FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
18
9%
Drugi
16
8%
Treći
49
25%
Četvrti
57
29%
Peti
16
8%
Šesti
13
7%
Sedmi
4
2%
Osmi
10
5%
Ispadamo iz lige
12
6%

Ukupno glasova: 195

Bejker
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Bejker » 09 nov 2025, 13:58

_weella_ je napisao/la:
09 nov 2025, 12:34
Da zanemarimo takticke automatizme u iznosenju lopte i tranziciji, sto ce naleci, mislim da Cvitanovic ima dva goruca problema da rijesi.

Renan Oliveira i Guliashivili ne igraju za ekipu.
I dalje su frustrirani pojedinci koji se ne podredjuju kolektivu.
Renana moze i skloniti trajno Butic je OK, ali Guliashivilija pod hitno mora rijesiti ili ce ekipa gubiti i patiti u kljucnim trenucima.
Za sada ne trpimo toliko, ali sitnice odlucuju velike derbije.

Renan dvije situacije, nonšalantnost u pasu, nevjerovatna.

slika

slika

Iz ove situacije šutaš, klasični primjer frustracije i želje za golom,
Ljajić sam na povratnoj, pospremio bi 80%.

slika
Imali smo jos 2 situacije. Jednom kapiten isto po desnoj strani nije znao ubaciti, dva igraca sama, go sansa 100%. Drugi put Mlinaric onaj katastrofa pas nikome kad je guli imo otvoren put sam na golmana.
Napad nam je nanjtanji i treba se to rijesiti. Brzi i tacniji pasovi i bolje odluke u zadnjoj trecini terena nam trebaju umjesto peljanja lopte i driblinga u prazno.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 09 nov 2025, 14:01

Ovo sto postavljate da nisu htjeli dodati ne bih se slozio. Polusavali su ali im je presjeceno. A to ima itekakve veze sa samopouzdanjem igraca koje ce rasti za 5/6 kola ove ce lopte prolazit.

Guli je bio vrhunski sinoc. Vrhunski.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 09 nov 2025, 14:03

bvsic je napisao/la:
09 nov 2025, 13:25
Pendulum je napisao/la:
09 nov 2025, 13:11
64. minut: Nova bakljada sa sjevara, sada prekid traje nešto duže.
54. minut: Zbog bakljade Hordi zla utakmica je bila prekinuta na nekoliko minuta. Igra je nastavljena.
48. minut: Bolja igra Borca na startu drugog dijela.
Treba i Horde pohvaliti. :mrgreen:
Nadam se da su malo logiku ukljucili pa ovako da prekidaju kad oni nas stisnu a ne kad smo mi u naletu
Sumnjam ali, za sinoć, treba ih pohvaliti. Svakako.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 09 nov 2025, 14:04

Varijantas8 je napisao/la:
09 nov 2025, 13:57
plisek je napisao/la:
09 nov 2025, 13:42
Evo prodje noc meni jos uvijek nije jasno zasto imamo posteno sudjenje zadnje dvije tekme? Po starom sudjenju bi ponistio go Bralica i svirao oenal i crveni na odbici Banica. Jel ovo Vico skontao da je zagrizao previse sa belajom sa BHF? Jel ova smrk zula ekipa imaju neku drugu stranu sa vicom? Jel dolazak Princa toliko golem da se ne smije vise siljit protiv nas? Odavno ovako zbunjen nisam bio. Ako nas i u prijedoru ne zakolju jos vise upitnika ce se pojavit
Pa nekako mislim da ne zele da se talasa protiv nas, jer ima sada dovoljno utakmica i protivnika gdje mogu mešetarit.
A i jos uvijek nismo neka opasnost.
jel mislis da ce nam pustit normalno sudjenje u prijedoru? Mi sa pobjedom tamo, upadamo u nalet za listicu, sa te dvije pobjede smo treci i za petama njima. Cudno brate, ubijaju nas godinama, sad kad dvije tekme te ne zakolju nista ti nije jasno
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 09 nov 2025, 14:14

plisek je napisao/la:
09 nov 2025, 14:04
plisek je napisao/la:
09 nov 2025, 13:42
Evo prodje noc meni jos uvijek nije jasno zasto imamo posteno sudjenje zadnje dvije tekme? Po starom sudjenju bi ponistio go Bralica i svirao oenal i crveni na odbici Banica. Jel ovo Vico skontao da je zagrizao previse sa belajom sa BHF? Jel ova smrk zula ekipa imaju neku drugu stranu sa vicom? Jel dolazak Princa toliko golem da se ne smije vise siljit protiv nas? Odavno ovako zbunjen nisam bio. Ako nas i u prijedoru ne zakolju jos vise upitnika ce se pojavit
Pa nekako mislim da ne zele da se talasa protiv nas, jer ima sada dovoljno utakmica i protivnika gdje mogu mešetarit.
jel mislis da ce nam pustit normalno sudjenje u prijedoru? Mi sa pobjedom tamo, upadamo u nalet za listicu, sa te dvije pobjede smo treci i za petama njima. Cudno brate, ubijaju nas godinama, sad kad dvije tekme te ne zakolju nista ti nije jasno
Nije da nece biti vise nikako, ali ce biti svedeno na minimum. Za sve ostalo tu je Z.M. 🫡🤫

Jos jednom da napomenem, najveće pojačanje je njegov dolazak, toliki uticaj ima i radi odlične stvari za klub !!

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 09 nov 2025, 14:30

junioR je napisao/la:
09 nov 2025, 14:14
plisek je napisao/la:

Nije da nece biti vise nikako, ali ce biti svedeno na minimum. Za sve ostalo tu je Z.M. 🫡🤫

Jos jednom da napomenem, najveće pojačanje je njegov dolazak, toliki uticaj ima i radi odlične stvari za klub !!
znaci on radi posao sto je bilo receno da ce ibrakovic radit pa nije. Nadam se da samo da je sve cisto, bez nekih sumnivih radnji, koliko god to moglo u ovakvoj situaciji/atmosferi/drzavi
2x šampion Jugoslavije
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH

Kimun
Kontakt:

Post Postao/la Kimun » 09 nov 2025, 14:36

Mujkic i Maroodza dvojica velikih mudonja i zaloga za buducnost. Guli sinoc iznenadjujuce nije bio sebi an i bio je timski igrac. Sve u svemu jako dobro, zrelo i mangupski odigrano. Volim igrace kao Ristovski. Takvi su potrebni svakoj ekipi, ali ga drzat na povodcu da se ne izgubi. Sarajevo se vratilo

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 09 nov 2025, 14:37

Čim sam čuo da Mamići dolaze bilo mi je jasno da oni neće sigurno dopustiti da ih sudije kolju. Tako da uživajte u ovom i zahvalite se Maminjima.

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 09 nov 2025, 14:43

Treba isto pohvaliti SS i pripremu tekme. Pogotovo drugo poluvrijeme. Ja ne pamtim kad smo odigrali ovako kompaktno na sredini i nazad, ubili smo im svaku akciju na neki nacin. Mujkic ne znam kako hoda od onolikih muda sto ima. Maroodza ko da be odogro 100 ovakvih tekmi. Ristovski mozda kao najslabija karika, mada nije bio toliko los. Destruktivnost u odbrani je po meni razlog sto smo izgurali tri boda, napad je druga prica skroz. Prwsretan i preponosan na momke boga mi, TRIPLETA JE U IGRI I DALJE !!!
2x šampion Jugoslavije
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH

Kimun
Kontakt:

Post Postao/la Kimun » 09 nov 2025, 14:46

Sta mislite o tome da Ivan Sesar uđe u klub na neku poziciju. Moje misljenje da je on jedan jako kvalitetan covjek i patriota, razuman i ne nacionalno opredjeljen. Nesto slicno kao Marko Topic. Mislim da klub za njega mora napraviti neko mjesto jer je on to svojim ponasanjem zasluzio, a siguran sam da ima i znanje

Varijantas8
Kontakt:

Post Postao/la Varijantas8 » 09 nov 2025, 15:03

junioR je napisao/la:
09 nov 2025, 14:14
plisek je napisao/la:

Ma ne gledam ja samo konkretno na suđenje radi poredka na tabeli, ima tu dosta i do kladionica i namjestanja.

GianlucaPagliuca71
Kontakt:

Post Postao/la GianlucaPagliuca71 » 09 nov 2025, 15:15

Ristic mora dobiti sansu prije Renana, siguran sam da bi vise pokazao

Ne znam zasto Guliashvili mora igrati citavu utakmicu, nikad se dosad nije izveo.
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 09 nov 2025, 15:17

GianlucaPagliuca71 je napisao/la:
09 nov 2025, 15:15
Ristic mora dobiti sansu prije Renana, siguran sam da bi vise pokazao

Ne znam zasto Guliashvili mora igrati citavu utakmicu, nikad se dosad nije izveo.
Isto sam sinoc pomislio
Ristic bi sigurno pogino za razliku Renana koji trckara kao curica kakva
Kupresak je morao zamijenit Gulija najdalje u 70min

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 09 nov 2025, 15:18

sad sam gledao 2.pol Rudar-Posusje nas tamo ceka zahtjevna utakmica itekako.
teten je los, ako bude kise bit ce jos losiji. Rudat onako skup nekih kvalitetnih pojedinaca, i opasni na prekidu.
Bit jako bitno zabiti rano gol i smanjiti broj faulova na minimum

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 09 nov 2025, 15:19

Ne smije više nikad Kyera bit van rostera zbog raspalog Renana

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 09 nov 2025, 15:24

mirzatele je napisao/la:
09 nov 2025, 15:19
Haj da se i ja s tobom jednom složim. :thumbup: :mrgreen:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

senad82
Kontakt:

Post Postao/la senad82 » 09 nov 2025, 15:30

Ja talenata za Renana, a Renan sinoc bio fenomenalan kad je usao bolji dva puta od Butica bio. Taj isti Kyeremeh zadnjih par utakmica nista ama bas nije uradio
F.K. SARAJEVO

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 09 nov 2025, 15:31

Pendulum je napisao/la:
09 nov 2025, 15:24
mirzatele je napisao/la:
:mrgreen:

budzak
Kontakt:

Post Postao/la budzak » 09 nov 2025, 15:35

mirzatele je napisao/la:
09 nov 2025, 15:31
Pendulum je napisao/la:
09 nov 2025, 15:24
mirzatele je napisao/la:
:mrgreen:
Nego što se lik džaba ženio, ako nije dobio papire.🤣

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 09 nov 2025, 15:44

_weella_ je napisao/la:
09 nov 2025, 12:34
Da zanemarimo takticke automatizme u iznosenju lopte i tranziciji, sto ce naleci, mislim da Cvitanovic ima dva goruca problema da rijesi.

Renan Oliveira i Guliashivili ne igraju za ekipu.
I dalje su frustrirani pojedinci koji se ne podredjuju kolektivu.
Renana moze i skloniti trajno Butic je OK, ali Guliashivilija pod hitno mora rijesiti ili ce ekipa gubiti i patiti u kljucnim trenucima.
Za sada ne trpimo toliko, ali sitnice odlucuju velike derbije.

Renan dvije situacije, nonšalantnost u pasu, nevjerovatna.

slika

slika

Iz ove situacije šutaš, klasični primjer frustracije i želje za golom,
Ljajić sam na povratnoj, pospremio bi 80%.

slika
Malo pretjerujes al hajd, Renan i kad je zabijao 10 golova po polusezoni bio je nonsalantan i sebican (to je odlika 90% napadaca na svijetu) drugo oba puta je pokusao progurati loptu slabijom nogom ono kad ju je opalio vec ga je bio Berbic izblokirao, trece nisu oni BSK nego imaju i svojim redovima kvalitet ih pojedinaca tako da se i oni nesto pitaju.
Sto ne izdvojis kad je zagradio lopti par puta otresao ih, jednom gurnuo loptu Guliju gdje smo mogli gol zabiti. Renan da ima jos presing i agresivnost ne bi bio kod nas.
Dobili smo utakmicu bili smo agresivni na svakoj lopti, istukli smo ih polazali zube i uzeli tri boda igra i realizacija ce doci.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.