Bitcoin i crypto svijet
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Bitcoin i crypto svijet
Ja punim bags u RWA, AI i AI agente to je buducnost.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Samo gledas koji su vezani za s&p 500, tj 500 najvecih kompanija na svijetu. To su vuaa, vwca itd, ne mozes profulati sa njimaProfesor je napisao/la: ↑18 feb 2025, 18:57U koje etfove ulazes?Bosniacum Lilium je napisao/la: ↑10 feb 2025, 19:45Mislim unic u kripto svijet. Već ulažem u ETFove, treba mi ta stabilnost, ali spreman sam dio sredstava uložiti u nešto volatile kao sto je kripto. Obzirom da je palo tržište, šta bi vi kupili u ovom momentu
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Evo rekao ti je rio. Tu sve uglavnom etfovi koji su vezani za 500 najvećih kompanija. Imaš tu derivate poput big 7, kanadske neke verzije poput vfv… ja kao kanadski rezident ulažem u kanadske stabilne etfove jer ne plaćam porez na njih. A sa druge strane, nešto rizicnija ulaganja pravim u yieldmax etfs, ali ti to ne bih preporučio trenutno. Vrlo lako možeš otići u minus jer to nisu etfovi koji nominalno rastu. Pored toga ulažem u single stocks, tj bavim se swing tradeom. I to je jako rizicno, mada sam za sada u plusu. Jedino malo pusim na AC.TO jer je dionica otišla dole uprkos dobrim prognozama (tehnička i fundamentalna analiza). Ali eto svakako ona mora kad tad izaći na 25 dolara. Ne zurim nigdje. Svakako ne preporučujem da se cijela ustedjvina pusti u trade ili Invest.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑19 feb 2025, 08:14Samo gledas koji su vezani za s&p 500, tj 500 najvecih kompanija na svijetu. To su vuaa, vwca itd, ne mozes profulati sa njimaProfesor je napisao/la: ↑18 feb 2025, 18:57U koje etfove ulazes?Bosniacum Lilium je napisao/la: ↑10 feb 2025, 19:45Mislim unic u kripto svijet. Već ulažem u ETFove, treba mi ta stabilnost, ali spreman sam dio sredstava uložiti u nešto volatile kao sto je kripto. Obzirom da je palo tržište, šta bi vi kupili u ovom momentu
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
$500 mjesecno u sp500 kroz 20 godina je oko 255k . Pa ti vidi jel bolje drzati na bankovskom racunuBosniacum Lilium je napisao/la: ↑19 feb 2025, 23:22Evo rekao ti je rio. Tu sve uglavnom etfovi koji su vezani za 500 najvećih kompanija. Imaš tu derivate poput big 7, kanadske neke verzije poput vfv… ja kao kanadski rezident ulažem u kanadske stabilne etfove jer ne plaćam porez na njih. A sa druge strane, nešto rizicnija ulaganja pravim u yieldmax etfs, ali ti to ne bih preporučio trenutno. Vrlo lako možeš otići u minus jer to nisu etfovi koji nominalno rastu. Pored toga ulažem u single stocks, tj bavim se swing tradeom. I to je jako rizicno, mada sam za sada u plusu. Jedino malo pusim na AC.TO jer je dionica otišla dole uprkos dobrim prognozama (tehnička i fundamentalna analiza). Ali eto svakako ona mora kad tad izaći na 25 dolara. Ne zurim nigdje. Svakako ne preporučujem da se cijela ustedjvina pusti u trade ili Invest.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑19 feb 2025, 08:14Samo gledas koji su vezani za s&p 500, tj 500 najvecih kompanija na svijetu. To su vuaa, vwca itd, ne mozes profulati sa njima

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Pa znam ja to prijatelju. Niko nije rekao da je loše ulagati u s&p500alemsa je napisao/la: ↑19 feb 2025, 23:37$500 mjesecno u sp500 kroz 20 godina je oko 255k . Pa ti vidi jel bolje drzati na bankovskom racunuBosniacum Lilium je napisao/la: ↑19 feb 2025, 23:22Evo rekao ti je rio. Tu sve uglavnom etfovi koji su vezani za 500 najvećih kompanija. Imaš tu derivate poput big 7, kanadske neke verzije poput vfv… ja kao kanadski rezident ulažem u kanadske stabilne etfove jer ne plaćam porez na njih. A sa druge strane, nešto rizicnija ulaganja pravim u yieldmax etfs, ali ti to ne bih preporučio trenutno. Vrlo lako možeš otići u minus jer to nisu etfovi koji nominalno rastu. Pored toga ulažem u single stocks, tj bavim se swing tradeom. I to je jako rizicno, mada sam za sada u plusu. Jedino malo pusim na AC.TO jer je dionica otišla dole uprkos dobrim prognozama (tehnička i fundamentalna analiza). Ali eto svakako ona mora kad tad izaći na 25 dolara. Ne zurim nigdje. Svakako ne preporučujem da se cijela ustedjvina pusti u trade ili Invest.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑19 feb 2025, 08:14
Samo gledas koji su vezani za s&p 500, tj 500 najvecih kompanija na svijetu. To su vuaa, vwca itd, ne mozes profulati sa njima![]()

Ali ja lično ne ubacujem sve u taj indeks.
Portfolij se treba diverzifikovati. Dio u s&p, dio u dionicama sa visokim dividendama. Onda radiš istrazivanje i biraš neke single stocks u koje ćeš uložiti.
Istrazi malo msty, cony etfove. Ja svakako ne preporučujem da se sada ulaze u njih pogotovo. Jako su volatile, sa tendencijom da se slome. Ali ko je ušao na vrijeme zaradio je te pare u godini dana koje ti spominješ. Ljudi vadili penzije i kupovali te indekse. Onda single stocks. Evo recimo na HIMS je raja uzela ozbiljne pare. Prije toga na PLTR. Vidio sam da su ljudi uzimali od 500% do 1000% profit. Sad recimo OSCR ima tu tendenciju. Ja sam preko 20% u plusu, a uveo je u portfolij prošle sedmice. Još je danas cucnulo tržište. Naravno da je najveća glupost staviti pare na savings account. Ali i to razumijem. Nekad stres i to opce blagostanje nisu vrijedne tih para. Samo sto se ja ne cimam na gubitke. Na kraju dana to su samo pare.
Pratim recimo ovog jednog indijca/pakistanca. Ne znam ni ja šta je. Nebitno uglavnom. Njegov growth u zadnjih godinu dana je preko 300k CAD. Naravno trebalo je imati i početni kapital da napraviš takav portfolij, ali oduzmi jednu nulu i to je opet solidna cifra.
Investiranje je svakako najbolja opcija. Treba istražiti i druge indekse koji rastu.
Moj trenutni fokus je ponajviše na trgovini, odnosno trejdu. Rizik je puno veći, ali i moguca dobit. S tim da sve ima svoje prednosti i mane. Kada je rijec o trgovini. Ti moraš biti 24/7 na marketu i sve živo i citati i kopati. Naravno to sve utiče na ulaznu i izlaznu strategiju. Brojevi se znaju drasticno promijeniti u minutama.
A sa jednom solidnom ustedjevinom se kroz investicije i trgovanje može obezbijediti jedna minimalna plata u kanadi. Mislim da to nije loše
Ma znam to vecinu ali ako ti je ista sigurno u berzi to je sp500.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Pa to da. Dosta ljudi ulaze DCA metodom. Npr ulazes svaki dan po 10 dolara u s&p500 bez obzira na cijenu. Najbolja metoda za dugorocno investiranje. Pustiš nalog i ne brineš ni o čemu
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Isti ljudi iza Libre i Melania coina, prejak kriminal za koji niko neće odgovarati

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Ovo ode još dole. Izgleda najbolje čekati kraj marta, vjerujem da od tad sve ide gore. Mogao bi se uhvatiti fin moment tada.
- AshburtonG
- Kontakt:
Tacno vece go.no nisam pojeo od kupovine Solane. 

- baboedindzeko09
- Kontakt:
Pad na tržištu općenito ima dosta do toga što se ovaj hack desio od strane Sjeverne Koreje, najveći u historiji, FUD se uvukao dosta u sve pore i trebat će vremena da se oporavi ovo sve.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Ali sam se zaletio na solanu kad sam citao najave da ce ici na 700

Ma ja prvi put u zivotu ulozio u etf, sve ljuljnu, uzeo 3 etf tik prije ovog pada

- AshburtonG
- Kontakt:
Ma ici ce na gore, ali sam ja prodao i cekam da padne na ispod 120-110 onda bih opet uzeo vise. Mogu okrenut pare ove sto sam izgubio na drugi nacin pa opet kupit po boljoj cijeni. 
Sto se tice iskustva, isti sam po pitanju kriptovaluta.
Sacekaj Mart-April ako se ne desi solidna pumpa, mozda ulazimo u bears market a onda ti ode sve na 0AshburtonG je napisao/la: ↑25 feb 2025, 12:29Ma ici ce na gore, ali sam ja prodao i cekam da padne na ispod 120-110 onda bih opet uzeo vise. Mogu okrenut pare ove sto sam izgubio na drugi nacin pa opet kupit po boljoj cijeni.

U koliko se javlja nvidia danas? Vidim svi cekaju objavu zaradealemsa je napisao/la: ↑25 feb 2025, 16:44Sacekaj Mart-April ako se ne desi solidna pumpa, mozda ulazimo u bears market a onda ti ode sve na 0AshburtonG je napisao/la: ↑25 feb 2025, 12:29Ma ici ce na gore, ali sam ja prodao i cekam da padne na ispod 120-110 onda bih opet uzeo vise. Mogu okrenut pare ove sto sam izgubio na drugi nacin pa opet kupit po boljoj cijeni.
Sto se tice iskustva, isti sam po pitanju kriptovaluta.Vece su sanse da nece ali evo zatvaramo 2 mjeseca u minusu, to se u bull marketu rijetko ili nikako ne desava, jos ako mart zatvori crveno
![]()
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Dobar je bio earnings report, ali tržište će ići gore u martu/aprilu, osim ako ne ode…Sheyi je napisao/la: ↑26 feb 2025, 18:38U koliko se javlja nvidia danas? Vidim svi cekaju objavu zaradealemsa je napisao/la: ↑25 feb 2025, 16:44Sacekaj Mart-April ako se ne desi solidna pumpa, mozda ulazimo u bears market a onda ti ode sve na 0AshburtonG je napisao/la: ↑25 feb 2025, 12:29Ma ici ce na gore, ali sam ja prodao i cekam da padne na ispod 120-110 onda bih opet uzeo vise. Mogu okrenut pare ove sto sam izgubio na drugi nacin pa opet kupit po boljoj cijeni.
Sto se tice iskustva, isti sam po pitanju kriptovaluta.Vece su sanse da nece ali evo zatvaramo 2 mjeseca u minusu, to se u bull marketu rijetko ili nikako ne desava, jos ako mart zatvori crveno
![]()
Tržište se u zadnje vrijeme ponaša nasuprot svim analizama. Po meni The Orange Man se namjerno igra sa tržištem. Trenutno je previše manipulacije, ali ne bi trebalo da još dugo traje.
BTC ide na 70k?
Ako ne znas nista od analize, nisi trebao prodavati.AshburtonG je napisao/la: ↑25 feb 2025, 12:29Ma ici ce na gore, ali sam ja prodao i cekam da padne na ispod 120-110 onda bih opet uzeo vise. Mogu okrenut pare ove sto sam izgubio na drugi nacin pa opet kupit po boljoj cijeni.

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- AshburtonG
- Kontakt:
Ma uduplao pare na parfemima. **** kripto. 

Pozdrav, vidim da ste iskusniji svi oko kripta pa pitanje vezano za isplatu novca kako najbrze najlakse sa sto manjom provizijom uraditi. Usao sam u ovo malo prije pija uplatio mi je prijatelj pare iz vana pa sam se malo ucio i sad sam ubacio i pi ovaj sto sam imao. Eh sad vezano za isplatu kako sta ide kod nas u drzavi jer su mi pricali da ne moze kao u hr i ostalo. Hvala na odgovoru unaprijed. 

Precieux 120KM kod nas, kontam ga naruciti. Isplati li se?

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.