Bosanskohercegovački treneri u inostranstvu

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

fanatik19
Kontakt:

Re: Bosanskohercegovački treneri u inostranstvu

Post Postao/la fanatik19 » 13 apr 2025, 12:29

Muslic je trenercina, jasno je to svakome ko iole razumije fudbal. Plymouth je limitiran kvalitetom u svakom pogledu, covjek izvlaci i vise od maksimuma iz ekipe ali nekvalitet cesto ispliva. Ko hoce da vidi mogao je njegov trenerski rukopis prepoznat vec nakon nekoliko utakmica, bez obzira na losije rezultate.
Samo se nadam da na kraju nece zalit zbog poraza protiv direktnih konkurenata poput Hulla i Derbya..

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 21 apr 2025, 18:21

Muslić je stvarno odličan stručnjak, nadam se da će u budućnosti imati motiva da vodi reprezentaciju domovine.

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 21 apr 2025, 18:37

Kakav maler jebote, svi dole pobijediše...

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 21 apr 2025, 20:37

Dokazuje se moj Krajso, al polako.

Sjecam se Bilica i kakvog trenera svijet tek treba da upozna. Eno, Dalic presisa Ciru. A tek Bilice, Kovace, Tudore i sta znam. Jesam dobro upratio, Bilic dane ubija podcastom ...

Muslic bi nam bio jedina logicna u slucaju da se Barbarez nije desio.

A sta bi se desavalo, to je vec sasvim drugo pitanje. Mozda bi imali Anela jos uvijek.

Opet, da li bi imali Spahu na sadasnjoj funkciji?

Da li bi dobili vise mladih igraca koji se vrte oko reprezentacije kao nikada do sada?

Da ga je vidjeti u strucnom stabu, e to bi bilo znacajno.

A, ako nastavi ovako na prikolko profi nivou da se dokazuje, jedini logican izbor nakon Barbareza.

I nadam se da im obezbijediti opstanak. Jer svijet je takav da Rooneya vidi i kao mnogo boljeg trenera od tog tamo Muslica.

Ne bih bio iznenađen da sutra Rooney postane trener kojeg god kluba u PL, a Muslic uprkos opstanku zavrsi u Belgiji ili Austriji umjesto bolje prilike kod Engleza.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 21 apr 2025, 22:14

Za neke ljude se moraju mnogi faktori poklopiti, naročito ako su dobri. Kada je neko slab, uvijek će biti prilike. A za kvalitetna rješenja mora biti malo i sreće.

Da u ovom trenutku tražimo selektora, vjerovatno bi imali dobru šansu za Muslicem na kraju sezone. Medjutim, teško je znati gdje će on raditi naredne sezone. Ako ode u neki drugi klub championshipa recimo i postavi fine rezultate, imat će sigurno jako finu platu. Mislim da mu je i sada plata veća nego ona od barbrareza. I onda je teško da čovjek se žrtvuje i za mnogo manje pare nešto radi, ako ne mora.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 21 apr 2025, 22:42

DeeWa je napisao/la:
21 apr 2025, 22:14
Za neke ljude se moraju mnogi faktori poklopiti, naročito ako su dobri. Kada je neko slab, uvijek će biti prilike. A za kvalitetna rješenja mora biti malo i sreće.

Da u ovom trenutku tražimo selektora, vjerovatno bi imali dobru šansu za Muslicem na kraju sezone. Medjutim, teško je znati gdje će on raditi naredne sezone. Ako ode u neki drugi klub championshipa recimo i postavi fine rezultate, imat će sigurno jako finu platu. Mislim da mu je i sada plata veća nego ona od barbrareza. I onda je teško da čovjek se žrtvuje i za mnogo manje pare nešto radi, ako ne mora.

Ja se sjecam, ovdje Selimbegovica proglasavali za stratega i buduceg selektora pod moranje. Sramota ako ne bude selektor sto prije.

Istog ovog Muslica u to vrijeme se spominjalo kao naseg mladog trenera koji nesto dobro radi, pa naletio na rampu.

Ali Muslicu svaka cast jer se u bitnom trenutku za karijeru prihvatio posla vaditi davljenika u drugom rangu kod Engleza.

Uspije li, na njega ce mnogi tek obratiti paznju. Mada je vec i sada pokazao potencijal.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 21 apr 2025, 23:47

Tabela od dolaska Muslica:
Plymouth bi bio 15-plasirani tim na tablici od 24 tima, što je itekako rezultat vrijedan pažnje. Uz to izbacio Liverpool u kupu.
Kada je došao na klupu, tim je bio u katastrofalnom stanju i odmah je rečeno da će biti teško izboriti plasman, faktički nemoguća misija.
Mislim da ce ih na kraju koštati poraz protiv direktnog rivala Derbyija prije par kola kada su primili pogodak u 88.minuti.

Miron Muslic, osvajao 1,21 bod po utakmici:
19 utakmica, 23 boda, gol razlika 24:32 (-8)

Rooney, 0,8 bodova po utakmici
25 utakmica, 20 bodova, gol razlika 24:53 (-29)

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 22 apr 2025, 01:02

Oikamid je napisao/la:
21 apr 2025, 18:37
Kakav maler jebote, svi dole pobijediše...
Ovo sam baš htio napisati, fakat je maler.

Teško, baš teško mogu izboriti opstanak, osim ako im se ne poklope neke stvari i imaju malo sreće.

Bilo kako bilo, ne znam ostaje li u Plymouthu i naredne sezone, gdje mislim da bi se mogli vratiti nazad eskpresno.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 24 apr 2025, 11:30

Fedja Dudic razbio Zvezdu i nanio joj prvi poraz u sezoni

Radnicki - Zvezda 4:1 :bih:
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 26 apr 2025, 17:58

Još jedna pobjeda za Mirona i Plymouth danas.
Pitanje: Zna li iko da li u championshipu odlučuje gol-razlika ili medjusobni omjer u slucaju istog broja bodova?
U odnosu na konkurente, Derby i Hull imaju bolji međusobni od Plymoutha a Plymouth ima bolji od Prestona i Lutona.
Plymouthova gol-razlika je daleko najlošija, iako su postigli više golova od svih konkurenata.
Ukratko, igra li im išta na kraju potencijalna pobjeda protiv Leedsa zadnje kolo do koje će svakako jako teško biti doći s obzirom da se Lids bori sa Barnlijem za titulu Cempionsipa?

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 26 apr 2025, 18:04

Gol razlika se gleda. Ispali su nažalost.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 apr 2025, 18:18

fanatik19 je napisao/la:
26 apr 2025, 17:58
Pitanje: Zna li iko da li u championshipu odlučuje gol-razlika ili medjusobni omjer u slucaju istog broja bodova?
U odnosu na konkurente, Derby i Hull imaju bolji međusobni od Plymoutha a Plymouth ima bolji od Prestona i Lutona.
Plymouthova gol-razlika je daleko najlošija, iako su postigli više golova od svih konkurenata.
Ukratko, igra li im išta na kraju potencijalna pobjeda protiv Leedsa zadnje kolo do koje će svakako jako teško biti doći s obzirom da se Lids bori sa Barnlijem za titulu Cempionsipa?
Imaju sansi za ostanak, ali u naucnoj fantastici, gdje moraju dobiti nekih 8-9 razlike, da Hull samo izgubi, a Luton da izgubi sa nekih 10 razlike, ako sam dobro proracunao ovo :mrgreen:

Racunao sam samo Luton, jer imaju ocajnu gol razliku, za razliku od Derbya i Prestona.

Realnost je da su ispali vec danas.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 26 apr 2025, 18:26

Steta, nije imao ni srece. Kad god oni pobijede, pobijedili su i direktni konkurenti. Losi rezultati prije Mironovog dolaska razlog su ispadanja. On kao novi trener nije mogao puno bolje od ovoga.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 26 apr 2025, 18:26

DamirT je napisao/la:
26 apr 2025, 18:18
fanatik19 je napisao/la:
Imaju sansi za ostanak, ali u naucnoj fantastici, gdje moraju dobiti nekih 8-9 razlike, da Hull samo izgubi, a Luton da izgubi sa nekih 10 razlike, ako sam dobro proracunao ovo :mrgreen:

Racunao sam samo Luton, jer imaju ocajnu gol razliku, za razliku od Derbya i Prestona.

To nesto slicno kao nasi standardni proracuni i kalkulacije godinama unazad kad halalimo kvalifikacije nakon 2 okupljanja. U fazonu, ako oni odigraju 5 5 a mi dobijemo 7-0 idemo na mundijal :mrgreen:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 apr 2025, 18:28

fanatik19 je napisao/la:
26 apr 2025, 18:26
DamirT je napisao/la:
26 apr 2025, 18:18
fanatik19 je napisao/la:

To nesto slicno kao nasi standardni proracuni i kalkulacije godinama unazad kad halalimo kvalifikacije nakon 2 okupljanja. U fazonu, ako oni odigraju 5 5 a mi dobijemo 7-0 idemo na mundijal :mrgreen:
E bas tako. :mrgreen:

Hajde da makar ne igraju sa Leedsom, pa da se covjek i nada necemu. Ovako su vece sanse da Borac dobije crveni karton do kraja sezone, nego ovo.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 26 apr 2025, 19:00

Pitanje je i da li ce ostati u klubu nakon sto ispadnu, mislim da bi to za njega bio korak nazad.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 26 apr 2025, 19:05

Muslic je vodio Plymouth u 20 utakmica engleskog championshipa. Gledajuci formu, kada bi racunali samo tih zadnjih 20 utakmica, Plymouth bi bio na 12. mjestu u ligi. Tako da vjerujem da su celnici koliko toliko zadovoljni sa njim bez obzira sto ce ispasti iz lige i da ce mu ponuditi da se i naredne sezone zadrzi u klubu sa ciljem da ga vrati u drugu ligu. Eh sad, koje ce njegove biti ideje to je vec nesto drugo.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 apr 2025, 19:08

DeeWa je napisao/la:
26 apr 2025, 19:05
Muslic je vodio Plymouth u 20 utakmica engleskog championshipa. Gledajuci formu, kada bi racunali samo tih zadnjih 20 utakmica, Plymouth bi bio na 12. mjestu u ligi. Tako da vjerujem da su celnici koliko toliko zadovoljni sa njim bez obzira sto ce ispasti iz lige i da ce mu ponuditi da se i naredne sezone zadrzi u klubu sa ciljem da ga vrati u drugu ligu. Eh sad, koje ce njegove biti ideje to je vec nesto drugo.
Ma zadovoljni su itekako s obzirom sta je prije njega Rooney uradio. Sad je samo pitanje ima li on ambicije da vodi treceligasa i hoce li dobiti nekih boljih ponuda. Njega bi volio vidjeti na klupi reprezentacije nakon Barbareza.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 26 apr 2025, 19:14

Mlad je to strucnjak. Nije loše da odradi i prekuca treću ligu. Možda je i bolje to nego opet nekog davljenika da spasava.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 26 apr 2025, 19:18

Steta zbog raspleta situacije, ovo je uvijek bio tezak zadatak ali opet i po ispadanju pokazao je da može trenirati na otoku. Ako dobije ponudu novu iz Cshipa nek tu ostane, sve ostalo je haman bolje da ide pokusti uzeti promociju iduce sezone.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.