NBA sezona 2012/13
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: NBA sezona 2012/13
De mi pokazi mane Hibberta i usporedi sa ostalim centrima. Hibbert je bolji napadac od Howarda, to se smijem usudit da kazem. Tebi je limitiranost sto Granger, Collison gnjave loptu, sto se prave akcije za Westa ili Georgea.
I da nije Anthony zaustavio Hibberta, vec ga je njegova ekipa sama zaustavila. A i Miami ima jako pokretljivu odbranu, udvajali su Hibberta i velikom brzinom nakon udvjanja se vracaju na svoga igraca. To je radi njihove atleticnosti koje niko nema u ligi.
I da nije Anthony zaustavio Hibberta, vec ga je njegova ekipa sama zaustavila. A i Miami ima jako pokretljivu odbranu, udvajali su Hibberta i velikom brzinom nakon udvjanja se vracaju na svoga igraca. To je radi njihove atleticnosti koje niko nema u ligi.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Miami preuzima,de bizi..
kazem na osnovu dovoljnog broja situacija vidjenih da nije mogao postirati Joela ili nekog drugog igraca za glavu manjeg bez ikakve pomoci suigraca.
Moze Stipe Šarlija imati(i imao je) bolji napadacki repetoar od Howarda kad to nije i cisto sumnjam da ce ikad pokazati..
lik je flegma koji uopste ne trazi loptu a kada dobije ne moze ugurati covjeka pod kos..
a ono jbt da imas 217 cm i ti bi postigao 10 poena i uhvatio skoro isti broj lopti.
kazem na osnovu dovoljnog broja situacija vidjenih da nije mogao postirati Joela ili nekog drugog igraca za glavu manjeg bez ikakve pomoci suigraca.
Moze Stipe Šarlija imati(i imao je) bolji napadacki repetoar od Howarda kad to nije i cisto sumnjam da ce ikad pokazati..
lik je flegma koji uopste ne trazi loptu a kada dobije ne moze ugurati covjeka pod kos..
a ono jbt da imas 217 cm i ti bi postigao 10 poena i uhvatio skoro isti broj lopti.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Nije.BIHfan je napisao/la:Jel tebi Hibbert u top 5 centara lige?Donnie Darko je napisao/la:Hibbert je bolji centar od Lopeza, da se razumijemo. Nisam ga nabrojao zbog raulovog posta.BIHfan je napisao/la:Sto podcjenjujete Hibberta to je za plakat.
Iz perspektive Orlanda, sta mislis je bolje uzeti Lopeza za maksimalan ugovor, i potrosit cetvrtinu salary capa na njega, i tri picka od kojih su dva od Brooklyna, sto znaci da su medju 25-30, te jedan 14+ pick u zavisnosti koji bi tim preuzeo Brooksa, a niko za njega normalno ne bi dao lottery pick. Ili, uzeti od Houstona par isticucih ugovora, vjerovatno kojeg mladog igraca tipa Patterson, te nekoliko izvrsnih pikova jer ce Houston ocito biti jako los u nekoliko predstojecih godina. Vjerovatno bi dobili i pick od Raptorsa, koji ce takodjer vjerovatno biti lottery pick.Raul_64 je napisao/la: al ovdje jeste stvar u rebuildingu,ne mozes tako postavljati stvari.
iz perspektive ORlanda.
Ja uopste ne pricam o Howardu, i cijela ova rasprava nema apsolutno nikakve veze sa njim. Govorim ko su bolji centri od Lopeza, nevezano za trejdove i zamjene za Howarda. A Horford koliko god da je undersized za centra, opet je miljama bolji od Lopeza.pricali smo o centrima,nekom ko moze zamijeniti Howarda...tako da je za centra i kao zamjena Howardu undersize.
i bitno je sto Lopez ima 24 godine.
jer sigurno ima dosta prostora za napredak.
Hibert bolji od Lopeza jeboga dan.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Da, a All-Star je mjerilo. Vjerovatno ce i Lin biti top5 pg kad bude izglasan u prvu petorku istoka/zapada. Uostalom da se Horford nije povrijedio, Hibbert ne bi ni vidio AS tekmu.Carlo je napisao/la:hibbert je 100% u top 5, nije bez razloga all-star.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 11 jul 2012, 22:36, ukupno mijenjano 1 put.
Jel zbog dva skoka vise il pet poena manje miljama ispred ?
Il ces reci da je Horford neki ultimativni defanzivac.
Daoce ovaj decko zvani superman vise biti trejdovan. Smorila me ta prica o njegovoj buducnosti.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
- adriano_leite
- Kontakt:
Evo gledam brojke Lopeza i Hibberta, kroz karijeru, Brook ima vise skokova od Hibberta
.
Brook Lopez 17.5 poena i 7.5 skokova
Roy Hibbert 11 poena i 6.5 skokova
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
- Donnie Darko
- Kontakt:
Horford je prilicno dobar defanzivac. Sto Lopez nije. Bolji mu je buraz u odbrani.Raul_64 je napisao/la:Jel zbog dva skoka vise il pet poena manje miljama ispred ?
Ma nije koristen ni kod skoka..adriano_leite je napisao/la:Evo gledam brojke Lopeza i Hibberta, kroz karijeru, Brook ima vise skokova od Hibberta.
nije ovaj "moj" za koga se hvatam aman jarabi,al za Hiberta jest.
preuzimanja i kada je van reketa bolje obavlja.Horford je prilicno dobar defanzivac. Sto Lopez nije. Bolji mu je buraz u odbrani.
situacije 1 na 1 ne bas...nije do njega,drugi jednostavno mogu osutati preko njega bez problema.
a dobro,nema smisla dalje.
ja bi u svakom slucaju uzeo 215 cm visokog Lopeza koji je sa 23 godine u usranoj ekipi postizao 20 poena po mecu.
ima prostora za napredak al pocevsi od visne glavno ima.
Orladno ne moze docekati sezonu s Howardom.
Zadnja izmjena: Raul_64, dana/u 11 jul 2012, 22:43, ukupno mijenjano 1 put.
za klupu all-stara glasaju treneri, ne navijači.Donnie Darko je napisao/la:Da, a All-Star je mjerilo. Vjerovatno ce i Lin biti top5 pg kad bude izglasan u prvu petorku istoka/zapada. Uostalom da se Horford nije povrijedio, Hibbert ne bi ni vidio AS tekmu.Carlo je napisao/la:hibbert je 100% u top 5, nije bez razloga all-star.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
- Donnie Darko
- Kontakt:
Pogledaj brojke kroz karijeru al kroz 36 minuta po tekmi. Ne mozes tako poredit. Lopez igra 10 minuta vise kroz karijeru.adriano_leite je napisao/la:Evo gledam brojke Lopeza i Hibberta, kroz karijeru, Brook ima vise skokova od Hibberta.
Hibbert u prvoj igrao 14 minuta i to mu drasticno unistava brojke kroz karijeru.
- delpiero20
- Kontakt:
Sta je ovo? Takmicenje u tome ko ce vise ponizizi Brook Lopeza, a velicati trutove kao Al Jefferson i Roy Hibbert koji kroz karijeru imaju po 15 kila viska...
- adriano_leite
- Kontakt:
Roy Hibbert je lik koji ima idealnu tezinu naspram visine, 218 je visok a 118 kila ima. Jefferson je bio i mnogo tezi, ali njemu i treba tezina da bi se mogao gombati na centru sa mnogo visim igracima od njega. Btw. Big Al je imao mnogo problema sa povredama i prosle sezone ili sezonu ranije je skinuo kile i odradio dobru sezonu bez nekih povreda. Btw. Big Al je izmislio kosarku i poziciju centra za Lopeza, iako mu je prirodnija pozicija PF.delpiero20 je napisao/la:Sta je ovo? Takmicenje u tome ko ce vise ponizizi Brook Lopeza, a velicati trutove kao Al Jefferson i Roy Hibbert koji kroz karijeru imaju po 15 kila viska...
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
-
SirAlexFerguson
- Kontakt:
11. srpnja označio je službeni kraj moratorija u NBA ligi. Iako je prijelazni rok počeo 1. srpnja momčadi su službeno mogle trgovati i potpisivati igrače tek od 11. srpnja kada je Liga obznanila salary cap za ovu sezonu. Rocketsi su zgotovili razmjenu s Toronto Raptorsima u kojoj će momčad promijeniti Kyle Lowry...
Prošlogodišnji startni razigravač Houston Rocketsa, Kyle Lowry, novi je član Toronto Raptorsa.
Toronto je Houstonu u zamjenu za Lowryja poslao Garyja Forbesa i budući izbor u prvoj rundi NBA drafta.
Lowry je u Houstonu proveo četiri sezone, a u prošloj je igrao vrlo dobro i imao prosjek od 14,3 poena, 6,6 asistencija i 4,5 skokova prije nego što ga je s parketa makla bolest uzrokovana bakterijskom infekcijom.
Njegovo mjesto preuzeo je Slovenac Goran Dragić koji je oduševio svojim partijama u dresu Rocketsa pa su Phoenix Sunsi s njim dogovorili suradnju i sklopili novi ugovor na četiri godine vrijedne 30 milijuna dolara.
Rocketsi će službeno zgotoviti i razmjenu s New York Knicksima u sklopu koje su u NY poslali Marcusa Cambyja, a u zamjenu dobili, između ostalog, i razigravača Toneyja Douglasa.
Houston se i dalje nada da u grad može namamiti nekog od ponajboljih NBA igrača. Još uvijek se nadaju i da u momčad mogu doći centar Omer Asik i razigravač Jeremy Lin. Obojici su ponudili dobre ugovore, ali njihove momčadi (Bullsi i Knicksi) imaju mogućnost da izjednače tu ponudu i zadrže ih.
Prošlogodišnji startni razigravač Houston Rocketsa, Kyle Lowry, novi je član Toronto Raptorsa.
Toronto je Houstonu u zamjenu za Lowryja poslao Garyja Forbesa i budući izbor u prvoj rundi NBA drafta.
Lowry je u Houstonu proveo četiri sezone, a u prošloj je igrao vrlo dobro i imao prosjek od 14,3 poena, 6,6 asistencija i 4,5 skokova prije nego što ga je s parketa makla bolest uzrokovana bakterijskom infekcijom.
Njegovo mjesto preuzeo je Slovenac Goran Dragić koji je oduševio svojim partijama u dresu Rocketsa pa su Phoenix Sunsi s njim dogovorili suradnju i sklopili novi ugovor na četiri godine vrijedne 30 milijuna dolara.
Rocketsi će službeno zgotoviti i razmjenu s New York Knicksima u sklopu koje su u NY poslali Marcusa Cambyja, a u zamjenu dobili, između ostalog, i razigravača Toneyja Douglasa.
Houston se i dalje nada da u grad može namamiti nekog od ponajboljih NBA igrača. Još uvijek se nadaju i da u momčad mogu doći centar Omer Asik i razigravač Jeremy Lin. Obojici su ponudili dobre ugovore, ali njihove momčadi (Bullsi i Knicksi) imaju mogućnost da izjednače tu ponudu i zadrže ih.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
To je to
Brook Lopez, Roy Hibbert get max deals, officially setting the bar for 7-footers with potential.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- delpiero20
- Kontakt:
Moje misljenje je da ni jedan ni drugi ne zasluzuju maksimalne ugovore...Imaju srece sto NBA ima manjak kvaliteta na petici i sto vecini treba centar pa im se i moze...Uhljebise se na osnovu toga sto u ligi nema kvalitetnih petica et...
Brook Lopez, 61mil na 4 godine
To bi bilo to od Howarda i Brooklyna
Ne bi me cudilo da sad Lakersi ulete, a mozda i Hawksi
Brook Lopez, 61mil na 4 godine
To bi bilo to od Howarda i Brooklyna
Ne bi me cudilo da sad Lakersi ulete, a mozda i Hawksi
Jesam li ja jedini koji misli da bi Minesota mogla da bude strasan tim?? ako dovedu Batuma, koji zeli da dode, mislim da bi mogli da budu u top 4 tima zapada.. samo ne znam u kakvom su stanju Rubio i Roy sto se tice povreda, zapravo da li ce Roy da bude ono sto je bio.. pa lik je bio jedan od najboljih bekova lige
- adriano_leite
- Kontakt:
The Pacers have acquired Ian Mahinmi in a sign-and-trade agreement from Dallas in exchange for Darren Collison and Dahntay Jones.
Oho popravljaju se Mavsi. Collison je odlican pg, a Jones je solidan bek, dobar u odbrani, doveli su Kamana, ima jos dobrih slobodnih igraca, mogu Mavsi fin tim napraviti. Dva playa imaju, oba mlada, a Beaubois moze igrati i beka sutera. Imaju 3 igraca sa drafta, od kojih je Crawder po meni jedan od igraca koji mogu napraviti solidnu karijeru. Haywood izgleda amnestija. Podmladjuju se Mavsi i sljedece godine mogu uzeti nekog dobrog free agenta i eto ih opet u vrhu, jer Dirk ima jos 2 3 sezone u rezervoaru.
Oho popravljaju se Mavsi. Collison je odlican pg, a Jones je solidan bek, dobar u odbrani, doveli su Kamana, ima jos dobrih slobodnih igraca, mogu Mavsi fin tim napraviti. Dva playa imaju, oba mlada, a Beaubois moze igrati i beka sutera. Imaju 3 igraca sa drafta, od kojih je Crawder po meni jedan od igraca koji mogu napraviti solidnu karijeru. Haywood izgleda amnestija. Podmladjuju se Mavsi i sljedece godine mogu uzeti nekog dobrog free agenta i eto ih opet u vrhu, jer Dirk ima jos 2 3 sezone u rezervoaru.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Slabo se popravljaju...Sa ovakvim timom,ako uhvate PO na zapadu mogu biti presretni...adriano_leite je napisao/la:The Pacers have acquired Ian Mahinmi in a sign-and-trade agreement from Dallas in exchange for Darren Collison and Dahntay Jones.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.