FK Željezničar (opšte diskusije)

OdaVeliki
Kontakt:

Re: FK Željezničar (opšte diskusije)

Post Postao/la OdaVeliki » 29 jan 2015, 21:06

BordoArmy88 je napisao/la:
duskajurisic je napisao/la:Da se ne lažemo ,Benko ohani, ja bih sad volio vijdeti Kvesića u bordo dresu,jer je pravi igrač i ujedno jedino gdje Željo ima boljeg igrača, a Tomića ne bih jer imamo A reprezentativca na njegovoj poziciji i bivseg A reprezentativca i plus jos 3-4 igrača koji nisu gori od Tomića, a subjektivno su bolji, možda ne puno ali neki će biti daleko bolji, neki su bare bare, doveo bih i onog malog Hadziahmetovica,jer je vanserijski talenat. Da se mi tu puno ne lazemo, al isto tako znam da bi i vi u Zelji voljeli bar 8 igraca iz prve postave Sarajeva. Ne znam sto ne mozemo normalno razgovarati. Ko ne bi volio Kvesu, jedan od najboljih bekova lige ikad poslije rata po meni. Da ga ne jebu povrede igro bi sigurno u ligama petice do sad, a i sad ce igrat, evo A repka, nema ugovora, sigurno je da ce otici , samo mozda i za neke pare a mozda i dzaba. Tomic s obzirom da mu je ostalo po godine 150k evrica je super cifra, i jedna istina je da on nema mjesta u Sarajevu a rec da je najbolji igrac lige, je presmijesno.
Eno i Tomić izgleda skontao da mu je bolje ostati pa na ljeto kao slobodan igrač otići, jer više će para dobiti na ruke uzimajući u obzir da ga Česi vjerovatno hoće sa višegodišnjim ugovorom vezanim, zna lik šta radi. ;)
Kakva logika. :mrgreen: Dobit ce vise na ruke ako dode ko slobodan :mrgreen: :mrgreen: :urnebes:

duskajurisic
Kontakt:

Post Postao/la duskajurisic » 29 jan 2015, 21:24

Dobra mu je logika, igrači koji su slobodni, za njih klub u koji prelazi ne plaća obeštećenje, ako je nekom ostalo 6 mjeseci ugovora, u svijetu se interno sa igračem dogovori veća i bolja plata umjesto da daju obeštećenje za njeg, čak i Kedira zbog tog neće nigdje da pređe da bi dobio 8 miliona godišnje umjesto 6 , to je isplativije i klubu u koji dolazi i igračima, s tim da ovo s tomićem nema veze, nit je istina, nit koji ****.... samo logike što se tiče da se razumijemo da tih 150eura što će dati obeštećenje za njeg preusmjere u 50hiljada eura na ruke,i jedno hiljadu dvije veću platu, isplati im se svima :D

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 29 jan 2015, 21:34

To je sve zavisno od ugovora. Obestacanje nema nikakve veze s platom i ostalim, zato nemoj biti smijesan. Obestecenje koje klub postavi je toliko, a to koliko ce oni tebi dati platu je stvar dogovor i s tim klub nema nista.

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 29 jan 2015, 21:40

OdaVeliki je napisao/la:
BordoArmy88 je napisao/la:
duskajurisic je napisao/la:Da se ne lažemo ,Benko ohani, ja bih sad volio vijdeti Kvesića u bordo dresu,jer je pravi igrač i ujedno jedino gdje Željo ima boljeg igrača, a Tomića ne bih jer imamo A reprezentativca na njegovoj poziciji i bivseg A reprezentativca i plus jos 3-4 igrača koji nisu gori od Tomića, a subjektivno su bolji, možda ne puno ali neki će biti daleko bolji, neki su bare bare, doveo bih i onog malog Hadziahmetovica,jer je vanserijski talenat. Da se mi tu puno ne lazemo, al isto tako znam da bi i vi u Zelji voljeli bar 8 igraca iz prve postave Sarajeva. Ne znam sto ne mozemo normalno razgovarati. Ko ne bi volio Kvesu, jedan od najboljih bekova lige ikad poslije rata po meni. Da ga ne jebu povrede igro bi sigurno u ligama petice do sad, a i sad ce igrat, evo A repka, nema ugovora, sigurno je da ce otici , samo mozda i za neke pare a mozda i dzaba. Tomic s obzirom da mu je ostalo po godine 150k evrica je super cifra, i jedna istina je da on nema mjesta u Sarajevu a rec da je najbolji igrac lige, je presmijesno.
Eno i Tomić izgleda skontao da mu je bolje ostati pa na ljeto kao slobodan igrač otići, jer više će para dobiti na ruke uzimajući u obzir da ga Česi vjerovatno hoće sa višegodišnjim ugovorom vezanim, zna lik šta radi. ;)
Kakva logika. :mrgreen: Dobit ce vise na ruke ako dode ko slobodan :mrgreen: :mrgreen: :urnebes:
Jednostavna logika: dio para koje su trebale ići drugom klubu za odštetu mogu dati igraču "na ruke", čime su na dobitku i oni (jer će daleko manje dati igraču na ruke nego što bi dali za odštetu vama) i igrač (više para "na ruke"). Šta je nejasno? :kafa:

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 29 jan 2015, 21:52

To mozda tako kod vas auto pijaca. Obestecenje koje klub postavi je toliko. Izvoli hoces dati ili neces. To sta ces ti raditi s igracem klub s tim nema nikakve veze. Sta ti nije jasno.

FairBet

Post Postao/la FairBet » 29 jan 2015, 21:55

Pa ne moze drugi klub nista uraditi osim da ceka onda da istekne ugovor i uzmu igraca djaba,naravno ukoliko Tomic ne produzi sa Zeljom

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 29 jan 2015, 21:57

FairBet je napisao/la:Pa ne moze drugi klub nista uraditi osim da ceka onda da istekne ugovor i uzmu igraca djaba,naravno ukoliko Tomic ne produzi sa Zeljom
Nijedan malo ozbiljan klub nece uzeti igraca koji nije igrao pola godine. Ako ne produzi ugovor nece ni igrati. Pravila su jasna.

FairBet

Post Postao/la FairBet » 29 jan 2015, 22:03

Nekako je bas pat pozicija trenutno.jer ovo sto pise da se Tomo nije uspio dogovoriti sa tim klubom.Para je sigurno dobio vise nego sto li ima trenutno

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 29 jan 2015, 22:16

Slazem se svakako. Vidjet cemo sta ce se desiti. Ja bih volio da produzi ugovor, ali tesko..

FairBet

Post Postao/la FairBet » 29 jan 2015, 22:17

Ja sam uvijek bio misljenja da klub treba "iskoristiti" igraca koliko moze.Dok je tu upregni ga

duskajurisic
Kontakt:

Post Postao/la duskajurisic » 29 jan 2015, 23:16

JA ne znam oda veliki jel se ti praviš glup ili si glup ? O čemu ti pričaš majke ti ? Fino ti se jasno objasni sve i kako ne kontaš nije mi jasno , jel namjerno il fkt nisi kapacitet da skontaš, da kad igraču ostane 6 mjeseci ugovora da se redovno nude pare na ruke, da dođe kad to odradi u klub, što bi neko dao 150k eura obeštećenja kad može za 6 mjeseci dati 30 hiljada, naveo sam ti i primjera Kedire, njemu je ostalo 6 mjeseci, sad on dogovori uslove s klubom u koji ce preci za 6 mjeseci, real dobije 0km, a danas da ga neko hoce dovesti moro bi dat 20 miliona, sto bi, da Kediri na ruke 10 i dobije ga .... Ja ne vjerujem da ne kontaš. Taj klub da tomicu 50 hiljada eura na ruke, i ponudi mu platu vecu nego sto bi u slucaju da plati zelji 150hiljada eura, jednostavno preusmjeri pare, i dobije dzaba igraca za 6 mjeseci, dobro Tomicu tom klubu dobro , svima dobro, samo Zelji nije,jbga, tako se posluje u svijetu, ali mislim da to nije slucaj ovdje, jer je Tomic rekao da nece otici a da Zeljo nema koristi od tog.... a da moze moze, i to hladnokrvno.

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 29 jan 2015, 23:30

Covjece, o cemu ti pises? Ljudi su pristali da obestecenje od 150.000 eura, toliko bi platili da je Tomic pristao na manju platu. Ja ne znam o kakvom ti Kediri pricas :urnebes: Odakle tebi ideja da ce oni njega htjeti za pola godine. Moze momak do tad dobiti ponudu Hamburga. Isto kao da si pitar hebote.

duskajurisic
Kontakt:

Post Postao/la duskajurisic » 29 jan 2015, 23:35

OdaVeliki je napisao/la:Covjece, o cemu ti pises? Ljudi su pristali da obestecenje od 150.000 eura, toliko bi platili da je Tomic pristao na manju platu. Ja ne znam o kakvom ti Kediri pricas :urnebes: Odakle tebi ideja da ce oni njega htjeti za pola godine. Moze momak do tad dobiti ponudu Hamburga. Isto kao da si pitar hebote.
Ja kazem da postoji opcija da se on sad s njima dogovorio a ti kazes nesto drugo, okej mi je da imamo razlicita misljenja, al da ne vidis da se moze dat njemu na ruke vise ako dolazi za 6 mjeseci to ne mogu shvatiti, klub moze prihvatiti sta hoce, mozda je Tomic odlucio da uzme sebi to obestecenje sto ce moci za 6 mjeseci :D a nas aliga 2 mjeseca se igra tako da taj klub nista izgubio ne bi i da presjedi na tribinaman 15 utakmica, jer je Zelji toliko ostalo, i Tomic moze odmah se spakovati i tamo cekat kraj ugovora, uklopit se s ekipom i tako dalje...

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 29 jan 2015, 23:38

Prava pitarska teorija zavjere. :urnebes: Ti pises isto kao da je u pitanju igrica. Mozda Ostravi sad hitno treba vezni. Da im ne treba ne bi davali 150.000eura. Sta ce biti za pola godine Bog sami zna. Moze se Tomic povrijediti sutra i ?? Kakve su to gluposti i neki dogovori nide veze a sve ti jasno ko dan. Pristali na obestecenje cak ga i povecali u odnosu na prvu ponudu, Tomic nije pristao na ugovor. Jednostavno i prosto kao sir..

duskajurisic
Kontakt:

Post Postao/la duskajurisic » 29 jan 2015, 23:42

OdaVeliki je napisao/la:Prava pitarska teorija zavjere. :urnebes: Ti pises isto kao da je u pitanju igrica. Mozda Ostravi sad hitno treba vezni. Da im ne treba ne bi davali 150.000eura. Sta ce biti za pola godine Bog sami zna. Moze se Tomic povrijediti sutra i ?? Kakve su to gluposti i neki dogovori nide veze a sve ti jasno ko dan. Pristali na obestecenje cak ga i povecali u odnosu na prvu ponudu, Tomic nije pristao na ugovor. Jednostavno i prosto kao sir..
To sto se plasira u medije ne mora bit istina, ja nisam ni reko ,procitaj, da ce tako biti, cak i ja ne vjerujem u to, upravo jer je tomic ok osoba, al ti kazem da logika u tom postoji, jer to rade i u najvecem klubu na svijetu, tj vezane su im ruke, igrac hoce da odradi 6 mjeseci i da uzme sebi bolje uslove, nece sad da ide, to je to.... Kontam ja tebe sve al nemoj bit budala tolika, najbolje bi bilo da ga produzi pa da se uzme 300hiljada eura al ****...

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 29 jan 2015, 23:46

Tomic nije momak koji laze, niti je momak koji bi to radio. On kad je otisao Amar zeli da ide i to svako zna. To su znali u klubu gdje su spustili cifru obestecenja. Ponuda stigla, prihvacena je, on je odbio. Vjerovatno ce produziti ugovor na jos godinu, ali ce opet moci ici za istu cifru. Ako ne produzi vjerovatno ce mozda dobiti odmah slobodne papire. Jednostavno ko pasulj, bez nekih teorija zavjera. Sve je to normalno u svijetu fudbala. Ode jedan, dode drugi, a navijaci ostaju. Tako ce sada biti..

pepgvardiola
Kontakt:

Post Postao/la pepgvardiola » 30 jan 2015, 00:06

OdaVeliki je napisao/la:To je sve zavisno od ugovora. Obestacanje nema nikakve veze s platom i ostalim, zato nemoj biti smijesan. Obestecenje koje klub postavi je toliko, a to koliko ce oni tebi dati platu je stvar dogovor i s tim klub nema nista.

Strpite se ovu polusezonu i vas sam igrac pod uslovom da mi date 50K na ruke i umjesto 5k bit ce 6k mjesecna plata, gdje se napravi predugovor neki!!!

Ja ne znam sta ti tu nije jasno i zasto mislis da je to ne izvodivo ili se ne radi tako?????????

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 30 jan 2015, 00:09

pepgvardiola je napisao/la:
OdaVeliki je napisao/la:To je sve zavisno od ugovora. Obestacanje nema nikakve veze s platom i ostalim, zato nemoj biti smijesan. Obestecenje koje klub postavi je toliko, a to koliko ce oni tebi dati platu je stvar dogovor i s tim klub nema nista.

Strpite se ovu polusezonu i vas sam igrac pod uslovom da mi date 50K na ruke i umjesto 5k bit ce 6k mjesecna plata, gdje se napravi predugovor neki!!!

Ja ne znam sta ti tu nije jasno i zasto mislis da je to ne izvodivo ili se ne radi tako?????????
Zato sto moze samo kod vas u vrticu ili auto pijaci. Moze ne daj Boze sutra slomit nogu, kakve su vam to gluposti. Nije u Ostravi Ibrakovic, to su ozbiljne drzave. Nije svugdje papanluk kao u nas. Daj samo prevari nekoga.

pepgvardiola
Kontakt:

Post Postao/la pepgvardiola » 30 jan 2015, 00:13

OdaVeliki je napisao/la:
pepgvardiola je napisao/la:

Zato sto moze samo kod vas u vrticu ili auto pijaci. Moze ne daj Boze sutra slomit nogu, kakve su vam to gluposti.
Pa zato postoji predugovor moj Oda!!!
50 na ruke i ostali 100 godinu i pol plate, i preduslov je sacekati 3 mjeseca, ja mislim da to samo tebi nemoze u glavu!!!

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 30 jan 2015, 00:16

Kao sto sam vec pisao vi ste giganti za izmisljanje teorija zavjera. Kupio titulu, prodao utakmicu, potrosili pare od Sehica, Tomic napravio pred ugovor :urnebes: Nije ovo Sarajevo, i nije Bilbija, Tomic. Tomic je pravi momak, posten. A te gluposti sto pises mozemo vidjeti za pola godine, a cak mozda za koju sedmicu gdje bi Tomic trebao u Tursku. Pa ces vidjeti da se provaljujes samo.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bordo10 i 30 gostiju.