Odlazak u inostranstvo

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

miki_92
Kontakt:

Re: Odlazak u inostranstvo

Post Postao/la miki_92 » 21 jun 2018, 16:48

Sveti je napisao/la:jel to opet doba godine kad se sukobljavaju pobjegulje i ispijaci kafa? (Ja sam u prvoj kategoriji btw)
e i tebe budale, dzaba pobjego, vidis da je bolje ovdje
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 jun 2018, 16:50

miki_92 je napisao/la:
Sveti je napisao/la:jel to opet doba godine kad se sukobljavaju pobjegulje i ispijaci kafa? (Ja sam u prvoj kategoriji btw)
e i tebe budale, dzaba pobjego, vidis da je bolje ovdje
Ma ne valja ni tam ni vam. Najbolje se katapultirat na jupiter da ne smetas ni jednoj ni drugoj grupaciji
naprijed rejal

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 21 jun 2018, 16:53

Najbolje je biti ispijac kafa i pobjegulja.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 jun 2018, 16:55

Kawhi je napisao/la:Najbolje je biti ispijac kafa i pobjegulja.
Jao :ljepota:
naprijed rejal

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 21 jun 2018, 16:58

Sveti je napisao/la:
Nego, dje si ti otisao? Sta je to bolje od Ilijasa?

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 jun 2018, 17:00

Kawhi je napisao/la:
Sveti je napisao/la:
Nego, dje si ti otisao? Sta je to bolje od Ilijasa?
Dojcland
naprijed rejal

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 21 jun 2018, 17:03

Sveti je napisao/la:Dojcland
Ocekivao sam nesto egzoticnije.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 21 jun 2018, 18:04

Sabinho je napisao/la:28.07. u Hamburg na razgovor za Plavu kartu. Van sebe sam, a jos ispitni rok pa nikako uhvatiti koncentraciju od uzbudjenja. :opaopa: Pise na Flix bus da put traje oko 30 sati jbt, kad udjem na razgovor zaspacu. :rol:
Sretno brate, nadam se da cu ubrzo tvojim stopama. :mrgreen:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 21 jun 2018, 18:39

Samo bjezat. Uvijek je bolje da te neko **** za par milja eura, nego za par stotina maraka. ;) Ko zadnji izadje, nek ugasi svjetlo.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 21 jun 2018, 19:42

Donnie Darko je napisao/la:
Brokula je napisao/la:Svi bi da idu vani. Ovaj mentalitet je za istraživanja
Ljudi žele da im bude bolje nego što jeste. E fakat imaš mnogo istražiti.
Momak sa tek napunjenih 18 godina ima cilj ići vani, bez da i pokuša uraditi nešto ovdje.
Porodice idu vani gdje su oba roditelja zaposlena.

Ovakvih je primjera mnogo i previše. Nije normalno da ti je cilj otići vani bez da vidiš da li možeš uspjeti ovdje. A u pitanju su desetine hiljada ljudi, nisu pojedinci.
Naravno da se nacionalna svijest promijenila
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 21 jun 2018, 19:51

@brokula sto se mene tice, probao sam sve. Jedino sto sam uspio je pripravnicki staz u trajanju od 12 mjeseci, za 300km. Zavrsio sam faks i evo sad u srijedu cu imati uslov za zadnji semestar drugog ciklusa. Nema ovdje kruha, to odgovorno tvrdim. Prije godinu dana mi je @virtual rekao da cu oglase na posao,ba nauciti napamet, nije bio daleko od istine.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 21 jun 2018, 20:04

Sabinho je napisao/la:@brokula sto se mene tice, probao sam sve. Jedino sto sam uspio je pripravnicki staz u trajanju od 12 mjeseci, za 300km. Zavrsio sam faks i evo sad u srijedu cu imati uslov za zadnji semestar drugog ciklusa. Nema ovdje kruha, to odgovorno tvrdim. Prije godinu dana mi je @virtual rekao da cu oglase na posao,ba nauciti napamet, nije bio daleko od istine.
Ma nisam ja bio protiv ljudi koji odlaze u prvom postu, niti osuđujem nekog. Samo mi je stvarno zanimljivo koliko si nacionalna svijest promijenila po ovom pitanju da je, kako rekoh, postao cilj ići vani gotovo pa svima.
Ovo gore što sam govorio su primjeri iz mog komšiluka, i znam još desetine takvih slučajeva. Pa škole se danas otvaraju po potrebama tržiša U NJEMAČKOJ, da li je to normalno, ne znam.

Gubimo najvredniji resurs, i ne da niko ništa ne radi po ovom pitanju, nego nije uopšte ni tema :shifty:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 21 jun 2018, 20:06

Nece se to rijesiti dok ne budemo imali diktatora da ujedini drzavu i isprepada lopove i korumpirane.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 21 jun 2018, 21:25

Sabinho je napisao/la:28.07. u Hamburg na razgovor za Plavu kartu. Van sebe sam, a jos ispitni rok pa nikako uhvatiti koncentraciju od uzbudjenja. :opaopa: Pise na Flix bus da put traje oko 30 sati jbt, kad udjem na razgovor zaspacu. :rol:
Razmisli o opciji,Wizzair Tuzla-Berlin Schoenefeld,i s tog aerodroma Flixbus-om za Hamburg.Mislim da ti je i jeftinije tako..Brze sigurno.
Sretno :)

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 jun 2018, 21:38

Sabinho je napisao/la:@brokula sto se mene tice, probao sam sve. Jedino sto sam uspio je pripravnicki staz u trajanju od 12 mjeseci, za 300km. Zavrsio sam faks i evo sad u srijedu cu imati uslov za zadnji semestar drugog ciklusa. Nema ovdje kruha, to odgovorno tvrdim. Prije godinu dana mi je @virtual rekao da cu oglase na posao,ba nauciti napamet, nije bio daleko od istine.
Koji faks je u pitanju?

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 21 jun 2018, 21:57

zenicanin je napisao/la:
Razmisli o opciji,Wizzair Tuzla-Berlin Schoenefeld,i s tog aerodroma Flixbus-om za Hamburg.Mislim da ti je i jeftinije tako..Brze sigurno.
Sretno :)
Ide moja sestra za Tuzlu kad leti za Belgiju, 250km taxi. Ne znam ovako od raje da nadjem nekoga jbg.

sLucajni
Kontakt:

Post Postao/la sLucajni » 21 jun 2018, 21:59

Kod nas na tk u zadnje vrijeme poslodavci traže masu radnika, i osjeti se povecanje plata i poboljšanje uslova, jer narod vise nece da radi kao rob. Neke jake firme kod kojih su ranije morao imati ogromnu stelu sada tragaju za radnicima maltene ocajno.

U svim segmentima. Posebno se traze vozaci i vec ozbiljnije firme placaju preko 1000km.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 21 jun 2018, 21:59

ASD je napisao/la:
Koji faks je u pitanju?
PPF.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 jun 2018, 22:01

Brokula je napisao/la:
Ma nisam ja bio protiv ljudi koji odlaze u prvom postu, niti osuđujem nekog. Samo mi je stvarno zanimljivo koliko si nacionalna svijest promijenila po ovom pitanju da je, kako rekoh, postao cilj ići vani gotovo pa svima.
Ovo gore što sam govorio su primjeri iz mog komšiluka, i znam još desetine takvih slučajeva. Pa škole se danas otvaraju po potrebama tržiša U NJEMAČKOJ, da li je to normalno, ne znam.

Gubimo najvredniji resurs, i ne da niko ništa ne radi po ovom pitanju, nego nije uopšte ni tema :shifty:
Koliko je ovo samo realno :urnebes:

U pravu si definitivno. Medjutim, dosta ljudi jednostavno dodje, ne spremajuci se psihicki na ono sto ih ceka. Istina je da ovde imas pare, ali zato nemas ono sto si imao dole. Ja sam licno dole svaki dan bio vani, druzio se sa prijateljima koje sam znao od malena, te mi je promjena na sistem zivota u njemackoj, radi radi, nekada negdje odi ako ima neko voljan da izadje s tobom, doslovno opalio samar kad sam dosao, pa sam prvih pola godine skoro zavrsio na antidepresivima. Sreca je samo sto sam se kasnije ozenio, pa nadomjestio tu prazninu.

Ja sam licno imao priliku i za dobrim zaposljenjem i solidnim zivotom u bosni, ali mi se cijela atmosfera u drzavi, nacionalisticka retorika u bukvalno svakom segmentu zivota smucila, i odlucio sam da odem zivjet u dosta zdravijoj okolini i za mene i za zenu.

Nije sve u parama, ali covjek treba da odvaga od dva zla, manje.
naprijed rejal

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 jun 2018, 22:10

Sveti je napisao/la:
Brokula je napisao/la:

Koliko je ovo samo realno :urnebes:

U pravu si definitivno. Medjutim, dosta ljudi jednostavno dodje, ne spremajuci se psihicki na ono sto ih ceka. Istina je da ovde imas pare, ali zato nemas ono sto si imao dole. Ja sam licno dole svaki dan bio vani, druzio se sa prijateljima koje sam znao od malena, te mi je promjena na sistem zivota u njemackoj, radi radi, nekada negdje odi ako ima neko voljan da izadje s tobom, doslovno opalio samar kad sam dosao, pa sam prvih pola godine skoro zavrsio na antidepresivima. Sreca je samo sto sam se kasnije ozenio, pa nadomjestio tu prazninu.

Ja sam licno imao priliku i za dobrim zaposljenjem i solidnim zivotom u bosni, ali mi se cijela atmosfera u drzavi, nacionalisticka retorika u bukvalno svakom segmentu zivota smucila, i odlucio sam da odem zivjet u dosta zdravijoj okolini i za mene i za zenu.

Nije sve u parama, ali covjek treba da odvaga od dva zla, manje.
Najveca istina, nije sve u parama, i nije sve u tome koliko se gdje radi.
Ja ako se nekad odlucim za otici to nece biti sigurno zbog para, nego zbog toga sto zelim zivjeti u nekoj zdravoj sredini gdje neke stvari koje su ovdje prioritetne tamo nisu, a neke druge su veoma bitne i posvecuje im se paznja.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 20 gostiju.