BiH - Irska (Baraž)
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
- Principatus
- Kontakt:
Re: BiH - Irska (Baraž)
Istog sam misljenja kao i Virtual. Ako dobro odigramo Irci nece proci dobro. Naprijed su oslabljeni a ionako imaju problem da ne zabijaju mnogo golova. Pa i ako Long zaigra i to je ok. On je sve ali ne u takmicarskoj formi.
Na drugoj strani imamo raspolozenog Dzeku. Nasa defenziva mora igrati na sigurno, bez velikog rizika za kiks. Kolasinac kakav god da je, samo moze biti bolji na DMu nego Hadzic i Vranjes. Uz njega jos prikljuciti Salihovica i to je to. Stvarno velika steta sto Hajrovic nije u formi, takav tip igraca bi Irskoj zadavao velike probleme.
Na drugoj strani imamo raspolozenog Dzeku. Nasa defenziva mora igrati na sigurno, bez velikog rizika za kiks. Kolasinac kakav god da je, samo moze biti bolji na DMu nego Hadzic i Vranjes. Uz njega jos prikljuciti Salihovica i to je to. Stvarno velika steta sto Hajrovic nije u formi, takav tip igraca bi Irskoj zadavao velike probleme.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
-
argentarium80
- Kontakt:
Ovo su utakmice gdje ne napadnes odmah na gol, mislim da ce Irci kakav god sastav bio parirati nam i to dobro, narocito u odbrani.Ici ce na duge lopte i ubacivanja, sto i im i jeste specijalnost, znaci mi ne smijemo ni jedan trenutak svi napasti i otvoriti se, jer go u gostima znaci mnogo.Bice ovo jako tesko, ali sa pametnom igrom mogli bi do pobjede, bilo kakve a da ne primimo go.
- JohnCleese
- Kontakt:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Naravno da je ok. U tom slučaju će i oni pomisliti da nas mogu ugroziti ofanzivno, što će značiti da će na momente biti malo bliže našem golu i stidljivo se otvarati. Sa druge strane sam siguran da njihova zadnja linija neće ići dalje od 35 metara od svog gola, mislim da će samo Keogh i Clark biti ispred našeg gola kad su prekidi jer su visoki. Pretpostavljam da će Clark biti drugi stoper uz Keogha.Principatus je napisao/la:Pa i ako Long zaigra i to je ok. On je sve ali ne u takmicarskoj formi.
To je njihov ogroman problem, O'Shea je bio siguran na poziciji stopera, a na drugoj poziciji su se mijenjali Keogh, Clark i Wilson, tako da koji god par da izaberu, to će im biti prva utakmica zajedno, a bar mi najbolje znamo kakvi problemi nastaju kad imaš dva neuigrana stopera.
Sve su ovo 'sitnice' na kojima temeljim svoj optimizam. Vjerujem da sve ovo nije promaklo Meši i našem stručnom štabu. Zato nam treba ofanziva i panika kod njih.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ziceri se moraju pogađat, to pogotovo važi za Edina jer on zna ovako da pokoji zicer promaši. 
Slažem sa @virtualnim, odmah ih napast, iskoristit naše najjače oružje - napad. Ne smijemo dozvolit da stižemo rezultat ili stvaramo prednost u Dublinu jer će biti vraški teško. U Zenici pokušat riješit pitanje prolaza i sve im nade ugasit za EP.
Slažem sa @virtualnim, odmah ih napast, iskoristit naše najjače oružje - napad. Ne smijemo dozvolit da stižemo rezultat ili stvaramo prednost u Dublinu jer će biti vraški teško. U Zenici pokušat riješit pitanje prolaza i sve im nade ugasit za EP.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Irska nije u stanju imati neki posjed, pogotov ne protiv tehnicki jace repke kakva je BiH, ali ljudi rade ono po cemu je poznat npr. jedan Atletico, kvalitetna trka bez lopte, tjeranje protivnika na greske, a onda se sire preko brzog krila.
Sigurno da nemaju neke kreatore, ali ponavljam to sve nadokanadjuju solidnim akcijama, otvaranjima, te na kraju krajeva i cvrstom igrom na ivci kartona, gdje je primarni cilj zaustaviti upravo one kreativce sa druge strane.
Razlikuju se od Velsa, koji stoji dosta dublje.
Imamo sanse, al po meni trebamo ovladati sredinom tim kratkim pasovima, ogromnim zalaganjem a onda preko Pjane, Mede il koga vec traziti il dijagonale na krila ili Dzeksona koji bi mogao svojim gradjenjem izboriti kakav slobodnjak nadomak sesnesterca.
Sigurno da nemaju neke kreatore, ali ponavljam to sve nadokanadjuju solidnim akcijama, otvaranjima, te na kraju krajeva i cvrstom igrom na ivci kartona, gdje je primarni cilj zaustaviti upravo one kreativce sa druge strane.
Razlikuju se od Velsa, koji stoji dosta dublje.
Imamo sanse, al po meni trebamo ovladati sredinom tim kratkim pasovima, ogromnim zalaganjem a onda preko Pjane, Mede il koga vec traziti il dijagonale na krila ili Dzeksona koji bi mogao svojim gradjenjem izboriti kakav slobodnjak nadomak sesnesterca.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Citam po njihovom forumu oni se nadaju da ce sudija biti Englez. Znaci vec ih fata panika pa zele otocki nacin suđenja da imaju barem neku prednost.
P.S. Neko dodao da je Felix Brych sudija.
P.S. Neko dodao da je Felix Brych sudija.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Neću puno o Irskoj, to je jednodimenzionalna ekipa, veoma fanatična i borbena, nešto što apsolutno svi znamo. Mi naše pobjede često pripisujemo sreći, pa ću tako i ja neke od njihovih u ovim kvalifikacijama pripisati sreći. Prije svega ona protiv Njemačke, gdje su bili demolirani, ali su se na kraju spasili, Poljska im je trebala zabiti pet komada, ali su se opet provukli sa minimalnim porazom. Par puta su golove davali u sudijskoj nadoknadi, što bi mi, da se nama desilo – nazvali srećom, zar ne?
Njihovi problemi sa sastavom su ogromni, nedostaje im glavni igrač odbrane, O'Shea, koji je bio nezamnjenjiv na poziciji stopera, tako da će se zadnja linija suočiti sa problemom neuigranosti, a u glavi će im uvijek biti Edin Džeko. U napadu su posebno osakaćeni suspenzijom Waltersa i povredom Longa, što će ih natjerati da se još više zatvore i prepuste nam posjed i čekaju.
Što se tiče naše ekipe, odavno nismo jednu utakmicu dočekali u ovakvoj atmosferi. Ogromna većina igrača je u formi, raspoloženje je na nivou, a nacija je mirna, euforije će vjerovatno biti na dan utakmice. Tako to rade velike ekipe, a ekipa koja u svojim redovima ima igrače koji su najbolji u svojim klubovima je velika.
Sigurno da niko nema pojma kako naš selektor razmišlja, već nas je navikao na iznenađenja i odluke koje su mijenjale tok utakmica, ovaj put bi mogli proći bez toga. Sastav je poprilično jasan, kao i uvijek.
Begović je sigurna jedinica, Mujdža bi trebao početi desno, Šunjić i Spahić u sredini, a lijevo bih stavio Zukanovića. Naši bekovi su veoma često na poziciji krila, mi jednostavno tako igramo i mislim da će nam Zukanović biti korisniji od Kolašinca na protivničkoj polovini. Lulić i Višća bi trebali početi na krilima, a zadnji vezni je dilema, nadam se po posljednji put. Pjanić je jedini siguran, a ja bih pored njega postavio Medunjanina i Hadžića. Prvog jer nam treba lopta na zemlji i miran protok lopte, a drugog jer je dobar za ovakve utakmice, presjeći će dosta potencijalnih opasnosti, dobiće karton ako treba, ali ga irci neće proći. Većina vas to ne opravdava, ali ja nemam ništa protiv njega. U napadu će biti Džeko i to je to što se tiče nas.
Uvijek postoji varijanta da krenemo sa dvojicom u napadu, ali to je po meni bespotrebno jer će vezni red dobiti ili izgubiti ovu utakmicu.
Kako bi mogli igrati? Danima priželjkujem totalnu ofanzivu, bar u prvoj četvrtini utakmice, da ih probamo uzeti na 'foru' dok se ne postave i meč ne postane dosadan i negledljiv. Imamo sve argumente na našoj strani, brza krila, dva igrača u vezi koji mogu sve i napadača kojem treba veoma malo da zabije gol. Plus što imamo protivnika koji će biti na maksimalno 40 metara od svog gola, tu će biti koncentracija svih igrača.
Džeko i Pjanić će dobiti posebnu pažnju, to je jasno, na Pjanića će ići maksimalno agresivno, bezobrazno i gledati da mu ostave što manje prostora, a Medunjanin i krila to moraju iskoristiti. Džeko će nositi po dvojicu na leđima, čak i tada će biti mnogo opasan. Sigurno da će biti dosta prilika iz drugog plana, odbitaka, gužve u kaznenom prostoru, sve ono na šta se mora obratiti pažnja, tako da treba biti blizu gola i očekivati sve to.
Samo hrabro i rezultat neće izostati.

Njihovi problemi sa sastavom su ogromni, nedostaje im glavni igrač odbrane, O'Shea, koji je bio nezamnjenjiv na poziciji stopera, tako da će se zadnja linija suočiti sa problemom neuigranosti, a u glavi će im uvijek biti Edin Džeko. U napadu su posebno osakaćeni suspenzijom Waltersa i povredom Longa, što će ih natjerati da se još više zatvore i prepuste nam posjed i čekaju.
Što se tiče naše ekipe, odavno nismo jednu utakmicu dočekali u ovakvoj atmosferi. Ogromna većina igrača je u formi, raspoloženje je na nivou, a nacija je mirna, euforije će vjerovatno biti na dan utakmice. Tako to rade velike ekipe, a ekipa koja u svojim redovima ima igrače koji su najbolji u svojim klubovima je velika.
Sigurno da niko nema pojma kako naš selektor razmišlja, već nas je navikao na iznenađenja i odluke koje su mijenjale tok utakmica, ovaj put bi mogli proći bez toga. Sastav je poprilično jasan, kao i uvijek.
Begović je sigurna jedinica, Mujdža bi trebao početi desno, Šunjić i Spahić u sredini, a lijevo bih stavio Zukanovića. Naši bekovi su veoma često na poziciji krila, mi jednostavno tako igramo i mislim da će nam Zukanović biti korisniji od Kolašinca na protivničkoj polovini. Lulić i Višća bi trebali početi na krilima, a zadnji vezni je dilema, nadam se po posljednji put. Pjanić je jedini siguran, a ja bih pored njega postavio Medunjanina i Hadžića. Prvog jer nam treba lopta na zemlji i miran protok lopte, a drugog jer je dobar za ovakve utakmice, presjeći će dosta potencijalnih opasnosti, dobiće karton ako treba, ali ga irci neće proći. Većina vas to ne opravdava, ali ja nemam ništa protiv njega. U napadu će biti Džeko i to je to što se tiče nas.
Uvijek postoji varijanta da krenemo sa dvojicom u napadu, ali to je po meni bespotrebno jer će vezni red dobiti ili izgubiti ovu utakmicu.
Kako bi mogli igrati? Danima priželjkujem totalnu ofanzivu, bar u prvoj četvrtini utakmice, da ih probamo uzeti na 'foru' dok se ne postave i meč ne postane dosadan i negledljiv. Imamo sve argumente na našoj strani, brza krila, dva igrača u vezi koji mogu sve i napadača kojem treba veoma malo da zabije gol. Plus što imamo protivnika koji će biti na maksimalno 40 metara od svog gola, tu će biti koncentracija svih igrača.
Džeko i Pjanić će dobiti posebnu pažnju, to je jasno, na Pjanića će ići maksimalno agresivno, bezobrazno i gledati da mu ostave što manje prostora, a Medunjanin i krila to moraju iskoristiti. Džeko će nositi po dvojicu na leđima, čak i tada će biti mnogo opasan. Sigurno da će biti dosta prilika iz drugog plana, odbitaka, gužve u kaznenom prostoru, sve ono na šta se mora obratiti pažnja, tako da treba biti blizu gola i očekivati sve to.
Samo hrabro i rezultat neće izostati.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
karajlo je napisao/la:
Dobar sastav s tim da bi nam trebo jedan razbijac na zadnjem veznom.Moze tu odigrati kolasinac,zukuanovic na lijevog beka i sunjica sa spahom na stoperu.
Uhapsen Elvedin Begic!
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
Nemoj o tome ovdje.MCMXLVI je napisao/la:Uhapsen Elvedin Begic!
- JohnCleese
- Kontakt:
Dzaba placen clanak jutros na k.lixuMCMXLVI je napisao/la:Uhapsen Elvedin Begic!
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
-
bhfanatic14
- Kontakt:
Toliko o tome kako je cist nsbih i kako nema mafije u repci i kako nema nepotizma. To samo djeci mogu prodat kao ovakima ovdje po forumu. Neka begic i pilav javno kazu kako anel h., tino s., ognjen v., dobijaju pozive u repku i na osnovu cega ! Vrijeme je da se lopovi sklone od repke da gledamo nasih najboljih 25 igraca koji su tu iskljucivo radi fudbalskih kvaliteta koje posjeduju! Dosta je vise lopovluka i amaterizma. Neka drzava ispita kako su pojedini igraci otisli za brazil, neka se zna ko je uzo finu sumu za to. Baraz ovaj samo moze djeci se prodavat a prave stvari se guraju pod tepih godinama. Cim malo ima uspjeha nekog kao sp u brazilu nasa raja se zadovoljava, a nece da pogleda pravim problemima u oci.
Nsbih - Mafia !!!
Nsbih - Mafia !!!
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo
Stadion Koševo
bhfanatic14 je napisao/la:Toliko o tome kako je cist nsbih i kako nema mafije u repci i kako nema nepotizma. To samo djeci mogu prodat kao ovakima ovdje po forumu. Neka begic i pilav javno kazu kako anel h., tino s., ognjen v., dobijaju pozive u repku i na osnovu cega ! Vrijeme je da se lopovi sklone od repke da gledamo nasih najboljih 25 igraca koji su tu iskljucivo radi fudbalskih kvaliteta koje posjeduju! Dosta je vise lopovluka i amaterizma. Neka drzava ispita kako su pojedini igraci otisli za brazil, neka se zna ko je uzo finu sumu za to. Baraz ovaj samo moze djeci se prodavat a prave stvari se guraju pod tepih godinama. Cim malo ima uspjeha nekog kao sp u brazilu nasa raja se zadovoljava, a nece da pogleda pravim problemima u oci.
Nsbih - Mafia !!!
Daj jarane ohani malo.Svjesni smo mi svi nekih stvari, al nema potrebe svaki drugi dan potencirati jednu te istu pricu.
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja.
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja.
Priznaj da si ovo prepisao od meneVirtu4l je napisao/la: Džeko i Pjanić će dobiti posebnu pažnju, to je jasno, na Pjanića će ići maksimalno agresivno, bezobrazno i gledati da mu ostave što manje prostora, a Medunjanin i krila to moraju iskoristiti. Džeko će nositi po dvojicu na leđima, čak i tada će biti mnogo opasan. Sigurno da će biti dosta prilika iz drugog plana, odbitaka, gužve u kaznenom prostoru, sve ono na šta se mora obratiti pažnja, tako da treba biti blizu gola i očekivati sve to.
Salu na stranu,lijepo si sve obrazlozio i rasclanio.Razloga za optimizam ima,ali ima razloga i za oprez.Nece biti smak svijeta ako i ne pobjedimo,tacnije ako zavrsi 0-0 jer onda dolazimo u situaciju da nam i remi sa golovima donosi prolaz.Ne zelim o primljenom golu ni razmisljati osim kod neke ubjedljive pobjede tipa 3-1,4-1 ili vece.Sve ostalo sa primljenim golom bi bila pirova pobjeda.
Sastav,kao sto i sam rekoh sinoc,poznat skoro u cijelosti.Ono,ako ne svih 11 imena onda 9 sigurno,ostaje jos taj DM i treci veznjak.Ti si stavio Hadzica i Medunjanina sto je vrlo moguce,prvi jer je odigrao dosta dobro upravo protiv ekipe sa slicnim stilom igre a drugi jer je briljirao protiv Kipra.Ja bih licno stavio Kolasinca i Seju,prvi je vec nekoliko utakmica u Salkeu na DM a Sejo je pokazao protiv Velsa koliko moze i zna jos uvijek.
Ovo sto sam izdvojio sam stvarno i ja pisao sinoc,ocekujem jak presing na Dzeki i Pjanicu,njih dvojica se konstantno spominju u izjavama koje dolaze iz Irske i ne vjerujem da ce propustiti da ih markiraju.Eh tu onda trebaju Lulic,Visca i Medo/Sejo da potegnu vise,ostajat ce prostora dosta da naprave nesto.To je onaj plan B koji sam spominjao sinoc
Bice to dobro aBd
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Kojig god 11. da Mesa izvede u petak naci ce se neko da prigovara tako da je svaka diskusija suvisna.
Ma kakvi, napisano je to još prije skoro mjesec danaRios je napisao/la:Priznaj da si ovo prepisao od meneVirtu4l je napisao/la: Džeko i Pjanić će dobiti posebnu pažnju, to je jasno, na Pjanića će ići maksimalno agresivno, bezobrazno i gledati da mu ostave što manje prostora, a Medunjanin i krila to moraju iskoristiti. Džeko će nositi po dvojicu na leđima, čak i tada će biti mnogo opasan. Sigurno da će biti dosta prilika iz drugog plana, odbitaka, gužve u kaznenom prostoru, sve ono na šta se mora obratiti pažnja, tako da treba biti blizu gola i očekivati sve to.![]()
![]()
![]()
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... start=1320
Isto razmišljamo, kao i uvijek.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
felix brych sudija 
dobro svi nasi znaju njemacki
dobro svi nasi znaju njemacki
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....
Zna li se ko nam je sudija???
Imam osjecaj da im u petak deremo guuzove
Ima da im svi hemroidi popucaju. buahahahha...
Imam osjecaj da im u petak deremo guuzove
Ima da im svi hemroidi popucaju. buahahahha...
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Confiance, denza, legendarnadruga, Micron, napapijri1987, Sheyi i 71 gost.