Athletic Club de Bilbao

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Bertrand
Kontakt:

Re: Athletic Club Bilbao

Post Postao/la Bertrand » 27 apr 2012, 09:00

"Ovo je bio najvažniji gol u mojoj karijeri. Ovo mi je bilo prvi put u karijeri da mi je došlo da zaplačem na terenu. U Athleticu se ne igra za novac i slavu. Mi ovdje igramo srcem. Ovo je nagrada za naše navijače", rekao je Llorente nakon utakmice.
8-)

Bit će dobro finale i prilika za prvi trofej Athletica još od sezone 1983/84, kada su osvojili sve; ligu, kup i super kup Španije. Finale se igra 9. maja. Finale kupa je 25-og.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 28 apr 2012, 22:38

Blue-heart nek roman lista mami svojoj

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 09 maj 2012, 23:00

Zao mi je Athletica sto nije dosao do toliko zeljene titule,no bili su vecim dijelom susreta nemocni protiv super raspolozenih Diega,Arde,Adriana i Falca ili bolje receno protiv vrlo jakog Atletico Madrida.
Bilbao je ove sezone pokazao da ima snagu i kvalitetu,i ako zadrze ovu okosnciu tima na celu s trenerom Bielsom mogu ponovno racunati na dobre rezultate u Europi.
Pokazali su da za rezultate nisu potrebni ogromni novci,a njihovi navijaci i igraci su pokazali velicinu.Navijaci su kod rezultata 3:0 iz sveg glasa bodrili svoje ljubimice,a poznato je da jedan "arapsko-engleski" tim koji na domak titule EPL-a i kad vodi 4-5 minuta prije kraja susreta ostaje bez navijača.
Baskijce sam oduvijek cijenio,a od veceras ih cijenim jos vise.Suze u ocima Ikera Munaina i navijaca su dokaz koliko se ovaj tim voli u Baskiji,on je vise od zivota.
Cestitke Baskijcima na sjajnoj sezoni i svim srcem sam uz njih u finalu Copa del Rey.Do titule se ipak moze ;)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 09 maj 2012, 23:03

Baskijci izgorili u želji da ovoje naslov.

Onaj stoper Amorebieta, tri puta pogriješio, Bilbao tri puta primi gol. Šta dalje pričati...

Šteta, velika šteta za ovu mladu generaciju.
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Namiks
Kontakt:

Post Postao/la Namiks » 09 maj 2012, 23:04

slika

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
CAMP MOU!

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 09 maj 2012, 23:09

Zao mi je Bilaboa,ali Madridjani su veceras zasluzeno dosli do titule.Najrealnije bi bilo da se zavrsilo 3:1,ali bilo kako bilo El Tigre opet obiljezio susret 8-)
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 09 maj 2012, 23:12

Šteta, baš šteta zbog ove generacije. Mnogo nervoze i treme od samog početka. Tek su se u nastavku malo oslobodili ali nedovoljno i prekasno protiv savršeno postavljenog Atletica.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 09 maj 2012, 23:13

Kako mi je žao ovih momaka što nisu uspjeli da dođu do titule. Izgoriše u želji da ga osvoje, pa se grdno zayebaše. Falcao - majstor, nisu mogli protiv njega. Koliko sam samo puta mater opsovao onom štoperu.

O Muniainu ne treba trošiti riječi, ono će biti igrač strašan, Javi Martinez, De Marcos, trojac koji bi mogao historiju ispisati u Bilbau, ali neće se dugo tamo zadržati jer će se vjerovatno već u ovom prelaznom roku ova generacija da raspadne. Da barem osvoje Copa Del Rey pa da se imaju čime radovati, zaslužili su to.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 09 maj 2012, 23:17

frankqqqqq je napisao/la:Kako mi je žao ovih momaka što nisu uspjeli da dođu do titule. Izgoriše u želji da ga osvoje, pa se grdno zayebaše. Falcao - majstor, nisu mogli protiv njega. Koliko sam samo puta mater opsovao onom štoperu.

O Muniainu ne treba trošiti riječi, ono će biti igrač strašan, Javi Martinez, De Marcos, trojac koji bi mogao historiju ispisati u Bilbau, ali neće se dugo tamo zadržati jer će se vjerovatno već u ovom prelaznom roku ova generacija da raspadne. Da barem osvoje Copa Del Rey pa da se imaju čime radovati, zaslužili su to.
milion puta,cak niti jedan Martinez ne moze toliko pokriti koliko ovaj moze zahebati,Amorebieta mrs iz kluba.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 09 maj 2012, 23:20

frankqqqqq je napisao/la:Kako mi je žao ovih momaka što nisu uspjeli da dođu do titule. Izgoriše u želji da ga osvoje, pa se grdno zayebaše. Falcao - majstor, nisu mogli protiv njega. Koliko sam samo puta mater opsovao onom štoperu.

Mislim da grijesis.Mozda ovu ekipu napusti samo Llorente,ostali vazni igraci 99% ostaju.Bilbao i sam znas nema dugove i nema razloga da prodaje svoje igrace.Za igrace koji igraju u Bilbao to je neki vrhunac karijere,oni imaju tu ljubav prema klubu i ona se ne moze kupiti novcem "rusko-arapskih" klubova.
Neki dan je njihov sportski direktor rekao da ce uciniti sve i da Llorente ostane,spremili su novi ugovor. :)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Namiks
Kontakt:

Post Postao/la Namiks » 09 maj 2012, 23:39

L-Train je napisao/la:

milion puta,cak niti jedan Martinez ne moze toliko pokriti koliko ovaj moze zahebati,Amorebieta mrs iz kluba.
Lik dobro igro cijelu sezonu, koji ti je...
CAMP MOU!

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 09 maj 2012, 23:42

Namiks je napisao/la:
L-Train je napisao/la:

Lik dobro igro cijelu sezonu, koji ti je...
zahebo je u najbitnijoj,a ne bi se slozio ni da bas cijelu sezonu igra dobro,olako zna predati loptu u noge protivniku,ako si stoper izbij jbnu loptu kad je vec ne znas dodati.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 maj 2012, 02:58

Iskreno zao mi je igraca Bilbao-a, no sta je tu je zivot ide dalje. Madridjani su bili kvalitetniji i iskusniji i na kraju zasluzeno odnijeli trofej. Najvaznije ce biti da uprava par sezona ove igrace zadrzi na okupu, jer uz kvalitetan trud i rad imaju priliku se kvalifikovati za LP sto bi bila ogorman nagrada za cijelu klub i Baskiju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 10 maj 2012, 14:27

Ah, ostati ravnodusan nakon onakvih suza Munaina i ostatka ekipe svak' iole normalan tesko je mogao . Moram priznati da su se i meni oci orosile na kraju ,no platili su danak neiskustvu , rekao bih da su izgorili u zelji .Al' ne treba previse tugovati,pred njima je jos jedno veliko finale u Cupa Kralja,to je svakako njihovo takmicenje i od srca im zelim da osvoje . Ipak Atletico i Athletic bi bili bratski klubovi,bez obzira sto ih **** politika udaljava jedne od drugih .
Nadam se da ce nekako odbiti hebene ruse,arape i slicne parazite....te zadrzati sve ove igrace . Imaju mladu i jako obecavajucu generaciju,generaciju koja bi se kroz 2-3 godine ,mozda mogla upustiti u borbu za titulu La lige .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 10 maj 2012, 16:40

Zao mi je zbog Baskijaca , dao sam im simpatije u finalu i tokom citavog natjecanja .
Izgleda da su izgorili od zelje , neiskustvo je ucinilo svoje , nisu pokazali "onu" svoju igru koja ih je krasila citavo vrijeme .
Llorente neprepoznatljiv sinoc , jedini koji je nesto pokusavao je Munian al nije mogao sam ..
Ispadali su u odbrani dopustali Falcau da prolazi i to im se obilo o glavu ..
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 25 maj 2012, 15:38

Dakle,veceras veliko finale Cupa Kralja 8-). Sama cinjenica da zajedno ovi klubovi imaju 48 Cupova, dovoljno govori .Apsolutni kraljevi ovog takmicenja .Nadam se,ocekujem i zelim da pobjede Baski . Zasluzili su nakon sto su prikazali najljepsi nogomet ove sezone u Evropi 8-) . Nece biti lako ,jer igraju protiv najjace svjetske ekipe ,no ako iko moze parirati Barci po toj pasi igri onda je to Athletic . Athletic gaji gotovo identican nogomet kao i Barca , znaci sa dosta posjeda i kombinatorike na sredini terena . Athletic je jedna od rijetkih ekipa koja je u duelu protiv Barce imala mislim oko 45 % loptu u svom posjedu :o . Bielsa zna da je Barca tanka u skok igri ,a to je upravo najjace oruzje Baska . Stoga, mislim da ce Barca imati dosta problema u odbrambenim zadacima.Prvo,nema Alvesa i Abidala ,a s druge strane ,Athletic upravo voli napadati preko bokova . Tako da bi Munain i Suseta mogli stvarati velike probleme Montoyi i Adrianu .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 25 maj 2012, 16:35

Sretno Bilbau večeras, uzmite im i taj Kup. :lol: 8-) Bit će sigurno dobra utakmica sa dosta golova, barci odbrana u bannani. :mrgreen:

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 26 maj 2012, 00:07

Steta,nakon 3-0 prestao sam pratiti utakmicu .Mislim da ga je ''El Loco'' malo usrao sa Herrerom . Nije mi jasno sto ga je na klupi ostavio, nisu mogli pasa sastaviti .

Ado1921
Kontakt:

Post Postao/la Ado1921 » 26 maj 2012, 00:41

SPY je napisao/la:Sretno Bilbau večeras, uzmite im i taj Kup. :lol: 8-) Bit će sigurno dobra utakmica sa dosta golova, barci odbrana u bannani. :mrgreen:
:mrgreen:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.

FCB

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 26 maj 2012, 10:45

steta sto su tek poceli igrati kada je vec bilo 3:0,kasnije su imali par dobrih sansi i mogli su zabiti koji gol,ali nije im se dalo ;)

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.