Nevjerovatno je da nisu iskoristili Gegica i Kamenjasa, kao najboljeg vanjskog i unutrasnjeg igraca u cijeloj ligi. Da su na to dodali i razigrali nekoliko solidnih Balkanaca i plus dva provjerena Amerikanca - komotno se moglo obezbijediti bar finale u nikad losijoj aba2 ligi.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑19 apr 2021, 22:41meni je samo zao sto ova trenutna ekipa nije dostigla puni potencijal sto je ne moguce sa jednodimenzijalnim trenerom
OKK Spars
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: OKK Spars
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
pa nije sve u kesu pogotovo ako si mlad igrac, Durmo je probao u Slovackoj gdje je bio cak i MVP pa se vratio nazad i to u Slobodu ekipu koja nije u stanju Ligu 6 izboriti, nije lako tamo zivjeti i igrati oni su totalno drugaciji od nas, imas primjer Adina Vrabca daleko najgoreg sutera, i igraca koji uz duzno postovanje ima premal kosarkaski IQ za jednog profesionalca pa je dogurao do neke Krke gdje igra ulogu siguran sam da je Durmo ostao sezonu u Sparsima mogao je do neke Krke, Splita ili Zadra, imas takoder primjere Albijanica i Hasandica koji su pobjegli nazad nakon jedne polusezone, iz tih liga opcenito nemas nikakvog napretka vrtis se u krug i uglavnom vratis kuci . . .Ethel je napisao/la: ↑20 apr 2021, 11:57I na osnovu takve statistike ce da uzmu vece ugovore u tim navedenim drzavama plus Slovacka, Ceska, Svedska nego sto bi ovdje mogli zamisliti u Sparsima.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑20 apr 2021, 11:04pa jeste brate, ali to je statistika iz BiH lige treba biti realan dosta igraca tu pogrijesi pa se precjeni, Durmi je Aba 2 kako god realan zalogaj i puno bolja opcija od npr. Poljske, Bugarske, Madarske, mene zanima samo imaju li Sparsi plan za eventualni neuspjeh to jest ne prolazak u Aba 1 . . .
Durmu zbog toga nisam ni spominjao jer je mladji od ovih navedenih.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
bas tako, ti si pisao o tome jos prije nazalost si bio upravuGhuraba je napisao/la: ↑20 apr 2021, 12:55Nevjerovatno je da nisu iskoristili Gegica i Kamenjasa, kao najboljeg vanjskog i unutrasnjeg igraca u cijeloj ligi. Da su na to dodali i razigrali nekoliko solidnih Balkanaca i plus dva provjerena Amerikanca - komotno se moglo obezbijediti bar finale u nikad losijoj aba2 ligi.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑19 apr 2021, 22:41meni je samo zao sto ova trenutna ekipa nije dostigla puni potencijal sto je ne moguce sa jednodimenzijalnim trenerom
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
InatSilniBosanski je napisao/la: ↑20 apr 2021, 13:16pa nije sve u kesu pogotovo ako si mlad igrac, Durmo je probao u Slovackoj gdje je bio cak i MVP pa se vratio nazad i to u Slobodu ekipu koja nije u stanju Ligu 6 izboriti, nije lako tamo zivjeti i igrati oni su totalno drugaciji od nas, imas primjer Adina Vrabca daleko najgoreg sutera, i igraca koji uz duzno postovanje ima premal kosarkaski IQ za jednog profesionalca pa je dogurao do neke Krke gdje igra ulogu siguran sam da je Durmo ostao sezonu u Sparsima mogao je do neke Krke, Splita ili Zadra, imas takoder primjere Albijanica i Hasandica koji su pobjegli nazad nakon jedne polusezone, iz tih liga opcenito nemas nikakvog napretka vrtis se u krug i uglavnom vratis kuci . . .Ethel je napisao/la: ↑20 apr 2021, 11:57I na osnovu takve statistike ce da uzmu vece ugovore u tim navedenim drzavama plus Slovacka, Ceska, Svedska nego sto bi ovdje mogli zamisliti u Sparsima.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑20 apr 2021, 11:04
pa jeste brate, ali to je statistika iz BiH lige treba biti realan dosta igraca tu pogrijesi pa se precjeni, Durmi je Aba 2 kako god realan zalogaj i puno bolja opcija od npr. Poljske, Bugarske, Madarske, mene zanima samo imaju li Sparsi plan za eventualni neuspjeh to jest ne prolazak u Aba 1 . . .
Durmu zbog toga nisam ni spominjao jer je mladji od ovih navedenih.
Pa ne spominjem uopste Durmu, njemu se isplati igrati Aba 2 ligu jer je mlad i moze napredovati dalje. Dosao je u Slobodu jer je u vrijeme njegovog dolaska Sloboda trebala igrati Aba 2 ligu inace vjerovatno ne bi ni dosao. Mada svakako u ovom kontekstu nije bitno.
Ja govorim za ovu trojku Salic, Delalic, Vranjes koji imaju po 26-27 godina, oni ce sigurno prije traziti ugovor u gore navedenim drzavama nego ugovor u Sparsima. Recimo taj Vranjes da se nije desila ova situacija sa Zrinjskim i njegova suspenzija, vec bi igrao u Svedskoj.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
Za kojeg vraga ce im Vranjes...Ethel je napisao/la: ↑20 apr 2021, 14:09InatSilniBosanski je napisao/la: ↑20 apr 2021, 13:16pa nije sve u kesu pogotovo ako si mlad igrac, Durmo je probao u Slovackoj gdje je bio cak i MVP pa se vratio nazad i to u Slobodu ekipu koja nije u stanju Ligu 6 izboriti, nije lako tamo zivjeti i igrati oni su totalno drugaciji od nas, imas primjer Adina Vrabca daleko najgoreg sutera, i igraca koji uz duzno postovanje ima premal kosarkaski IQ za jednog profesionalca pa je dogurao do neke Krke gdje igra ulogu siguran sam da je Durmo ostao sezonu u Sparsima mogao je do neke Krke, Splita ili Zadra, imas takoder primjere Albijanica i Hasandica koji su pobjegli nazad nakon jedne polusezone, iz tih liga opcenito nemas nikakvog napretka vrtis se u krug i uglavnom vratis kuci . . .
Pa ne spominjem uopste Durmu, njemu se isplati igrati Aba 2 ligu jer je mlad i moze napredovati dalje. Dosao je u Slobodu jer je u vrijeme njegovog dolaska Sloboda trebala igrati Aba 2 ligu inace vjerovatno ne bi ni dosao. Mada svakako u ovom kontekstu nije bitno.
Ja govorim za ovu trojku Salic, Delalic, Vranjes koji imaju po 26-27 godina, oni ce sigurno prije traziti ugovor u gore navedenim drzavama nego ugovor u Sparsima. Recimo taj Vranjes da se nije desila ova situacija sa Zrinjskim i njegova suspenzija, vec bi igrao u Svedskoj.
Ako prodju danas, u polufinalu ih ceka Podgorica (a ne Borac, kako smo vjerovatno svi ocekivali). Ovo su mecevi izmedju ekipa pribliznog kvaliteta, tako da voljni momenat ima presudnu ulogu. Jucer je Sloboda zamalo dobila favorizovani Studentski. Vodili su cijelu utakmicu i iskljucivo zbog svoje gluposti su ostali kratki za 6 poena razlike (sto ce, po meni, tesko nadoknaditi u drugom mecu).
Sparsi danas moraju biti organizovaniji u napadu, ali i u odbrani - prvenstveno po pitanju skokova. Kvalitetniji su sigurno, samo valja to potvrditi na parketu.
Sparsi danas moraju biti organizovaniji u napadu, ali i u odbrani - prvenstveno po pitanju skokova. Kvalitetniji su sigurno, samo valja to potvrditi na parketu.
Sad Borac polaze nade u Zlatibor da ispuni boziju pravdu zbog domaceg prvenstvaGhuraba je napisao/la: ↑21 apr 2021, 14:32Ako prodju danas, u polufinalu ih ceka Podgorica (a ne Borac, kako smo vjerovatno svi ocekivali). Ovo su mecevi izmedju ekipa pribliznog kvaliteta, tako da voljni momenat ima presudnu ulogu. Jucer je Sloboda zamalo dobila favorizovani Studentski. Vodili su cijelu utakmicu i iskljucivo zbog svoje gluposti su ostali kratki za 6 poena razlike (sto ce, po meni, tesko nadoknaditi u drugom mecu).
e da vidimo hoće li se zakazati meč sa podgoricom u polufinalu
Gegić se opet sporo uvodi u utakmicu 
Aha, da su oni imali onakav raspored ne bi ih biloEthel je napisao/la: ↑21 apr 2021, 15:18Sad Borac polaze nade u Zlatibor da ispuni boziju pravdu zbog domaceg prvenstvaGhuraba je napisao/la: ↑21 apr 2021, 14:32Ako prodju danas, u polufinalu ih ceka Podgorica (a ne Borac, kako smo vjerovatno svi ocekivali). Ovo su mecevi izmedju ekipa pribliznog kvaliteta, tako da voljni momenat ima presudnu ulogu. Jucer je Sloboda zamalo dobila favorizovani Studentski. Vodili su cijelu utakmicu i iskljucivo zbog svoje gluposti su ostali kratki za 6 poena razlike (sto ce, po meni, tesko nadoknaditi u drugom mecu).
Sparsi danas moraju biti organizovaniji u napadu, ali i u odbrani - prvenstveno po pitanju skokova. Kvalitetniji su sigurno, samo valja to potvrditi na parketu.![]()
Jest ova ekipa maksimalno limitirana, ali je i trener da Bog sacuva. Bolje bi ih ja pripremio za utakmicu.
-
BIHpatriota
- Kontakt:
Kamenjas zasad kamenjari oko obruča, mada je ovaj niger dobar u odbrani
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
mrka kapa momci, kad se Hasandicu baca u ruke tad znas da si u qurcu sa bekovimakovacic je napisao/la: ↑21 apr 2021, 16:13Aha, da su oni imali onakav raspored ne bi ih biloEthel je napisao/la: ↑21 apr 2021, 15:18Sad Borac polaze nade u Zlatibor da ispuni boziju pravdu zbog domaceg prvenstvaGhuraba je napisao/la: ↑21 apr 2021, 14:32Ako prodju danas, u polufinalu ih ceka Podgorica (a ne Borac, kako smo vjerovatno svi ocekivali). Ovo su mecevi izmedju ekipa pribliznog kvaliteta, tako da voljni momenat ima presudnu ulogu. Jucer je Sloboda zamalo dobila favorizovani Studentski. Vodili su cijelu utakmicu i iskljucivo zbog svoje gluposti su ostali kratki za 6 poena razlike (sto ce, po meni, tesko nadoknaditi u drugom mecu).
Sparsi danas moraju biti organizovaniji u napadu, ali i u odbrani - prvenstveno po pitanju skokova. Kvalitetniji su sigurno, samo valja to potvrditi na parketu.![]()
![]()
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Trener je najslabija karika, bukvalno kako igraju Gegic i Kamenjas tako igraju i Sparsi, nikakvog uticaja ostatak ekipe nema osim negativnog 
pa znaju li ovi ljudi uopšte koš braniti?
Kako kilavo igraju 
Šuter Hasandić šutira neometan na četiri metra od koša, ni blizu, šutira trojku neometan, ni blizu.
ma ovo je gotovo već sada, gasi mašinu motaj kablove
Memić uopšte ne skače, njemu je defanzivni skok samo kad mu se odbije u ruke.