Haris Vučkić
-
- Kontakt:
Re: Haris Vučkić
De ti nama nadji to gdje si procitao da smo mi treci na svijetu po tom aspektu. Nemoj izmisljanja svega ti.
P.S.
fali ti jos par igraca na tom tvom spisku koji si stavio.
P.S.
Halo smislove, nisam ja sastavljao ovu listu i ne izmišljam ja. Ovo su igrači koji su rođeni u BiH (iako fali dosta igrača koje nisu naveli) a igraju za druge države, i po toj statistici samo Brazil i Argentina imaju više igrača rođenih na njihovom tlu a koji nastupaju za druge države.sheringham je napisao/la:De ti nama nadji to gdje si procitao da smo mi treci na svijetu po tom aspektu. Nemoj izmisljanja svega ti.
P.S.
Zadnja izmjena: dilajla, dana/u 15 mar 2012, 13:17, ukupno mijenjano 1 put.
@AÐ_Official, ovdje se ne govori o kvalitetu igrača, njihovom moralu, (ne)patriotizmu i neradu saveza, nego samo broj igrača koji ne nastupaju za svoje matične domovine. Ko je kakav, to nek sudi neko drugi, ali tu ima dosta kvalitetnih igrača.
-
- Kontakt:
Znam ja to, nista ja ne oduzimam od tvog posta i sta god vec, nego jednostavno govorim svoje misljenje o tim igracima. Moze se ta statistika na vise nacina analizirat. Naprimjer, recimo, sta ako ti igraci nisu dovoljno kvalitetni da bi nastupali za nas i predju da igraju za drugu drzavu? Eto ti slucaj Brazila, Argentine. Kad se pogleda ta brojka neupucen covjek bi pomislio da su te drzave neka ratna zona il uzas sto se tice fudbala, a ustvari su izuzetno kvalitetne reprezentacije koje imaju mjesta samo za najbolje od najboljih, a oni ostali put pod noge. Mi smo, ubjednjen sam, jedina reprezentacija na toj listi kojoj odlazak igraca ima neki znacaj.dilajla je napisao/la:@AÐ_Official, ovdje se ne govori o kvalitetu igrača i o njihovom (ne)patriotizmu i neradu saveza, nego samo broj igrača koji ne nastupaju za svoje matične domovine. Ko je kakav, to nek sudi neko drugi, ali tu ima dosta kvalitetnih igrača.
Fudbal je ekskluzivno biznis, i nista vise. Pitaj bilo koga u vezi fudbala i prvu stvar sto spomenu je lovu i bijesna auta, itd. Mi kad pocnemo redovno ucestvovat na velikim takmicenjima tad ce svi zeljeti da igraju za nas i necemo imat' problema sa opredjeljenjem igraca. Koliko god to zalosno zvucalo, tako je. Fudbal je biznis, to vazi i za reprezentativni nivou.
Razumijem ja sve to. Ima tu taraba svoje vrste koji ne bi mogli nastupati ni za Tanzaniju. Neki lete za parama i uspjehom, neki jer se nažalost srame svoje matice. Nego, nije mi bio cilj da ocjenjujem nečije sposobnosti, nego mi je upalo ovo, iako lista nije potpuna.
Football players who have moved to compete for another country!
1.Brazil 67
2.Argentina 32
3.Bosnia and Hercegovinia 16
4.Cameroon 13
...
Mala smo mi zemlja da na jednoj ovakvoj neslavnoj listi zauzimamo 3 mjesto.
P.S. Samo se nadati da na sljedećem ažuriranju nećemo preletili Argentinu, jer i sad na toj listi fali dosta igrača, a kako je krenulo i u budućnosti će.
Football players who have moved to compete for another country!
1.Brazil 67
2.Argentina 32
3.Bosnia and Hercegovinia 16
4.Cameroon 13
...
Mala smo mi zemlja da na jednoj ovakvoj neslavnoj listi zauzimamo 3 mjesto.
P.S. Samo se nadati da na sljedećem ažuriranju nećemo preletili Argentinu, jer i sad na toj listi fali dosta igrača, a kako je krenulo i u budućnosti će.
Haris Vuckic je Bosnjak i Bosanac, jer su mu roditelji iz Bosanske Krajine (Kljuc/Sanski Most)
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
puno ti ljudi posla u osnovnu, a puno ih vala ostavi i bez državljanstva... svasta ti ovdje nabaca... razlikovanje pripadnosti vjeri, narodu, drzavi, geografskom području zna bit' vrlo komplikovano pogotovo kad pojedini izrazi mogu podrazumijevat' i sve 4 pripadnosti, mogu, a i ne moraju jedna drugu iskljucivat'...dilajla je napisao/la:Samo mala ispravka. Oni nisu Hrvati,Srbi ili Bošnjaci Bosanski nego su "bili" Bosanci i Hercegovci hrvatske, srpske ili bošnjačke nacionalne pripadnosti "sa ispranim mentalnim sklopom", i to je ogromna razlika. Znači državljanstvo BiH. Nacionalna(etnička) pripadnost Hrvat, Bošnjak, Srbin. Vjeroispovjest(mada i to hoće da nam ukinu): musliman, katolik, pravoslavac, ostali.. Ko između to troje ne može shvatiti razliku, nazad u 6 razred osnovne škole, knjiga Historija(Povijest) BiH.
Al da ne ode ovo u nacionalna prepucavanja, jer mi to nije bio cilj, smatrajte ih kako hoćete. Meni nisu mrski ni jedni ni drugi a boga mi ni treći i nek igraju gdje hoće. Za mene će oni uvijek biti apatridi.
da ne bude sve off topic... haris vuckic je u tom kontekstu sta?? iako to nije bitno, jer ga nijedna od tih pripadnosti ne cini reprezentativcem BiH, vec slovenije..

Zadnja izmjena: amho, dana/u 15 mar 2012, 14:57, ukupno mijenjano 1 put.
Haris Vučkić je po automatizmu načela područja Slovenac, jer je rođen u Sloveniji. Državljanstvo BiH može steći na osnovu krvnog porijekla(roditelja ili do 2 koljena), na osnovu prebivališta, tj. na osnovu plaćanja poreza čini mi se 5 godina države u kojoj radi( ne znam kako je kod nas zakonom uređeno 3 ili 5), ili na osnovu izuzetnog doprinosa državi, koje daje vijeće ministara. Čitaj Henry Domercant.Pauk je napisao/la:Haris Vuckic je Bosnjak i Bosanac, jer su mu roditelji iz Bosanske Krajine (Kljuc/Sanski Most)
I molim administratora da me trajno banuje, jer ovdje baš ne vrijedi ni pokušati objasniti. !!!
da zakljucim: haris je bosnjak, musliman, slovenac, drzavljanin slovenije, reprezentativac slovenije s pravom na drzavljanstvo BiH...dilajla je napisao/la:Haris Vučkić je po automatizmu načela područja Slovenac, jer je rođen u Sloveniji. Državljanstvo BiH može steći na osnovu krvnog porijekla(roditelja ili do 2 koljena), na osnovu prebivališta, tj. na osnovu plaćanja poreza čini mi se 5 godina države u kojoj radi( ne znam kako je kod nas zakonom uređeno 3 ili 5), ili na osnovu izuzetnog doprinosa državi, koje daje vijeće ministara. Čitaj Henry Domercant.Pauk je napisao/la:Haris Vuckic je Bosnjak i Bosanac, jer su mu roditelji iz Bosanske Krajine (Kljuc/Sanski Most)
I molim administratora da me trajno banuje, jer ovdje baš ne vrijedi ni pokušati objasniti. !!!
Upravo tako!!!amho je napisao/la:da zakljucim: haris je bosnjak, musliman, slovenac, drzavljanin slovenije, reprezentativac slovenije s pravom na drzavljanstvo BiH...dilajla je napisao/la:Haris Vučkić je po automatizmu načela područja Slovenac, jer je rođen u Sloveniji. Državljanstvo BiH može steći na osnovu krvnog porijekla(roditelja ili do 2 koljena), na osnovu prebivališta, tj. na osnovu plaćanja poreza čini mi se 5 godina države u kojoj radi( ne znam kako je kod nas zakonom uređeno 3 ili 5), ili na osnovu izuzetnog doprinosa državi, koje daje vijeće ministara. Čitaj Henry Domercant.Pauk je napisao/la:Haris Vuckic je Bosnjak i Bosanac, jer su mu roditelji iz Bosanske Krajine (Kljuc/Sanski Most)
-
- Kontakt:
Jah eto braco bio u Riedu,kod Anela Hadzica ili kod Izeta Hajrovica. Pun mi kyrac vise tog Vuckica.Za_raju je napisao/la:
Ma htio sam reci da se bezze raspravljaju i traze razloge zasto je Vuckic izgubljen , da je Aco selektor sigurno bi malo svratio do ovog momka i popricao pa nebi ova tema imala xx stranica jer bi znali na cemu smo odmah...
Ali trenutno nam je SS taj koji vedri i oblaci kojem tako nesto nije ni na kraj pameti (ako je uopste ima) jer braco radi skauting za njeg...
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!
- el-fighter
- Kontakt:
Lik je vjerovatno mislio da bi se pristup Susica prema potencijalnim reprezentativcima trebao popraviti i da bi trebao biti otprilike onakav, kakav je odnos Ace prema potencijalnim igracima kosarkaske reprezentacije. Petrovic je do sada obisao 10-ak potencijalnih reprezentacija i sa njima obavio razgovor i dobili smo potvrde da ce oni igrati za nas.harishp je napisao/la:Ovi kuhari k'o Dzems Bondovi
Acu za selektora fudbalske reprezentacije.Sta ima veze lopta,k'o lopta.
Sto se tice Vuckica, mislim da je ovdje sve rijeseno. On je odigrao utakmicu za Sloveniju (moze se jos uvijek odluciti za BiH), ali mislim da do toga nece doci.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
-
- Kontakt:
Ja samo zelim da mi neko da dokaz da selektor Susic nije pricao sa Vuckicem i sa ostalim "zvijezdama u razvoju"! Glupo je reci "vidis kako to Aco Petrovic radi!" Da Aco Petrovic svakodnevno nedaje izjave za medije bilo bi isto kao kod Susica, nebi bilo ama bas nikakve razlike. Niko nije znao da je selektor sa Hadzicem, Hajrovicem pricao dok oni to nisu izjavili za nase novine. Ocigledno ljudima nije jasno da selektor a niti savez ne zele da se javno eksponiraju i da se sve zna kao u zutoj stampi. Svi znamo kakav je lisac gospodin Osim i to prvo on nebi dozvolio. Cak je gospodin Osim sam vise puta "ruzio" novinare zbog toga sto hoce sve da znaju i sto zavlace nos daleko u guzicu.el-fighter je napisao/la:Lik je vjerovatno mislio da bi se pristup Susica prema potencijalnim reprezentativcima trebao popraviti i da bi trebao biti otprilike onakav, kakav je odnos Ace prema potencijalnim igracima kosarkaske reprezentacije. Petrovic je do sada obisao 10-ak potencijalnih reprezentacija i sa njima obavio razgovor i dobili smo potvrde da ce oni igrati za nas.harishp je napisao/la:Ovi kuhari k'o Dzems Bondovi
Sto se tice Vuckica, mislim da je ovdje sve rijeseno. On je odigrao utakmicu za Sloveniju (moze se jos uvijek odluciti za BiH), ali mislim da do toga nece doci.
Zadnja izmjena: AÐ_Official, dana/u 15 mar 2012, 21:59, ukupno mijenjano 1 put.
Ma znaju oni dobro sta sam ja mislio , samo sto oni moraju posto nastupaju bez cinjenica skretati sa nekim mahalskim doskocicama sa prave bitiel-fighter je napisao/la:Lik je vjerovatno mislio da bi se pristup Susica prema potencijalnim reprezentativcima trebao popraviti i da bi trebao biti otprilike onakav, kakav je odnos Ace prema potencijalnim igracima kosarkaske reprezentacije. Petrovic je do sada obisao 10-ak potencijalnih reprezentacija i sa njima obavio razgovor i dobili smo potvrde da ce oni igrati za nas.harishp je napisao/la:Ovi kuhari k'o Dzems Bondovi

Naravno da je gotovo sa Vuckicem ali ne moze niko poreci da je trebao selektor obici sve potencionalne i obaviti razgovore da ljudi vide da ih se iz BiH prati...
A zasto nastupamo sa ovim ofucanim sastavom zna samo SS , a ja mislim da je u pitanju to sto SS ne vidi sebe dugo na klupi BIH pa mu odgovara i ova iscitana ekipa da se nebi morao puno zalagati oko novih igraca...
A kako je strucan i sa kakvim je trenerskim predigreom bice on jos dugo ili selektor BiH ili ce hraniti golubove po Parizu...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "
Pojasnio i objasnio.AÐ_Official je napisao/la:
Ja samo zelim da mi neko da dokaz da selektor Susic nije pricao sa Vuckicem i sa ostalim "zvijezdama u razvoju"! Glupo je reci "vidis kako to Aco Petrovic radi!" Da Aco Petrovic svakodnevno nedaje izjave za medije bilo bi isto kao kod Susica, nebi bilo ama bas nikakve razlike. Niko nije znao da je selektor sa Hadzicem, Hajrovicem pricao dok oni to nisu izjavili za nase novine. Ocigledno ljudima nije jasno da selektor a niti savez ne zele da se javno eksponiraju i da se sve zna kao u zutoj stampi. Svi znamo kakav je lisac gospodin Osim i to prvo on nebi dozvolio. Cak je gospodin Osim sam vise puta "ruzio" novinare zbog toga sto hoce sve da znaju i sto zavlace nos daleko u guzicu.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
- el-fighter
- Kontakt:
Mi to ne mozemo znati upravo zbog toga sto Susic rijetko govori u medijima. Jedina razlika je u tome sto igraci sa kojima Aco razgovara odmah u javnosti izraze zelju da igraju za BiH, dok kod potencijalnih fudbalskih reprezentativaca to nije slucaj. Dakle, nama ostaje samo da prosipamo iz supljeg u prazno dok se Susic ne smiluje i izjavi npr."Razgovarao sam sa tim igracima i oni su pristali/nisu pristali da igraju za nas"AÐ_Official je napisao/la:
Ja samo zelim da mi neko da dokaz da selektor Susic nije pricao sa Vuckicem i sa ostalim "zvijezdama u razvoju"! Glupo je reci "vidis kako to Aco Petrovic radi!" Da Aco Petrovic svakodnevno nedaje izjave za medije bilo bi isto kao kod Susica, nebi bilo ama bas nikakve razlike. Niko nije znao da je selektor sa Hadzicem, Hajrovicem pricao dok oni to nisu izjavili za nase novine. Ocigledno ljudima nije jasno da selektor a niti savez ne zele da se javno eksponiraju i da se sve zna kao u zutoj stampi. Svi znamo kakav je lisac gospodin Osim i to prvo on nebi dozvolio. Cak je gospodin Osim sam vise puta "ruzio" novinare zbog toga sto hoce sve da znaju i sto zavlace nos daleko u guzicu.
Velež do groba života mi moga
AĐ official kad već ne žele da pričaju u medijima o svojim potezima onda ne trebaju ni da govore kako imaju na radaru igrače koji igraju u Premiershipu,a i prijateljsku su odigrali za drugu reprezentaciju..To je još više dolilo ulje na vatru i pokazalo našu neozbiljnost
-
- Kontakt:
Pa sta je tu lose sto su to rekli? Znaci donekle su tim nestrpljivim insanima dali doznanje da se nesta radi u vezi tih momaka, al' ti nisu rekli da su im isli kuci na kafu. Nisu Safet i Ivica ludi da nama polazu racune. Kazu nam da su ti momci na radaru il' bolje receno "nemoj te sr.at u kontaktu smo sa momcima".zgembo89 je napisao/la:AĐ official kad već ne žele da pričaju u medijima o svojim potezima onda ne trebaju ni da govore kako imaju na radaru igrače koji igraju u Premiershipu,a i prijateljsku su odigrali za drugu reprezentaciju..To je još više dolilo ulje na vatru i pokazalo našu neozbiljnost
prije ce bit': culi smo za njih, ako nam se sami ponude, mozda ih nekad i pozovemo za godinu, dvije, ako dobiju drzavljanstvo BiH... nas savez i ozbiljnost ne mogu u istu recenicu...AÐ_Official je napisao/la:Pa sta je tu lose sto su to rekli? Znaci donekle su tim nestrpljivim insanima dali doznanje da se nesta radi u vezi tih momaka, al' ti nisu rekli da su im isli kuci na kafu. Nisu Safet i Ivica ludi da nama polazu racune. Kazu nam da su ti momci na radaru il' bolje receno "nemoj te sr.at u kontaktu smo sa momcima".zgembo89 je napisao/la:AĐ official kad već ne žele da pričaju u medijima o svojim potezima onda ne trebaju ni da govore kako imaju na radaru igrače koji igraju u Premiershipu,a i prijateljsku su odigrali za drugu reprezentaciju..To je još više dolilo ulje na vatru i pokazalo našu neozbiljnost
-
- Kontakt:
Ne izdaju pasose Susic i Osim,nego Bevanda,a nasi jeda docekaju da scepaju tudje pasose,pa posle kukala im Majka. Bicakcic bio clan U19 BIH,poceo da igra,dobija pozive,i sta uradi mulac? Da mozda nije Susic kriv ili Osim.amho je napisao/la:
prije ce bit': culi smo za njih, ako nam se sami ponude, mozda ih nekad i pozovemo za godinu, dvije, ako dobiju drzavljanstvo BiH... nas savez i ozbiljnost ne mogu u istu recenicu...
I da ,ovaj savez je ozbiljan,i budi sretan sto je ovakav,da se nebi vracao na prethodni i sta se sve radilo da se smaknu.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.