+1Slatinash_7 je napisao/la:Sad dolaze na naplatu sav glupi i zatupljeni narod,zatupljen historijskim knjigama,veliko Jugoslavijom,Titom i ostalom kompanijom..Sad dolazi na naplatu ne citanje knjiga,raspravljanje u prazno,galama i nekultura....Sve to drugovi moji dolazi na naplatu u vidu umiranja Slobode...Hocemo neke historije,neke titule turnira kojeg ni sami vise nismo u mogucnosti organizovati,jer samo tu titulu i imamo,hocemo neke zajebancije,postavljamo uslove covjeku koji je dosao da nas spasi..Citamo malo po Hrvatskim portalima kako su utakmice Dinama slabo posjecene jer ga Mamic drzi pod svome pa necemo da tako isto radi i Gracic..Ovdje ili na facebooku nas/vas je makar 300 izjavilo da ce ici na utakmice do groba,po svim nedodjijama i kuci protiv svih ekipa a prosjek na stadionu je 250 od cega je 50 Fukara i 100-tinjak roditelja i uze rodbine igraca te 100 ljudi sa rakijama u dzepu..Pojeli smo g.o.v.n.o ako se Olimpic ne spoji sa makar jednom Slobodom,bilo kojom!I ja sam malo za tu historiju al poBogu brate jel se covjek od 40 godina treba ubiti kad mu padne na pamet sta je radio sa 18 a sada to vise ne moze,e tako mi razmisljamo,hocemo historije,KOJE HISTORIJE ?! Ovaj ce post izgledati smuseno,ruzno napisano ili sta vec al ne mogu bolje,od bjesa,od realnosti koja stize sve pametne navijace koji hoce historiju a ti su isti gledali kako Dita propada...FUJ !
al ne kontaju to ovce.Sad kad se gracic povuce iz ove price a narednu utakmicu slobodu nabiju u nekoj vukojebini u drugoj ligi,kad pocne prica o dugovanjima,o neisplacenim placama,o babinim sinovima koji igraju,onda ce opet pocet da dolaze ovi isti sto se sad kunu u slobodu i zalit ce sto je gracic otisao. Par dana je bila idila,osjecalo se konacno da je sve krenulo sa mrtve tacke,pocelo se pricati o premijer ligi,izlasku u evropu,brzom zavrsavanju tusnja,jakom i uredno isplacenom igrackom kadru,ulaganju u omladinske pogone i sposobnom menadzeru nijazu gracicu.Ako se Olimpik povuce sto se da naslutiti,vratit ce se sloboda starom dobrom bastovanju tradicije sa enormnim dugom i milion drugih sranja al neka tako nam i treba.Sad bi iskreno volio da se gracic povuce i neka se ovi tradicionalisti tuse u **** zajedno sa upravom koja ce vec naci nacin da od ovaca izvuce pare i nekako zivotari po 4-5 kupus ligama.
Ti si jedini koji je donosio tacne i provjerene vijesti na ovoj temi i vjerovatno jedan od najupuceni oko desavanja u slobodi s toga mislim da se nebi trebao odjavljivati jer ces uveliko svojim odlaskom osiromasiti ovu temu i ostaviti prostora za padobrance i ostale provokatore pa se nece imati bog zna sta ni citati.Probisvjet je napisao/la:Sada je na onima koji su tvrdili da ce sacuvati istoriju, FK Slobodu i sve ostale utopijske zamisli da to urade.
Poslije toliko godina navijanja, preko hiljadu odgledanih utakmica Slobode, poslije tolikih putovanja za Slobodom, poslije pritvora u Beogradu, Sibenika, Ljubljane, Tetova...
Tuznim i zalosnim srcem, zamrzavam svoje navijacko mjesto na Tusnju, na ovom forumu i bilo cemu sto se odnosi na klub kojem upravljaju lopovi.
Imali su ruku spasa, nisu prihvatili i nema se tu sta reci. Sto se tice gospodina Gracic Nijaza, ima veliki naklon od mene i zelim mu da ostvari sve svoje zamisli, da napravi jedan mocan fudbalski kolektiv, ma gdje bio.
Zahvaljujem se Jasminu Imamovicu i on se potrudio da spasi ovo sto se spasiti moze. Bar na kraju.
Probisvjet ide u zasluzenu penziju.
Pozdrav svim forumasima.
P.S. Poseban pozdrav za "ekran"!
Gasim!!!!!!!!