RK Sloga Doboj
Re: RK Sloga Doboj
Jbte mis, pa nije Sloga Atletiko Madrid..dobra ekipa koja glat moze izgubit na strani, Zrinski solidna, disciplinovana ekipa bez zvijezdica...i gdje tu iznenadjenje da Sloga izgubi 1 razlike????
pep3 je napisao/la:Kako se samo stima Zrinjskom. Ovo je vise presmijesno.flash je napisao/la:Zijanili ste 30:29!po'marke je napisao/la:kako u mostaru?
zrinjskom se steli

Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Zoran Dokić trener Zrinskog je iz Doboja .............
Nije, nego je iz Dervente! Naravno igrao je i bio trener Sloge...
Nije šija nego je vrat

I sta sada mislis da je Sloga pustila Zrinjskom zbog Dokica!? On ima uticaj u klubu ko lanjski snijeg... Ako Celik uzme Slogu hoces raci da je zbog Mikija?! I on je iz Doboja...
Vidiš kako racionalno razmišljaš
Evo ti da još malo razmišljaš odakle je trener Leotara i kako je Leotar pobjedio Goražde
Smijesan si!
Sloga ce biti prva a za ostalo me zaboli... Razmisljajte vi ko ce jos u doigravanje osim nas! 

Niko ti nije rekao da Sloga neće biti prva a ako de zabolje onda moraš ići doktoru
DOBOJ - Na klupama sedam rukometnih premijerligaša sjedi sedam trenera koje je iznjedrila dobojska škola rukometa, odnosno stručnjaci koji su ponikli u Slogi, sa uspjehom nosili njen dres i trenirali je.
Pozdrav prije i poslije utakmice trenera Sloge Aleksandra Dugića i učitelja rukometaša Zrinjskog u Mostaru Zorana Dokića bio je više od uobičajenog, kurtoaznog.
Bilo je u tom rukovanju i emocija, a kako i ne bi kada su dva stručnjaka nosila dres dobojskog kluba i to u Prvoj saveznoj ligi Jugoslavije. Dokiću je ovo drugi dolazak u Zrinjski, a vodio je i banjalučki Borac i Izviđač iz Ljubuškog. Svojevremeno je bio uspješan trener više klubova u najjačoj ligi bivše SR Jugoslavije, a do početka ove sezone bio je na čelu struke dobojskog premijerligaša. Dugić nema dug staž, vođenje svog matičnog kluba prvi mu je ozbiljniji stručni zadatak, koji za sada obavlja uspješno, što je vidljivo po položaju Sloge na tabeli.
Ali, susreti bivših Sloginih rukometaša u takvoj ulozi u Premijer ligi BiH nisu rijetkost. Upravo u proteklom kolu čvrsto su ruke jedan drugom stegli u Maglaju trener domaće ekipe Željko Katavić i mladi stručnjak Ljubomir Filipović, strateg zeničkog Čelika, takođe bivši rukometaši dobojske Sloge. Novajliju u ligi Derventu trenira Zoran Petričević, koji je ovaj klub uveo u najviši bh. rukometni rang i za sada mu obezbijedio sigurno mjesto na tabeli. I on je, dakako, ponikao u Slogi. Ne treba zaboraviti da je na klupi Leotara Milanko Savčić, a Konjuh trenira Emir Junuzović, takođe nekadašnji igrač dobojskog kluba. Donedavno je lista trenera izraslih iz dobojske rukometne škole bila duža za još jedno poznato ime - Gorana Stojića. On je jedno vrijeme proveo u ekipi Maglaja, novajlije u Premijer ligi, tako da tada, a i sada, pošto ga je naslijedio Katavić, 50 odsto klubova elitnog rukometnog društva predvode stručnjaci iz Doboja.
Dugić
Trener Dobojlija Aleksandar Dugić naglasio je da je veliki broj trenera u Premijer ligi BiH iz redova Sloge najbolji pokazatelj da je Doboj pravi rukometni centar.
- Još kao igrači mogli su mnogo toga da nauče od vrsnih trenera koji su bili na čelu stručnog štaba Sloge i da to stečeno znanje vremenom nadograđuju i proširuju. Zato i nije neko iznenađenje što dobojski stručnjaci dominiraju najelitnijom bh. ligom - rekao je Dugić.
Procitaj ovaj tekst, po tvome "racionalnom" razmisljanju mi bi morali pola lige da pustimo da nas pobjedi ako im treba!!!kaca je napisao/la:Niko ti nije rekao da Sloga neće biti prva a ako de zabolje onda moraš ići doktoru

Poštujem to što si napisao i iz mog skromnog znanja rukometne škole bivše Jugoslavije Sloga je uvijek tu ja neću nabrajati šta je sve Goražde iznjedrilo u bivšoj država ali me nećeš uvjeriti da nije namještena utakmica Zrinski Sloga jer sam ih gledao u Goraždu sa nako lošom igrom Goražde ih rasturilo a znam kakvu ekipu ima Sloga.
- BeyKopites
- Kontakt:
Goraždak sam nisam propustio utakmicu na domaćem terenu još, a kako vidim u Ligi jedino Goražde i Sloga imaju sve pobjede na domaćem terenu i kako mi se čini najveća razlika koja je nad nama ostvarena je -4 i to Leotar (sigurno namještena utakmica
).
Ako je po rezultatima, gledajući sve glavne konkurente za play off, Goražde bi trebalo bez problema Slogu dobit na domaćem terenu, al' nešto sumnjam da će tako biti jer nam sudije ni kad smo domaćini nisu naklonjeni.
Btw protiv Gračanice prethodno kolo završilo na +13 a trebali smo +20 dobiti.
Drugo poluvrijeme suđenje nikakvo
!

Ako je po rezultatima, gledajući sve glavne konkurente za play off, Goražde bi trebalo bez problema Slogu dobit na domaćem terenu, al' nešto sumnjam da će tako biti jer nam sudije ni kad smo domaćini nisu naklonjeni.
Btw protiv Gračanice prethodno kolo završilo na +13 a trebali smo +20 dobiti.
Drugo poluvrijeme suđenje nikakvo

"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-
-CaptainFantastic08-
Ne sporim da je Doboj (Sloga) klub sa dobrom tradicijom i da je rukometu dala značajan doprinos, ali Slogu i Doboj tretirati kao "rukometni centar" je u najmanju ruku pretjerivanje!po'marke je napisao/la:DOBOJ - Na klupama sedam rukometnih premijerligaša sjedi sedam trenera koje je iznjedrila dobojska škola rukometa, odnosno stručnjaci koji su ponikli u Slogi, sa uspjehom nosili njen dres i trenirali je.
Pozdrav prije i poslije utakmice trenera Sloge Aleksandra Dugića i učitelja rukometaša Zrinjskog u Mostaru Zorana Dokića bio je više od uobičajenog, kurtoaznog.
Bilo je u tom rukovanju i emocija, a kako i ne bi kada su dva stručnjaka nosila dres dobojskog kluba i to u Prvoj saveznoj ligi Jugoslavije. Dokiću je ovo drugi dolazak u Zrinjski, a vodio je i banjalučki Borac i Izviđač iz Ljubuškog. Svojevremeno je bio uspješan trener više klubova u najjačoj ligi bivše SR Jugoslavije, a do početka ove sezone bio je na čelu struke dobojskog premijerligaša. Dugić nema dug staž, vođenje svog matičnog kluba prvi mu je ozbiljniji stručni zadatak, koji za sada obavlja uspješno, što je vidljivo po položaju Sloge na tabeli.
Ali, susreti bivših Sloginih rukometaša u takvoj ulozi u Premijer ligi BiH nisu rijetkost. Upravo u proteklom kolu čvrsto su ruke jedan drugom stegli u Maglaju trener domaće ekipe Željko Katavić i mladi stručnjak Ljubomir Filipović, strateg zeničkog Čelika, takođe bivši rukometaši dobojske Sloge. Novajliju u ligi Derventu trenira Zoran Petričević, koji je ovaj klub uveo u najviši bh. rukometni rang i za sada mu obezbijedio sigurno mjesto na tabeli. I on je, dakako, ponikao u Slogi. Ne treba zaboraviti da je na klupi Leotara Milanko Savčić, a Konjuh trenira Emir Junuzović, takođe nekadašnji igrač dobojskog kluba. Donedavno je lista trenera izraslih iz dobojske rukometne škole bila duža za još jedno poznato ime - Gorana Stojića. On je jedno vrijeme proveo u ekipi Maglaja, novajlije u Premijer ligi, tako da tada, a i sada, pošto ga je naslijedio Katavić, 50 odsto klubova elitnog rukometnog društva predvode stručnjaci iz Doboja.
Dugić
Trener Dobojlija Aleksandar Dugić naglasio je da je veliki broj trenera u Premijer ligi BiH iz redova Sloge najbolji pokazatelj da je Doboj pravi rukometni centar.
- Još kao igrači mogli su mnogo toga da nauče od vrsnih trenera koji su bili na čelu stručnog štaba Sloge i da to stečeno znanje vremenom nadograđuju i proširuju. Zato i nije neko iznenađenje što dobojski stručnjaci dominiraju najelitnijom bh. ligom - rekao je Dugić.

Jedini pravi rukometni centar u BiH je Banja Luka = RK Borac koji ima tradiciju i izuzetne rezultate u rukometu od svog postanka, pa i danas.
Borac je, osim mnogobrojnih titula, reprezentativaca i nosilaca najvećih svjetskih odličja dao i mnogo vrhunskih ili odličnih trenera od kojih su i danas mnogi vrlo cijenjeni u svijetu i regionu, npr:
Abas Arslanagić, Pero Janjić, Boro Golić, Velimir Petković, Irfan Smailagić, Jovica Elezović, Rade Unčanin, Predrag Došen, Saša Kuček, Stojan Atlagić, Viktor Anušić, Zlatko Saračević, Aleksandar Knežević (istina tek "početnik", pa i Halid Demirović koji je prvu afirmaciju stekao u Borcu a dokazao se u Želji (SA) kao i Senjanin Maglajlija (mada je on više menadžer, al' bio trener Zagreba!)....
Sarajevo je, također, bilo rukometni centar i jedino imalo dva prvoligaša u bivšoj državi i extra-jakoj ligi. I unazad 6-7 godina rukometno Sarajevo se "vratilo" - RK Bosna, ali došlo je do čega je došlo i sad su sarajevski klubovi bruka rukometa, nažalost.

I Ljubuški je, nakon rata, postao 'rukometni centar' ali sa sasvim drugačijom namjenom i svrhom što je poznato svima koji prate rukometna zbivanja.

Bosno moja poharana....
Da li su pustili Zrinjskom stvarno ne znam. Iskreno sam ocekivao pobjedu u Mostaru ali ****.ga, kakva je nam je liga nista nije cudno. Znam samo da je Sloga ljuta na sudjenje, pa mozda u sudijama treba trazit razlog ove pobjede a ne u Dokicu i pustanju! Evo kratkog izvjestaja:kaca je napisao/la:Poštujem to što si napisao i iz mog skromnog znanja rukometne škole bivše Jugoslavije Sloga je uvijek tu ja neću nabrajati šta je sve Goražde iznjedrilo u bivšoj država ali me nećeš uvjeriti da nije namještena utakmica Zrinski Sloga jer sam ih gledao u Goraždu sa nako lošom igrom Goražde ih rasturilo a znam kakvu ekipu ima Sloga.
" " НЕУСПЈЕХ
" - ? 30:29 (18:16)
' - $: ''? "''. $: 300. $: $ " (") " $ " ("). $: " 5 (3), ? 4(4). ": " 2, ? 8. ".
": ", ¥, ", ", ", $ 5, ?, $ 4, ", ", %, & 5, & 3, $ 7, Херцег 3, Пехар 3. Тренер: Зоран $.
?: $, " 1, ", " 3, ", " 3, ", ", ", ? 4, ", " 1, " 3, " 4, ? 10, ". Тренер: $ $
" " ? ? $ су на ' & $ ? са 30:29 (18:16) " ? се " за " неуспјех у $.
На тај " $ су ? " пораз у & " ", ? " $ " $ $ ". " је ? ? ? " $ $ ' &.
" $ $ $ су са 29:28 " ? су $ $ ? & " ? ? " ? " " $ ". У ? су " на " " " у ' $ " " $ $ ". $ су " $ " ? " ' за $ ? " ?. $ су " " $ " $ $ траје готово $ ", а ? су $ ? $ је ? пет $ $ &.
-? ' $ ", ? &, ? се ?. ?, % то $ $ " $, а ? ' & ? освајању " $. $ ? ? је $ " у $ " пуној &, а на & $ " $ & ? $. -& је % ? ? ?.
Postujem sve ovo sto napisao, ali mislim da nije pretjerivanje reci da je Doboj rukometni centar. Za grad koji ima najpoznatiji, najjaci rukometni turnir na svijetu sa razlog se to moze reci! Ipak Doboj je uvjek bio vezan za rukomet...Trigger je napisao/la:
Ne sporim da je Doboj (Sloga) klub sa dobrom tradicijom i da je rukometu dala značajan doprinos, ali Slogu i Doboj tretirati kao "rukometni centar" je u najmanju ruku pretjerivanje!
Jedini pravi rukometni centar u BiH je Banja Luka = RK Borac koji ima tradiciju i izuzetne rezultate u rukometu od svog postanka, pa i danas.
Borac je, osim mnogobrojnih titula, reprezentativaca i nosilaca najvećih svjetskih odličja dao i mnogo vrhunskih ili odličnih trenera od kojih su i danas mnogi vrlo cijenjeni u svijetu i regionu, npr:
Abas Arslanagić, Pero Janjić, Boro Golić, Velimir Petković, Irfan Smailagić, Jovica Elezović, Rade Unčanin, Predrag Došen, Saša Kuček, Stojan Atlagić, Viktor Anušić, Zlatko Saračević, Aleksandar Knežević (istina tek "početnik", pa i Halid Demirović koji je prvu afirmaciju stekao u Borcu a dokazao se u Želji (SA) kao i Senjanin Maglajlija (mada je on više menadžer, al' bio trener Zagreba!)....
Sarajevo je, također, bilo rukometni centar i jedino imalo dva prvoligaša u bivšoj državi i extra-jakoj ligi. I unazad 6-7 godina rukometno Sarajevo se "vratilo" - RK Bosna, ali došlo je do čega je došlo i sad su sarajevski klubovi bruka rukometa, nažalost.
I Ljubuški je, nakon rata, postao 'rukometni centar' ali sa sasvim drugačijom namjenom i svrhom što je poznato svima koji prate rukometna zbivanja.
Ja sam ponosan na Doboj što već decenijama imamo u BiH svjetski najpoznatiji i najjači rukometni, klupski, turnir i uvijek se divim ljudima koji to organizuju i održavaju toliko dugo!po'marke je napisao/la:.....Postujem sve ovo sto napisao, ali mislim da nije pretjerivanje reci da je Doboj rukometni centar. Za grad koji ima najpoznatiji, najjaci rukometni turnir na svijetu sa razlog se to moze reci! Ipak Doboj je uvjek bio vezan za rukomet...Trigger je napisao/la:
Ne sporim da je Doboj (Sloga) klub sa dobrom tradicijom i da je rukometu dala značajan doprinos, ali Slogu i Doboj tretirati kao "rukometni centar" je u najmanju ruku pretjerivanje!
Međutim, to nije referenca da si automatski i "rukometni centar", jer taj pojam definiše mnogo više od turnira na koji se pozivaš.
Doboj je grad u kojem je rukomet sport #1 i to je činjenica. Doboj ima RK Slogu koja je stekla solidnu tradiciju u rukometu ali postala poznata-prvoligaš tek nakon Krivaje, visočke Bosne sarajevskih Želje i Bosne i naravno Borca(BL). To je činjenica.
RK Sloga se ne može previše pohvaliti sa brojem titula-trofeja, reprezentativaca, medalja, međunarodnih uspjeha....Činjenica je da je Sloga najbolja bila kad je imala najmanje 'domaćih' igrača (manite se nebuloze da su Derventa i Doboj isto što i šija i vrat) što meni ne smeta jer je to normalna pojava u sportu, rukometu. Borac je, u svoja slavna vremena, imao uvijek veći procenat 'domaćih' igrača ali nikad ne bio to što je bio bez igrača 'sa strane'.
Međutim, to ne umanjuje vrijednost kluba i grada u kojem je rukomet sport #1.
Zato, uvažavam sve bh.klubove bez obzira što se zna za koga navijam.
Bosno moja poharana....
Borac jeste sada centar ali dokle svi ti igrači koje si ti nabrojao su ponikli u nekim manjim klubovima kao što su Krivaja,Goražde ,Maglaj ,Visoko,Derventa.....Kao što je Bosna imala para od Fedracije i funkcionisala dok su imali veze u vladi do tada je sve funkcionisalo i kupovali se igrači kada nema para nema ni Bosne tako će se desiti i sa Borcem.Dok Dodig daje pare i Borac će biti u vrhu kad nebude rezultata neće ni biti para.Primjer Igoke nažalost tako je kod nas.Malo je klubova koji danas stvaraju igrače jedna od rijetkih ekipa koja ima svoju djecu je Visočka Bosna i za dvije tri godine po mojim procjenama imaće najjaču ekipu pod uslovom da je ne rasprodaju.Isto tako Goražde sada ima stoinjak djece koja treniraju rukomet.To bi trebalo da bude perspektiva u ovoj današnjoj besparici.....
Zanimljivo!kaca je napisao/la:Borac jeste sada centar ali dokle svi ti igrači koje si ti nabrojao su ponikli u nekim manjim klubovima kao što su Krivaja,Goražde ,Maglaj ,Visoko,Derventa.....Kao što je Bosna imala para od Fedracije i funkcionisala dok su imali veze u vladi do tada je sve funkcionisalo i kupovali se igrači kada nema para nema ni Bosne tako će se desiti i sa Borcem.Dok Dodig daje pare i Borac će biti u vrhu kad nebude rezultata neće ni biti para.Primjer Igoke nažalost tako je kod nas.Malo je klubova koji danas stvaraju igrače jedna od rijetkih ekipa koja ima svoju djecu je Visočka Bosna i za dvije tri godine po mojim procjenama imaće najjaču ekipu pod uslovom da je ne rasprodaju.Isto tako Goražde sada ima stoinjak djece koja treniraju rukomet.To bi trebalo da bude perspektiva u ovoj današnjoj besparici.....
Ti ne čitaš ili ne kontaš tuđe postove!?
Gdje sam ja to spomenuo imena igrača Borca - tema je: treneri, a što su mnogi od njih bili i igrači - to je drugi 'par cipela'.
I, hem što ne kontaš tuđe postove - još pokazuješ i svoje "znanje"

Istine radi a tebi na znanje - pobrojani treneri Borca su svi bili igrači Borca osim Predraga Došena.Borac jeste sada centar ali dokle svi ti igrači koje si ti nabrojao su ponikli u nekim manjim klubovima kao što su ...
Borčeva, banjalučka, 'djeca' su od pobrojanih:
Pero Janjić, Boro Golić, Velimir Petković, Irfan Smailagić, Rade Unčanin, Saša Kuček, Stojan Atlagić, Viktor Anušić, Zlatko Saračević, Aleksandar Knežević i Predrag Došen (koji je iz BL.)
Abas Arslanagić, Jovica Elezović, Halid Demirović i Senjanin Maglajlija... su "stranci" i jedino je donekle bio afirmisan Abas Arslanagić prije dolaska u Borac, ali je 'zvjezdane trenutke' doživio u dresu Borca, dok su Elezović, Maglajlija i Demirović stigli u BL kao anonimusi ili tek juniori (Maglajlija)
Valjda češ ovo pročitati kako treba, a 'tvoji rukometni centri' (koje si pobrojao) se prije mogu nazvati "rukometni rasadnici" i djeca moraju ići na fakultet, negdje...
To o visočkoj Bosni slušam godinama i !? - Ništa, ama baš ništa posebno kao seniorski klub - sve neki 'super juniori' ali kad pređu u seniore, poneki, afirmaciju steknu pretežno u nekom od 'jačih' klubova....
Bosno moja poharana....
Ako več hočeš da polemišeš vrati se nazad pa ćeš vidjeti da je priča počela od rezultata i namještanja utakmica,ali ako hočeš možemo govoriti i o trenerima pa te molim da mi od tih tvojih nabrojanih trenera kaže koje su to rezultate postigli........
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.