjda i da sam razuman i da bi isao mozda u istom pravcu sa vama dvojicom vezano za interes Zelje ?
Ja nemam pojma cime se vas dvojica bavite i sta ste u zivotu. Vi nemate pojma ni ko sam ni cime se bavim. Samo pisemo ovde i vidi se apsolutna zrelost u razmisljanju i borba u tekstovima kako bi Zelji moglo biti samo bolje ?
Ovo sam napisao cisto onako kao razmisljanje, da ne bi neko nesto pomislio slucajno. Pa se isto tako , evo i pitam.
Taman sam krenuo odgovoriti @hadžialagicu ali vidjeh da si i ti napisao nešto pa pročitah. U pravu si sto posto. Znam šta želiš reći. Trebaju nam različita mišljenja o svemu i slažem se. Razumijem ja @vrbanjušu šta on hoće reći, ali ne razumije on mene. Nemam ja ništa protiv novinara niti ikog omalovažavam. Ne kažem ni da trebaju biti sve Misimovići u skupštini, ali radnička klasa je i gore spomenuti Marko. Zar nije? Skontao sam kasnije da znam ko je lik i frajer je samo pametan momak sa dobrim iskustvom u biznisu. Nije Misimović niti je Žujo. Jel to Željo nema 54 slična navijača iz raznih sfera života? Ima ih 1154 vjeruj mi, ali bitno je da je frajer zovnuo u gostw na OBN i to je kao referenca da može pomoći Želji. MOžda je Adis top frajer, ali ja to ne znam niti znam ko su ostali ljudi. Vjerujm sad zasad u poštenje komisije. Baš zbog toga što su prije bili svakakvi ljudi u skupštini nisu se dešavale promjene i Željo je kuburio sa raznim upravama, a ovi iz skuptšine ih nisu smijenili nego im vjerovali ili ih svjesno podržavali.
Evo npr nek neko meni objasni kako je moguće da je bilo 1.200.000 poreznog duga na početku ove godine, a sada je 900.000 , a rata je 10.000. zar nije logično da je dug sada 1.080.000? Jel to iko od onih novinara pitao? Nije. Jel iko to ovdje vidio postavio pitanje? Nije. E takve stvari su prije prolazile na skupštinama.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 22 dec 2015, 11:31

Treba pojačati erekciju, čitao sam da ipak postoje neke metode, a seksualno zadovoljstvo bi bilo dosta intenzivnije i dugotrajnije.
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 22 dec 2015, 11:38

zaboljisportuBiH je napisao/la:
Ne kažem ni da trebaju biti sve Misimovići u skupštini, ali radnička klasa je i gore spomenuti Marko.
ma treba, bilo bi divno kad bi moglo, ali jedva ima i jedan. u tome je poenta :mrgreen:

Blues1921
Kontakt:

Post Postao/la Blues1921 » 22 dec 2015, 11:49

Gledam ovaj naš forum, diskusije koje se vode na njemu, gledam šta se sve vrti oko našeg Želje, pa se zapitam... Jesmo li mi postali toliko razjedinjeni, i je li moguće da su nam se mišljenja i stavovi oko našeg kluba i svega onoga što se vrti oko njega, toliko izmijenila, pa nismo više u mogućnosti da nađemo neku zlatnu sredinu u sili ovih informacija, dezinformacija, mahalskih priča i kojekakvih izmišljotina. Zadovoljan sam onim što je prezentirano na pressici, da je moglo biti bolje, jeste, ali isto tako moglo je biti i mnogo gore. Klub na nekim poljima je uveliko na stagniranju, i to raju nervira, i ja to razumijem, ali isto tako postoje neke stvari koje se ne dešavaju na zelenom terenu naše doline, a od velikog su značaja za našeg Želju. Otkako znam za sebe, Željo je svoje govorio tek na proljetnom dijelu sezone, i vjerujem da će i ove godine isto tako biti, a na nama je da tom istom Želji pomognemo na načine na koje smo u mogućnosti pomoći.

Dalje, stvari u tuđoj avliji, su stvari koje nas ne bi trebale i ne bi smjele doticati, a vjerujte da i u toj tuđoj avliji ne cvijeta cvijeće. Ovi silni raskidi ugovora u toj tuđoj avliji trebaju biti alarmantni pokazatelj da se neke stvari koje očito naše kone nisu u stanju da vide, dešavaju, i da je očito povučena ručna u toj silnoj pompezno najavljivanoj investiciji zvanoj "europsko Sarajevo".

E sad, povući paralelu između prvog i drugog pasusa, dobit ćemo sljedeće : Fudbalski klub Željezničar je katastrofalno odradio ljetni prelazni rok, i posljedica toga je trenutno stanje na tabeli. ALI, "europsko Sarajevo" je mnogo više dovodilo "pojačanja" pa se ispostavilo da ni oni također ništa nisu učinili "wau" jer se nalaze na samo jednoj poziciji iznad nas. Našem klubu za rezultate su potrebna 3 provjerena igrača koja su u stanju iznijeti teret "vrućeg krompira" i koja su u stanju ovu našu mladost gurnuti naprijed. I to je sve što nam treba. Što se tiče Europe, ne bojim se da nećemo na ovaj ili na onaj način se domoći nje, jer naš klub ima ono što nema niko u ovoj ligi : SNAGA VOLJE I ČVRSTIH UVJERENJA. Eto, na dugo i na široko, ali u biti trebamo spustiti loptu na zemlju, jer smo previše u oblacima, a mi nikad nismo bili od tog posla. Za kraj ću napisat : "Ima jedna dolina, gdje je lopta sveto nešto, i na njoj se za grb igra, ČASNO, BORBENO I VJEŠTO ! "

ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI ! :salut:
Sarajevski Željezničar.

PlaveBeretke
Kontakt:

Post Postao/la PlaveBeretke » 22 dec 2015, 11:54

Tito je bio bravara pa se ljudi kleli u njega, kakvi biznismeni u BiH ga poštenog nema pa to su najveće stipse zapamtite nikad ni jedan neće dati ni marke a da ne računa da ce mu se dvije vratiti. Ne bi oni bili ti sto jesu da ne razmišljaju na taj nacin. I ja nisam u životu upoznao konobara da nije sposoban nemojte tih predrasuda gluposti pricate. Bitno je da ljudi koji sjede u skupštini vole Želju i mogu izdvojiti vrijeme kad god je potrebno da su tu da prate upravu sta i kako se radi i ukažu na eventualne mutne radnje.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 22 dec 2015, 11:58

zato su konobari drukčiji, ako te ne može pokrasti i ne valjaš mu... :mrgreen:

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 22 dec 2015, 12:03

@zaboljisportubih

Najbolje od svega je sto mi se cini da se vas dvojica zapravo odlicno razumijete, samo polazite od razlicitih pocetnih navoja, a zasarafite ga zbog istog cilja, sto je upravo najvaznije. Taj cilj je najvazniji. Mada se malo priklanjam mozda i najvise svom misljenju, da bih uvijek volio dobrog i zdravog biznismena u strukturama kluba koji su operativni i koji ce po tom pitanju prakticno nesto uraditi. Skupstina kao najvise tijelo u klubu ne radi operativne stvari, nego odlucuje o tome kako su operativci odradili neki posao i odlucuje o prijedlozima tih operativaca koji ginu da bi Zelji donijeli bolju buducnost. Fora skupstine je da svojim tijelom usmjeri prijedloge i prihvati ili ne prihvati rad i trenutno stanje koje operativci iznose pred skupstinsko tijelo. A skupstinsko tijelo po meni trebaju da budu ljudi razlicitih rangova koji dokazano vole Zelju i to ne mora biti kroz novac. Bice vjerovatno i takvih u skupstini, ali je bitno da su ljudi nepotkupljivi i da razumiju ono sto im se iznosi pred njih. Zato nisu u pitanju tri clana skupstine, vec nekoliko desetina ljudi, koji mozda kao ti i @vrbanjusa pocinju u razmisljanju nesto razlicitije ali vam se cilj poklapa. Zato se radi i glasanje i nadglasavanje nekih opcija i prijedloga koje im se predstavi.
Eto, tako ja to vidim uz ponavljanje, da bih jako volio da ste obojica u skupstini zato sto ste me uvjerili svojim pisanjem da ne lazete kada volite nas klub. Meni je to najveca poenta.

Za ova tvoja pitanja ne bi dao odgovore, jer prosto to ne mogu, kada ne znam, a da li bi se pitao kao i ti, vjerovatno bi da sjedim tamo, pa je to upravo i cilj. Da ljudi koji budu sjedili tamo razumiju jasno sta im se predstavlja i da postave pitanja o nekim nejasnocama, da to podrze ili ne podrze. Da li to mogu razumijeti svi slojevi drustva ili ne, tesko je reci, jer ima masa primjera fakultetskih obrazovanih ljudi koji rade u trafikama ili u kaficima, i obrnuto, da je srednji skolski kadar upao u neko ministarstvo, gdje ima funkciju savjetnika nekog koordinatora za nesto. Lupam, ali se zna da je tako. Mozda ce neko bolje razumjeti matematicki problem ili direktno ekonomsko iznosenje samih cifara pred skupstinu, a u njoj sjedi neko ko je obrazovan i to visoko obrazovan kadar kojem ce mozda promaci ovo sto tebi nije oko ovih cifara, jer prosto mu mozak radi na nekim drugim filozofskim principima, pa mu je bitniji neki drugi momenat u tom cilju koji se zove Zeljo. Tako da ne moze sve da zavisi od svega. Zato postoji komisija koliko sam ja shvatio, koja ce proci detaljno sve prijave u kojima postoji cv i koja ce odluciti vjerovatno razlicite branse ljudi koji misle Zelji dobro. Svakako da moze biti gresaka i one ce da se dese naravno po ljudskom faktoru odlucivanja, ali treba vjerovati u ciljeve. Operativa je vec nesto drugo i tu bi trebalo da se ganjaju ljudi koji su skloniji biznisu i hrabrim odlukama u vodjenju kluba, jer je operativac taj koji zapravo radi sve ono sto se dogadja Zelji u godini dana. Skupstina dodje na pocetku sljedece godine i odluci da li su ovi dobro radili. Znam ja da ti to sve znas i ovo ne pisem zbog tebe, vec zbog svih ostalih.
A zasto se ne objave imena kandidata? Ne znam. Ne znam ni zasto bi ih objavili ? Da bi mi mogli malo da pricamo ko koga zna, mahalali da li je ovaj za to ili nije, pa da li je poznat ili nije ? Ma nema potrebe za tim. Imaju ljudi koji ce odluciti, ja im vjerujem, a vjerujem im zato jer sam gledao pres konferenciju i vidio ono sto volim da vidim. Mlade ljude, ambiciozne, koji znaju i pogrijesiti , ali koji idu prema nekom cilju hrabro.

Eto, neko moje misljenje, mada nisam sklon da razmisljam puno o ovim stvarima, ja vise volim teren i igrace i da gledam i analiziram po nekim mojim arsinima.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 37 gostiju.