Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
-
dubrovnik
-
Kontakt:
Eisenbahner1921 je napisao/la:Pa ima i bezbroj drugih fotografija gdje dize tri prsta.
Uostalom šta je tu loše? Ja ne vidim problem u tome uopšte. Veći je problem ono što je za Tuđmana izjavio.
Mozda I ima jer je on bio dijete koje je u Beogradu dostiglo zvjezdani status. U to vrijeme rat jos nije bio poceo pa podici 3 prsta vjerujem da u Beogradu nije bilo neuobicajeno. Osim toga vidis li na slici tko ih je u stvari digao. To je tragikomicno. Robijeva majka je Srpkinja pa cak da je fotografija I stvarna(sto nije) ima nekakve logike.
U to vrijeme u Hrvatskoju su se dizala 2 prsta. Je li to analogno ovome znaci da je I to U.taski pozdrav. Ostavite se prsti na miru. Nogomet se igra nogama.
Cini mi se da ne shvacas poantu mog pisanja. Ako ima bezbroj drugih fotografija zasto su ovu morali montirati? Ili ti je jasno samo se malo pravis Englez.
Ne bih se cudio da je I izjava o Tudjmanu dosla iz iste kuhinje jer Robi nikad nije bistrio politiku. Ako je rekao da je pozitivan povjesni lik vjerovatno se referirao na stvaranje Hrvatske drzave a ne na pojedine sramne epizode iz tog vremena. Iako ni to ne mogu povezati sa njim.
-
DrFilgud
-
Kontakt:
admin je napisao/la:dubrovnik je napisao/la:
Redakcijo budite pametniji u buducnosti jer sport je plemenita stvar.
Ne znam zašto to vežeš za nas kad mi tu sliku nismo objavili uopšte?
Ko da nam neko nešto pokušava podvaliti?
Izvinjavamo se, krivi smo što smatramo da je za ovu državu bolje da malo više cijeni svoje ljude, proizvode, usluge, nego da budu glupa kolonija potrošača. Ako treba i da malo uloži u svoje, pa da kasnije imamo pravo očekivati i neki povrat. Al eto, ima očigledno i različitih stavova. Vidim ljudi masovno kao šuknuli portalu SportSport.ba i otišli platit račun Telemachu. Bravo.
Za nas je već sad uspjeh da smo jednim tekstom napravili veću priču nego 20 godina kampanja "kupuj domaće", a i da ti se selektor po prvi put u zadnjih 10-15 godina preseli u Sarajevo da bi gledao domaće prvenstvo i dolazio redovno na posao. Nešto sumnjam da bi se to spominjalo da neko nije pritiskao. Za nas sasvim dosta. Ili je bolje kad Pape zakasni na avion jer je gužva u Parizu?
Što se tiče dizanja tri prsta, viđao sam hrpu slika, ali ne vidim neki problem. Čovjeku majka iz Čačka, ne vidim problem da se on s tim identifikuje. A i da se ne identifikuje. Ima pravo da radi šta hoće i šta misli da je za njega najbolje. Isto kao i svi mi.
Ono sto ste vi podrzavali u kampanji, i ono sto ste propustili da sankcionisete, ni u najgorem ludilu ne moze biti korisno za ovu drzavu.
Podrska nekvalitetu, nacionalizmu i retorici kojom se branio "domaci proizvod", nikome nikada nije dionijela nista dobro.
To je razlog radi kog se, nazalost, za patriotizam kaze da je "posljednje utociste za najlosije".
-
samoposmatram
-
Kontakt:
Postao/la samoposmatram » 05 jan 2018, 19:20
DrFilgud je napisao/la:admin je napisao/la:dubrovnik je napisao/la:
Izvinjavamo se, krivi smo što smatramo da je za ovu državu bolje da malo više cijeni svoje ljude, proizvode, usluge, nego da budu glupa kolonija potrošača. Ako treba i da malo uloži u svoje, pa da kasnije imamo pravo očekivati i neki povrat. Al eto, ima očigledno i različitih stavova. Vidim ljudi masovno kao šuknuli portalu SportSport.ba i otišli platit račun Telemachu. Bravo.
Za nas je već sad uspjeh da smo jednim tekstom napravili veću priču nego 20 godina kampanja "kupuj domaće", a i da ti se selektor po prvi put u zadnjih 10-15 godina preseli u Sarajevo da bi gledao domaće prvenstvo i dolazio redovno na posao. Nešto sumnjam da bi se to spominjalo da neko nije pritiskao. Za nas sasvim dosta. Ili je bolje kad Pape zakasni na avion jer je gužva u Parizu?
Što se tiče dizanja tri prsta, viđao sam hrpu slika, ali ne vidim neki problem. Čovjeku majka iz Čačka, ne vidim problem da se on s tim identifikuje. A i da se ne identifikuje. Ima pravo da radi šta hoće i šta misli da je za njega najbolje. Isto kao i svi mi.
Ono sto ste vi podrzavali u kampanji, i ono sto ste propustili da sankcionisete, ni u najgorem ludilu ne moze biti korisno za ovu drzavu.
Podrska nekvalitetu, nacionalizmu i retorici kojom se branio "domaci proizvod", nikome nikada nije dionijela nista dobro.
To je razlog radi kog se, nazalost, za patriotizam kaze da je "posljednje utociste za najlosije".
Off-topic!! sve trojica!
CIsti ovo bre.
-
admin
- Site Admin
-
Kontakt:
DrFilgud je napisao/la:admin je napisao/la:dubrovnik je napisao/la:
Ok je da u Engleskoj smije igrati stranac isključivo ako je reprezentativac svoje zemlje?
Ili to znači da nema Nijemaca ili Španaca mimo reprezentacije koji su kvalitetniji od pola igrača Southamptona?
I taj stav je donio jako loše stvari Engleskoj, čuo sam, masovno emigriraju u BiH. Kažu dolaze bar na turističku vizu, sjednu u park i gledaju nas, samo da šta nauče i pokupe koju mudru.
-
dubrovnik
-
Kontakt:
admin je napisao/la:dubrovnik je napisao/la:
Ja I bez vase kampanje u Dubrovniku godinama kupujem Jami pite. I to bas ciljano da pomognem tim ljudima. Klasove Hurmasice I Baklave, Tuzlansku sol, Sarajevski Kiseljak, Violetine proizvode ...
Vas clanak prenesen na jedan Hrvatski portal me posramio a necu bistriti razloge. Ako ti mislis da su 3 prsta spominjana u njemu I nadjevanje "ponizavajucih imena" skupini ljudi koja bodri nekog drugog dobra reklama za ovaj portal onda svaka cast. Sve 5. Nije vazno kako covjek ili grupa ljudi dozivljavaju sami sebe nego kako te oni drugi ili drugaciji u tvojoj neposrednoj okolini dozivljavaju. Vas I nas portal je ovaj put bio stjegonosa ruzne I prljave kampanje protiv jednog od kandidata.
Makar iz mog kuta gledanja.
-
Eisenbahner1921
-
Kontakt:
Postao/la Eisenbahner1921 » 05 jan 2018, 19:25
dubrovnik je napisao/la:Eisenbahner1921 je napisao/la:Pa ima i bezbroj drugih fotografija gdje dize tri prsta.
Uostalom šta je tu loše? Ja ne vidim problem u tome uopšte. Veći je problem ono što je za Tuđmana izjavio.
Mozda I ima jer je on bio dijete koje je u Beogradu dostiglo zvjezdani status. U to vrijeme rat jos nije bio poceo pa podici 3 prsta vjerujem da u Beogradu nije bilo neuobicajeno. Osim toga vidis li na slici tko ih je u stvari digao. To je tragikomicno. Robijeva majka je Srpkinja pa cak da je fotografija I stvarna(sto nije) ima nekakve logike.
U to vrijeme u Hrvatskoju su se dizala 2 prsta. Je li to analogno ovome znaci da je I to U.taski pozdrav. Ostavite se prsti na miru. Nogomet se igra nogama.
Cini mi se da ne shvacas poantu mog pisanja. Ako ima bezbroj drugih fotografija zasto su ovu morali montirati? Ili ti je jasno samo se malo pravis Englez.
Ne bih se cudio da je I izjava o Tudjmanu dosla iz iste kuhinje jer Robi nikad nije bistrio politiku. Ako je rekao da je pozitivan povjesni lik vjerovatno se referirao na stvaranje Hrvatske drzave a ne na pojedine sramne epizode iz tog vremena. Iako ni to ne mogu povezati sa njim.
Sta si se uzbudio, moj post uopste nije bio odgovor na tvoj. Stavise, nisam ti ni procitao post, a ne da sam davao odgovore na isti. Uostalom, sta meni bilo sta objasnjavas o dizanju tri prsta? Ja u tome nikakav problem ne vidim.
"Ne bih se cudio da je I izjava o Tudjmanu dosla iz iste kuhinje jer Robi nikad nije bistrio politiku."
Ima smisla. Izjava je data u julu prethodne godine, ali to je zapravo izmisljen clanak, intervju i izjava jer je tabor Amara Osima u julu prethodne godine znao da ce se sa Robertom boriti za selektorsku poziciju pa se na vrijeme osigurao.
Zadnja izmjena:
Eisenbahner1921, dana/u 05 jan 2018, 19:26, ukupno mijenjano 1 put.
Životni saputnik! 1921
-
admin
- Site Admin
-
Kontakt:
Sarajevski Kiseljak koji kupuješ ti je u vlasništvu Agrokora (kupili ga za džabe haman, ostavili ime jer vole i konvertibilne marke isto ko i kune), nisi nam ništa pomogao.
-
svrakino1921
-
Kontakt:
Postao/la svrakino1921 » 05 jan 2018, 19:27
dubrovnik-Robi je roden u Njemackoj tako da on moze dizat prstiju koliko hoce i kad hoce moze i onaj srednji ako hoce al mislim daje fino odgojen jer dubrovnik Njemacka je Njemacka
-
chily-rz
-
Kontakt:
Sve je to ok samo mi nije jasno kako ste telemah i konzum povezali sa izborom selektora,.
Ljudi su oguglali na domače jer je odavno očigledno da su neki ovdje malo više se udomačili,neki manje a neki nikako pa gledaju da se snalaze gdje mogu,.
Telekom je tako nekom majka a nekom maceha,prosjecnom gradjaninu simbol za korupciju,nepotizam,stranacko zapošljavanje a i onako je izvjesno da ce kroz par godina i sam postati necija privatna prcija jer u ovoj državi je sve na prodaju,valja vratiti kredite jer su nas i neke buduce generacije naši domači političari zadužili,.Fudbal je na niskim granama zbog naših domačih ljudi koji se zbog licnih interesa trpaju na pozicije kojima nisu dorasli,selektori su bili domači pa svejedno smo od nezavisnosti odigrali samo jedno veliko takmicenje,.
Šta je riješenje za spas ? Amar Osim za selektora ? Ma hajte molim vas.
-
svrakino1921
-
Kontakt:
Postao/la svrakino1921 » 05 jan 2018, 19:30
chily-rz je napisao/la:Sve je to ok samo mi nije jasno kako ste telemah i konzum povezali sa izborom selektora,.
Ljudi su oguglali na domače jer je odavno očigledno da su neki ovdje malo više se udomačili,neki manje a neki nikako pa gledaju da se snalaze gdje mogu,.
Telekom je tako nekom majka a nekom maceha,prosjecnom gradjaninu simbol za korupciju,nepotizam,stranacko zapošljavanje a i onako je izvjesno da ce kroz par godina i sam postati necija privatna prcija jer u ovoj državi je sve na prodaju,valja vratiti kredite jer su nas i neke buduce generacije naši domači političari zadužili,.Fudbal je na niskim granama zbog naših domačih ljudi koji se zbog licnih interesa trpaju na pozicije kojima nisu dorasli,selektori su bili domači pa svejedno smo od nezavisnosti odigrali samo jedno veliko takmicenje,.
Šta je riješenje za spas ? Amar Osim za selektora ? Ma hajte molim vas.
Amar Osim ne al Sakib Malkocevic da
-
dubrovnik
-
Kontakt:
admin je napisao/la:Sarajevski Kiseljak koji kupuješ ti je u vlasništvu Agrokora (kupili ga za džabe haman, ostavili ime jer vole i konvertibilne marke isto ko i kune), nisi nam ništa pomogao.
Pa sta je onda Bosansko? Zar I Bingo nije privatna kompanija? Ta se voda valjda uzima u BiH I neko zaradjiva novac puneci je, placajuci doprinose za radnike, nekakvu taxu drzavi ....
Nevazno mislim da si razumio pa necu vise. Pozz
-
admin
- Site Admin
-
Kontakt:
au, ispade sad Agrokor domaći, šta se buniš. E jbg, taman tako i nismo bolje zaslužili.
Objasnio bih ti razliku, ali hajmo se vratiti temi, Robert Prosinečki.
-
samoposmatram
-
Kontakt:
Postao/la samoposmatram » 05 jan 2018, 19:38
Prosinecki je ambiciozan, ali pitanje je koliko je upoznat sa stanjem u nasoj reprezentaciji. Bazdarevic je imao lojalnost jednog covjeka, dok ga izbijanje zuba nije otjeralo. Prosinecki ce imati dva svoja covijeka. Hasagic i Rahimic nisu njegovi ljudi. Dok god bude pobjedjivao imat ce potporu. Onog momenta kada motor zasteka, molit ce kroz medije igrace da daju sve od sebe.
Dzeko je u proslosti znao strajkati kod Susica i Bazdarevica. Mora biti svijestan da je sa Dzekom uvijek lutrija. Treba pratiti rad EDF-a, gdje ocigledno Dzeko trazi da look-alike mu pravi prostor u napadu, ali zbog toga ostaju rupe u odbrani.
Mediji Prosineckom vec prave smicalice. Najavljuju da ce pokusati vratiti Ibisevica i Lulica. Ustvari samo je rekao da ce razgovarati sa njima.
Prvi poraz ce mu biti pripisan, ako neuspije vratiti ih. I Ibisevic i Lulic su ozbiljni ljudi, koji vjerujem nisu bez dobrog razmisljanja rekli zbogom. Toga je vjerujem i Prosinecki svijestan. Prosinecki mora brzo nauciti davati politicke izjave za nase medije.
Interesuje me, ko ce biti zaduzen za kondiciju ekipe. Koliko vidim njegovi pomocnici su zaduzeni za takticki dio treninga.
-
Moggi
-
Kontakt:
samoposmatram je napisao/la:Prosinecki je ambiciozan, ali pitanje je koliko je upoznat sa stanjem u nasoj reprezentaciji. Bazdarevic je imao lojalnost jednog covjeka, dok ga izbijanje zuba nije otjeralo. Prosinecki ce imati dva svoja covijeka. Hasagic i Rahimic nisu njegovi ljudi. Dok god bude pobjedjivao imat ce potporu. Onog momenta kada motor zasteka, molit ce kroz medije igrace da daju sve od sebe.
Dzeko je u proslosti znao strajkati kod Susica i Bazdarevica. Mora biti svijestan da je sa Dzekom uvijek lutrija. Treba pratiti rad EDF-a, gdje ocigledno Dzeko trazi da look-alike mu pravi prostor u napadu, ali zbog toga ostaju rupe u odbrani.
Mediji Prosineckom vec prave smicalice. Najavljuju da ce pokusati vratiti Ibisevica i Lulica. Ustvari samo je rekao da ce razgovarati sa njima.
Prvi poraz ce mu biti pripisan, ako neuspije vratiti ih. I Ibisevic i Lulic su ozbiljni ljudi, koji vjerujem nisu bez dobrog razmisljanja rekli zbogom. Toga je vjerujem i Prosinecki svijestan. Prosinecki mora brzo nauciti davati politicke izjave za nase medije.
Interesuje me, ko ce biti zaduzen za kondiciju ekipe. Koliko vidim njegovi pomocnici su zaduzeni za takticki dio treninga.
cipric je bio njegov individualni trener zadnjih godina karijere, vjerovatno i kondicioni
Zarathustra
-
admin
- Site Admin
-
Kontakt:
Vidiš, vi imate neku pogrešnu predstavu o medijima i stavu medija.
Prvi poraz nikako ne može biti Robijev, a ako bi bila pobjeda, onda je njegova.
Prva tekma je za 15tak dana, on do tad ne može ni imena igračima naučiti. Sve što se desi nije njegova krivica, osim neke brilijantne pobjede koja bi u tom slučaju mogla biti samo njegova zasluga. Njegova pozicija je iz medijskog ugla tu vrlo dobra.
S druge strane, Amar bi tu bio u daleko goroj poziciji jer je najavio domaće igrače koje bi trebalo da poznaje i koje zagovara. A ko god ode, prije će biti da će izgubiti nego dobiti u Americi. Tako da bi poraz bio njegov i start bi mu sigurno bio sa jako loše pozicije.
Isto ko što ne možete prihvatiti da stav o hajmo reć "vrsti selektora" nije neka lična sujeta pa da sad kao mediji mrze prosinečkog. Gledate to na jedan previše dječiji način, kao vrati mi moju igračku. Ja ti garantujem da će 99% medija u startu imati odnos prema prosinečkom isti kao što bi imali prema svakom selektoru. Izbor je gotova priča, imaš selektora i on ti mora biti najbolji jer je jedini kojeg imaš. To mu je polazna tačka kao i svakom drugom. Ono što on uradi kao selektor odrediće stav medija u budućnosti.
Po mom mišljenju, generalni pritisak koji se stvorio može biti dobra stvar. Nikad ranije ga nismo imali, svaki selektor je bio nedodirljiv i može se reći da dugo niko nije kritički ni gledao ni pisao o selektorima, a trebao je. To nam je dalo neku mlohavost koju bi konačno trebalo prevazići.
-
muhamedhulk
-
Kontakt:
Postao/la muhamedhulk » 05 jan 2018, 19:59
Svi pisu da Zuti forsira napadacki fudbal; napokon da se rijesimo Mesine taktike 'bitno je ne primiti gol' i da se pokusamo vratiti na Papetovu taktiku 'bitno je dati gol vise'.

Americka turneja je nebitna, liga nacija i kvale su bitne. Ovo sad moze samo posluziti da se stekne opci dojam o domacoj ligi (bh igracima koji igraju u istoj) i da se momcima iz U-21 repke dadne do znanja da se na vecinu racuna u buducnosti.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
-
Vucevich
samoposmatram je napisao/la:Prosinecki je ambiciozan, ali pitanje je koliko je upoznat sa stanjem u nasoj reprezentaciji. Bazdarevic je imao lojalnost jednog covjeka, dok ga izbijanje zuba nije otjeralo. Prosinecki ce imati dva svoja covijeka. Hasagic i Rahimic nisu njegovi ljudi. Dok god bude pobjedjivao imat ce potporu. Onog momenta kada motor zasteka, molit ce kroz medije igrace da daju sve od sebe.
Ako Dzeko bude nesto zajebavao onda bez sumnje treba na klupu. Niko u ovoj reprezentaciji nije nedodirljiv.
-
chily-rz
-
Kontakt:
admin je napisao/la:
Isto ko što ne možete prihvatiti da stav o hajmo reć "vrsti selektora" nije neka lična sujeta pa da sad kao mediji mrze prosinečkog. Gledato to na jedan previše dječiji način. Ja ti garantujem da će 99% medija u startu imati odnos prema prosinečkom isti kao što bi imali prema svakom selektoru. Izbor je gotova priča, imaš selektora i on ti mora biti najbolji jer je jedini kojeg imaš. To mu je polazna tačka kao i svakom drugom. Ono što on uradi kao selektor odrediće stav medija u budućnosti.
Vi ste na neki nacin pokušali utjecati na izbor selektora što opet poštujem,privatni medij,imate pravo na svoj stav,.
Ono što jeste apsurdno je to što ste izbor Amara za selektora prikazali kao neki vitalni nacionalni interes svih naroda pod šablonskom parolom : birajmo domače,.Prikladnije bi bilo da ste se bavili ljudima koji biraju selektora jer se cini da oni nemaju nikakvu odgovornost za neuspjeh,.Jedino to što su naši,domači,mora da se ne uklapaju u ovu priču gdje je domače nužno i bolje,.
-
MortemHz
- Interni moderator
-
Kontakt:
Nista ovdje nije bosansko vise, nikakva novost.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
samoposmatram
-
Kontakt:
Postao/la samoposmatram » 05 jan 2018, 20:07
Moggi je napisao/la:samoposmatram je napisao/la:Prosinecki je ambiciozan, ali pitanje je koliko je upoznat sa stanjem u nasoj reprezentaciji. Bazdarevic je imao lojalnost jednog covjeka, dok ga izbijanje zuba nije otjeralo. Prosinecki ce imati dva svoja covijeka. Hasagic i Rahimic nisu njegovi ljudi. Dok god bude pobjedjivao imat ce potporu. Onog momenta kada motor zasteka, molit ce kroz medije igrace da daju sve od sebe.
cipric je bio njegov individualni trener zadnjih godina karijere, vjerovatno i kondicioni
Tacno, diplomirao je na fakultetu u Zagrebu. Njegov rad ce biti najinteresantniji, jer vec godinama se vucemo po terenu kilavi.
Trenutno korisnika/ca: 231983 i 17 gostiju.