KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
Pašalić,Suljagić,Zimić.Teško nama ako su nam oni budućnost.Aldin Klinac definitivno treba dobiti šansu,ova trojica su je dobila i nisu je iskoristila .....skoro da su izgubljeni(Pašalić i Suljagić na posudbu koliko je sutra).Bosna nema širine i ako ne pojačamo roster teško da ćemo odbraniti naslov.
kad se sve sabere i oduzme mozemo reci bosna ove sezone pruza odlicne rezultate , znam da mi nismo realan narod posto nakon dvije uvezane pobjede znamo se dizati u nebesa , sa skromnim budjetom ( neznam koliki je u ostalim timovima NLB lige a prepostavljam da smo mi na samom dnu sto se tice toka ) uspjeli smo zabiljeziti neke dobre rezultate tipa pobjede u gostima protiv FMPa zatim dobro smo parirali Hemofarmu u gostima itd. dda nekazem da smo u skenderiji zasluzili pobjedu protiv Partizana tj protiv ekipe koja igra zapazenu ulogu u euroligi . e sad krivac za manjak novca je sigurno u vladajucoj strukturi grada i kantona kao sto svi znamo grad Sarajevo ili tiga kanton Sarajevo slabo ulaze ili nikako za bilo koji sport ali mislim da i krivicu snose i ljudi u klubu posto vjerujem da nema bas puno strucnih ljudi po tom pitanju istina tesko je i naci danas strucne mlade ljude u sarajevu nekazem da ih nema nego ih ima pravo malo posto znamo svi kako se polaze i kako se stece znanje na fakultetima a da nekazem koliko msamo kasnimo u tehnologiji te metodama rada , ( da nebude zablude nemislim po tom na Imamovica neko tim oko njega ako i postoji , posto covjek se nalazi na toliko pozicija u sarajevu da je za skinuti kapu , sve u svemu mislim da je ovo jedna od najuspjesnijih sezona Bosne sto se tice NLB lige te treba pruziti podrsku ekipi ma kave oni rezultate u nastavku ostvarili ........... pozz 

Hajde dobro, 10 razlike sa sastavom koji su odredile operacija koljena i gripa nije loše i očekivano je. Ponovo je nas počela hvatati ona euforija nakon tri pobjede i odmah se "očekuje pobjeda u Ljubljani". Bog te, ko da smo Olympiakos ili Huventud, pa da u startu zaokružimo Ljubljanu na kalendaru kao "siguricu". Svašta. Kod nas izgleda ne može ništa normalno - kada se pobjedi (jedno dvije zaredom), to je euforija neviđena, jedan poraz - grčka tragedija. Odmah se počne kukati o Igokei kao velesili koja će nam oteti titulu. Evo čitam par postova pa ne mogu da vjerujem. Doveli Dixona iz Zadra pa šta? Frajer otjeran zbog potpunog nedostatka discipline. Baš me nešto zanima kako će stratego Igokee izaći na kraj sa tipom kome u kraj nisu mogli stati u daleko većem i bolje organizovanom klubu i koliko će ovaj uopšte željeti da igra. Mišanović jedva hoda, potpuno van forme, dao Slaviji 4 koša, McCaskil prosječan igrač od 38 godina, koji zadnje četiri sezone u portfoliju ima libansku, filipinsku i CBA ligu. Jedini kome skidam kapu je Taylor koji iz kola u kolo drži konstantu. E baš jedva čekam finalni turnir kupa da vidim kako će nas nalupati. Pa uzeli smo Olimpiju, Zvezdu i Budućnost u Skenderiji, imamo pobjede u Železniku, Novom Sadu, uspješno smo se gurali sa Zadrom i Partizanom i sada treba da padamo od straha pred opasnim likovima iz dvorane Nenad Baštinac. Ako Bosna odigra u skladu sa mogućnostima ni kup ni prvenstvo neće doći u pitanje. Živi bili pa vidjeli.
ocekivan poraz, vise od ovoga se nije moglo, rovita i desetkovana ekipa uz sudijski kriterij kao i uvijek pred kraj sezone koji je nemilice na strani slovenaca.
ocekujte jos koju senzacionalnu pobjedu krke nad zvedzom i heliosa nad fmp-om ili hemofarmom,
@ars, sta je sada smeta ti ovcina?
covjek je najbolji centar kojeg smo imali poslije rata, bio je desetkovan licnim greskama, ali je ipak skupio 7 skokova dok je zima imao svega 2
,
ne kontam svrhu poredjenja zime sa svim ostalim centrima, to ocigledno nigdje ne vodi, emir ima velike oscilacije ove sezone i nakon sjajnog pocetka sada je u malo losijoj formi, to vlada najbolje vidi i samim tim mu daje adekvatnu minutazu,
podsjeca me na bavketa u njegovoj drugoj sezoni, od fenomenomenalnog do loseg, samo se iskreno nadam da ce se zima izvuci i vratiti formu a iduce sezone aBd i imati konstantan ucinak a uz ovcinu moze samo nauciti, i hvala Bogu da imamo ovcinu koji stvarno puno znaci nasoj ekipi.
ocekujte jos koju senzacionalnu pobjedu krke nad zvedzom i heliosa nad fmp-om ili hemofarmom,
@ars, sta je sada smeta ti ovcina?
covjek je najbolji centar kojeg smo imali poslije rata, bio je desetkovan licnim greskama, ali je ipak skupio 7 skokova dok je zima imao svega 2

ne kontam svrhu poredjenja zime sa svim ostalim centrima, to ocigledno nigdje ne vodi, emir ima velike oscilacije ove sezone i nakon sjajnog pocetka sada je u malo losijoj formi, to vlada najbolje vidi i samim tim mu daje adekvatnu minutazu,
podsjeca me na bavketa u njegovoj drugoj sezoni, od fenomenomenalnog do loseg, samo se iskreno nadam da ce se zima izvuci i vratiti formu a iduce sezone aBd i imati konstantan ucinak a uz ovcinu moze samo nauciti, i hvala Bogu da imamo ovcinu koji stvarno puno znaci nasoj ekipi.
Cuva Bog Zelju svog!
Nemoze se od mladjih igraca mnogo ni ocekivati ,vidjelo se da Pasalic i Suljagic i nisu za NLB natjecanja,
Dok i DJurasovicu i Zimicu i Rakicu fali jos dosta samopouzdanja .
Od mladjih samo mi SEHA napreduje borbeno i sigurno .
Dok i DJurasovicu i Zimicu i Rakicu fali jos dosta samopouzdanja .
Od mladjih samo mi SEHA napreduje borbeno i sigurno .
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
pod hitno treba se zahvaliti zimicu,pasalicu,rakicu.suljagicu u suprotnom nepise nam se dobro.a odmah nam trebaju novi igraci inace nista od nlb lige sledece godine
ma zimic i citava generacija ima puno problema zbog toga sto su kosarku ucili u veoma teskim uvjetima i nisu imali pravo takmicenje sve dok nisu dosli u bosnu. imali su one epizode u vogosci ali to se ne moze nazvati ozbiljnim nikako. ovi mlađi i imaju neke sanse da uspiju jer sada se vec popravlja rad sa mladima, zimic prvo mora rijesiti probleme sa sobom jer kod njega postoji neki problem u glavi a momak ima potencijala i nije jos kasno za njega. mislim da ga treba istrpiti jos jednu sezonu i onda ako nastavi ovako pozeliti mu srecu u nekom drugom klubu. sinoc ga je begic pojeo,vikend prije toga kikanovic utrpao skoro sve svoje poene dok je zima bio na parketu a u prvom dijelu sezone zimic je protiv te dvije ekipe odigrao mozda i najbolje partije. znaci da problem u njemu ni u kome drugom. mozda neko vrijeme nije imao minutazu ali u zadnje dvije utakmice je imao sasvim solidnu minutazu i nije nista pokazao, protiv zvijezde to nije toliko lose ni bilo ali sinoc bože sacuvaj pravi horor.
samo jos da kazem da nakon pregledanog snimkamogu reci samo da je suđenje bilo kriminalno. mozda bi nas i bez sudijske pomoci pobjedili al su nas ovako pokrali ono gospodski lagano. kakve su samo faulove svirali Ivanovicu i Ovcini to je smijesno.
samo jos da kazem da nakon pregledanog snimkamogu reci samo da je suđenje bilo kriminalno. mozda bi nas i bez sudijske pomoci pobjedili al su nas ovako pokrali ono gospodski lagano. kakve su samo faulove svirali Ivanovicu i Ovcini to je smijesno.
You are someone else I am still right here
u prvi mah mi se ucini da sam ja napisao ovaj post, kada oni nisam, ali je receno sve sto bi ja rekaoal... je napisao/la:Hajde dobro, 10 razlike sa sastavom koji su odredile operacija koljena i gripa nije loše i očekivano je. Ponovo je nas počela hvatati ona euforija nakon tri pobjede i odmah se "očekuje pobjeda u Ljubljani". Bog te, ko da smo Olympiakos ili Huventud, pa da u startu zaokružimo Ljubljanu na kalendaru kao "siguricu". Svašta. Kod nas izgleda ne može ništa normalno - kada se pobjedi (jedno dvije zaredom), to je euforija neviđena, jedan poraz - grčka tragedija. Odmah se počne kukati o Igokei kao velesili koja će nam oteti titulu. Evo čitam par postova pa ne mogu da vjerujem. Doveli Dixona iz Zadra pa šta? Frajer otjeran zbog potpunog nedostatka discipline. Baš me nešto zanima kako će stratego Igokee izaći na kraj sa tipom kome u kraj nisu mogli stati u daleko većem i bolje organizovanom klubu i koliko će ovaj uopšte željeti da igra. Mišanović jedva hoda, potpuno van forme, dao Slaviji 4 koša, McCaskil prosječan igrač od 38 godina, koji zadnje četiri sezone u portfoliju ima libansku, filipinsku i CBA ligu. Jedini kome skidam kapu je Taylor koji iz kola u kolo drži konstantu. E baš jedva čekam finalni turnir kupa da vidim kako će nas nalupati. Pa uzeli smo Olimpiju, Zvezdu i Budućnost u Skenderiji, imamo pobjede u Železniku, Novom Sadu, uspješno smo se gurali sa Zadrom i Partizanom i sada treba da padamo od straha pred opasnim likovima iz dvorane Nenad Baštinac. Ako Bosna odigra u skladu sa mogućnostima ni kup ni prvenstvo neće doći u pitanje. Živi bili pa vidjeli.
PS
sto se tice zimica, ocekivao sam veci napredak, nazalost malo je stao, kako god i ovakav je veoma pristojan rezervni centar, a jos ima sansu da postane solidan centar, a za pasalica i suljagica se slazem i samo se nadam da ce se bolje raditi sa generacijom '91 i '92 jer tu imaju 2-3 igraca za prve petorke (dobre petorke) i 2-3 kao veoma dobre zamjene
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
klinac pokazuje svo potencijal tako sto je dao igokei 17 pt. i 8 sk, da se pitam on bi meni i sldecece sezone igrao u ligi 13, ali morao bi imat 20-tak minuta po tekmi i onda bbi preksljedece sezone kada zimicu istekne ugovor igrao rezervnog centra sa minimalno 15-tak minuta po tekmi i tek za 3 sezone bi bio 1 centar bosne jer bi presao sve potrebne stepenice, steakao iskustvo, samopouzdanje i snagu, a imao bi jos 3 godine ugovora i mi bi imali vrsnog centra isto toliko, mozda godinu manje kada bi ga prodali za masne pare
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
@mirzza,
znamo se sa ong foruma kk Bosne i doista smo mnogo puta imali slično mišljenje.
Ovo oko Ovčine nije pitanje da li ja imam nešto protiv njega, nego kako iskoristiti njegov napadački potencijal , a da nam obrana ne pada. sada će mnogi reći da je ovčina super u obrani ima 7-10 skokova po meču, itd, itd....
Onaj ko je gledao snimku protiv Olimpije valjda je shvatio, ono o čemu ja duže vremena pišem, da je pored njega i Zupan i Begić prolazili bez problema, a da u napadačkom smislu sve se svodilo na pokušaje za tri poena znajući da je skakački inferioran gore pomenutim igračima. Taj isti Zimić koji mnogi sa ovog portala proglašavaju levatom je uredno skakao u napadu i kupio lopte, imali smo zahvaljujući njemu 3 napada u jednom trenutku tom prilikom je dobio i dvije blokade od Begića, pitanje je kako bi bilo suđeno da je bilo obratno.
Kao što sam prije rekao kod centara nije sve u statistici, jer je pored oblakodera kao što su Zima ili begić doista teško pucati, tako da to predstavlja dodatni kvalitet tih i takvih igrača koji se statistički ne primjeti.
Zato sam i napisao da bi bilo sjajno ukomponovati Zimu i Ovčinu, a Ivanovića postaviti da igra kao što igra npr. Veličković u Partizanu. Kad mogu Vraneš i Vesely zašto ne mogu i Zima i Ovčina.
Vidim da ovdje se mnogi podcjenjuju Igokeu koja je dovela doista sjajne igrače, zar netko ko želi biti ozbiljan može reći da Amal ili Mišanović nisu dobri centri, sigurno nisu lošiji od bar polovice centara NLB Lige, igrati par godina u NBA nije šala, mnogi bi platili od ovih centara u NLB samo da presjedu na klupi jednu sezonu u NBA, ili da igraju za CZ(Kikan zamjena) ili Dinamo Moskvu. Budite uvjereni da će taj Mišanović se sigurno vratiti u formu do početka Lige 8.
Možda ne bi bilo loše da vratimo , ako možemo, Prašovića jer nam treba klasična trica, jer to nisu ni Vučurović ni Šehović koji su po vokaciji i konstituciji ipak bliži poz 2-bek pucač, te obzirom na činjenicu da smo im posudili Čamdžića i Klinca.
Ja sam samo skeptičan da sa ovim timom i petorkom koju forsira VV možemo sigurno uzeti Igokeu.
znamo se sa ong foruma kk Bosne i doista smo mnogo puta imali slično mišljenje.
Ovo oko Ovčine nije pitanje da li ja imam nešto protiv njega, nego kako iskoristiti njegov napadački potencijal , a da nam obrana ne pada. sada će mnogi reći da je ovčina super u obrani ima 7-10 skokova po meču, itd, itd....
Onaj ko je gledao snimku protiv Olimpije valjda je shvatio, ono o čemu ja duže vremena pišem, da je pored njega i Zupan i Begić prolazili bez problema, a da u napadačkom smislu sve se svodilo na pokušaje za tri poena znajući da je skakački inferioran gore pomenutim igračima. Taj isti Zimić koji mnogi sa ovog portala proglašavaju levatom je uredno skakao u napadu i kupio lopte, imali smo zahvaljujući njemu 3 napada u jednom trenutku tom prilikom je dobio i dvije blokade od Begića, pitanje je kako bi bilo suđeno da je bilo obratno.
Kao što sam prije rekao kod centara nije sve u statistici, jer je pored oblakodera kao što su Zima ili begić doista teško pucati, tako da to predstavlja dodatni kvalitet tih i takvih igrača koji se statistički ne primjeti.
Zato sam i napisao da bi bilo sjajno ukomponovati Zimu i Ovčinu, a Ivanovića postaviti da igra kao što igra npr. Veličković u Partizanu. Kad mogu Vraneš i Vesely zašto ne mogu i Zima i Ovčina.
Vidim da ovdje se mnogi podcjenjuju Igokeu koja je dovela doista sjajne igrače, zar netko ko želi biti ozbiljan može reći da Amal ili Mišanović nisu dobri centri, sigurno nisu lošiji od bar polovice centara NLB Lige, igrati par godina u NBA nije šala, mnogi bi platili od ovih centara u NLB samo da presjedu na klupi jednu sezonu u NBA, ili da igraju za CZ(Kikan zamjena) ili Dinamo Moskvu. Budite uvjereni da će taj Mišanović se sigurno vratiti u formu do početka Lige 8.
Možda ne bi bilo loše da vratimo , ako možemo, Prašovića jer nam treba klasična trica, jer to nisu ni Vučurović ni Šehović koji su po vokaciji i konstituciji ipak bliži poz 2-bek pucač, te obzirom na činjenicu da smo im posudili Čamdžića i Klinca.
Ja sam samo skeptičan da sa ovim timom i petorkom koju forsira VV možemo sigurno uzeti Igokeu.
Pobjeda Olimpije je zasluzena i ocekivana!
Djordjevic je odigrao odlicnu utakmicu!
Sad se moram osvrnuti na Pasalica,Zimica i Suljagica! Pa ne mogu da vjerujem da su ti igraci clanovi bivseg evropskog prvaka!? Sva trojica trebaju u Slaviju ili u Vogoscu,svejedno,i da se izbore za mnutazu kao Klinac i pokazu prvo u ligi 13 svoj kvalitet,pa ih tek onda prekomandovati u prvi tim Bosne!
Rakic,najveci promasaj Bosne poslije rata! iako je imao solidnu karijeru,on je u Bosni zaista uz Pasalica najslabiji dio tima!
Trebaju nam 2-3 vrhunska igraca ako zelimo titulu!
Sad se moram osvrnuti na Pasalica,Zimica i Suljagica! Pa ne mogu da vjerujem da su ti igraci clanovi bivseg evropskog prvaka!? Sva trojica trebaju u Slaviju ili u Vogoscu,svejedno,i da se izbore za mnutazu kao Klinac i pokazu prvo u ligi 13 svoj kvalitet,pa ih tek onda prekomandovati u prvi tim Bosne!
Rakic,najveci promasaj Bosne poslije rata! iako je imao solidnu karijeru,on je u Bosni zaista uz Pasalica najslabiji dio tima!
Trebaju nam 2-3 vrhunska igraca ako zelimo titulu!
Kruze price da ce dovesti pleja i centra za ligu 8.
Ali sredstva su problem nema jos ni plata na vidiku ..
normalno je izgubiti u LJubljani ,sada se treba spremati za vojvodinu ,
protiv cibone nisu izgledali nimalo naivno...
mi se borimo za neku sedmu ili osmu poziciju u NLB.
A komentari su ,da imamo do sada naj slabiju postavu.
I kada smo bili naj jaci jedva smo dogurali do final 8.
A siroki je sa naj jacom ekipom bio 12i.
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
- lolo d pitar
- Kontakt:
[quote="bosnas_"]Pobjeda Olimpije je zasluzena i ocekivana!
Trebaju nam 2-3 vrhunska igraca ako zelimo titulu![/quote]
nista nama ne treba za titulu
Trebaju nam 2-3 vrhunska igraca ako zelimo titulu![/quote]
nista nama ne treba za titulu
Možda ipak bude para od kantona.Shodno tome nadati se makar jednom kvalitetnom pojačanju.Krajem februara ili početkom marta znat će se na čemu smo.
Široki je rasprodao vise od pola te momcadi, a iako su prvenstveno dovedene i donekle adekvatne zamjene u prvom momentu, najvece pojacanje je bilo ozlijedjeno cijelu sezonu, doslovno, a ozljede su obiljezile i ostatak ekipe, ne sjecam se da smo odigrali dvije utakmice te godine, a da bar 2-3 igraca, i to oni od kojih se najvise ocekivalo, nisu bila ozlijedjena, plus raznorazni pehovi i gluposti, sve sto je utjecalo na vrlo nizak plasman.Melo15 je napisao/la:Kruze price da ce dovesti pleja i centra za ligu 8.
Medjutim, to nije bitno, htio sam reci da to nije ta ekipa o kojoj ti pricas.
Široki je kao FEAL Široki imao najjacu momcad, sto je i logicno, jer, FEAL je gigant u biti.
A Bosni cestitke za rezultate dosad i sretno u izglednom vracanju dva predstavnika za BH.
i vise...sa 5-6 igraca se igralo..zdravih..na treningu ihbude 5-6 pa se juniori pribacivali da im popune kvotu...stvarno su pehovi to bili..BRT je napisao/la:Široki je rasprodao vise od pola te momcadi, a iako su prvenstveno dovedene i donekle adekvatne zamjene u prvom momentu, najvece pojacanje je bilo ozlijedjeno cijelu sezonu, doslovno, a ozljede su obiljezile i ostatak ekipe, ne sjecam se da smo odigrali dvije utakmice te godine, a da bar 2-3 igraca, i to oni od kojih se najvise ocekivalo, nisu bila ozlijedjena, plus raznorazni pehovi i gluposti, sve sto je utjecalo na vrlo nizak plasman.Melo15 je napisao/la:Kruze price da ce dovesti pleja i centra za ligu 8.
Medjutim, to nije bitno, htio sam reci da to nije ta ekipa o kojoj ti pricas.
Široki je kao FEAL Široki imao najjacu momcad, sto je i logicno, jer, FEAL je gigant u biti.
A Bosni cestitke za rezultate dosad i sretno u izglednom vracanju dva predstavnika za BH.
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Evo Zima se okitio titulom najlosijeg igraca kola gdje je imao valorizaciju od minus deset.Popio je 2 blokade i imao bruku koraka u 2 cetvrtini.Sta li se njemu desava u glavi pa ne moze nikako da ispliva njegov talenat za Spaniju. Steta onolike visine.Znam da ce arsa ovo da uzbudi al noram da kazem za njegov post gdje kaze da je Ovcina potencijal za NBA, onda je Zima def potencijal za prvog centra Bostona. Kad se spominju ti igraci koji nam trebaju mislim da nama treba samo play dobar i to je to,al pod uslovom da Zimic konacno malo dodje sebi pa da makar vrati onaj neki prosjecan ucinak koji je imao pod kosem u nekoliko utakmica.Inace i na 5 skripi.
Cinjenica je da Zimic,Rakic i Pasalic prije svega,ne zasluzuju da nose dres Bosne! Ali kada nemas para da dovedes bolje igrace ,onda se covijek mora zadovoljiti onim sto ima!
BRT ,KEVIN - nemam nista protiv Sirokog htio sam da kazem i za BOSNU I SIROKI ;I Kada su bili u naj sastavima sa MARTINOM VANJKOM I JASMINOM PERKOVICEM NISU MOGLI BOLJE OD 12e. pozicije ,isto tako i BOSNA kada je Neno igrao i Lens jedva smo dogurali do final 8.Siroki je bio losiji od BOSNE u NLB. ali nam na kraju uzme bar kup. ako ne i sampionsku titulu .I IMAO JE VEOMA KVALITETNE SASTAVE ali u NLB .nisu mogli u prvih 7.
Dragi Ars, ovdje niko nije lud da kaže da su McKaskil i Mišanović levati, ali evidentno da nisu u onoj igračkoj formi u kojoj su bili kada su izgrađivali svoje reputacije po kojima ih pamtimo i po kojima ih mnogi još uvijek mjere. Da su u vrhuncu snage, prilično sam siguran da Mišanović ne bi dobio nogu iz Budućnosti, a Amal se zadnjih par godina ne bi povlačio po ligama poput libanonske, zar ne? Sjetićeš se, prije par godina Široki dovede Dumasa, koji je razvaljivao u Phoenix Sunsima (generacija koja ode u finale protiv Chicaga), pa čovjek ispade totalni promašaj. Da su u nekoj suludo dobroj formi, čisto sumnjam da bi se odlučili za Aleksandrovac, jer ima puno boljih mjesta od BiH gdje možeš zaraditi platu. Nije sporno da Dodo ima love, ali nije i jedini koji je ima u Evropi. Sve u svemu, kad stavimo sastave Bosne i Igokee rame uz rame, ja uopšte nisam zabrinut. Dapače. Svi, naravno, imaju pravo na svoje mišljenje, a moje je da ukoliko Bosna ne bude ulazila potcjenjivački i odigrala maksimalno korektno, kao što je igrala tokom većine mečeva NLB lige, apsolutno ne vidim ko je u bh. ligi može uzeti. Ovdje je jedini pravi neprijatelj Bosni ona sebi sama.
Naravno, ukoliko se Igosi napokon odluče da „odriješe kesu“ i dovedu nekoliko jakih igrača prije Lige 8, to mijenja stvari, ali nešto nisam uvjeren u to. I prošle sezone su nas plašili po forumima da će haman pola reprezentacije Srbije obući dres Igokee prije play-offa, pa se sve to svede na Vučka, Bocku (miljenika Skenderije) i onog litvanca (zaboravih ime), tako da ne očekujem neke ogromne promjene.
Ipak slažem se da treba biti oprezan, Bosna ima kratku klupu i svaka ozljeda, odnosno suspenzija, recimo ne-daj-bože Ikonića, ili Ivanovića ili Đorđevića bi bila strašna i mogla bi baš upropastiti sezonu. Inače, od petice do trice smo OK pokriveni. Zima i Ovčina mogu korektno odraditi peticu, za četvorku i tricu su dovoljni Ivanović, Hajrić i Vučko, plus Šeha, kojeg Vlada stavlja na tricu kada ide sa tri niska. Ako bi šta vrijedilo dovoditi, Bosni bi valjao neki „combo“ bek – da može odigrati i na kecu i na dvici, solida u odbrani, da korektno prevodi loptu i da pogađa otvoren šut. Uzimajući i finansijsku situaciju u Bosni u obzir, meni nekako na pamet pada Vedran Princ. Zna sve ono što nam treba, trune u Ciboni kao treći plej u rotaciji iza Callowaya i Kusa, nama bi došao ko kec na desetku. Vrijedi pokušati, naravno i bez njega smo OK, samo užasno plitki na vanjskim pozicijama.
Naravno, ukoliko se Igosi napokon odluče da „odriješe kesu“ i dovedu nekoliko jakih igrača prije Lige 8, to mijenja stvari, ali nešto nisam uvjeren u to. I prošle sezone su nas plašili po forumima da će haman pola reprezentacije Srbije obući dres Igokee prije play-offa, pa se sve to svede na Vučka, Bocku (miljenika Skenderije) i onog litvanca (zaboravih ime), tako da ne očekujem neke ogromne promjene.
Ipak slažem se da treba biti oprezan, Bosna ima kratku klupu i svaka ozljeda, odnosno suspenzija, recimo ne-daj-bože Ikonića, ili Ivanovića ili Đorđevića bi bila strašna i mogla bi baš upropastiti sezonu. Inače, od petice do trice smo OK pokriveni. Zima i Ovčina mogu korektno odraditi peticu, za četvorku i tricu su dovoljni Ivanović, Hajrić i Vučko, plus Šeha, kojeg Vlada stavlja na tricu kada ide sa tri niska. Ako bi šta vrijedilo dovoditi, Bosni bi valjao neki „combo“ bek – da može odigrati i na kecu i na dvici, solida u odbrani, da korektno prevodi loptu i da pogađa otvoren šut. Uzimajući i finansijsku situaciju u Bosni u obzir, meni nekako na pamet pada Vedran Princ. Zna sve ono što nam treba, trune u Ciboni kao treći plej u rotaciji iza Callowaya i Kusa, nama bi došao ko kec na desetku. Vrijedi pokušati, naravno i bez njega smo OK, samo užasno plitki na vanjskim pozicijama.
Trenutno korisnika/ca: MostarReds22 i 15 gostiju.