Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Edin TM87
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Edin TM87 » 02 jun 2011, 18:31

rogeRF je napisao/la:Jel zna neko kada tacno pocinje mec federer-djokovic? Ja kako sam nasao, pise da pocinje u 16:00h. Ako bi tako bilo, mozda bih i mogao odgledat 3. set, ukoliko to roger rijesi 3-0 u setovima :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ako mec pocne ranije, nema sanse da ikako odgledam. Steta propustiti mec izmedju ovakva 2 igraca :cry: :cry:
Kako sad u 16, zar ne rekose u 13, dajte recite tacno, moram sutra bjezat iz skole!
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 02 jun 2011, 18:32

Meč počinje u 14:00 po našem vremenu. Sve imaš na oficijalnoj stranici. ;)

http://www.rolandgarros.com/en_FR/score ... ule18.html
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 02 jun 2011, 18:40

Ako sam ja ovo dobro skontao, mecevi na Philippe Chatrier pocinju od 14:00, tj. oba muska polufinala se igraju na ovom stadionu, i nemoguce je da oba meca pocnu u isto vrijeme, na istom stadionu, tako da ce jedan od polufinalnih meceva poceti kad se zavrsi prvi par. Iskreno se nadam da Roger igra 2. mec. A na Suzanne Lenglen igraju se dublovi
Izdržati, to je temelj vrline!

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 02 jun 2011, 18:42

rogeRF je napisao/la:Ako sam ja ovo dobro skontao, mecevi na Philippe Chatrier pocinju od 14:00, tj. oba muska polufinala se igraju na ovom stadionu, i nemoguce je da oba meca pocnu u isto vrijeme, na istom stadionu, tako da ce jedan od polufinalnih meceva poceti kad se zavrsi prvi par. Iskreno se nadam da Roger igra 2. mec. A na Suzanne Lenglen igraju se dublovi
A ne, ne. Moja greska. :P

Prvi meč počinje u 14:00, samo što je to Nadal protiv Murraya, dok Federer - Djoković slijedi odmah poslije ovog prije. Pošto će se vjerovatno prvi meč odužiti, prije 17:00 ti Federer - Djoković najvjerovatnije neće krenuti. ;)
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 02 jun 2011, 21:54

A raspored im je niđe vezze :D

Pa Fedex neeć početi do 5 popodne, opet moram tražiti neki stream...

Znam svake godine dosad bilo oni koji u utorak igraju 1/4 finala igraju prvi meč, a oni što su u srijedu igrali igraju poslije toga...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 02 jun 2011, 22:41

[youtube][/youtube]

Ovo morate pogledati :lol:
Ž '21!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 jun 2011, 22:46

Davno postavljeno na Nadalovoj temi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 02 jun 2011, 23:31

Virtu4l je napisao/la:Davno postavljeno na Nadalovoj temi.
Ali to ne znači da su ga i svi pogledali :D
Ž '21!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 jun 2011, 08:52

slika
Voli te tvoje Sarajevo.

kladionicar
Kontakt:

Post Postao/la kladionicar » 03 jun 2011, 09:53

Danas je kraj za Djoletovu seriju...Upamtite kladionicarove rijeci ;)
Ja necu da govorim radi cega je,i da objasnjavam,vi vrlo dobro znate,ali ako nista drugo i ono sto jedino mogu da ucinim za taj grad,bar da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu,a znate sta se desava.Toliko

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 03 jun 2011, 10:29

Za nešto više od 4 sata spektakl u Parizu.

Veliko je pitanje kako će Andy igrati danas i u kakvom je stanju zglob.Očekujem od njega dosta skraćenih lopti jer će Rafa po običaju biti oko 2-3 metra iza linije, retern će igrati veliku ulogu i možda Andy iznenadi sa izlascima na mrežu jer će teško izdržati napore čestog i dugotrajnog prebacivanja lopti. Rafa je s druge strane protiv Soda pokazao da
diže formu i da svoja najbolja izdanja ostavlja za kraj.

Da li Fed može pobijediti Novaka koji je strahovito mentalno jak a igra na tehničkom i taktičkom nivou je skoro pa savršena? Cijenjeni forumaš Virtu4l je već prije naglasio da je početak meča strašno važan i da će od njega dosta zavisiti.Fed ima malo mogućnosti za grešku, servis mu mora biti savršen, mora izbjegavati igranje dugih poena, UE svesti na minimum jer će Novak često , vjerovatno ,forsirati njegov bekend.Fed je lagano prošao dosadašnji dio RG no mora se priznati da to su teniseri druge klase ili njegove stalne mušterije.Sada već ima za protivnika koji taktički igra savršeno i neće se libiti tražiti njegove slabe tačke.

kladionicar
Kontakt:

Post Postao/la kladionicar » 03 jun 2011, 10:40

Mister No je napisao/la:Za nešto više od 4 sata spektakl u Parizu.

Veliko je pitanje kako će Andy igrati danas i u kakvom je stanju zglob.Očekujem od njega dosta skraćenih lopti jer će Rafa po običaju biti oko 2-3 metra iza linije, retern će igrati veliku ulogu i možda Andy iznenadi sa izlascima na mrežu jer će teško izdržati napore čestog i dugotrajnog prebacivanja lopti. Rafa je s druge strane protiv Soda pokazao da
diže formu i da svoja najbolja izdanja ostavlja za kraj.

Da li Fed može pobijediti Novaka koji je strahovito mentalno jak a igra na tehničkom i taktičkom nivou je skoro pa savršena? Cijenjeni forumaš Virtu4l je već prije naglasio da je početak meča strašno važan i da će od njega dosta zavisiti.Fed ima malo mogućnosti za grešku, servis mu mora biti savršen, mora izbjegavati igranje dugih poena, UE svesti na minimum jer će Novak često , vjerovatno ,forsirati njegov bekend.Fed je lagano prošao dosadašnji dio RG no mora se priznati da to su teniseri druge klase ili njegove stalne mušterije.Sada već ima za protivnika koji taktički igra savršeno i neće se libiti tražiti njegove slabe tačke.
Svaka cast na postu,ukratko napisano sve o ova dva meca...
Jos da dodam da ce Novak morati slati sto riskantnije loptice u Federerovu beckend stranu,da bi mu onemogucio vec standardno izmicanje na forhend koji je stvarno neumojliv...
Nadal-Muray...Mislim da ce Rafa lagano dobiti prvi set,i pocetak drugog ce pripasti Nadalu,sve zahvaljujuci zglobu,kojem treba malo vise vremena da se zagrije,tj da bol gotovo nestane...
Zadnja izmjena: kladionicar, dana/u 03 jun 2011, 10:56, ukupno mijenjano 1 put.
Ja necu da govorim radi cega je,i da objasnjavam,vi vrlo dobro znate,ali ako nista drugo i ono sto jedino mogu da ucinim za taj grad,bar da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu,a znate sta se desava.Toliko

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 03 jun 2011, 10:53

Kada Novak i Roger budu igrali, temperatura ce biti oko 28 stepeni.
Znaci da ce sljaka biti pravo suha i mozda i najbrza u toku turnira, ali izgleda da ce puhati i jaci vjetar nego jucer, sto bi moglo i upropastiti mec. :evil:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 jun 2011, 11:03

Ja sam prije napisao da dajem više šansi Soderlingu protiv Nadala, negoli Federeru protiv Novaka. S obzirom da je Šveđanin odigr'o izuzetno slab meč, to znači da Federer ne smije uzeti više od 11 game-ova. :mrgreen: Šalu na stranu, i dalje sam mišljenja kako će ovo Đoković uzeti, al' ne vjerujem da će biti u 3 seta. Federer je, od ovih polufinalista, ipak pokaz'o najviše (nebitno što je im'o onakve protivnike), te će sigurno ući u polufinale nakljukan samopouzdanjem. Đoković, s druge strane, ima težak teret na leđima, te bez obzira na kojekakve izjave, mora se priznati da je obaranje rekorda sigurno lampica koja se pali iznad njegove glave. Ostali su već rekli sve. Federera mora opasno ići servis, te mu je jako bitan ulazak u meč. @Retro već napisa u kakvom stanju će biti šljaka, a ovaj vjetar stvarno zna pokvariti ugođaj. Nadam se da danas to neće biti slučaj. Moja prognoza 3:1 za Đokovića.

Što se tiče drugog polufinala, naravno da je favorit Rafa. Bio bi i da niej ove nezgodne povrede Škota, tako da...Teško je povjerovati da se Murray može vratiti kao protiv Troickog, pa i protiv Chele. Rafa zna nanjušiti krv, pa će gledati da što više drži lopticu u igri i tjerati Andy-ja na što više trke. Andy-ja kao pobjednika vidim samo u slučaju da Rafa preda meč zbog neke povrede. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 jun 2011, 11:36

Nadam se vrlo zanimljivim mečevima, u finale mogu otići apsolutno svi i neće biti nezasluženo, to je najbitnije. Vrlo dobro se poznaju, nema tajni.

Za razliku od vas, mene nebi iznenadilo finale Murray - Federer.
Voli te tvoje Sarajevo.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 jun 2011, 12:00

Danas dva velika meca gdje ce biti uzbudljivo za navijace svih tenisera. Sto se prvog polufinala tice ocekujem da ce Nadal uzeti rutinski Murray-a u tri seta, jer prvo ima iskustvo na RG, zatim javnost u VB ce Murray-a staviti pod pritisak. Kako se turnir blizi kraju Nadal igra sve bolje i bolje i ako se uzme u obzir da je kralj "sljake" onda ce biti tesko Murray-u.
Sto se drugog polufinala tice ocekujem da ce Djokovic dobiti Federera u cetiri seta. Veliki sam navijac Federera i niko ne bi bio sretniji od mene da prodje u finale RG, ali je po meni licno to trenutno nemoguca misija. Ocekujem da ce Federer bolje otvoriti mec i prvi set rjesiti u svoj korist. Zatim ce do sestog game-a drugog seta sve biti izjednaceno i onda ce Federera posjetiti njegovi prijatelji u glavi u glupim potezima omoguciti Djokovicu da se vrati u mec i tako obori rekord i postane novi svijetki broj 1.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 03 jun 2011, 12:06

Virtu4l je napisao/la:Nadam se vrlo zanimljivim mečevima, u finale mogu otići apsolutno svi i neće biti nezasluženo, to je najbitnije. Vrlo dobro se poznaju, nema tajni.

Neka tako bude, ti i ja prezadovoljni. 8-) :lol:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 03 jun 2011, 13:12

retro je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Nadam se vrlo zanimljivim mečevima, u finale mogu otići apsolutno svi i neće biti nezasluženo, to je najbitnije. Vrlo dobro se poznaju, nema tajni.

:lol:
"Indija,Pakistan..."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 jun 2011, 13:41

soba 39 je napisao/la:
retro je napisao/la:

:lol:
Nazad u rupu, šef je uhvaćen :lol: :lol:
Voli te tvoje Sarajevo.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 03 jun 2011, 13:56

Rafa bi trebao rutinski zavrsiti Murraya, dok su u drugom mecu prognoze mahom na strani Novaka. Razumljivo, ali cvrsto vjerujem da i Roger ima dosta toga za reci.

A ko ce ga pobjedit uostalom, ako ne Federer :?: (mada, to obicno bude neke levat koji ti prekine seriju :lol: )

Da napomenemo da Novak i zvanicno preuzima 1. mjesto ako uzme Rogera i udje u finale. Ali, nadam se da ce jos malo sacekat na to :lol: 8-)

FORZA ROGER :mrgreen:

slika
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.