Tebi na obraz takvi komentari. U sustini, nisi nista bolji od nas par na koje se zalis. Uz jednu bitnu razliku - mi se zajebavamo i trolamo.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Tebi na obraz takvi komentari. U sustini, nisi nista bolji od nas par na koje se zalis. Uz jednu bitnu razliku - mi se zajebavamo i trolamo.
I gle ti, sva ponosna
Ja kad sam pisao da ljudi u BiH osim u martu i aprilu 2020 godine nisu ni osjetili koronu, lockdown, pritisak vlasti i javnosti, mene napraviše budalom ovdje. Svi koji žive na Zapadu i koji su vakcinisani imaju apsolutno pravo da iznose svoje mišljenje pa kako god da ono bilo, jer smo igrali i još igramo prema pandemijskim pravilima. Ako smo već podlegli novom normalnom, novim zakonima i pravilima ne mora da znači da smo izgubili pravo na otvoreno i slobodno razmišljanje.admin je napisao/la: ↑20 okt 2021, 10:52Priča se i o jednom i o drugom jer su globalni kataklizmički događaji.bombaysaphire je napisao/la: ↑20 okt 2021, 10:44Koliko ljudi je tada bilo na planeti kada je bio prvi svjetski rat ?
Pa naravno da će se pričati , ne mogu da vjerujem ... A eto o koroni se ništa ne priča , haman niko je ne spominje ...
Logika sad ima više ljudi, pa život vrijedi manje mi je nako.
A realno, evo kod nas se o koroni više i ne priča. Umre nam 30-40 ljudi dnevno i eto **** ga, nije neka frka.
Stvarno ne znam šta kukate više oko korone, osim što ljudi umiru, apsolutno nikakve promjene nemamo.
Volio bih stvarno da nama vakcinašima i koronašima ovi slobodarski umovi objasne na koja su to ograničenja naišli u BiH u posljednjih mjesec dana.
Kada kazem represija ne mislim na represiju o Covidu, nego opcenito. Svaka.drzava pod kontrolom drzi vecinu glavnih medija, plasiraju svakojake vijesti koje u konacnici dovode do nezadovoljstva ljudi i na kraju krajeva formiranju nekog svog misljenja koje je u vecini slucajeva pogresno. Kada bi rezimski mediji imali drugaciji pristup, vjerujem da bi broj vakcinisanih bio veci.Sveti je napisao/la: ↑23 okt 2021, 10:09Pa eto objasni, kakva je to represija kroz medije? Svi koji ste protiv mjera de sluzite tom floskulom pa me zivo zanima sta konkretno pod tim mislite.
Mislis da vlada placa medije da objavljuju vijesti o broju umrlih i generalno vijesti o koroni? Zasto bi to tacno cinili?
Pa po toj logici vucic drzi medije u srbiji da bi svoje glasacko tijelo drzao pod kontrolom i spinovao sve sto mu ne ide u prilog s cim se u biti i slazem.BenjooJutub je napisao/la: ↑23 okt 2021, 11:10Kada kazem represija ne mislim na represiju o Covidu, nego opcenito. Svaka.drzava pod kontrolom drzi vecinu glavnih medija, plasiraju svakojake vijesti koje u konacnici dovode do nezadovoljstva ljudi i na kraju krajeva formiranju nekog svog misljenja koje je u vecini slucajeva pogresno. Kada bi rezimski mediji imali drugaciji pristup, vjerujem da bi broj vakcinisanih bio veci.Sveti je napisao/la: ↑23 okt 2021, 10:09Pa eto objasni, kakva je to represija kroz medije? Svi koji ste protiv mjera de sluzite tom floskulom pa me zivo zanima sta konkretno pod tim mislite.
Mislis da vlada placa medije da objavljuju vijesti o broju umrlih i generalno vijesti o koroni? Zasto bi to tacno cinili?
Ne razumijes sta sam htio da kazem. Mediji koji su glavni izvor informacija većini stanovnista, toliko su izgubili obraz i moral a gledanost je ostala ista. A upravo mediji kao glavni izvor informacija bi trebali da budu enciklopedija za vecinu stanovnista, kao sto su to nekad bile knjige ili ti isti mediji.Sveti je napisao/la: ↑23 okt 2021, 13:06Pa po toj logici vucic drzi medije u srbiji da bi svoje glasacko tijelo drzao pod kontrolom i spinovao sve sto mu ne ide u prilog s cim se u biti i slazem.BenjooJutub je napisao/la: ↑23 okt 2021, 11:10Kada kazem represija ne mislim na represiju o Covidu, nego opcenito. Svaka.drzava pod kontrolom drzi vecinu glavnih medija, plasiraju svakojake vijesti koje u konacnici dovode do nezadovoljstva ljudi i na kraju krajeva formiranju nekog svog misljenja koje je u vecini slucajeva pogresno. Kada bi rezimski mediji imali drugaciji pristup, vjerujem da bi broj vakcinisanih bio veci.Sveti je napisao/la: ↑23 okt 2021, 10:09Pa eto objasni, kakva je to represija kroz medije? Svi koji ste protiv mjera de sluzite tom floskulom pa me zivo zanima sta konkretno pod tim mislite.
Ali kakve logike ima da neko placa medije da pisu o kovidu? Sta se konkretno dobija tim?
Slazem se.BenjooJutub je napisao/la: ↑23 okt 2021, 15:22Ne razumijes sta sam htio da kazem. Mediji koji su glavni izvor informacija većini stanovnista, toliko su izgubili obraz i moral a gledanost je ostala ista. A upravo mediji kao glavni izvor informacija bi trebali da budu enciklopedija za vecinu stanovnista, kao sto su to nekad bile knjige ili ti isti mediji.Sveti je napisao/la: ↑23 okt 2021, 13:06Pa po toj logici vucic drzi medije u srbiji da bi svoje glasacko tijelo drzao pod kontrolom i spinovao sve sto mu ne ide u prilog s cim se u biti i slazem.BenjooJutub je napisao/la: ↑23 okt 2021, 11:10
Kada kazem represija ne mislim na represiju o Covidu, nego opcenito. Svaka.drzava pod kontrolom drzi vecinu glavnih medija, plasiraju svakojake vijesti koje u konacnici dovode do nezadovoljstva ljudi i na kraju krajeva formiranju nekog svog misljenja koje je u vecini slucajeva pogresno. Kada bi rezimski mediji imali drugaciji pristup, vjerujem da bi broj vakcinisanih bio veci.
Ali kakve logike ima da neko placa medije da pisu o kovidu? Sta se konkretno dobija tim?
Zbog toga većina ljudi ne vjeruje ni mediji ni onima sto se pojavljuju na njima, i sa prethodno formiranim mišljenjem odbijaju da se vakcinisu. A upravo su mediji ( i trebaju da budu) glavni pokretac vakcinacije (ili bilo cega drugog, sto koristi ljudima) ali su zbog gore navedenih stvari izgubili povjerenje i stvaraju kontraefekat.
Sve je ovo povezano i sve je jedan veliki zacarani krug iz kojeg najvise izvlace diktatori (kojih je sve vise i vise u EU) koje boli ona stvar i za covid i za vakcinu i za narod.
Vrlo jednostavno. Strah. Strah je najmoćnije oružje da pokoriš nekog pojedinca ili skupinu. Ne trebaš biti genije da skontaš da negativne vijesti loše utječu na mentalno zdravlje pojedinca ili u naš slučaju skupine.Sveti je napisao/la: ↑23 okt 2021, 10:09Pa eto objasni, kakva je to represija kroz medije? Svi koji ste protiv mjera de sluzite tom floskulom pa me zivo zanima sta konkretno pod tim mislite.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.