Imas 3 ekipe sa 16 bodova, svaka je protiv svake 1 pobjedila i 1 izgubila. Hajte sad matematicari, ko je 1,2 i 3

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Da je jedna tekma gdje ti treba pobjeda pa bi i bilo neke sanse da nas sreca pogleda. Ovako dvije nema teorije. Kipar nas je nadigrao i imali srece sa ona dva gola iz prekida. Protiv Austrije nismo mogli napada organizovat nakon sto smo primili drugi. Jednostavno kombinacija limitiranih igraca i neznalice selektora se ne moze prevazici ovdje. A sto je najgore ne vidim ni neku borbenost vec igraci budu mrtvi nakon sat vremena igre. Uporedi sa Albanijom npr. i koliko oni grizu i trce.
Amarinho je napisao/la: ↑13 okt 2025, 17:34Ovaj scenario je nesto najbolje, najidealnije sto se moze desit. Ovaj scenario je ono kad ne mozes spavat pa kazes sebi "da mislim na nesto lijepo", na tako nesto ces mislit. Imas Rumuniju kuci, koju si stalno uzimao kod kuce - u ovom ciklusu cak i u gostima - za jedno finale u Becu. Da otvorim mapu Evrope ukljucujuci Bosnu i biram gdje zelim da imam "Finale za SP" odabrao bih Bec.
"Stara raja" se mozda sjeca Pariza, i oni koji su bili i ovi sto nisu, ta atmosfera i sami broj navijaca za "tamo neku" utakmicu kvalifikacije je nesto sto se nece ponovit - bar sam mislio da nece - evo otvara se prilika da Pariz bude mala maca za ovo. Zadnji ples 40-godisnjeg Edina, heroja nase citave generacije, uz kojeg smo svi odrasli, ne samo mi vec i sami ti igraci na terenu koji su nosali njegove dresove u gradu sa mozda najvecom bosanskom Dijasporom vani, vrlo blizu samoj Bosni, u samom centru Evrope za svakog navijaca.
Ne znam... ne znam... daj mi Bec evo ti SP, ne zanima me. Igrat ce se jos kvalifikacija, bit ce heroja, igraca, zvijezda, mozda ce se igrat jos koje EP/SP - ali daj mi taj Bec, daj mi zadnji Edinov ples, jer je to nesto sto se nece ponovit nikad.
Mi smo treci, zbog najslabije gol razlike.Lavcina je napisao/la: ↑13 okt 2025, 17:45Zamisli hrkljusa da Rumuni nas dobiju u Zenici, Austrija remizira na Kipru. U zadnjem kolu Rumuni logicno tucu San Marino, a mi nekim cudom Austriju u Becu.
Imas 3 ekipe sa 16 bodova, svaka je protiv svake 1 pobjedila i 1 izgubila. Hajte sad matematicari, ko je 1,2 i 3![]()
Ako Kipar dobije Austriju a mi Rumune,treba nam nerijeseno u Beču i prvi smo
sad da smo bili pametni jos 2 minute na Kipru i pobjedili,uz moguć X austrijanca protiv kipra mogli bi smo i mi odigrati jedan X i jednu pobjedu u novembru i opet zavrsiti prvi.
Od mene imaju kanister domace sljive!
Ma Kipar je zeznut...ako budu raspolozeni,svasta može biti..Samo da Austrija prva ne zabije..
Pogotovo kad gube 2-0. To znamo mi iz vise navrata, a i Rumuni
BravoAmarinho je napisao/la: ↑13 okt 2025, 17:34Ovaj scenario je nesto najbolje, najidealnije sto se moze desit. Ovaj scenario je ono kad ne mozes spavat pa kazes sebi "da mislim na nesto lijepo", na tako nesto ces mislit. Imas Rumuniju kuci, koju si stalno uzimao kod kuce - u ovom ciklusu cak i u gostima - za jedno finale u Becu. Da otvorim mapu Evrope ukljucujuci Bosnu i biram gdje zelim da imam "Finale za SP" odabrao bih Bec.
"Stara raja" se mozda sjeca Pariza, i oni koji su bili i ovi sto nisu, ta atmosfera i sami broj navijaca za "tamo neku" utakmicu kvalifikacije je nesto sto se nece ponovit - bar sam mislio da nece - evo otvara se prilika da Pariz bude mala maca za ovo. Zadnji ples 40-godisnjeg Edina, heroja nase citave generacije, uz kojeg smo svi odrasli, ne samo mi vec i sami ti igraci na terenu koji su nosali njegove dresove u gradu sa mozda najvecom bosanskom Dijasporom vani, vrlo blizu samoj Bosni, u samom centru Evrope za svakog navijaca.
Ne znam... ne znam... daj mi Bec evo ti SP, ne zanima me. Igrat ce se jos kvalifikacija, bit ce heroja, igraca, zvijezda, mozda ce se igrat jos koje EP/SP - ali daj mi taj Bec, daj mi zadnji Edinov ples, jer je to nesto sto se nece ponovit nikad.
Eto Sarica vjerovatno. S druge strane, ne vidim kako se Demirovic moze vratiti. Zeznuta je ono povreda. Mozda se i oporavi, ali pitanje je u kakvom ce stanju biti.Dobra vijest je da bi reprezentacija mogla dobiti važna pojačanja – povratak Seada Kolašinca i Ermedina Demirovića.
Defanzivac Atalante Sead Kolašinac već duže vrijeme se oporavlja od povrede, ali selektor Barbarez je nedavno potvrdio da je iskusni bek počeo trenirati sa ekipom.
Očekuje se da će u novembru biti spreman da pomogne reprezentaciji, iako će njegov nastup zavisiti od forme i procjene ljekarskog tima.
Situacija s napadačem Stuttgarta Ermedinom Demirovićem je nešto složenija. Povrijedio je skočni zglob neposredno pred oktobarske mečeve, a prema informacijama njemačkih medija, oporavak bi mogao trajati do osam sedmica.
Ako se te prognoze pokažu tačnima, Demirović bi mogao propustiti i novembarske utakmice, iako u reprezentaciji i dalje vlada optimizam da bi se mogao ranije vratiti.
Barbarez je također otkrio da se nada povratku Darija Šarića, čije bi prisustvo dodatno ojačalo vezni red Zmajeva.
U svakom slučaju, pred reprezentacijom BiH je težak, ali ne i nemoguć zadatak. Sa zdravim i motivisanim igračima, te podrškom domaće publike u Zenici, Zmajevi će pokušati ostvariti san i izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo.
Najjaca gosotvanja daleko Pariz i Brisel kad nas je Mpenza potpio a poveli u prvoj minutiAmarinho je napisao/la: ↑13 okt 2025, 17:34Ovaj scenario je nesto najbolje, najidealnije sto se moze desit. Ovaj scenario je ono kad ne mozes spavat pa kazes sebi "da mislim na nesto lijepo", na tako nesto ces mislit. Imas Rumuniju kuci, koju si stalno uzimao kod kuce - u ovom ciklusu cak i u gostima - za jedno finale u Becu. Da otvorim mapu Evrope ukljucujuci Bosnu i biram gdje zelim da imam "Finale za SP" odabrao bih Bec.
Pa da nam opet ne daju da idemo ubahnom kao 2019. jer nas je bilo previse.invincible1921 je napisao/la: ↑13 okt 2025, 20:19Najjaca gosotvanja daleko Pariz i Brisel kad nas je Mpenza potpio a poveli u prvoj minutiAmarinho je napisao/la: ↑13 okt 2025, 17:34Ovaj scenario je nesto najbolje, najidealnije sto se moze desit. Ovaj scenario je ono kad ne mozes spavat pa kazes sebi "da mislim na nesto lijepo", na tako nesto ces mislit. Imas Rumuniju kuci, koju si stalno uzimao kod kuce - u ovom ciklusu cak i u gostima - za jedno finale u Becu. Da otvorim mapu Evrope ukljucujuci Bosnu i biram gdje zelim da imam "Finale za SP" odabrao bih Bec.
Medjutim to nece biti ni blizu beca...koji je bukvalno idealno mjesto. Dovoljno je blizu i iz BiH i iz dijaspore da mozes doc ako treba na tekmu i vratit se prakticno isti dan
Kao sto ti rece, ne posotji jednostavno bolji grad da igramo u Evropi
Ako dobijemo rumune ja ocekujem i preko 30k nasih
Ja sam reko kad su izvucene daj nam da odlucuje u Becu pa ako su jaci nek nas dobiju
Trenutno korisnika/ca: DjaniTarik i 15 gostiju.