RK Bosna

Piotr
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la Piotr » 07 mar 2011, 20:11

Trigger je napisao/la:
neutralan__ je napisao/la:eto vam medjedi :mrgreen:
Zašto li Ti uze nick "neutralan" s crticom!? :mrgreen:
Neka nama međeda, Bosna se vazda morala boriti protiv međeda... 8-)

Može se ovo proći - zašto da ne?
Jaki su k'o međedi, al' postoji 'recept' i za takve....biti bolji u dvije tekme i eto! ;)
Može se, može proći, ali ko bosi po trnju. Neki prebrzo zaboravljaju 21 razlike ljetos iz Doboja (Medvedi 40:19 Bosna). Malo je mačku teleća glava. Ali neka i ovo je veliki uspjeh svakako. Za zlatinih slova i kašika ;)

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 07 mar 2011, 20:13

cole-ch je napisao/la:Ove Bosna moze dobiti u Sarajevu, ali je pitanje samo da li moze biti bolja u dvomecu :?: :!:

PS: Sa Kadetima iz Svajcarske imaju (Medvedi) odmer 1:1 u grupi uz po +3 gol razliku na obe strane. To znaci, po mojoj slobodnoj proceni, sanse su ogromne jer Kadeti nisu bolji od Bosne... zato, gooo Bosna, gooo!!!

PPS: Secam se Kadeta kada su izbacili Bosnu iz nekog kupa, zahvaljujuci, prvenstveno ne znanju Vojislava Radje!
ako bosna bude ispod 10 u sarajevu, obecavam da vise ni slova necu napisati na ovoj temi...
imperator, prodavac magle

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 07 mar 2011, 20:17

Trigger je napisao/la:
neutralan__ je napisao/la:eto vam medjedi :mrgreen:
Zašto li Ti uze nick "neutralan" s crticom!? :mrgreen:
Neka nama međeda, Bosna se vazda morala boriti protiv međeda... 8-)

Može se ovo proći - zašto da ne?
Jaki su k'o međedi, al' postoji 'recept' i za takve....biti bolji u dvije tekme i eto! ;)
joj sta ja znam gdje god imam neki nick imaju ove crtice :D tako je pola Bosne su medjedi :D
nikad se ne zna,lopta je okrugla :P uz punu Skenderiju i 'lavovsku borbu' mogu do 'cuda',ali ako nista i ovo je ogroman uspjeh ;) :)
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 07 mar 2011, 20:17

imeime je napisao/la:
cole-ch je napisao/la:Ove Bosna moze dobiti u Sarajevu, ali je pitanje samo da li moze biti bolja u dvomecu :?: :!:

PS: Sa Kadetima iz Svajcarske imaju (Medvedi) odmer 1:1 u grupi uz po +3 gol razliku na obe strane. To znaci, po mojoj slobodnoj proceni, sanse su ogromne jer Kadeti nisu bolji od Bosne... zato, gooo Bosna, gooo!!!

PPS: Secam se Kadeta kada su izbacili Bosnu iz nekog kupa, zahvaljujuci, prvenstveno ne znanju Vojislava Radje!
ako bosna bude ispod 10 u sarajevu, obecavam da vise ni slova necu napisati na ovoj temi...
Ma neka tebe "imeime", na ovoj temi, šteta da ne pišeš - zato, povuci obećanje, please :oops:
Bosno moja poharana....

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 07 mar 2011, 20:20

prije 6 mjeseci je bilo -21...
ne treba biti neskroman. i prolaz medju 16 je veliki uspjeh...
imperator, prodavac magle

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 07 mar 2011, 20:26

Nevalja vam pojedini sto ste ljubomorni na Bosnu ;)

Barca u srcu
Kontakt:

Post Postao/la Barca u srcu » 07 mar 2011, 20:27

Zadesiše vas najgori protivnici. Nit će dvorana bit puna, nit ćete proći dalje, budimo realni pobjediti će vas i ovdje i tamo.Ipak, kad sam vidio na stranici EHF-a našu zastavu na listi timova koji su prošli u osminu finala, a tu nije bilo ni slovenske, ni srbijanske, ni makedonske... baš mi je bilo drago.

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 07 mar 2011, 20:42

imeime je napisao/la:

Haj reci da se salis... :D

@Triger, kako ti cenis te Cehovske M?

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 07 mar 2011, 20:48

Mislim da su mededi od svi opcija najslabija ekipa ja bi vise volio da je kiel doso al eto.Ljepo je vidjeti ime Bosne medu svim ovim rukometnim velikanima ovo je veliki uspjeh za nas.Niko ne racuna na prolaz dalje sad treba dobro da se pripremimo i sto bolje udemo u tekmu da budemo sto bolji portivnik mededima :D
svoj ti pos'o !

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 07 mar 2011, 20:50

Bolje od Medveda nije moglo. Kiel je prejak, Montpeller također.. iako treba reci da su Medvedi prosle sezone izbacili Montpeller u cetvrtfinalu, ipak su po imenima Francuzi jaci, dok Medvedi igraju jednu timsku igru, dugo su zajedno i uigrani su do maksimuma, a mislim da Bosni vise odgovara takva ekipa s obzirom da i Bosna moze parirati jednom cvrstom timskom igrom tj. ne moze parirati individualnom kvalitetom.

Nije posteno reci da Bosna ima sanse... jer, realno, nema sanse, ali ako prva utakmica bude u nekakvom egalu, to bi vec bio dobar rezultat..

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 07 mar 2011, 20:55

Prije svega, čestitao bih RK Bosni i svim njenim navijačima na lijepom uspjehu i plasmanu među 16 najboljih rukometnih klubova u Europi!! Uistinu je to hvalevrijedan uspjueh, a onaj tko ga ne razumije, neće ga razumjeti ni uz sva dodatna pojašnjenja.

Što se tiče protivnika, koliko vidim, to su Čehovski medvedi. Moje je mišljenje da je Bosna dobila najboljeg (najlakšeg) mogućeg iz prvog šešira. Sigurno jest da su Čehovski favoriti, ali nakon ulaska u top 16 (slobodno bih rekao povijesnog uspjeha), dečki će igrati opuštenije, lakše, bez grča i mogli bi itekako biti težak zalogaj i dodatno namučiti Ruse.
Kolike su šanse Bosne, probat ću to ovako ukratko reći; veće šanse ima Bosna da prođe Ruse nego Zagreb Lowen. Nažalost, moj Zagreb je dobio najtežeg mogućeg suparnika iz drugog šešira.

Sve najbolje Bosni od srca želim. Nadam se da ćete napuniti Skenderiju (ono protiv Zagreba što sam imao priliku gledati i nije nešto) i hrabrošću i srčanošću pobijediti medvede.

Pozdrav!
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 07 mar 2011, 21:06

Smiješan protivnik poređujući sa izabranicima slavnog Irfana Smajlagića, nije vrijedno spomena 8-) :mrgreen:
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 07 mar 2011, 21:31

Bosna - Medvjedi najbolji protivnik nije toliko jak ,tipicna ruska igra Rusija dobivala BIH 6 - 7 razlike u kvalifikacijama i nece se BOSNA osramotiti protiv njih nadajmo se u Skenderiji minimalnom porazu.. Svaka cast i ovo je uspjeh veliki .. Ja se jos drzim da bi bolje bilo da smo sa Kielom jer bi bila puna Skenderija :DD al dat ce bog bit ce i sada RK BOSNA !
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 07 mar 2011, 21:52

Ako nismo dobili najkvalitetnijeg protivnika ,onda smo sigurno dobili najružnijeg ,pa sve gori od goreg vidjećete kad dođu u Sarajevo .
Inače Medvedi su jedna jaka ekipa ,sa kojom neće biti lahko ,prije svega igraju čvrsto u odbrani sa puno kontakta ,u napadu koriste svoje šanse ,imaju nekoliko ruski reprezentativaca ,jaka su ekipa sve su to jaki momci fizički i visoki ma prava ruska škola ,ove sezone nisu bili u nekoj formi u grupnoj fazi i Bosna ima šansi za malo bolji rezultat u Sarajevu ali za prolaz teško skoro da i nema šansi ,mislim da će se Medvedi uozbiljiti jer je sad najbitnije i da će do kraja odigrati čvrsto bez oscilacija ,jer sad jedna utakmica može odlučiti pobjednika i prolaznika u sljedeći krug zato oni neće ništa prepuštati slučaju (u to sam siguran)
Medvede predvode igrači kao što su Dibirov,Rastvortcev,Chipurin ,Chernoivanov ,Kovalev ,Grams(golman),Filipov ,sve su to sjajni ruski reprezentativci pojačani Bjelorusom Harbokom i Ukraincem Shelmenkom
Jedna iskusna i jaka ekipa koja je dugo godina zajedno ,uigrana ,biće teško ,ali dok god šanse postoje nadati se .

Nikad više favorita za tron u LŠ ko ove godine kad samo vidimo timove i igrače u njima ,
Kile ,Lowen ,HSV ,Barsa ,Ciudad,Vesprem ,Montpelier,Medvedi ,Flensburg ,pa trebalo bi napraviti dva F4 ,da se zadovolje svi jer šteta je što neki od ovih timova neće vidjeti ni F4 ,a ne da osvoje

kad reko ono za ružnoću evo jednog Medveda

slika
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 07 mar 2011, 22:21

cole-ch je napisao/la:
imeime je napisao/la:

Haj reci da se salis... :D

@Triger, kako ti cenis te Cehovske M?
Drugar, od tri vrhunska dobi smo, ipak, najmanje kvalitetnog. Realno, pesimista al' vrlo zadovoljan i sa do sad postignutim, prezadovoljan!
A sad malo "optimistički", ovako:
Č.Medvedi= rep. Rusija / Konstanc = rep.Rumunija
Rumunija eliminisala Ruse za SP-2010
Bosna eliminisala Rumune (Konstancu) u "LP"
Zaključak? ;) 8-)

PS:
Za "realova legenda"
Č.Medvedi nemaju nekoliko reprezentativaca nego imaju 12 (dvanaest) reprezentativaca + 4 internacionalca, reprezentativca svojih država - znanja radi :(
Bosno moja poharana....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 07 mar 2011, 22:27

Trigger je napisao/la: Za "realova legenda"
Č.Medvedi nemaju nekoliko reprezentativaca nego imaju 12 (dvanaest) reprezentativaca + 4 internacionalca, reprezentativca svojih država - znanja radi :(

Znam ja to ,nego sam ja nabrojo ove kvalitetnije koji su poznati široj javnosti i koji su igrali i po evropi .
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 08 mar 2011, 01:14

Chekovski Medvedi ili CSKA kako su se nekad zvali.Poklonici rukometnog turnira u Doboju su ih dobro zapamtili jer su turnir osvajali 5 puta.Tim se nije mjenjao u zadnjih 5 godina stim da su ih napustila samo dva igrača u tom periodu (Evdokimov - Ciudad Real i Igropulo - Barselona).Za razliku od njih Bosna svake godine mora dovesti 8-10 novih igrača.Kao što neko reče to je ruska reprezentacija uz još 3 ukrajinska i jednog bjeloruskog reprezentativca.Za one koji slabije prate rukomet u istočnom dijelu Evrope imena igrača Chekovskih M. ne predstavljaju ništa i nisu toliko atraktivna.No ako izađemo izvan granica kolektiva ove ekipe i osvrnemo se na pojedince onda su svakako protivnik kojeg će Bosna teško iznenaditi u predstojećem duelu.Prva zvijezda tima je Timur Dibirov.Za one koji nešto pomnije prate evropski rukomet reći će da je to uz Gensheimera i Guigoua ponajbolje lijevo krilo svijeta.On je prosto mašina za golove u šta smo se mogli i uvjeriti kad smo u Zenici bili isprašeni od Rusa , a on je dominirao sa 10 ili 11 postignutih golova.Odmah uz bok njemu stoji Alexey Rastvortsev (najbolji strelac Medveda prošle godine sa 71 golom).Zbog svoje mase često se stiče utisak da igra na pogrešnoj poziciji i da bi na pivotu bio najbolji ( 200 cm i 118 kila).Inače radi se o pravom bombarderu i lijevom beku koji će biti veliki problem kako u odbrani tako i u napadu.Rekao bi da je on pokretačka snaga Chekovskih Medveda u 5-1 odbrani sa isturenim Dibirovom naprije.Upravo zahvaljujući sitnom Dibirovu ova poprilično teška ekipa pravi dosta kontranapada.Što se tiče golmana Olega Gramsa, on je vrhunski golman koji nas je u spomenutoj utakmice poprilično osramotio ( 23 odbrane je imao u našem porazu 23-29).Vrlo je mlad i sa svojih 26 godina posjeduje veliko iskustvo.I on je kao i Rastvortsev u odabranom društvu dvometraša.Dvije inostrane zvijezde su svakako Siarhei Harbok i Sergiy Shelmenko.Obojica su došli iz Lowena pa to dovoljno govori o kakvim se igračima radi.Inače ova dva igrača su zajedno igrali za Zaporožje u sezoni 03/04 i 04/05.Harbok igra na poziciji lijevog i srednjeg beka i pored ogromnog potencijala nikad nije izrastao u zvijezdu profila Rutenke.Najbolje trenutke imao je i Celju kad je u sezoni 06/07 postigao 60 golova u 8 mečeva ili 7,5 u prosjeku.Shelmenko je doveden kao zamjena za Igropula i to odlično radi.Prošle godine je dao 65 golova i član je prve postave.Igra na desnom beku.Srednji bek Vasily Filippov je mozak ekipe i glavni razigravač.Pored toga što je play on je i odličan strelac pa je sa Rastvortsevim dijelio prvo mjesto sa 71 golom.Dmitry Kovalev je uz Dibirova ključ ruske kontre.Njih dvojica kako u repci tako i u Medvedima čine udarna krila.On je prošle godine postigao 65 golova od čega većinu iz kontre na što posebnu pažnju mora obratiti stručni štab Bosne.Prvi pivot tima je Mikhail Chipurin.Glavni batinaš u odbrani je Alexander Chernoivanov.Također se radi o dvometrašu koji će biti središnji odbrambeni igrač.Rezervi igrači su vrlo kvalitetni:Jevgeni Budko je prvi golman ukrajinske reprezentaciji,Samvel Aslanyan će mjenjati Shelmenka.Upravo su Rusi nakon njegovog ulaska u drugom poluvremenu počeli praviti nedostižnu razliku,Vitaly Ivanov i Oleg Skopintsev su rezerve Filipovu na srednjem vanjskom, Alexey Kamanin je treći u rotaciji na lijevom beku i ove godine su ga pokosile povrede,Oleg Zotov će zajedno sa Chernoivanovom pomagati na pivotu u slučaju loše igre Chipurina, Daniil Shishkarev je zamjena za Kovaleva, a Andrey Staryk može igrati lijevog beka ili u sredini.Najveći nedostatak je što nemaju adekvatnu zamjenu za Dibirova i što mladi Mikhail Goncharov nema prevelikog iskustva.

Golmani:Grams Oleg, Budko Ievgenii (UKR),Shymanski Vitalii (UKR)

Pivoti:Chipurin Mikhail,Chernoivanov Alexander,Zotov Oleg

Lijeva krila:Dibirov Timur,Goncharov Mikhail

Desna krila:Kovalev Dmitry,Shishkarev Daniil

Lijevi bekovi:Rastvortsev Alexey, ,Kamanin Alexey,Starykh Andrey

Desni bekovi:Shelmenko Sergiy (UKR),Aslanyan Samvel

Srednji bekovi:Filippov Vasily,Harbok Siarhei (BLR), Ivanov Vitaly

Napad:

Dibirov---------------------------Kovalev

-----------------Chipurin-----------------

Rastvortsev----Filipov----Shelmenko

Odbrana:

5-1 odbrana
---------------------------Grams------------------------
Filipov--------------------------------------------Kovalev
----------Rastvortsev-Chernoivanov-Harbok
---------------------------Dibirov------------------------

Kad igraju 6-0 odbranu onda to izgleda ovako:

-------------------------------Grams------------------------------------------
Dibirov----------------------------------------------------------------Kovalev
----------Harbok-Rastvortsev-Chernoivanov-Filipov(Kamanin)
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

bot12
Kontakt:

Post Postao/la bot12 » 08 mar 2011, 20:18

jednostavno sanse ne postoje samo mi krivo zbog (ne9atraktivnosti protivnika ali meni je svejedno i da je dosla barca jer ja ne idem na bosnu(ali se radujem svakom spjehu) dok ne budu nasi momci igrali

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 08 mar 2011, 22:41

:)
Više vrijedi vojska magaraca koju predvodi lav, nego vojska lavova koju predvodi magarac“
(Napoleon)
Bosno moja poharana....

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 09 mar 2011, 03:45

Jest da sad nije aktuelno, ali ima li neko informaciju dokle je dogurao Kup za ovu sezonu, gdje se igra zavrsnica, i to...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.