FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Ja sam vala nezadovoljan, čuj da mi dobijemo tekmu na pripremama to niđe na svijetu nema
. Pošto nisam gledao može li neko reći kakvi su bili Mirza, Đermanović, Lendrić i Stevanović?
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
Po meni:
Mirza -solidan brz malo je i petljao u nekim situacijama ,ali vidi se da ima talenta u njemu
Dermanovic-dobar fino se otvara dijeli lopte
Lendric -po meni danas najlosiji ..
Stevanovic-dobar fino se postavlja,ubacuje u napad
imaj na umu igrali smo protiv Brotnja vidicemo protiv ozbiljnijih ekipa
Mirza -solidan brz malo je i petljao u nekim situacijama ,ali vidi se da ima talenta u njemu
ovo što je sada drugi tim je vala pokazalo sve ono zbog čega i radimo remont ekipe.
-
InatSilanBosanski
- Kontakt:
Dok je vrijeme titula bilo slabo koju prijateljsku smo dobili 
Ma znam sve, iskreno ove me utakmice nešto previše i ne interesuju, nego čisto da pitam kakvi su ovi novi. Sve to može varirati od tekme do tekme, sljedeću može briljirati Lendrić a da preko Stevanovića 2 gola primimo (pu pu pu). Pripreme i služe da se uigrajuDR.HOUSE je napisao/la:Po meni:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
i stevanović i kramarić djeluju pametno, iskusno, odmjereno, spremno, umiju centrirati...jako je falio pravi efekat bekova jesenas.
Rano je za neke velike ocijene. Ono sto se vidi da su Bekric i Zola ono sto je falilo. Igra je doata tecna sto je za pohvalu ,pogotovo na pocetku i teskom terenu. Neda im da soliraju,trazi brz protok lopte. Tako da se niko nije mogao puno istaci. Od ovih sto pitas. Pa tesko reci. Lendric odlicno otvara prostor i snalazi se u njemu. Bekric i on bi ako se uigraju mogli haos praviti. Par puta je dobijenu loptu na prvu vracao stoperima,sto mi je austa auprotnost od Bajica koji bi stao na nju i oko njega bi ostali bijesno poskakivali.DooVe je napisao/la:Ja sam vala nezadovoljan, čuj da mi dobijemo tekmu na pripremama to niđe na svijetu nema. Pošto nisam gledao može li neko reći kakvi su bili Mirza, Đermanović, Lendrić i Stevanović?
Djermanovic pa ok je bio, nije tako prosj3can koliko su pricali,fin igrac. Stevqnovic po meni jako dobar. Mislim da ga je.malo Memija handrio,slusajuci Mulalica vise je avrsavao po Kramaricu nego sto je bio zadovoljan sa Stevom. Mirza bi mogao biti dobar. Vidjecemo rano jos govoriti. Dok se sve to uklopi i slegne.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Neozbiljno je nakon ove utakmice pokusavati praviti neke analize i davati ocjene.
Prva utakmica nakon mjesec ipo,igralo se protiv treceligasa,igrale dvije ekipe i kusur,...Bas bi bilo bez veze o nekom donositi neke zakljucke nakon ovakve utakmice. Ovo je prvi u nizu koraka koje strucni stab treba napraviti da bi u prvu prvenstvenu utakmicu usli kao ozbiljan tim. Materijala ima,ocigledno je da ima volje kod svih,ima vremena...Dakle,imamo razloga biti umjereni optimisti pred nastavak prvenstva.
Prva utakmica nakon mjesec ipo,igralo se protiv treceligasa,igrale dvije ekipe i kusur,...Bas bi bilo bez veze o nekom donositi neke zakljucke nakon ovakve utakmice. Ovo je prvi u nizu koraka koje strucni stab treba napraviti da bi u prvu prvenstvenu utakmicu usli kao ozbiljan tim. Materijala ima,ocigledno je da ima volje kod svih,ima vremena...Dakle,imamo razloga biti umjereni optimisti pred nastavak prvenstva.

Kakva slika
HajdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeePrema pisanju turskih medija dosadašnji golman Željezničara Marijan Antolović dogovorio je uslove sa turskom Karsiyakom, inače članom 1. PTT turske lige, u koju je nedavno došao i Josip Kvesić.
Hoće li zaista Željina jedinica otići u Tursku i mjesto prepustiti mladom Vedranu Kjosevskom ostaje da se vidi. Željezničar će u slučaju da Antolović ode vjerovatno angažovati novog golmana.
Sam Antolović, od nedavno je u više navrata izjavljivao da postoji mogućnost odlaska u inostranstvo.
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Samo da Mulalic ne pretjera sa ovom strogocom, da se on ne pogubi u izboru igraca i uputa koje im daje.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 21 jan 2016, 17:25, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Ja sam ubijeđen da Edis odlicno radi, i da je sve pod savrsenom kontrolom, mislim da ce ovih prvih 11 ostati kao i danas do pocetka prvenstva, ako ne bude povreda naravno, eventualno Hodzurda i Djermanovic da ulete, vidjecemo sve..
Victor Valdes na posudbi u Standardu.. pihhh.. kud nije dosao ranije da ga matiramo koji put 
Ljubav se zvala i zvat' će imenom Tvojim !
[youtube][/youtube]
Nakon gola Tiaga..
Mulalić: "Joj šta zena radi, jesi vidio šta zena radi!?"
Mulalić: "Joj šta zena radi, jesi vidio šta zena radi!?"
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Jaoo Tiaga, a reakcija sablje plac hahaha
Ovo danas nije bilo loše, teren je bio dosta tvrd, igra je bila tečna koliko je mogla biti. Za Lendrića se ne brinem, proradit će on kad bude trebalo.
Cak je i ova utakmica pokazala da moramo dovesti bar još 3-4 igrača u ovom transfer roku, a među ta 3-4 igraca moraju biti oba beka, dosadilo mi je više da gledam Enisa na beku ili da Mailson mora ici na beka..
"Ko nije spreman da pogine za Želju na terenu, taj je zalutao ovdje"- Mulalic
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!
Nisam gledao direktno, ali sam sada pogleda ovaj snimak cijele utakmice.
Nema potrebe previše filozofirati, meni ovo danas nije bila prijateljska već trening utakmica, čisto da ne igraju između sebe, da igrači malo duže osjete teren i da mi, koji nismo išli na treninge, vidimo otprilike kakvi su to igrači došli u Želju.
Najviše me oduševio Zolotić koji mi izgleda daleko bolje nego kad je zadnji put bio ovdje, bar onako na prvu, pravi centralni veznjak koji je prerastao ulogu igrača koji je zadužen samo za defanzivu i odlično igra sa obje noge, ne sjećam se da je prije bilo tako.
Kramarić i Stevanović izgledaju dosta dobro, Bekrić također, nedostajao je igrač koji ovako lagano razigrava ostale.
Vidim da su ovdje su mišljenja oko Halvadžića podijeljena, ali meni izgleda kao strašan mladi igrač i mislim da bi mogao biti pravi jackpot. Dosta fina tehnika, brzina, fizički izgleda dosta dobro za tako mladog igrača, ali ono što me najviše oduševilo jeste da ima odlične ideje (viziju), fantastične. To što ih ne sprovodi najbolje je druga stvar i na tome treba poraditi i sa njim i sa ekipom, ali ono što je pokazao danas meni je baš obećavajuće.
Đermanović i Lendrić se meni čine kao različiti tipovi napadača, ne znam da li je to samo danas slučaj ili je i inače tako, ali Đermanović mi izgleda kao pokretljiviji sidraš, jak u duelu, igrač šesnaesterca, dok je Lendrić brži, učestvuje u građenju igre, napada prostor.
Raduje me da sad imamo fin broj igrača koji igraju sa lijevom nogom i da prekide izvode dešnjaci sa lijeve strane i lijevaci sa desne (Kramarić i Bekrić).
Volio bih da iduću utakmicu Mulalić malo više kombinuje prvi i drugi sastav, da vidimo Mailsona i(li) Halvaždića na krilima sa "prvom" ekipom, Blagojevića sa Zolotićem, Bekrićem ili Amirom.
Ovo je neki moj mali osvrt na ove nove igrače, ne mora ovo ništa značiti, ali meni izgledaju dobro, zadovoljan sam.
Nema potrebe previše filozofirati, meni ovo danas nije bila prijateljska već trening utakmica, čisto da ne igraju između sebe, da igrači malo duže osjete teren i da mi, koji nismo išli na treninge, vidimo otprilike kakvi su to igrači došli u Želju.
Najviše me oduševio Zolotić koji mi izgleda daleko bolje nego kad je zadnji put bio ovdje, bar onako na prvu, pravi centralni veznjak koji je prerastao ulogu igrača koji je zadužen samo za defanzivu i odlično igra sa obje noge, ne sjećam se da je prije bilo tako.
Kramarić i Stevanović izgledaju dosta dobro, Bekrić također, nedostajao je igrač koji ovako lagano razigrava ostale.
Vidim da su ovdje su mišljenja oko Halvadžića podijeljena, ali meni izgleda kao strašan mladi igrač i mislim da bi mogao biti pravi jackpot. Dosta fina tehnika, brzina, fizički izgleda dosta dobro za tako mladog igrača, ali ono što me najviše oduševilo jeste da ima odlične ideje (viziju), fantastične. To što ih ne sprovodi najbolje je druga stvar i na tome treba poraditi i sa njim i sa ekipom, ali ono što je pokazao danas meni je baš obećavajuće.
Đermanović i Lendrić se meni čine kao različiti tipovi napadača, ne znam da li je to samo danas slučaj ili je i inače tako, ali Đermanović mi izgleda kao pokretljiviji sidraš, jak u duelu, igrač šesnaesterca, dok je Lendrić brži, učestvuje u građenju igre, napada prostor.
Raduje me da sad imamo fin broj igrača koji igraju sa lijevom nogom i da prekide izvode dešnjaci sa lijeve strane i lijevaci sa desne (Kramarić i Bekrić).
Volio bih da iduću utakmicu Mulalić malo više kombinuje prvi i drugi sastav, da vidimo Mailsona i(li) Halvaždića na krilima sa "prvom" ekipom, Blagojevića sa Zolotićem, Bekrićem ili Amirom.
Ovo je neki moj mali osvrt na ove nove igrače, ne mora ovo ništa značiti, ali meni izgledaju dobro, zadovoljan sam.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
- PlavaPorodica
- Kontakt:
Ovaj Željo sve će je.ba.ti! 
Trenutno korisnika/ca: Balorda, WeekendOffender i 16 gostiju.