FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Marudja vec sad pokazao da je bolji od Paskaleva i TURDE
Bit ćeš opet prvak čest 1946
Saraj'vo ko nekad želja nam je jedina!!!
Ooooo sta se desilo,pa te ludo volim saraj'vo
Saraj'vo ko nekad želja nam je jedina!!!
Ooooo sta se desilo,pa te ludo volim saraj'vo
- luckystrike
- Kontakt:
Maroodza odmah u prvih 11, još je ljevak stoper.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑28 okt 2025, 13:43Kakvi amateri od stopera...Da su neka 5.-6.opcija da im bar mogu rec zato ste tu gdje jeste a ne mega,giga,skautirano od 9.godine,praceni
- f0rest1946
- Kontakt:
Brutalan malac kako je lagan na lopti, ima mozga razmišlja kome poslati loptu ne panici kao panj paskalev..Madafaka je napisao/la: ↑28 okt 2025, 14:15Maroodza odmah u prvih 11, još je ljevak stoper.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑28 okt 2025, 13:43Kakvi amateri od stopera...Da su neka 5.-6.opcija da im bar mogu rec zato ste tu gdje jeste a ne mega,giga,skautirano od 9.godine,praceni
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Ni meni bas nicim nije odusevio
Glavna fraza "skolovan igrac" sta god to znacilo
Marodza mi se vec svidja
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Marudža 
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
-
KarloIvandic
- Kontakt:
0-3
bice zeznuto sad sa Posusjem
bice zeznuto sad sa Posusjem
Aj makar smo vezali dvije pobjede, super idemo dalje! Ono sto mene realno zabrinjava jest da mi, barem u ovom trenutku, nemamo klupe, tacno se vidi razlika ulaskom Kupresaka i Beganovica i koliko odskacu u odnosu na ono na terenu. Kakve su situacije sa povrijedjenima, kad ih mozemo ocekivat?
Upravi to._weella_ je napisao/la: ↑28 okt 2025, 09:45Ono što je činjenica, je da kritikujemo način rada koji bi svaki od nas ovdje radio da uđe sutra u klub.
Dovodio bi provjerena imena, zvučna u kojim god godinama bili, preplaćivani su jer mi ne možemo dovesti ozbiljno ime ako nudimo iste pare kao bilo koja evropska liga, ulagao bi na isti način (pokušavajući napraviti instant uspjeh) jer ovdje vizija i vrijeme ne prolaze.
Sutra da dođe ovaj Princ i kaže, sada žrtvujemo dvije godine da razvijamo igrače, da ulažemo u pogon itd itd ako dođe trofej/dođe, odmah bi bio dočekan na nož da smo mi najveći da nama trebaju trofeji itd.
Tako da klima je takva da se ne trpi bilo kakvo postepeno ulaganje već se traži instant uspjeh. To može doći samo slučajno, zato se i luta traži se bilo kakav način da se nešto donese odmah i sad, ne radi se planski već stihijski jer pritisak javnosti a i navijača (pritom nas nema na stadionu šaka jada) je nevjerovatan.
Sječam se prve Feđine konferecnije, rečeno je da Sarajevo tu sezonu radi na stabilizaciji, borba za Evropu,nakon tri kola i tri pobjede napravljen je hype neviđeni da smo prvaci svemira i sve se srušilo u narednih mjesec dana iako je najavljena godina stabilizacije, rada, prilagodbe itd, nismo dali ni sekunde odstupanja i da se isprati najavljeno.
Bilo je daj sve i odmah, napravili smo pritisak, rezultat je trpi nesrećom (igre je bilo kako god ko god rekao, sa igračima koje smo imali pravilo se nešto) i gruh, otjeraj.
Tako bi bilo s kim god kako god, ne trpi se jednostavno bilo kakav neuspjeh i to je to.
Nema vizije plana rada, ne daje se vrijeme nikome nizašta, pravi se hype bez potrebe, ne postavljaju se realni ciljevi koji se prate a sve pod uticajem mahale, grada, priča okolo itd.
Nadam se da će Zoran izaći apsolutno iz ovih okvira i raditi po svom planu, kakav god on bio na neke duže staze donijeće sigurno rezultat.
Slusao sam juce i prosle sedmice Edu Isanovica, kaze treba protjerat ljude koje doveo ove igrace kako ovi igraci su bez emicije i onda kaze ja skidam kapu Ademu pa kaze kako je Mujkic top kakva emocija energija, pa kaze kako je Banic odlican golman, pa kaze da Ristovsku ima karijeru boli glava. E onda kaze kako je FK SARAJEVO najveci klub ovim svim igracima pa onda kaze da je MAMASU FK SARAJEVO najveci klub i to sto je on na pragu reprezentacije KIPRA nista neznaci i nesmije bit nikakva prednost, i na kraju kaze kad je dosao u FK SARAJEVO da kondiciono nije bio spreman pa onda kaze vratio se iz povrede, pa onda kaze kako su ti ljudi se vodili vodiljom od prosle godine kad su doveli dobra pojacanja u vidu Djordjevica jovica.
Ovo pricam jer on je novinar i trebao bi prodrobnije to analizirat..
Nikad nije nspomenu koliko je igraca se povrijedilo i da smo u ovih 12 kola osteceni. Takodje nije naveo da smo ostali bez trenera koji je bio godinu dana u klubu i dadne je mozda jedan od razloga sto je otisao i to STO JE FIZICKI I KONDICIONO LOSE SPREMIO EKIPU
Kakvi su bili ovi novi, marodza i ovaj chinedu obasi? Vidim raja pise los turda, meni taj lik njje jasan, onako dobro odigrao protiv rumuna i propade lik preko noci
Ma brate garantujem ti da bi bilo toliko ljudi, mi smo imali u prethodne dvije tri sezone na startu prvenstva kad je lijepo vrijeme protiv Posusja kuci jos nekih manjih ekipa po 9 hiljada ljudi. Realnost je da ni dan danas na Kosevu niko ne moze da procijeni koliko ima ljudi. Slazem se za te pratece objekte itd, sve je to zarada. Ali i s ove strane tribine bi fakat bile popunjene, a bez atletske staze gdje bi ti vrsio pritisak kao i svaki normalan domacin. A da ti ne pricam o tome koliko nas ima malu djecu koju dovodimo u ljetnom periodu, a u zimskom i jesenjem nema teorije. Svaki novi investitor koji dodje i koji kaze da mu je prioritet novim dom naseg kluba ima moju podrsku. Jer to je temelj. Kosevo je bukvalno gradjevina koja je na izdisaju.napoleon72 je napisao/la: ↑28 okt 2025, 11:05Za sve se slazem osim da bi posjeta toliko skocila. Dobio bi u prosjeku max 2 hiljade navijaca vise i to je to. Naravno ako govorimo iskljucivo o stadionu, al uz neki hajc stadion+titule+grupne faze, moglo bi to skocit.Gomis99 je napisao/la: ↑28 okt 2025, 10:39Ma ja bih halalio ovu godinu bez trofeja samo da dodjemo do toga da pocnemo graditi natkriveni stadion sa 15 hiljada mjesta gdje cemo u ovim zimskim i jesenjim danima moci voditi djecu na utakmice i uciti ih kulturi odlaska na utakmice. Sve ostalo je u ovom trenutku nebitno. Ne shvataju, a i garantujrm da bi prosjek navijaca na svakoj utakmici skocio za 8 9 hiljada. Sama racunica kaze da je to za svaku novu utakmicu cca 100 hiljada vise od karata. Jednostavno Kosevo nije za nas. Projekat koji su dali za istok je presmijesan gdje bi bilo natkriveno 3 hiljade mjesta. Uzas. A da ne pricam o tome koliko bi se u rezultatskom smislu napredovalo na novom stadionu. Vjerujte da zeljo ima pedeset posto bodova svake sezone vise na osnovu tribina. Ja znam da je tesko naci parcelu od cca 150 dunuma, ali investitori moraju da sve pokrenu, jer su oni pokretaci odnosno u vrhu, pa da i nas u sve ukljuce, pa bar sa zemljom da se krene. Pogledajte Velez od jedne tribine je dosao do prelijepog stadiona. Smatram da je nas najveci problem trenutno neuslovni stadion a samim tim ovakva posjeta je posljedica toga.
Nama stadion treba radi drugih stvari. Veca mogucnost za marketing kluba, direktan profit od poslovnih prostora, fan baze za navijace od kojih direktno klub zaradjuje, veca prednost domaceg terena kad imas tribine uz teren, bez atletske, itd itd. I sto je najbitnije, da konacno imas nesta svoje i da si svoj gazda. Nema vise koncerata, SFK, atletike, nema 2000 ulaznica konama koje im moras dat... pitas se na svom i radis sta hoces.
Maroodza može odmah u prvih 11 sto se mene tiče, imao je par situacija gdje se presporo rješavao lopte i to je u jednoj situaciji rezultiralo šansom za radnik, ali osim toga odlična utakmica. Dobar s loptom, ne paniči pod pritiskom i fizički je strašan. Ima još da sazrije ali je već sad bolji od Turde i Bralića. Sto se tiče Chidija, ima potencijal i može bit dobar, ali ima još dosta da radi. Danas je imao lijepu asistenciju i još par dobrih šansi je namjestio, dobar je u 1 na 1 igri i mislim da je to tip igrača kakav nam fali u ekipi, ali mora da poradi na nekim stvarima da bi se na njega ozbiljno računalo.
Vamos Rajvosa!
Ko te nije volio nije ni obolio...
Ko te nije volio nije ni obolio...
- BegovicRamiz
- Kontakt:
evo pobjede i u gostima
krenulo je
krenulo je
-
jurisicduska
- Kontakt:
Ja ne znam ko stoji iza ovog Renana ali on fkt mora otići. Prvo on pa svi ostali. Ja mislim da je kvalitetniji od svih naših napadača ali se ponaša kao olos bas
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Do kad on ima ugovor? Ne znam sada da li neko stoji iza njega, ali moguce da ima jak ugovor i da ne znaju ni sta ce sa njim.
-
ventilateur
- Kontakt:
Strpite se jos 7 mjeseci i to je to od njega.
„Ne razumeš ti mene, moja Vahdo, ja volim Sarajevo više nego sebe" - Asim Ferhatovic Hase
- Maroon1946
- Kontakt:
Je li Chidu spreman da igra u ligi?
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
Pobjedis 0-3 gdje ti Renan da 2 gola (ne iz penala) gdje evo par igraca se iz 3ceg asalona pokazuje STO JE VEOMA VEOMA DOBRA STVAR za NAS KLUB i situaciju.
Nismo primili go, sto je veoma dobro za nas klub a posebno za NASEG MLADOG GOLMANA MUSIJU.
Takodje netreba zaboravit da imamo Elezija, krdzalica adema povrijdjenog, da se tek vratio Mujkic da se djordjevic tek sad digao nakon neobicajne forme, da Gojko Cimirot ima neki famelijarni problema.
Ljudi garantujem da sad zrinjskom fali 3 igraca bilbija onaj golman i jos jedan standardan igrac pitaobi vas kako bi oni igrali, takodje da imaju sudjenje ko mi.
Borac i zrinjski igraju rastereceno igraci mirnih glava donose odluke, jer ulaze u utakmicu da ce imat korektno sudjenje i dadne je mozda ce bit zasticeni, i da njihovi startovi koji su 60-40 % za crveni biti zuti karton i dadne je mozda ce svaka 50/50 situacija ici u njihovu korist.
Podvlacim neka mi neko postavi ovde 1 situaciju gdje sudija svojom greskom ostetio zrinjski i borac za bod-ove,..
Naravno da oni kroz sudisku lakrdiju naradtaju i da u tim ekipama ima dobri igraca al morate znat da osvajanjem titule daje ogromnu prednost u igranju grupne faze konferenciske lige sto ti garantuje minimum 10 m€ . Nisu samo pare sto dobijes kroz takmicenje sponzore vec igraci stecu iskustvo protiv jaci organizovani ekipa, drugo vrijednost igraca ss, privlacenje sponzora domaci strani itd itd..
E sad mi to moramo kompenzovat 10 m€ sa prodajom igraca i novcem Mirvica Tana Princa, koji moraju da ulazu svoj novac jer tamo neki vico beus kroz sudije savez poniste tvoj novac i rad..
Ponavljam zrinjski i borac nisu slabe ekipe ali FK SARAJEVO JE MNOGO JACI KLUB OD NJIH AL DALI ONI SA RADNJAMA I VIDU VICE I BEUSA STIZU I PRESTIZU TU RAZLIKU i stvaraju dodatnu vrijednost ilegalno stvaraju.
Naravno jedno od rjesenja je da ubacimo svoje ljude i da radimo ono sto oni rade, JA NISAM ZATO
Nismo primili go, sto je veoma dobro za nas klub a posebno za NASEG MLADOG GOLMANA MUSIJU.
Takodje netreba zaboravit da imamo Elezija, krdzalica adema povrijdjenog, da se tek vratio Mujkic da se djordjevic tek sad digao nakon neobicajne forme, da Gojko Cimirot ima neki famelijarni problema.
Ljudi garantujem da sad zrinjskom fali 3 igraca bilbija onaj golman i jos jedan standardan igrac pitaobi vas kako bi oni igrali, takodje da imaju sudjenje ko mi.
Borac i zrinjski igraju rastereceno igraci mirnih glava donose odluke, jer ulaze u utakmicu da ce imat korektno sudjenje i dadne je mozda ce bit zasticeni, i da njihovi startovi koji su 60-40 % za crveni biti zuti karton i dadne je mozda ce svaka 50/50 situacija ici u njihovu korist.
Podvlacim neka mi neko postavi ovde 1 situaciju gdje sudija svojom greskom ostetio zrinjski i borac za bod-ove,..
Naravno da oni kroz sudisku lakrdiju naradtaju i da u tim ekipama ima dobri igraca al morate znat da osvajanjem titule daje ogromnu prednost u igranju grupne faze konferenciske lige sto ti garantuje minimum 10 m€ . Nisu samo pare sto dobijes kroz takmicenje sponzore vec igraci stecu iskustvo protiv jaci organizovani ekipa, drugo vrijednost igraca ss, privlacenje sponzora domaci strani itd itd..
E sad mi to moramo kompenzovat 10 m€ sa prodajom igraca i novcem Mirvica Tana Princa, koji moraju da ulazu svoj novac jer tamo neki vico beus kroz sudije savez poniste tvoj novac i rad..
Ponavljam zrinjski i borac nisu slabe ekipe ali FK SARAJEVO JE MNOGO JACI KLUB OD NJIH AL DALI ONI SA RADNJAMA I VIDU VICE I BEUSA STIZU I PRESTIZU TU RAZLIKU i stvaraju dodatnu vrijednost ilegalno stvaraju.
Naravno jedno od rjesenja je da ubacimo svoje ljude i da radimo ono sto oni rade, JA NISAM ZATO