2017/18 NBA Pre-season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Chstal
Kontakt:

Re: 2017/18 NBA Pre-season

Post Postao/la Chstal » 20 jun 2017, 11:14

phily je napisao/la:Je li istina da će NBA timovi od sad moći imati 17 igrača u rosteru ???
Da, ali 15 igraca kako je bilo i prosle sezone + 2 igraca na NBDL ugovoru.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 20 jun 2017, 11:36

U ligi u kojoj Bayless i Delavedova uzimaju po 10-ak miliona, Milos Teodosic vrijedi 50.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 jun 2017, 12:04

lumani je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Teodosic is seeking a three-year deal between $25 million-$30 million from any NBA suitors :lol: :lol:
Sta lik misli da je?? :roll: Ovo je cijeli MLE za igraca od 30 god bez NBA iskustva plus je uzasan defanzivac.Svaka cast onome ko mu ovo ponudi.

Ocekivano, ne znam zasto se cudis :?: pa nije njemu 35 godina...Odbrana :?: to je u kosarci timski zadatak.Evo TT igra kao dobro odbranu u napadu truba i zaradi 20 miliona :mrgreen:
Ocekivano da on mozda trazi toliko,ali nijedna ekipa koja je u vrhu i ocekuje se od nje da se bori za titulu mu to nece ponuditi.Znaci i ako dobije te pare,bice od ekipe koja je totalno nebitna i vjerovatno nece ni u PO.Jel mu to zelja u NBAu sa 30 god?Da bude obican epizodista?

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 20 jun 2017, 12:15

Da kopiram Text sa fejsa.

Trade rumors update ( svi izvori su prema Adrianu Wojnarowskom, ESPN-u ili sličnim pouzdanim insiderima) :

1. Kevin Durant odbio je opciju igrača te će potpisati ugovor sa Golden State Warriorsima, spominje se oko 28m$ po sezoni, Prema ESPN-u

2. Kyle Lowry se sastao sa DeMar DeRozanom, Norman Powellom I trenerom Dwane Caseyem ovog vikenda u San Franciscu, prema ESPN-u, Lowry je blizu potpisivanja ugovora sa Torontom, max ugovor.

3. Paul George je prema Woju u Cavsima 99%, Indiana se nada završiti posao do četvrtka, kada je NBA Draft, ali čini se da će se to prolongirati radi zajedničkog raskida suradnje David Griffina i uprave Cavsa. U prvi plan se stavljaju imena poput : Thompson, Fry, Shumpert, Williams, zbog situacije oko javnog iznošenja da George sljedeće sezone neće potpisati novi ugovor sa Pacersima

Zanimljiva situacija je i sa Jimmy Butlerom, prema Marcu Steinu, Butler je na ulaznim vratima Cavsa, i tu u suradnji 3 kluba ( Minnesote, Cavsa i Bullsa ). Iz Cavsa bi, predpostavlja se trebao otići samo Love. Ovakva nagađanja slična ima i Woj.

Ukoliko se obistini prvi i zadnji rumor, NBA ove sezone čeka teški ali teški overkill. Ne znam tko bi na istoku mogao u najluđim snovima sanjati da bi mogao poremetiti planove Cavsima koji bi trebali biti predvođeni vjerojatno najjačom startnom linijom na svijetu : Irving - Butler - George - Lebron - Nebitno.

Puno je uzbuđenja čini se u nadolazećim danima

Penny Hardaway #1
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 jun 2017, 12:18

https://www.blazersedge.com/2017/6/19/1 ... dcast-espn
Lowe, Arnovitz: Blazers Can “Probably Construct the Best Deal” for Paul George
jbg brate, navijaci su podjeljeni, neki bi rizikovali, neki ne

Dame i PG13 se medjusobno gotive, CJ takodjer gotivi PG13, osim toga, uz njih dvojicu i Nurkica, POR bi mogao imat sjajnu sezonu, sto bi negdje mozda moglo prevagnut da ostane u PDX-u, jer bi POR s takvim sastavom vjerovatno bio contender, zabavljali bi se i pobjedjivali... da, svijet je lijep kada mastamo :kafa:
Zadnja izmjena: Chinaglia, dana/u 20 jun 2017, 12:28, ukupno mijenjano 1 put.

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 20 jun 2017, 12:25

Koja bi to bila petorka Kyrie, Butler, George, LeBron i centar. Treba to riješiti
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 20 jun 2017, 12:41

Mislim da dvojicu ne mogu dovesti nema sanse,PG ili Butler ali i to u nekom tradeu tri tima u kojem ce dati Lovea i Tristana a i to kome ce proci,Tristan i ima neku vrijednost,Love vec donosi prosjecnost koju niko ne zeli..ono zasto bi neka ekipa uzela Tristana i Lovea a dala nesto kad za to isto vjerovatno sa Indianom ili Chicagom mogu dobiti boljeg igraca...
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 jun 2017, 12:46

@Tracy Procitao sam tvoj post i znam da si kopirao ga,kako rece,ali ne znam odakle to da je PG 99% u CLE!?
Woj ih pominje da su usli u pregovore,ali da je to gotova stvar,ni blizu.Takodje se nigdje ne licitira tim imenima(osim imena Lovea),a to posebno ne moze biti Williams koji je FA.Sto se tice natpisa za Butlera,CLE ,eventualno,moze uraditi samo neki trejd ili za jednog ili za drugog.Obojica,vrlo tesko. ;)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 jun 2017, 12:49

@nezalaganje,

sve zavisi gdje ode ;) Otici za manje pare u veci klub njemu ne znaci nista,ipak je to posao.Spursi imaju problem na p.g :mrgreen:

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 20 jun 2017, 13:03

NEZALAGANJE je napisao/la:@Tracy Procitao sam tvoj post i znam da si kopirao ga,kako rece,ali ne znam odakle to da je PG 99% u CLE!?
Woj ih pominje da su usli u pregovore,ali da je to gotova stvar,ni blizu.Takodje se nigdje ne licitira tim imenima(osim imena Lovea),a to posebno ne moze biti Williams koji je FA.Sto se tice natpisa za Butlera,CLE ,eventualno,moze uraditi samo neki trejd ili za jednog ili za drugog.Obojica,vrlo tesko. ;)
Vidio sam i ja ovo, neka stranica NBA Unlimited, domaća, nigdje veze. Kao što kažeš postoji računica, ali 99% su oni napisali, a momak kopirao plus naveli i cijeli paket za razmjenu.

Insajderi :think:

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 20 jun 2017, 13:06

BuffonGigi je napisao/la:U ligi u kojoj Bayless i Delavedova uzimaju po 10-ak miliona, Milos Teodosic vrijedi 50.
Vidjeli smo mi tog drugog na Olimpijadi da je doktor kosarke po FIBA pravilima. Izgledao je ko John Stockton.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 jun 2017, 13:07

lumani je napisao/la:@nezalaganje,

sve zavisi gdje ode ;) Otici za manje pare u veci klub njemu ne znaci nista,ipak je to posao.Spursi imaju problem na p.g :mrgreen:
Ne pricam ja toliko o njegovim igrackim kvalitetima koliko o cijeni.Sam je izjavljivao da ,ako bude isao u NBA, da ce to biti ekipa koja nesto znaci,a vjerovatno se i bori za titulu.Zbog toga me ovi izvjestaji da trazi onoliko novca cude.To je prakticno kompletan MLE(ili cak i vise),a fakticki je to jedini nacin da ozbiljna ekipa dovede sebi dobrog igraca,posto gotovo niko nema capa.Lose ga neko savjetuje.
Sto se tice njegovog povezivanja sa SA,zasto ne za nekog back upa, ali ne i vise od 3mil po sezoni. ;)

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 20 jun 2017, 13:13

Najbolje da džabe igra ili on da plati :rol:

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 20 jun 2017, 13:17

Woj je teski navijac CLE tj Jamesa, sve vezano za Cleveland mu nista ne vjerujem. Razlog? Indiana ce pustiti George besplatno ili ce uzeti neke pikove 1 ili 2 runde ili mladog igraca. Isto vazi i za Chicago i za Butlera. Cleveland nema nikakvih pikova za ponuditi i mogu trejdati samo igrace.

Tj, treba naci neku ekipu koja ce dati pikove Indiani, zatim matchirati Indiani Georgeov ugovor nekim igracem ili igracima i zadovoljiti tu trecu ekipu sa nekim igracima.

Ono sto je zanimljivo da Portland vidim kao najbolju fransizu za rentanje George, jer imaju pikove koje mogu dati a trebaju se otarasiti nekih ugovora.

Treba naglasiti da Cleveland ne moze nikakav trejd uraditi dok ne imenuju novog GM.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 20 jun 2017, 13:27

NEZALAGANJE je napisao/la:
lumani je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Teodosic is seeking a three-year deal between $25 million-$30 million from any NBA suitors :lol: :lol:
Sta lik misli da je?? :roll: Ovo je cijeli MLE za igraca od 30 god bez NBA iskustva plus je uzasan defanzivac.Svaka cast onome ko mu ovo ponudi.

Ocekivano, ne znam zasto se cudis :?: pa nije njemu 35 godina...Odbrana :?: to je u kosarci timski zadatak.Evo TT igra kao dobro odbranu u napadu truba i zaradi 20 miliona :mrgreen:
Ocekivano da on mozda trazi toliko,ali nijedna ekipa koja je u vrhu i ocekuje se od nje da se bori za titulu mu to nece ponuditi.Znaci i ako dobije te pare,bice od ekipe koja je totalno nebitna i vjerovatno nece ni u PO.Jel mu to zelja u NBAu sa 30 god?Da bude obican epizodista?
Ma nije ni istina da hoce iskljucivo u konkurenta za titulu.. Informacije su da hoce u ekipu koja igra PO ili se bori za PO. Tipa Miami, Denver, Utah i slicni.. i naravno, da ima minute jer je i vise puta izjavljivao da nece u NBA da bi sjedio na klupi. Moze on imati finu ulogu u NBA sa svojom sposobnoscu organizacije i sutem. Samo je pitanje kako ce se tijelo prilagoditi s obzirom da je imao nekih problema sa listom noge.

Sigurno da nece dolaziti u NBA radi tri miliona jer to moze imati i u Evropi. Cak i duplo vise od toga po nekim informacijama.
Zadnja izmjena: dscile, dana/u 20 jun 2017, 13:31, ukupno mijenjano 1 put.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 20 jun 2017, 13:29

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 jun 2017, 13:29

Chstal je napisao/la:Woj je teski navijac CLE tj Jamesa, sve vezano za Cleveland mu nista ne vjerujem. Razlog? Indiana ce pustiti George besplatno ili ce uzeti neke pikove 1 ili 2 runde ili mladog igraca. Isto vazi i za Chicago i za Butlera. Cleveland nema nikakvih pikova za ponuditi i mogu trejdati samo igrace.

Tj, treba naci neku ekipu koja ce dati pikove Indiani, zatim matchirati Indiani Georgeov ugovor nekim igracem ili igracima i zadovoljiti tu trecu ekipu sa nekim igracima.

Ono sto je zanimljivo da Portland vidim kao najbolju fransizu za rentanje George, jer imaju pikove koje mogu dati a trebaju se otarasiti nekih ugovora.

Treba naglasiti da Cleveland ne moze nikakav trejd uraditi dok ne imenuju novog GM.
Ma expiring ugovor, nece niko dati 28 pikova, jos posebno nakon sto je Heorge neli dan rekao, da ce produzit samo Lakersima, da s drugim timovima nece otic ni na sastanak niti da garantuje nista. Zato me i ne cudi da Cle pokysava odradit trade bez Love-a

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 jun 2017, 13:30

E pa ako hoce u te ekipe,mozda i dobije te novce. ;)

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 20 jun 2017, 13:36

@alemsa, nisi me razumio. Portlandu je najbolje da uvali ove igrace sa visokim ugovorima Indiani + pikove prve runde za George, jer Portland svejedno treba neke igrace trejdati kako bi mogli potpisati Nurkica sljedece sezone.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 jun 2017, 13:46

NEZALAGANJE je napisao/la:
lumani je napisao/la:@nezalaganje,

Ne pricam ja toliko o njegovim igrackim kvalitetima koliko o cijeni.Sam je izjavljivao da ,ako bude isao u NBA, da ce to biti ekipa koja nesto znaci,a vjerovatno se i bori za titulu.Zbog toga me ovi izvjestaji da trazi onoliko novca cude.To je prakticno kompletan MLE(ili cak i vise),a fakticki je to jedini nacin da ozbiljna ekipa dovede sebi dobrog igraca,posto gotovo niko nema capa.Lose ga neko savjetuje.
Sto se tice njegovog povezivanja sa SA,zasto ne za nekog back upa, ali ne i vise od 3mil po sezoni. ;)

dobro prvu god nek mu daju 4,5 :mrgreen: onda 6,7 jer Parker nije vise u stanju...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.