“Moji roditelji su iz Bosne. Rođen sam u Njemačkoj ali sam u srcu Bosanac. Kada kog imam priliku odem u BiH, bar na tri ili četiri dana. Tamo je moja familija. Volim Mostar, Sarajevo, planine, burek, ćevape, volim ovce i koze, jednostavno volim sve što je bosansko. Nikada se nisam stidio svojih korijena i svog porijekla. Na mom posljednjem meču 11. jula protiv Korena Gevora sam visoko podigao bosanskohercegovačku zastavu na kojoj je pisalo 'Ne zaboravite Srebrenicu'. Milion drugih stvari se može zaboraviti, ali Srebrenica ne!”- kazao je naš šampion.
Adnan Catic alias Felix Sturm
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: Adnan Catic alias Felix Sturm
nije usao kako treba u ovaj mec i zato ga je i iznenadio irac! medjutim biti ce adnan sigurno pripremljen kako treba za revans i vjerujem da ce bukvalno razbiti ovog irca.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X
Realno gledajući, da je boksovao u nekoj drugoj zemlji, sigurno nebi pobijedio, najbolje što bi mogao izvući jeste remi. Provukao je on par udaraca, ali nije to ono najbolje od njega. Macklin je odličan bokser, sjajno pripremljen fizički, Adnanovi udarci ga nisu nimalo poremetili, naprotiv, odmah je išao u kontra napade. Kad još dodamo da je bio puno agresivniji, a samim tim je trošio mnogo više snage, zaista mu se mora dati priznanje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Evo i Murray je razočaran.andy_murray
Split decision win for sturm, best fight I've seen in a while, feel for macklin deserved a draw at least
andy_murray
Unbelievable fight between macklin and sturm on sky sports 2 right now, 2 rounds to go I've got macklin 2 rounds up come onnnn
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- el-fighter
- Kontakt:
Cestitke Adnanu na jos jednoj odlicnoj pobjedi. Protivnik je bio dosta agresivniji vise je napadao ,ali je skoro sve fulao. Adnan je ovo odradio rutinski, ( sto bi u nogometu rekli,) bez puno trke i doslovno unistio Irca sa svojom ubojitom ljevicom. Nekoliko odlicnih udaraca od strane Adnana je presudilo ovaj mec, kao i onih posljednjih 12 sekundi.
Jos jednom cestitke Adnanu na pobjedi i promovisanju BiH u Evropi.
Jos jednom cestitke Adnanu na pobjedi i promovisanju BiH u Evropi.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
- reds_forever
- Kontakt:
Onaj Irac je dosao nalozen po titulu da on uopste nije gledao kud udara. On je samo mlatarao rukama, nije tu bilo nesto previse preciznih udaraca. Smatram da je Adnanova pobjeda zasluzena, mada, mogao se i on malo vise potruditi
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
Haj mi jos jednom ponovi da bih shvatio...Madridism je napisao/la:Covjek je u naslov stavio izjavu Irca. tvoj je problem sto to ne mozes shvatiti.
"Čak je i njemačka televizija priznala da sam pobijedio u četiri runde. Bio sam bolji o ovoj borbi za barem tri runde. Bio sam veoma dobar, mnogo jači od Ćatića, u to nema sumnje", rekao je Macklin.
"Nakon borbe Adnan mi je rekao da će mi pružiti priliku za revanš u novembru. On zna da to mora jer se osramotio na njemačkoj televiziji koja je prenosila borbu. Pobjeđivao sam u ovoj borbi i nisu mi jasne sudijske odluke. Ne želim da zvučim loše, ali ću ga u narednoj borbi razbiti u komade. Neću dati nikom ponovo priliku da me ovako pokrade. Nema šanse!", bijesnio je Irac nakon meča.
Nije ovde problem da li sam ja shvatio, vec zasto se ss.ba tako kriticki i pristrasno okrece protiv ciste kao suza pobede Catica?! Zasto coveku koji mlati nebuloze (Meklin) daju naslovnu stranu...?!
No, za pocetak, Skundricu, jesi li to ti?!
Ako nisi...
Prvo, koga je briga sta je irac izjavio nakon PORAZA... mozda irce, ali ne bosance i hercegovce?!
Drugo, u kontekstu, kako je Skundric vest o Caticu preneo, ne pise se ni u zemljama gde je novinarstvo dotaklo svoj vrhunac "slobode"! Znaci, ne prenosi se tik nakon "zadnjeg" gonga... trebalo je se sacekati koji sat (dan) da prodje.., pa onda i spomenuti nebulozu koju je pod adrenalinom irac izgovorio.
Dalje, evo ti jedan primer: recimo, sudija je "malu" BiH u utakmici (fudbal) sa Spanijom u Ovijedu POKRAO.., utakmica se igrala do 97 minute, tj. do onog trenutka dok Spanci gol nisu dali.
Sledeci(h) dan(a) spanski slobodni mediji i nadasve profesionalci, ni reci nisu kriticki progovorile kako je pristrasni sudija dosao do racunice da mora utakmicu produziti za "traljavih" 7 (sedam) minuta, vec cutali, iako se ocito o kradji radilo...A i sama se NFSBiH zalila FIFA-i, ni to nisu preneli.
Ako Skundric ne zna, eto mu spanskog primera kako se zastupa i "stiti vlastiti" interese!
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Ne slazem se sa rajom gore iznad sto govore da je Irac bio bolji. Irac jeste zamahnuo vise puta ali to nisu bili pogodci i ti se zamasi po rukama i ramenima ne racunaju nigdje. Razlog sto su sudije odbile da te "udarce" broje je zato sto je Catic vec jednom dobro bio ostecen kada je Oscar De La Hoya na istu foru dobio Catica na poene - i mnogi su to smatrali najvecom kradjom u boksu u posljednjih nekoliko godina.
Zato ovaj put sudije nisu htjele da 2 put nasjedaju na istu foru i da Ircu daju poene za zamahivanje po ramenima i rukama. Catic je zamahivao rjedje ali pogadjao cesce. Irac je zamahivao cesce a pogadjao rjedje.
Ali ipak na kraju, samo pogodci se racunaju.
I tu je kraj price. Zato je Catic imao dosta manje ostecenja po licu, dok je lice Irca bilo isarano ko da ga je letvom udarao a ne rukavicom.
Bravo Caticu!
Zato ovaj put sudije nisu htjele da 2 put nasjedaju na istu foru i da Ircu daju poene za zamahivanje po ramenima i rukama. Catic je zamahivao rjedje ali pogadjao cesce. Irac je zamahivao cesce a pogadjao rjedje.
I tu je kraj price. Zato je Catic imao dosta manje ostecenja po licu, dok je lice Irca bilo isarano ko da ga je letvom udarao a ne rukavicom.
Bravo Caticu!
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
Niko ne kaze da ovaj Irac nije dobar dobro je on boksao ali Adnan je davao 70 % sebe dok je on usao 100 % u ovaj meč to je samo jedno . Drugo normalno je da ce suci navlaciti na njegovu stranu jer je on prvak ali 3 : 1 je bilo to nije navlacenje nego realno ubjedljiva pobjeda . Znaci da pojasnimo znate sta je boks : Nije to samo da udaras jer broje se samo udarci koji prolaze a on je od 500 udaraca imao 100 prolaznih ili zadanih dok je nas od 300 imao 150 to samo dajem kao primjer tako da . Neko u fudbalu ima 20 Šuteva na gol a dao je samo 1 , dok druga ekipa ima 4 suta al je dala 3 gola u tom i jest fazon 
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !
stalno bruje pojedinci u ovome sportu kako je nemoguce imati fair boks kad vecinom ovi sto su iz njemacke ili imaju bazu svoju tamo rijetko boksaju van njemacke i da zato cesto dobijaju vise bodova od sudija nego sto bih dobili na strani.. eh zato bih volio da revans bude van njemacke, da ga recimo na ostrvu razbije adnan i gotova prica.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
De la Hoya je u tom meču od 792 pokušaja bio precizan u samo 188. Dok je Adnan iz 541 pokušaja bio precizan u 234. Čak je u nekoliko navrata De la Hoya izgledao ko amater nerezonski zamahujući iznerviran Adinim stalnim preciznim "kuckanjem" prednjom rukom....Ima meč na youtubu, De La Hoyu su počeli krpiti već u 3 rundi, u 6 čini mi se, desno oko mu je bilo na pola zatvoreno. Sjećam se da je Ado nakon svake runde dizao ruke, kao znak da se nije ni umorio kako trebaMostaracVelezovac je napisao/la:Ne slazem se sa rajom gore iznad sto govore da je Irac bio bolji. Irac jeste zamahnuo vise puta ali to nisu bili pogodci i ti se zamasi po rukama i ramenima ne racunaju nigdje. Razlog sto su sudije odbile da te "udarce" broje je zato sto je Catic vec jednom dobro bio ostecen kada je Oscar De La Hoya na istu foru dobio Catica na poene - i mnogi su to smatrali najvecom kradjom u boksu u posljednjih nekoliko godina.
Bravo Caticu!
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Ma ne mora na Otok, dovoljno je da ga nokautira. I kraj priče.STEVIE je napisao/la:stalno bruje pojedinci u ovome sportu kako je nemoguce imati fair boks kad vecinom ovi sto su iz njemacke ili imaju bazu svoju tamo rijetko boksaju van njemacke i da zato cesto dobijaju vise bodova od sudija nego sto bih dobili na strani.. eh zato bih volio da revans bude van njemacke, da ga recimo na ostrvu razbije adnan i gotova prica.
A vjerujem da će se to i desiti, Ircu definitivno nije trebala ona izjava da će Adu u revanšu rastaviti na faktore. Zlopamtila su Hercegovci
glupost za hrabre je sebičan lijek
- Goalgetter
- Kontakt:
@Goalgetter
Catic kao da je bio na blagom face liftingu, a Irac, kao da ga voz pregazio
.
Eto revans je najavljen, pa cemo da vidimo koliko ce Irac i Catic pokazati u novoj borbi
.
Catic kao da je bio na blagom face liftingu, a Irac, kao da ga voz pregazio
Eto revans je najavljen, pa cemo da vidimo koliko ce Irac i Catic pokazati u novoj borbi
Messi zipa, eto Spahe ! ! !
Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !
Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !
- Goalgetter
- Kontakt:
Sturm se 2. decembra (u subotu) bori protiv Murreya u Mannheimu.
Uostalom, predstavio je i svoje nove patike.

Uostalom, predstavio je i svoje nove patike.

i Redzovic ce se te iste veceri borit u predborbi nadam se da ce pojas ostati kod Adnana.
U subotu nadam se da će to Mostarac rasturit,njemu svaka čast ,to je domoljub,humanitarac čovjek jednostavan medijski ne napuhan, odradi svoje ,majstoru kapa dole.Jedan od meni naj sportaša.
Sretno Ado!
Sretno Ado!
Mala ispravkaGoalgetter je napisao/la:Sturm se 2. decembra (u subotu) bori protiv Murreya u Mannheimu.

Britanac je dosad neporažen, obojica ističu kako su imali vrhunske pripreme pred ovaj meč, te da se nadaju pobjedi.
Adnan još kaže kako je izvukao pouku iz prošle borbe (protiv Macklina) gdje je po sopstvenom priznanju loše boksao i ubuduće će se više orjentisati na svoju "tehniku", a ne da mu meč liči na uličnu borbu...
Vom Jäger zum Gejagten
- skyisthelimit
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.