FK Sarajevo (opšte diskusije)

FK Sarajevo ove sezone?

Anketa je završila: 16 jul 2017, 14:28.

Prvak
11
25%
Osvajač kupa
4
9%
Dupla kruna
12
27%
Izlazak u Europu
17
39%

Ukupno glasova: 44

simon
Kontakt:

Re: FK Sarajevo (opšte diskusije)

Post Postao/la simon » 11 maj 2015, 23:13

DzoleZeljo je napisao/la:Znamo da je tesko priznati. Ipak vi morate pare i pare da ulazete a rezultata nema.
Pa Vi ste jedini klub koji je ulozio ovolike pare a nije osovjio titule a samoprozvani sampioni svemira i okoline.

Kad je Sarajevo zadnji put bilo sampion?
Pojasni mi ovo molim te, kolike smo to mi pare ulozili ??

Ovaj je gori od onog @bojamora :facepalm:
Zadnja izmjena: simon, dana/u 11 maj 2015, 23:17, ukupno mijenjano 2 puta.
Ti si opet šampion !

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 11 maj 2015, 23:15

harishp je napisao/la:
simon je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:A dobro realno, Vi se vec sampioni i zaista bi bila ogromna bruka ako Vas Zeljo sa juniorima uzme.
Bruka nad brukama.
Kojim ba juniorima :eh:
Kokotom
Kokot je kadet. :) :rol:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo (opšte diskusije)

Post Postao/la Evander » 11 maj 2015, 23:16

DzoleZeljo je napisao/la:Znamo da je tesko priznati. Ipak vi morate pare i pare da ulazete a rezultata nema.
Pa Vi ste jedini klub koji je ulozio ovolike pare a nije osovjio titule a samoprozvani sampioni svemira i okoline.

Mi smo vise od Evrope izvukli nego sto smo ulozili u ekipu...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 maj 2015, 23:17

Sabinho je napisao/la:Kad smo poceli ulagati pare?
Koje ovolike pare, iznesi konkretne brojke i podatke?
Konkretne brojke i podaci se ne znaju, ali evo, po mojoj slobodnoj procjeni, mislim da Benko ima platu kao ova tri Željina juniora i Bajić, vjerovatno i više, ali pokušavam da budem realan.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 11 maj 2015, 23:20

Virtu4l je napisao/la:
Konkretne brojke i podaci se ne znaju, ali evo, po mojoj slobodnoj procjeni, mislim da Benko ima platu kao ova tri Željina juniora i Bajić, vjerovatno i više, ali pokušavam da budem realan.
Tacno tako, ne znam ni ja kao ni ti a bogami ni Dzole sigurno ne zna i sve su pretpostavke. ;) Dalje, u ekipu smo poceli ulagati na pola prosle sezone i do kraja iste uzeli kup a sad se tucemo sa vama za titulu. Za ekipu koja je dugo godina bez trofeja meni je to dovoljno, plus smo godinama najbolji predstavnik BIH u evropskim takmicenjima. (Uprkos i Zeti i Kukesiju).

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo (opšte diskusije)

Post Postao/la Evander » 11 maj 2015, 23:20

Virtu4l je napisao/la:
Benko apsulutno zasluzuje svoju platu, sto ne znaci da Bajic i Memija ne zasluzuju vece nego sad sto imaju.
Benko je mrtvi profesionalac i da Bogdom imamo bar jos tri takva igraca ( mislim na karakter i na odnos prema poslu kojim se bavi ) u ekipi.

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 11 maj 2015, 23:21

zeljo dolazi na kosevo sa pijetlicima koji su potekli iz njihove skole,antolovic,kosoric,uzelac,zeljkovic,kvesic,bucan.varea,bogdanovic,kokot,djelmic
A sarajevo ce se suprostaviti sa ekipom kojoj je prosjek godina 54 godine
Samo Sarajevo

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 11 maj 2015, 23:26

Nadam se da će Zuka, Zeka, Buco, Smječanin, Ihtijarević, Maksumić, Repuh i ekipa u subotu odgovoriti zadatku, nije nam lahko igrat sa dedama... :(
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 maj 2015, 23:38

Većini od tih što si nabrojao derbi i nije baš u lijepom sjećanju.
Voli te tvoje Sarajevo.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 11 maj 2015, 23:40

Virtu4l je napisao/la:Većini od tih što si nabrojao derbi i nije baš u lijepom sjećanju.
Kako nije, dosta ih je bilo sa Osmamhodzicem. :)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 maj 2015, 23:46

Jedni pamte Zubandan, a drugi Bešlijinu saobraćajku na centru... mislim da i Buco pamti Bešliju
Voli te tvoje Sarajevo.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 11 maj 2015, 23:49

A Alihodzic Deduku :beba: :rol:

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 12 maj 2015, 00:03

Ako smatras da je ulaganje para u vracanje dugova koje su nabile predhodne uprave onda smo fakat puno para ulozili.Toliko para da ce do kraja kalendarske godine dug prema poreznoj upravi da iznosi citavih 0 maraka.

Ako smatras da je ulaganje para u kamp u Butmiru onda i tu je ulozeno mnogo novca.1,5 miliona maraka za prvu fazu izgradnje,koja je u toku.

Sto se tice igrackog kadra,od svih igraca koji su trenutno u prvih 11 ili se vrte oko prvog tima,jedini igrac koji je kupljen je Krste Velkoski.Cifru fakat ne znam al sumnjam da je bila veca od 100 milja eura.
Svi ostali igraci su dosli u Sarajevo nakon isteka ugovora,tako da o ulaganju nekih ogromnih cifri ni tu ne moze biti govora.
Od svih ulaganja Tana najmanji dio otpada na prvi tim.
Sto se tice plata prvog tima,to je sramota nase lige,ocekivati od fudbalera da nesto kao zna sa loptom a vozac autobusa u grasu ima vecu platu od njega.
Od svih igraca Sarajeva jedino se Benko istice sa platom.I kolika god da mu je plata on je i zasluzi svakih 90 minuta sto je na terenu.

Sto se tice trofeja,ovo je prva kompletna sezona koju igramo bez finansijskih problema.Kup smo osvojili a i sada u prvenstvu smo prvi.
I da postoji neka budala koja ce ti odmah dat 5 miliona u ruke iskljucivo da pojacas prvi tim to ti nece garantovat titulu nigdje pa ni u nasoj ligi.Za to je potreban rad rad i rad.

Zar mislis kad dodje trenutak da neki od igraca Sarajeva nece otici van?Ma otici ce sa pjesmom na usnama,koliko god dobro stanje kod nas bilo to je i dalje smijesno za bilo koju ligu u evropi.

Moras znat da na forumu pise raja od 7 pa do 77 godina,i normalno je da ce biti svakakvih komentara,ali ti ako si malo stariji i zreliji bi trebao to uzeti sa rezervom kad nesto procitas.Ono koliko ozbiljno trebam uzet komentar nekog kada napise da nasi klubovi imaju realne sanse da udju u grupnu fazu CL/EL...

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 12 maj 2015, 00:22

Orton je napisao/la: Sto se tice plata prvog tima,to je sramota nase lige,ocekivati od fudbalera da nesto kao zna sa loptom a vozac autobusa u grasu ima vecu platu od njega.
Od svih igraca Sarajeva jedino se Benko istice sa platom.I kolika god da mu je plata on je i zasluzi svakih 90 minuta sto je na terenu.
Pa ako nasi primaju manje plate nego ovi u grasu, koliko onda primaju ovi u ostalim klubovima :roll:
Ti si opet šampion !

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 12 maj 2015, 00:38

Buco je samo uzeo kako Bog zapovijeda onaj derbi kad ste nas na Kosevu u finalu kupa tugli sa 2:1.

Ostlao je sve u losem sjecanju...

@Orton - Dobro prijatelju. Porsteno si naveo.

Nemoj sta zamjeriti, zajebancije nije na odmet. :)

A da ste ogromni favoriti, iskreno jeste...
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 12 maj 2015, 00:42, ukupno mijenjano 1 put.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 maj 2015, 00:39

Pa dobro nije mislio bukvalno :D ,nemaju igraci tako male plate
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 12 maj 2015, 00:45

MortemHz je napisao/la:Pa dobro nije mislio bukvalno :D ,nemaju igraci tako male plate
Znam da nije :D ali svi oni imaju dobre plate ne razlikuju se puno od onih u Sirokom ili Zrinjskom ali daleko od toga da primaju male, i imali su dobre ponude iz klubova iz boljih liga i nisu otisli a zaradio bi i klub i oni ;)
Ti si opet šampion !

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 12 maj 2015, 08:28

miden je napisao/la: Na vašoj temi ti titula ne izlazi iz usta(tacnije iz textova), a ovdje prodaješ maglu i pricu autsaidera. Jadan li si Dzole, blago receno.
I vi svi kume, ili bar velika vecina pisali pola godine kako jedva cekate derbi da nas ponizite, najvaljivali su se potopi, debakli, a sada nekako tiho, ponizno pisete o svim mogucim ishodima na derbiju, jer derbi je to. Nestade one price kako cete nas izdominirati i to preko noci. Lijepi strah ;)
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 12 maj 2015, 08:37

Orton je napisao/la:
Ako smatras da je ulaganje para u vracanje dugova koje su nabile predhodne uprave onda smo fakat puno para ulozili.Toliko para da ce do kraja kalendarske godine dug prema poreznoj upravi da iznosi citavih 0 maraka.

Ako smatras da je ulaganje para u kamp u Butmiru onda i tu je ulozeno mnogo novca.1,5 miliona maraka za prvu fazu izgradnje,koja je u toku.

Sto se tice igrackog kadra,od svih igraca koji su trenutno u prvih 11 ili se vrte oko prvog tima,jedini igrac koji je kupljen je Krste Velkoski.Cifru fakat ne znam al sumnjam da je bila veca od 100 milja eura.
Svi ostali igraci su dosli u Sarajevo nakon isteka ugovora,tako da o ulaganju nekih ogromnih cifri ni tu ne moze biti govora.
Od svih ulaganja Tana najmanji dio otpada na prvi tim.
Sto se tice plata prvog tima,to je sramota nase lige,ocekivati od fudbalera da nesto kao zna sa loptom a vozac autobusa u grasu ima vecu platu od njega.
Benko ima basnoslovnu platu za nase uslove. Ostali su u rangu Zeljinih iz sampionske sezone, znaci min u ekipi je oko tri milje, dok je prosle sezone to bila max cifra. Takav je i dogovor bio sa ovima sto su ostali, nesto losija primanja prosle godine, pa su skoro svi dobili povecanja ove sezone. Kako god okrenes Sarajevo opet ima najplaceniji igracki kadar. Ispravi me ako grijesim.
I slazem se da je vecina para koja je usla preko Tana koristena za druge stvari, za sanaciju dugova, Butmir, omladinski pogon. Ali to je otvorilo prostor klubu da sve ostale finansije mogu usmjeriti na prvi tim, pare od evrope, od sponzora itd...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 maj 2015, 08:46

Moras razumjeti da je ovo tek pocetak...tj. sto se tice igrackog kadra slazem se da imamo nesto bolji i najplaceniji ali za iskorak ti moras imati razliku neku tipa Dinamo u Hrvatskoj,vjerovatno znas koja je razlika tamo izmedju navedenog kluba i ostalih po svemu? znaci vise igraca tipa Benke.Pola nasih igraca je palo u formi drasticno i nisu ni ni blizu onih igraca sto su bili sa pocetka recimo i sad da se nadovezem na tvoj prvi post,nije to strah nego kad si vec prvi i kad je derbi sljedeci vikend ti jednostavno moras praviti kalkulacije a manje se prica zato sto nam trenutno 7 ili 8 igraca ne moze igrati sto zbog kartona sto zbog povreda i repke.Pare su otisle na saniranje dugova kojih necemo imati za 4 mjeseca nikako (to je valjda onaj reprogram sto vi placate 10 milja mjesecno narednih 10 godina) tako da je sa te strane odlicno..znaci kamp da se napravi i dugovi jos par mjeseci pa kad nestanu dugovi ja se nadam malo ulaganju u igracki kadar
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Arma00, GrbavicaHrammm, Necto, svrakino1921 i 47 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []