pitar je napisao/la: ↑19 okt 2025, 10:25
Vanja8 je napisao/la: ↑19 okt 2025, 01:46
H8Z7 je napisao/la: ↑19 okt 2025, 01:24
Da, prošla uprava (Sabrina) dovela je na utakmicu protiv Borca na Koševu UEFA ili FIFA posmatrača, tu utakmicu Borca nas je dobio 0:2. Ako ide ŠBBKBB šta da smo dobili Velež kući, Mladost i TC (govorim za jesen) na strani. Znamo kako smo izgubili tu titulu i nema se šta. To sam naveo kao primjer kako se radi kad imaš loše suđenje bez veličanja te uprave jer mislim da su loše radili neke stvari.
Ne razumijem šta želiš reći? Da li nas je Vico spasio kazne od UEFE? Jeste. Da li je kazna došla kao plod lošeg vođenja kluba? Jeste.
Prošli decembar bio u znaku FSKS gdje se se borili sa većinom protiv Čolpe i ona 4 kluba, nedavno prelazimo na stranu Čolpe i co. Tebi nije ništa čudno ovdje?
Koliko znam Mamić je došao zbog transfera, Ignatkov došao ima skoro dvije godine, Mamić ga nikako nije mogao dovesti, Ignatkov nije naš igrač akademije nego smo ga doveli iz Zrinjskog čini mi se.
Nije tacno da je Sabra dovela UEFA i FIFA posmatrace...
Klub jeste trazio od ovih tijela komisiju jer smo im poslali dokumentovano ono sta su nam sudije radile u tom periodu, ali na taj zahtjev od njih nikada nije stigao odgovor...
Drugo, Vico nas nije spasio kazne,
postoje naznake da je Vico sugerisao za nas Finansijski izvjestaj nadleznoj komisiji, pod zahtjevom da njihova komisija pregleda taj izvjestaj jer odgovarajucim tijelima koje se bave finansijskom djelatnoscu klubova u PL BiH , navodno upravo nas izvjestaj nije bio razumljiv, trazeci od UEFA-e pojasnjenje...
Razumljivo im je bilo izdati Zelji licencu, a da dva kriterija finansiskog poslovanja nisu ispostovana,razumljivo im je bilo da Zrinjski nije dobio u tom momentu saglasnost Porezne Uprave jer su kasnili sa reprogramom, ali im je nas Fin.Izvjestaj za obicni propust bio nerazumljiv...
I nismo mi presli na stranu Colpe, mi smo samo uletili u mrezu onog sto nam je opet plasirano iz NSBiH, gdje su se pojedini klubovi od tog istog saveza ucjenili i gurali se novi ljudi od klubova koji su cijelo vrijeme podrzavali Colpu i suprostavljali se smjeni u FSKS...Istina ima tu nase greske jer smo imenovali ljude koji su nas uhelacili svojim radom i svojim interesom...
Ovo oko Mamica i ostalo sam napisao, cisto da se zna kakve mi sve nebuloze citamo na temi
Ne postoje nikakve naznake nego se zna tačno šta se desilo i kako je naš izvještaj poslan.
Pojedinci misle da UEFA analizira pojedinačno izvještaj svakog kluba a da savezi kojim pripadaju služe samo kao kurirska služba.
Ako već ne znaju pravo stanje onda bi bar mogli odvojiti sat vremena i vidjeti da je kazna UEFE tačno onolika kolika je i propisana pravilnikom za taj naš propust ni manja ni veća.
Živi u zabludama, iz nekog razloga braniš svaki potez kluba, providan si.
3. Incomplete or late submission of financial information
The CFCB First Chamber found that FK Bodø/Glimt (NOR) and FK Sarajevo (BIH) declared an incomplete reporting perimeter in financial year ending in 2023, resulting in the submission of incomplete financial information. Such a situation was promptly corrected in financial year ending in 2024.
Both clubs agreed to the payment of an unconditional fine, respectively €0.5m and €0.25m. Should this offence be repeated within the next 3 years, both clubs agreed on an exclusion from the next UEFA club competition for which they would otherwise qualify.
Finally, Wisła Kraków (POL) was imposed a fine of €20,000 for having submitted late financial information during the 2024/25 season.
Ko je pregledao? Pregledala Prva komora Odbora za finansijske kontrole klubova. Došlo je do nagodbe da kazna veća ne bude.